سیاست و بازاریابی

آخرين مطالب

تبدیل ضایعات طبیعی به مواد خنک‌کننده رؤیایی نکات خواندني

تبدیل ضایعات طبیعی به مواد خنک‌کننده رؤیایی
  بزرگنمايي:

سیاست و بازاریابی - ایسنا /پژوهشگران دانشگاه فناوری کوئینزلند (QUT) موفق به دریافت بودجه بیش از ۲٫۷ میلیون دلار استرالیا برای توسعه روشی شده‌اند که زباله‌های طبیعی را به مواد خنک‌کننده مبتنی بر گرافن تبدیل می‌کند. این مواد می‌توانند به‌عنوان جایگزینی اقتصادی و دوست‌دار محیط‌زیست برای مدیریت حرارت باتری‌ها و دستگاه‌های الکترونیکی به‌کار روند.
پژوهشگران دانشگاه فناوری کوئینزلند (QUT) موفق به کسب بودجه قابل‌توجهی از برنامه شتاب‌دهنده اقتصادی استرالیا شدند تا پروژه‌ای خلاقانه و با پتانسیل کاربردی بالا را در زمینه تبدیل ضایعات طبیعی به مواد خنک‌کننده مبتنی بر گرافن توسعه دهند.
بازار
بر اساس اعلام رسمی، برنامه Australian Economic Accelerator Ignite بیش از ۲٫۷ میلیون دلار استرالیا (معادل حدود ۱٫۹ میلیون دلار آمریکا) به هفت تیم پژوهشی QUT اختصاص داده است. این طرح‌ها بخشی از سرمایه‌گذاری ملی بزرگ‌تر به ارزش ۷۲۵ میلیون دلار استرالیا است که با هدف تسریع در تحقیقات اثرگذار و قابل‌استفاده‌ در دنیای واقعی انجام می‌شود.
در میان طرح‌های تأمین‌ بودجه‌ شده، پروژه‌ای که توسط دکتر زنگ جی یو (Dr. Zengji Yue) از دانشکده شیمی و فیزیک QUT رهبری می‌شود، توجه‌های گسترده‌ای را به خود جلب کرده است. این پروژه با همکاری صنعتگران و شرکت‌های فناوری از جمله الومینا گلوبال (Elumina Global) و اوزیک (Auziq) در تلاش است تا راهکاری نوآورانه برای ساخت مواد پراکندکننده حرارت (heat‑dissipating materials) مخصوص باتری‌ها و دستگاه‌های الکترونیکی طراحی کند؛ موادی که از زباله‌های طبیعی و قابل‌دسترس تهیه می‌شوند.
ایده اصلی این پروژه مبتنی است بر استفاده از مواد گیاهی دورریز مانند برگ‌ها، علف‌ها، چوب، خاک‌ اره و حتی ضایعات غذایی. در فرآیندی که دکتر یو آن را «تبدیل با لیزر» توصیف می‌کند، این مواد طبیعی تحت عملیات خاصی قرار می‌گیرند و به لایه‌های نازک گرافن تبدیل می‌شوند. گرافن شکلی از کربن است که به‌دلیل توانایی فوق‌العاده در هدایت حرارت شناخته شده است.
دکتر زنگ جی یو در توضیح این فرایند گفته است: با استفاده از یک فرآیند لیزری ویژه، می‌توان این مواد طبیعی را به لایه‌های نازک گرافن تبدیل کرد. این لایه‌ها سپس فشرده می‌شوند تا به شکل ورقه‌های بزرگ و انعطاف‌پذیر درآیند که قابلیت ادغام در بسته‌های باتری و سیستم‌های ذخیره‌سازی انرژی را دارند تا کنترل حرارت به‌طرز مؤثری بهبود یابد.
این فناوری نه‌فقط به‌منظور افزایش کارایی و ایمنی در باتری‌های پیشرفته و تجهیزات الکترونیکی، بلکه به‌عنوان جایگزینی اقتصادی و دوست‌دار محیط‌زیست برای مواد مرسوم در مدیریت حرارت مطرح است. دکتر یو در ادامه افزود: هدف ما ارائه جایگزینی است که هم از نظر هزینه مقرون‌به‌صرفه باشد و هم تأثیرات زیست‌محیطی را به حداقل برساند.
پروژه‌های مورد حمایت برنامه Ignite تأکید دارند که دانش و فناوری باید از مرحله آزمایشگاه فراتر رود و وارد محیط‌های عملیاتی واقعی شود. مشارکت با شرکت‌های صنعتی مانند الومینا گلوبال و اوزیک نشان‌دهنده تمایل به حرکت سریع به سمت کاربردهای تجاری و میدانی است، جایی که فناوری می‌تواند پاسخ‌گوی نیازهای واقعی بازار شود.
کاربردهای بالقوه این فناوری فراتر از مدیریت حرارت باتری‌ها است. با توجه به اینکه بسیاری از سیستم‌های الکترونیکی پیشرفته، از گوشی‌های هوشمند تا خودروهای الکتریکی و تجهیزات شبکه، با چالش‌های گرمایی مواجهند، توسعه مواد خنک‌کننده با عملکرد بالا و هزینه پایین می‌تواند انقلاب بزرگی در صنایع مختلف ایجاد کند.
به نقل از ستاد نانو، تحول از «زباله» به «منبع ارزشمند» در پروژه QUT نه‌فقط رویکردی نوآورانه در علم مواد به‌حساب می‌آید، بلکه نمادی از آینده‌ای پایدارتر برای فناوری‌های الکترونیکی است؛ آینده‌ای که در آن از منابع طبیعی دورریز به‌عنوان ورودی‌های ارزشمند برای تولید مواد با کارایی بالا استفاده می‌شود.
به‌علاوه، این پروژه می‌تواند نقش مهمی در کاهش ضایعات و بهبود چرخه‌های بازیافت ایفا کند. اگر این روش در مقیاس تجاری قابل پیاده‌سازی شود، صنعتی سبزتر و اقتصادی‌تر برای تولید مواد مهندسی پیشرفته شکل خواهد گرفت.
در نهایت، اختصاص این بودجه ملی به پروژه‌های کاربردی مانند طرح گروه دکتر یو، نشان‌دهنده تعهد استرالیا به پشتیبانی از نوآوری‌های علمی با پتانسیل بالا برای تأثیر اجتماعی و اقتصادی است؛ نوآوری‌هایی که می‌توانند نه‌فقط در محیط‌های تحقیقاتی، بلکه در زندگی روزمره مردم و صنایع جهانی، تغییرات واقعی ایجاد کنند.

لینک کوتاه:
https://www.siasatvabazaryabi.ir/Fa/News/792131/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

چرا همه دانشمندان باید یک کتابدار داشته باشند؟

بازی جدید Serious Sam در کره جنوبی رده‌بندی سنی شد

ترانزیستور وارد دنیای شیمی شد

فناوران نسل جدید مغز دیجیتال خودرو را ساختند؛ تجهیز خودروهای داخلی

تبدیل ضایعات طبیعی به مواد خنک‌کننده رؤیایی

چرا توت‌فرنگی‌ها دیگر مثل قبل شیرین نیستند؟

کشف ارتباط پنهان: بی‌خوابی از طریق عصب واگ به روده آسیب می‌زند

ویژگی غیرمنتظره گلکسی S26 اولترا، رؤیای عکاسان موبایل است

اقدامی ساده برای کاهش خطر پره اکلامپسی در بارداری

ظرفیت باتری گوشی‌های سری گلکسی S26 لو رفت

بازی Hogwarts Legacy 2 احتمالاً در نیمه اول 2027 عرضه خواهد شد

شیوع مرگ و میر ناشی از سرطان در نزدیکی نیروگاه‌های هسته‌ای

سامسونگ رهبر بازار موبایل اروپا شد؛ اپل دوم

ارتقاء توانمندی 3 هزار کارشناس بهداشت در حوزه سلامت شناختی

تولید هیدروژن از آب با کمک مواد کوانتومی

تولید آزمایشی آیفون 18 پرو آغاز شد

ارتقا توانمندی 3 هزار کارشناس بهداشت در حوزه سلامت شناختی

عکس روز ناسا از رژه سیاره‌ها بر فراز خانه اپرای سیدنی

قیمت هندزفری گلکسی بادز 4 سامسونگ در آستانه رونمایی لو رفت

هواپیمای فضایی مرموز چین ماموریت جدیدی آغاز کرد

تولد نوزاد با رحم پیوندی از اهدا کننده متوفی

آلودگی صوتی، کارگران را پرخاشگر می‌کند

نور می‌تواند آلاینده‌ها را تجزیه کند

گفت‌وگوی زیاد با هوش مصنوعی، آن را بی‌دقت می‌کند!

در بیمارستان‌های ژاپن به بیماران جوان ربات‌های پشمالو داده می‌شود

لاک‌پشت غول‌پیکر فلوریانا پس از 200 سال به زیستگاه اصلی خود بازگشت

خواجه نصیرالدین طوسی، پیشگام سامان‌دهی دانش در تمدن اسلامی

ارتش رباتیک چین؛ آیا ویدیو جنجالی این روزها واقعی است؟

استودیوی سازنده Ghost of Yotei می‌خواهد سریع‌تر بازی بسازد

اپ آب و هوا از موبایل‌های اندروید حذف می‌شود

دانشگاه اهل‌بیت(ع) و نقش کلیدی در توسعه همکاری فناورانه بین‌المللی

اعزام هیأت تجاری شرکت‌های دانش‌بنیان به نمایشگاه فناوری عربستان

ساخت سلاح ارواح در آمریکا ممنوع شد

پهپادها برای جلوگیری از سرقت اموال به کمک پلیس می‌آیند

حمایت از توسعه محصول جدید با تسهیلات تا سقف 30 میلیارد ریال

بومی‌سازی فناوری‌های پیشرفته اتصال و لحیم‌کاری

همکاری‌های استراتژیک در صنعت پلیمر کشور در مسیر توسعه و رقابت‌پذیری

تقویت ابزارهای نوین تأمین مالی دانش‌بنیان‌ها با اوراق توسعه فناوری

روبات انسان نما تعادل حرکتی را مانند انسان به نمایش می‌گذارد

اعطای جایزه 20 هزار دلاری به نوآوری‌های برتر حوزه ایمنی‌درمانی

هوش مصنوعی ذهن شما را می‌خواند و به متن تبدیل می‌کند

ایران در جمع 20 کشور برتر جهان در تولیدات علمی علوم شناختی

فروپاشی دژ نامرئی سرطان با فناوری نانوحباب

نظر جنجالی بازی‌ساز افسانه‌ای: افشاگران Resident Evil Requiem «سزاوار هزاران‌بار مرگ» هستند

پاوربانک فوق باریک و شیک شیائومی در آستانه عرضه است

مدل طلاکاری‌شده گوشی آیفون ایر با قیمت باورنکردنی معرفی شد

کدام فعالیت ورزشی در کنترل خشم و اضطراب موثر است؟

شگفتی طبیعت؛ چگونه یخ‌های گرینلند مثل سنگ مذاب در حال تلاطم‌اند؟

استفاده از فناوری توالی‌یابی در پیش‌بینی ژن‌های ماهی سفید

دستاورد تازه در ارزیابی پایداری دمنوش گل گاوزبان