سیاست و بازاریابی

آخرين مطالب

رونمایی از 2 دستاورد صنعت فضایی؛ آغاز بهره‌برداری از دو پایگاه فضایی نکات خواندني

رونمایی از 2 دستاورد صنعت فضایی؛ آغاز بهره‌برداری از دو پایگاه فضایی
  بزرگنمايي:

سیاست و بازاریابی - ایسنا /همزمان با برگزاری مراسم روز فناوری فضایی از دو دستاورد فضایی رونمایی می شود، ضمن آنکه آخرین وضعیت دو پایگاه فضایی تشریح می‌شود و به بهره‌برداری می‌رسد.
روز ملی فناوری فضایی روزی است که در آن ایران با پرتاب موفقیت‌آمیز ماهواره امید در ۱۴ بهمن‌ماه سال ۱۳۸۷ به کشورهای دارای توانایی پرتاب ماهواره پیوست. 
پس از این ایران هر سال در این روز سالگرد پرتاب این ماهواره را جشن می‌گیرد که این جشن همراه با رونمایی و پرتاب محموله‌های مختلف است.
امروز با حضور حسن سالاریه رئیس سازمان فضایی، سید ستار هاشمی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات و امیر خلبان عزیز نصیرزاده وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح در حالی روز فناوری فضایی برگزار می‌شود که قرار است از دو محصول صنعت فضایی رونمایی شود.
یکی از این محصولات، نسخه نمونه «منظومه ماهواره‌ای شهید سلیمانی» است. این منظومه شامل ۲۴ ماهواره است. منظومه شهید سلیمانی یک منظومه ماهواره‌ای «باریک‌باند» (Narrowband) است که طراحی و ساخت آن توسط کنسرسیومی متشکل از بخش خصوصی و بخش دولتی در حال طراحی و ساخت است.
تاکنون نمونه‌های اولیه این منظومه که به صورت «زیرمقیاس» (Sub-scale) بوده‌اند، طراحی، ساخت و پرتاب شده‌اند. از طریق این پرتاب‌های آزمایشی، بخش عمده‌ای از سیستم‌ها و فناوری‌های مورد نیاز این منظومه مورد تست و ارزیابی عملکردی قرار گرفته است.
بازار
نخستین نمونه آزمایشی این منظومه با ابعاد، اندازه و مشخصات فنی واقعی و اصلی امروز در این مراسم رونمایی می‌شود.
با انجام این رونمایی، فرآیند ساخت نمونه‌های اصلی رسماً آغاز می‌شود. پس از پرتاب نمونه آزمایشی و قرارگیری در مدار، عملکرد آن مورد سنجش و تأیید نهایی قرار می‌گیرد و سپس سایر ماهواره‌های منظومه یعنی آن ۲۴ ماهواره بر مبنای این نمونه تثبیت‌شده، تولید خواهند شد.
رونمایی از آلبوم تصاویر ماهواره‌ای پایا از دیگر محصولات رونمایی در این مراسم است.
ماهواره سنجش از دور با دقت تصویربرداری بالاست که با نام «طلوع ۳» نیز شناخته می‌شود. سازمان فضایی ایران، این ماهواره را با مشارکت صنایع الکترونیک ایران طراحی کرده و ساخته است.
«پایا» در رده ماهواره‌های سنجش از دور قرار دارد و با وزنی در حدود ۱۵۰ کیلوگرم، از جمله پیشرفته‌ترین و سنگین‌ترین ماهواره‌های تصویربرداری ساخت داخل محسوب می‌شود. این ماهواره قابلیت تصویربرداری با دقت حدود ۵ متر سیاه‌وسفید و ۱۰ متر در حالت رنگی دارد و از ارتقای دقت تا ۳ متر با استفاده از الگوریتم‌های هوش مصنوعی بهره می‌برد.
آغاز بهره‌برداری از مراکز فضایی چناران و سلماس از دیگر دستاوردهای فضایی است که امروز اعلام شد.
فاز اول پایگاه فضایی چابهار که مربوط به پرتابگرهای کلاس سوخت جامد مانند «قائم ۱۰۵» و پرتابگرهای با کلاس‌های جرمی بالاتر است، عملاً به پایان رسیده و پروژه در مراحل نهایی قرار دارد و تنها برخی موارد جزئی از این فاز باقی مانده است.
آنچه در حال حاضر در دستور کار سازمان فضایی است، انجام نخستین پرتاب از پایگاه فضایی چابهار است. هم ماهواره‌بر و هم ماهواره مربوطه در حال ساخت هستند و به‌محض تکمیل آنها، نخستین پرتاب از این پایگاه انجام خواهد شد و فاز نخست پایگاه به‌صورت عملیاتی وارد مدار بهره‌برداری می‌شود.
طراحی فاز دوم پایگاه فضایی چابهار که مربوط به پرتابگرهای سوخت مایع است، انجام شده و برنامه‌ریزی برای آغاز عملیات اجرایی و کلنگ‌زنی آن در دستور کار قرار دارد. با احداث فاز دوم، امکان پرتاب پرتابگرهایی از خانواده «سیمرغ»، «سیمرغ ارتقایافته» و «ققنوس» از این پایگاه فراهم خواهد شد و این پرتابگرها قادر خواهند بود ماهواره‌ها را در مدارهای پیش‌بینی‌شده قرار دهند.
به گزارش ایسنا، مراسم روز فناوری فضایی امروز با شعار توسعه خدمات شکوفایی اقتصادی در وزارت ارتباطات آغاز به کار کرد.

لینک کوتاه:
https://www.siasatvabazaryabi.ir/Fa/News/789731/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

ایکس باکس اشتراک یک ماهه گیم پس هدیه می‌دهد + راهنمای دریافت

مشخصات ردمی K90 اولترا لو رفت؛ باتری بزرگ و فن خنک‌کننده داخلی

سازندگان 007 First Light از تفاوت رویکرد بازی با Hitman می‌گویند

طراحی تراشه‌های رایانه‌ای نسل جدید با الهام از مغز زنبور عسل

رونمایی از 2 دستاورد صنعت فضایی؛ آغاز بهره‌برداری از دو پایگاه فضایی

باید منظومه ماهواره‌ای داشته باشیم

معرفی مودم‌های رایتل، راهکاری اقتصادی و کاربردی برای خانواده‌ها

افشین: هوش مصنوعی در صنعت انرژی انتخاب نیست، شرط بقاست

داووس، رؤیای سیلیکون‌ولی و غیبت عنصر سیاست‌گذاری

ردیابی زباله‌های رادیواکتیو با پهپادهای هوشمند

10 قهرمان زن برتر در بازی‌های ترسناک

استریمرها حدود 2 میلیارد ساعت GTA 5 را در سال 2025 تماشا کرده‌اند

بازنویسی تاریخ شکار نهنگ؛ بومیان برزیل 5هزار سال پیش شکارچی غول‌های اقیانوس بودند

آشنایی بیشتر با علم فناوری آلوگرافت

طلاق از نگاه زنان؛ فرایندی فرساینده در پیچ‌وخم دادگاه

هوش مصنوعی، دایناسورها را از روی ردپایشان می‌شناسد

اسپیس ایکس و سازنده گروک ادغام شدند

فصل جدید تأمین مالی فناوران؛ سرمایه‌گذاری 100 میلیاردی در شرکتهای نفتی

محققان ایرانی بازده آب شیرین‌کن خورشیدی را به 93 درصد رساندند

ورود 2 ماهواره «6U» و «8U» به فاز تولید؛ ساخت نسل جدید ماهواره کوثر

بهترین بازی تخته نرد آنلاین برای تلفن همراه

تریلر لایو اکشن بازی Resident Evil Requiem منتشر شد

کشف زمین دوم یا خطای دیجیتال؟ معمای سیاره‌ای که شاید هرگز دوباره دیده نشود

قدیمی‌ترین رودخانه جهان کدام است؟

مخترعانی که دیگران را ثروتمند کردند و خودشان در فقر مردند

قیمت گوشی‌های گلکسی S26 و S26 پلاس و S26 اولترا لو رفت

ترسیم اولین نقشه میدان مغناطیسی پنهان خورشید

آغاز فاز سوم پروژه ملی «دستیار هوش مصنوعی دستگاه‌ها»؛ توسعه در 1405

تصاویر هندزفری بعدی سونی از بازطراحی عمیق خبر می‌دهند

حلقه گمشده بین پارکینسون و آسیب به سلول‌های مغزی کشف شد

مدل ویژه آیفون برای رقابت با گلکسی زد فلیپ در راه است؟

بازی Resident Evil Requiem از RE7 ترسناک‌تر نخواهد بود

پلاستیک‌ها 83 میلیون سال زندگی سالم را ربودند

اجداد مهره‌دار ما احتمالاً چهار چشم داشتند

اولین آیفون تاشو احتمالا شارژدهی فوق‌العاده‌ای خواهد داشت

یک بیماری خاموش مغزی خطر زوال عقل را 4 برابر می‌کند

سنگ‌نگاره 5هزار ساله از مصر باستان، فتح خشونت‌بار شبه‌جزیره سینا را نشان می‌دهد

این گوشی جدید با اندروید سال گذشته عرضه می‌شود و خبری از آپدیت نیست!

خالق بازی معروف کانتر استرایک، با «ددلاک» نگاه‌ها را خیره کرد

عکس روز ناسا از «سحابی مرد دونده»!

این پرنده به حیوانات دیگر دروغ می‌گوید!

مک‌بوک‌ پروهای 2026 اپل احتمالا با macOS 26.3 عرضه می‌شوند

هوش مصنوعی متخصص شیمی شد

هوش مصنوعی به کمک بیماران سرطانی آمد

طراح ارشد سابق Skyrim: یک بازی Fallout با تم ژاپنی می‌تواند جذاب باشد

اسپروت؛ رباتی که می‌خواهد دوست و همبازی انسان‌ها باشد

آموزش زبان انگلیسی از صفر؛ فقط با چند جلسه رایگان

وقتی ارث در بدغذایی کودک نقش دارد!

نسخه ساده برای کاهش فشار خون؛ در 5 دقیقه بدون دارو فشار خون را کاهش دهید

کنسول دستی اندرویدی Pocket S Mini با ابعاد بسیار جمع‌و‌جور معرفی شد