سیاست و بازاریابی

آخرين مطالب

فعالیت مرموز یک ویروس پیش از عود بیماری ام‌اس نکات خواندني

فعالیت مرموز یک ویروس پیش از عود بیماری ام‌اس
  بزرگنمايي:

سیاست و بازاریابی - ایسنا / پژوهشگران دریافته‌اند که حدود ۳ ماه پیش از عود بیماری ام‌اس(MS)، ویروس اپشتین-بار علائمی از فعالیت مجدد نشان می‌دهد.
دهه‌ها است که می‌دانیم میان بیماری ام‌اس(MS) و ویروس اپشتین-بار(EBV) ارتباطی وجود دارد و کارشناسان بر این باورند که این مسئله احتمالاً ناشی از ترکیبی پیچیده از عوامل محیطی و ژنتیکی است.
پژوهشگران در مطالعه‌ای جدید که در نشریه Nature Medicine منتشر شده است، الگویی را شناسایی کرده‌اند که ما را به درک چگونگی تحریک ام‌اس توسط عفونت EBV در برخی افراد نزدیک‌تر می‌کند.
این پژوهش نشان داد که در بدن بیماران مبتلا به ام‌اس، معمولاً در فاصله سه ماه پیش از تشدید علائم بیماری، نشانه‌هایی از فعالیت مجدد ویروس EBV مشاهده می‌شود.
ام‌اس یک بیماری خودایمنی است که در آن سیستم ایمنی بدن فرد به غلاف میلین که وظیفه محافظت از اعصاب را بر عهده دارد، حمله می‌کند. این بیماری، به‌ویژه در مراحل اولیه، اغلب به صورت دوره‌های تشدید (شعله‌ور شدن بیماری) و دوره‌های بهبودی (فروکش کردن علائم) بروز می‌کند.
این دوره‌های تشدید یا عود بیماری ممکن است در هر بیمار متفاوت باشد، اما به‌طور کلی شامل بروز ناگهانی علائم جدیدی همچون از دست دادن تعادل، خستگی شدید و تاری دید است که دست‌کم ۲۴ ساعت طول می‌کشند. همچنین ممکن است به معنای بدتر شدن علائم موجود باشد.
عفونت با ویروس EBV خطر ابتلا به ام‌اس را به‌شدت افزایش می‌دهد و به نظر می‌رسد در تحریک عود بیماری نیز نقش دارد.
ویروس EBV بسیار شایع است. این ویروس که از خانواده هرپس‌ویروس‌هاست و ماهیتی پنهان‌کار دارد، از طریق بزاق منتقل می‌شود و می‌تواند به‌راحتی با اشتراک گذاشتن نوشیدنی، ظروف غذا یا بوسیدن سرایت کند.
این همان ویروسی است که شایع‌ترین عامل بیماری مونونوکلئوز (که بیشتر با نام «مونو» شناخته می‌شود) به شمار می‌رود.
تخمین زده می‌شود که حدود ۹۵ درصد از بزرگسالان در ایالات متحده، در مقطعی از زندگی خود به ویروس EBV آلوده شده‌اند.
مشکل اینجا است که وقتی فردی به EBV آلوده می‌شود، ویروس هرگز به‌طور کامل از بدن پاک نمی‌شود. این ویروس در حالت خفته در بدن باقی می‌ماند و هیچ‌گونه علائمی ایجاد نمی‌کند، اما عواملی مانند استرس، داروهای خاص و سرکوب سیستم ایمنی می‌توانند ویروس را دوباره به شکل فعال و تکثیرشونده بازگردانند.
مطالعه جدیدی که بر اساس داده‌های شرکت‌کنندگان در پژوهشی در بیمارستان «بریگهام و زنان» (Brigham and Women"s Hospital) انجام شده است، ما را به درک این موضوع نزدیک‌تر می‌کند که چرا فعالیت مجدد EBV و عود بیماری ام‌اس اغلب با یکدیگر همراه هستند.
بر اساس تجزیه و تحلیل نمونه‌های خون از ۱۱۴ فرد مبتلا به ام‌اس و ۲۱ فرد سالم، EBV فعال‌شده ممکن است یک واکنش زنجیره‌ای مولکولی و ژنتیکی را آغاز کند که در نهایت به حمله ام‌اس منجر می‌شود.
این یک مطالعه مشاهده‌ای بود، یعنی محققان نتایج را در داده‌ها اندازه‌گیری کردند، بدون اینکه افراد را برای ایجاد تغییرات به منظور آزمایش اختصاص دهند. بنابراین نمی‌توان گفت که آیا فعالیت مجدد EBV واقعاً باعث حملات ام‌اس می‌شود یا خیر.
آنچه این مطالعه نشان می‌دهد، این است که پروتئین‌های منشأ گرفته از ویروس می‌توانند ژن‌های خاصی (ژن‌های مرتبط با خطر ام‌اس) را درست قبل از عود بیماری ام‌اس در بیماران بیان کنند.
این الگوها در خون بیماران مبتلا به ام‌اس در حال بهبودی یا در شرکت‌کنندگان سالم قابل مشاهده نبودند.
برخی از بزرگترین تغییرات در سلول‌های B (سلول‌های ایمنی که EBV خفته دوست دارد در آنها پنهان شود) مشاهده شد.
در بیماران مبتلا به ام‌اس، سلول‌های B، غلاف سلول‌های عصبی را به عنوان یک تهدید اشتباه شناسایی می‌کنند و باعث حمله سلول‌های T کشنده می‌شوند.
اکثر افراد آلوده به EBV به ام‌اس مبتلا نمی‌شوند، اما این مطالعه جدید نشان می‌دهد که این ویروس ممکن است در فراهم کردن امکان عود بیماری در افراد مستعد ژنتیکی که از قبل به ام‌اس مبتلا هستند، نقش داشته باشد.
تانوجا چیتنیس(Tanuja Chitnis)، متخصص ایمونولوژی اعصاب از بیمارستان عمومی بریگام ماساچوست می‌گوید: این مطالعه همه قطعات پازل را کنار هم قرار می‌دهد و جدول زمانی چگونگی تعامل ویروس دوباره فعال شده با ژن‌های خطر برای ایجاد التهاب قبل از عود بیماری را نشان می‌دهد.
این مطالعه حتی می‌تواند به پزشکان کمک کند تا بیماران در معرض خطر عود بیماری ام‌اس را قبل از وقوع با نمونه خون شناسایی کنند، اگرچه مطالعات بزرگتری برای تأیید میزان کاربرد گسترده چنین نشانگرهای زیستی مورد نیاز است.
همچنین می‌تواند منجر به درمان‌های جدید شود. اگرچه باز هم این درمان‌ها هنوز بسیار دور از دسترس هستند و تحقیقات بسیار بیشتری قبل از رسیدن به داروخانه و کلینیک مورد نیاز است.
چیتنیس توضیح می‌دهد: در حال حاضر، اکثر درمان‌های ام‌اس با سرکوب گسترده سیستم ایمنی کار می‌کنند و نتایج ما نشان می‌دهد که فرصتی برای دقیق‌تر بودن و توسعه رویکردهایی وجود دارد که EBV یا سلول‌های ایمنی دخیل در عود بیماری را هدف قرار می‌دهند.
این پژوهش در مجله Nature Medicine منتشر شده است.

لینک کوتاه:
https://www.siasatvabazaryabi.ir/Fa/News/799743/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

پیوند صنایع خلاق با زیست‌بوم میکروالکترونیک در «میکروخلاق»

هوش مصنوعی اپل 30 گیگابایت از فضای ذخیره‌سازی مک را اشغال می‌کند

فعالیت مرموز یک ویروس پیش از عود بیماری ام‌اس

رقیب ایکس-59 ناسا از راه رسید

اخراج‌ها در صنعت گیم ادامه دارد؛ ناشر فرانسوی بازی 1348 Ex Voto بیشتر کارکنانش را از دست می‌دهد

منبع داخلی: بازی بعدی Halo این مجموعه را ریبوت خواهد کرد

اولین سیگنال‌های رادیویی مستقیم از یک سیاره فراخورشیدی دریافت شد

بازی GTA 6 شانس تکرار رکورد Baldur’s Gate 3 و Clair Obscur را در کسب هر 5 جایزه اصلی سال از دست داد

عامل پنهان افزایش عفونت‌های شدید کشف شد

تماشا کنید: بیلبورد GTA 6 روی سقف ورزشگاه کاسیا سنتر در میامی نصب می‌شود

سه دقیقه نوازش الاغ؛ راهکار غیرمنتظره پژوهشگران برای بهبود حال نوجوانان

ویدیوی جدیدی از گیم‌پلی بازی Rayman Legends Retold منتشر شد

تزریق نانوذرات، نور را به چشم‌های نابینا بازگرداند!

از صدا و ظاهر اچیومنت Mythic ایکس باکس رونمایی شد

سگ رباتیک آتش‌نشان؛ دستیار هوشمند برای عملیات‌های پرخطر

اولین تصاویر واقعی از هندزفری سفارشی ریلمی با تم هری پاتر

پوشش 98 درصد از اقیانوس‌های جهان با شناورهای جدید

ثبت‌نام نهایی شرکت‌های منتخب «مانوین 1405» آغاز شد

خلاقانه‌تر از آیفون 18 پرو مکس؛ شیائومی 18 پرو و پرو مکس رونمایی شدند

تشدید علائم ادراری در بیماران مبتلا به کووید-19؛ یافته‌های یک مطالعه آینده‌نگر ایرانی

اندیشکده اشتغال دانش‌بنیان جهاددانشگاهی چه مأموریتی دارد؟

آپدیت One UI 9 گوشی‌های سامسونگ تأخیر خورد

ابداع ماده‌ای که 99.99 درصد امواج رادار را مسدود می‌کند

گوشی جدید وان‌پلاس با تراشه پرقدرت «8 الیت اکستریم» رکورد انتوتو را درهم‌شکست

عکس روز ناسا از یک دهانه جدید روی ماه

خطر کم‌وزنی نوزادان در مواجهه مادران باردار با عناصر خاکی نادر

ساخت رایانه‌ای مبتنی بر DNA؛ محاسبات بدون نیاز به برق مداوم

مدرسه شجره طیبه میناب بازسازی و هوشمندسازی می‌شود

اسنپدراگون 8 الیت و الیت اکستریم نسل 6 معرفی شدند؛ آغاز رقابت نفس‌گیر با A20 Pro

اپی‌ژنتیک راهی برای خاموش کردن ویروس هپاتیت B

معاون علمی رئیس جمهور: هاب هوش مصنوعی در جنوب ایران ایجاد می‌شود

هوش مصنوعی زیر ذره‌بین «اخلاق»/مثلث «صداقت علمی» از نگاه وزارت علوم

کشف گونه‌ای جدید از پنگوئن‌ها پس از یک قرن

شیائومی 18 پرو مکس با 2 دوربین 200 مگاپیکسلی عرضه می‌شود

افشین: از فناوری‌ها در زنجیره شیلات کشور استفاده خواهد شد

ماد داستان‌محور Infected State برای بازی GTA: San Andreas منتشر شد

زنگ آغاز مدارس هرمزگان نواخته شد

افشین: جنایت شجره طیبه باید در حافظه تاریخی ایران و جهان باقی بماند

گزارش مهر از نواخته شدن زنگ مهر و مقاومت در میناب

نظرخواهی مایکروسافت از کاربران ایکس‌باکس درباره کنسول نسل بعدی

زنی که درمان صرع را در دل گیاهان یافت

اپل احتمالا به‌زودی یک سیستم‌عامل جدید معرفی می‌کند

پیش‌بینی آب و هوا برای بیگانگان فضایی

استفاده از هوش مصنوعی در بازی Wolverine تکذیب شد

استخراج فلزات حیاتی از پسماند پنل‌های خورشیدی

مدیاتک با تراشه‌ی 3 نانومتری CX C10 Max رقابت در بازار لپ‌تاپ‌ها را شعله‌ور کرد

محافظت در برابر تداخل الکترومغناطیسی با لایه‌ای نازکتر از موی انسان

ربات خودران ایرانی برای کشاورزی؛ تشخیص آفت با دقت 98 درصد و کاهش مصرف سموم

مدل یک و دو ترابایتی آیفون 18 پرو مکس کندتر از مدل 512 گیگابایتی است!

حرارت بالا کیفیت پروتئین را تغییر می‌دهد؟