سیاست و بازاریابی

آخرين مطالب

بررسی نهایی 68 طرح نوآورانه برای کاهش پیامدهای اجتماعی جنگ اخبار

بررسی نهایی 68 طرح نوآورانه برای کاهش پیامدهای اجتماعی جنگ
  بزرگنمايي:

سیاست و بازاریابی - بر اساس آخرین آمار فراخوان نوآوری اجتماعی در جنگ، ۶۰۰ طرح از سوی محققان ارسال شد که پس از طی سه مرحله ارزیابی تخصصی توسط داوران و هوش مصنوعی، ۶۸ طرح به مرحله نهایی راه یافت.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از موسسه دانش بنیان برکت،فراخوان ملی «نوآوری اجتماعی در جنگ» با هدف شناسایی و حمایت از راهکارهای نوآورانه برای کاهش پیامدهای اجتماعی جنگ با حمایت موسسه دانش‌بنیان برکت از اوایل امسال اعلام و تا پایان خردادماه ادامه داشت.
این فراخوان ۱۰ محور تخصصی از جمله توانمندسازی اقتصادی، آموزش در شرایط بحران، سلامت جسم و روان، امنیت غذایی، امداد و نجات، بازسازی زیرساخت‌ها، تأمین پایدار آب و انرژی، توسعه مشارکت‌های مردمی، ارتقای تاب‌آوری اجتماعی و راهکارهای ارتباطی و رسانه‌ای در شرایط جنگ و پساجنگ داشت.
بر اساس اخرین آمار، بیش از ۶۰۰ طرح به دبیرخانه رسیدکه از این تعداد، ۵۹۸ طرح وارد فرآیند ارزیابی شد. داوری این آثار در سه مرحله و با مشارکت داوران تخصصی، هوش مصنوعی و داور نهایی انجام شد تا طرح‌های دارای قابلیت اجرا و جذب سرمایه شناسایی شوند.
اعضای هیئت علمی دانشگاه‌ها، پژوهشگران، شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور، استارتاپ‌ها، سازمان‌های مردم‌نهاد، گروه‌های دانشجویی، کسب‌وکارهای اجتماعی و فعالان اجتماعی از مهم‌ترین مشارکت‌کنندگان این فراخوان بودند.
غربالگری اولیه؛ عبور ۱۰۶ طرح از مرحله نخست
در نخستین مرحله، چهار داور تخصصی تمامی طرح‌ها را از نظر ارتباط با موضوع فراخوان، کامل بودن اطلاعات، میزان نوآوری، شفافیت راهکار پیشنهادی و امکان اجرای کوتاه‌مدت یا میان‌مدت بررسی کردند.
نتایج این مرحله نشان داد از میان ۵۹۸ طرح دارای نتیجه، ۳۶۱ طرح رد شد، ۱۳۱ طرح در گروه «خوب اما ناکافی» قرار گرفت، ۹۵ طرح برای بررسی بیشتر حفظ شد و ۱۱ طرح نیز در سطح «بسیار خوب» قرار گرفت. در مجموع ۱۰۶ طرح به مرحله بازبینی تکمیلی راه یافت.
بر اساس جمع‌بندی دبیرخانه، سخت‌گیری در مرحله نخست سبب شد حدود ۶۰ درصد طرح‌ها همان ابتدا از فرآیند رقابت حذف شوند و تنها نزدیک به ۱۸ درصد آثار واجد شرایط ورود به مرحله بعد شناخته شوند.
نقش هوش مصنوعی در ارزیابی طرح ها واصله
در مرحله دوم، ۹۹ طرح منتخب توسط سامانه هوش مصنوعی مورد بازبینی قرار گرفت. این ارزیابی به‌عنوان کنترل کیفی بخش دوم، طرح‌ها را از نظر کیفیت اجرا، استنادپذیری، ارتباط با موضوع جنگ و میزان آمادگی برای اجرا بررسی کرد.
نتایج این مرحله نشان داد ۲۱ طرح به‌عنوان گزینه‌های جدی و بسیار خوب، ۲۸ طرح در وضعیت «خوب»، ۲۹ طرح در وضعیت «خوب اما ناکافی» و ۲۱ طرح نیز خارج از اولویت یا مردود ارزیابی شد.
بررسی‌ها نشان داد بخشی از طرح‌هایی که در مرحله نخست امتیاز مناسبی کسب کرده بودند، به دلیل کلی بودن ایده، ضعف در مستندات اجرایی یا ارتباط محدود با موضوع فراخوان، در این مرحله امتیاز کمتری دریافت کردند.
۶۸ طرح به مرحله نهایی رسید
در مرحله پایانی، ارزیابی نهایی توسط داور اصلی انجام شد و در نهایت ۶۸ طرح برای ارائه نهایی انتخاب شد که معادل حدود ۱۱.۴ درصد از کل طرح‌های بررسی‌شده است.
از این تعداد، ۲۴ طرح تأیید نهایی و ۴۴ طرح نیز تأیید مشروط دریافت کرد تا پس از تکمیل مستندات، امکان بهره‌مندی از حمایت‌ها و معرفی به سرمایه‌گذاران را داشته باشند.
سطح طرح‌های منتخب
بررسی سطح بلوغ ۶۸ طرح منتخب نشان می‌دهد ۱۵ طرح هنوز در مرحله ایده اولیه با طراحی مشخصات قرار دارند، ۳۲ طرح به مرحله پیاده‌سازی و بهره‌برداری اولیه رسیده‌اند، ۱۸ طرح دارای بهره‌برداری پایدار در مقیاس محدود هستند و دو طرح نیز به مرحله بهره‌برداری گسترده رسیده‌اند.
بر اساس اعلام دبیرخانه فراخوان، طی هفته جاری با صاحبان ۶۸ طرح منتخب تماس گرفته خواهد شد تا فرآیند تکمیل مستندات و ورود به مراحل بعدی حمایت و ارزیابی انجام شود.
موسسه دانش‌بنیان برکت حامی اصلی این طرح بوده و بنیاد تعالی زندگی آنرا اجرا می کند. دانشگاه صنعتی شریف، پارک علم و فناوری دانشگاه شریف، دبیرخانه نوآوری اجتماعی وزارت علوم و معاونت امور جوانان وزارت ورزش و جوانان نیز در برگزاری آن مشارکت داشته‌اند.

لینک کوتاه:
https://www.siasatvabazaryabi.ir/Fa/News/795142/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

درخشش تیم ملی رباتیک ایران در رقابت روبوکاپ جهانی 2026

پرتاب استارشیپ لغو شد

بررسی نهایی 68 طرح نوآورانه برای کاهش پیامدهای اجتماعی جنگ

عکس روز ناسا از سایه و رنگین‌کمان

22 دستگاه و نهاد دولتی به نیروگاه‌های خورشیدی هیبریدی مجهز شد

اجماع برندگان نوبل درباره تأثیر هوش مصنوعی بر آینده بازار کار

تدوین نقشه راه بومی‌سازی تجهیزات صنعت پتروشیمی به «ستفا» واگذار شد

دانشمندان پهپاد نامرئی ساختند

اولین سخت‌افزار OpenAI احتمالاً اسپیکر هوشمندی است که حرکت می‌کند

شب‌نشینی ماه و زهره در آسمان امشب ایران

دنباله‌دار سبز اسرارآمیز در عکس روز ناسا

موتورولا اج 70 مکس با باتری 7100 میلی‌آمپرساعتی و نمایشگر 144 هرتزی معرفی شد

آیا شارژ کردن گوشی در طول شب به باتری آسیب می‌زند؟

از اپل شکایت شد

پروژه زنامیا؛ ایده بلندپروازانه روسیه برای روشن‌کردن زمین در شب با آینه‌های فضایی

فضاپیمای پارکر؛ سریع‌ترین ساخته بشر با سرعت بیش از 690 هزار کیلومتر بر ساعت

آیا حرف زدن مثل انسان یعنی هوش مصنوعی «آگاه» شده است؟ / پاسخ یک متخصص علوم اعصاب

کشف اسرار سرطان با کمک یک مارمولک!

«پروتئین گیاهی» نوآوران در آستانه ورود به بازار؛ جایگزین گوشت چرخ کرده

4 مشکل رایج گوشی‌های تاشو که باید قبل از خرید در نظر بگیرید

فروشگاه‌های اپ طرف ثالث بالاخره وارد اندروید می‌شوند

ردیابی خطاهای حرکتی با رابط مغز و رایانه آسان تر می شود

ردمی نوت 17 پرو معرفی شد؛ حرفه‌ای، قدرتمند و بسیار خوش‌قیمت

اولین تصاویر واقعی از پیورا 90s پرو، گوشی پرچمدار جدید هواوی

زندگی بدون نور خورشید/ موجوداتی که در تاریکی مطلق اقیانوس‌ها زنده می‌مانند

نظریه «مرگ از بالا»؛ آیا مسیر حیات روی زمین را تغییر داده است؟

عکس روز ناسا از شبح‌های سرخ‌رنگ در آسمان!

کلید افزایش طول عمر در دست اندامی فراموش شده

7 حقیقت شگفت‌انگیز در مورد سیاه‌چاله‌ها

عکس روز ناسا از یک گوهر کیهانی

دلنوشته برگزیده مسابقات ملی نانو؛ جنوب زیر آتش است اما تسلیم نمی‌شود

علت اصلی ذوب سریع یخ‌های قطب شمال مشخص شد

کشفی که یافته‌های قدیمی را زیر سوال برد/ بزرگ‌ترین شکارچی زمین به اندازه یک گربه بود!

بهای زیست‌محیطی هوش مصنوعی؛ مراکز داده انتشار کربن را افزایش دادند

ساعت جدید شیائومی، دوربین دارد و مخصوص کودکان است

نوکیا و انویدیا از یک شبکه موبایلی پیشرفته برپایه هوش مصنوعی رونمایی کردند

کاهش فاصله تکنولوژیک با کشورهای پیشرو در 6 حوزه‌ فناوری

آخرین عکس از برنامه «تصویر هفته» تلسکوپ فضایی هابل

تحول در معماری تأمین مالی دانش‌بنیان‌ها؛ هدف‌گذاری 1540 همتی

تبلت جدید هواوی با صفحه نمایشی شبیه به کاغذ و شارژدهی فوق‌العاده از راه رسید

فدورا 44 به‌صورت خودکار بازی‌های ویندوزی را سریع‌تر می‌کند

یک کشف نجومی قابل توجه: نوعی قند در ابر‌های گازی بین ستاره‌ای یافت شد

ششصدمین پرتاب بوسترهای چندبار مصرف اسپیس ایکس انجام شد

سامسونگ بار دیگر بزرگ‌ترین برند بازار موبایل شد

سامسونگ قیمت گوشی گلکسی M47 را پس از افزایش موقتی، دوباره کاهش داد

آپدیت آزمایشی جدید One UI 9 برای سری گلکسی S26 سامسونگ منتشر شد

لپ‌تاپ Zero Air 16 Racing Edition با بدنه فیبر کربن معرفی شد

پشت پرده یکی از مرموزترین توانایی‌های انسان/ «حس ششم» واقعا وجود دارد؟

راهکار پژوهشگران دانشگاه تهران برای ارتقای کارایی پهپادهای سم‌پاشی

آزمایش موفق ریل‌گان الکترومغناطیسی در فضای باز؛ توسعه سلاح‌های آینده