سیاست و بازاریابی

آخرين مطالب

دانشمندان پهپاد نامرئی ساختند نکات خواندني

دانشمندان پهپاد نامرئی ساختند
  بزرگنمايي:

سیاست و بازاریابی - ایسنا / یک پهپاد چرخان جدید می‌تواند ۱۰ برابر کمتر از پهپادهای معمولی دیده شود و در مقابل چشمان شما ناپدید شود.
به گزارش ایسنا، پژوهشگران دانشگاه نورث‌وسترن در آمریکا پهپادی با قابلیت ناپدید شدن توسعه داده‌اند که «فانتوم توئیست» (Phantom Twist) نام دارد.
به نقل از آی‌ای، این پهپاد با چرخاندن کل بدنه خود تا ۲۵ بار در ثانیه، عملا از دید انسان محو می‌شود؛ سرعتی که بسیار بیشتر از توانایی چشم انسان برای پردازش حرکت است.
جالب اینکه این محوشدن به معنای نامرئی شدن کامل نیست. در عوض، تاری ناشی از حرکت باعث می‌شود پهپاد به لکه‌ای کم‌رنگ و نیمه‌شفاف تبدیل شود که با پس‌زمینه اطراف خود درهم می‌آمیزد.
مایکل روبنشتاین، سرپرست این پژوهش، می‌گوید: بیشتر تلاش‌ها برای پنهان کردن پهپادها بر شبیه‌سازی ظاهر آن‌ها با محیط اطراف متمرکز بوده است. اما ما این سؤال را مطرح کردیم که آیا می‌توان خود پهپاد را بر اساس نحوه درک حرکت توسط انسان طراحی کرد؟ ایده کاهش قابلیت دیده‌شدن از طریق حرکت مداوم، موضوعی است که افراد کمی به آن پرداخته‌اند.
ناپدید شدن در برابر چشم همگان
پهپادهای متداول اغلب تنها به این دلیل که دیده می‌شوند، رفتار انسان‌ها و حیات‌وحش را تغییر می‌دهند و موجب برهم خوردن محیط می‌شوند.
دانشمندان تاکنون روش‌های مختلفی مانند سامانه‌های پیشرفته خم‌کننده نور، پلاستیک‌های شفاف و استتارهای بسیار واقع‌گرایانه را برای پنهان کردن پهپادها آزمایش کرده‌اند. اما تیم رباتیک دانشگاه نورث‌وسترن تصمیم گرفت به‌جای مخفی کردن پهپاد، نحوه دیده شدن آن را تغییر دهد.
در این طراحی، پهپادهای رایج که دارای چهار موتور و بدنه‌ای ثابت هستند، با سامانه‌ای تک‌موتوره جایگزین شده‌اند که در آن ملخ و کل بدنه پهپاد در جهت مخالف یکدیگر می‌چرخند تا میزان دیده‌شدن به حداقل برسد.
در پهپادهای معمولی، تنها ملخ‌ها می‌چرخند و بدنه مرکزی ثابت باقی می‌ماند؛ همین موضوع باعث می‌شود پهپاد به‌راحتی دیده شود. اما «فانتوم توئیست» مانند یک پنکه سقفی که با سرعت زیاد می‌چرخد، عمل می‌کند و با چرخاندن کل سازه، بدنه خود را به یک دیسک نیمه‌شفاف و محو تبدیل می‌کند.
اما الکساندر، متخصص بینایی ماشین و از نویسندگان این پژوهش، توضیح داد که چشم انسان از نظر عملکرد تا حدی شبیه دوربینی با زمان نوردهی ثابت است.
وی گفت: چشم انسان برای جمع‌آوری سیگنال‌های نوری به زمان نیاز دارد؛ چیزی که تقریبا مشابه زمان نوردهی یک دوربین است. وقتی جسمی با سرعت زیاد می‌چرخد، ما آن را به‌ صورت محو می‌بینیم و ویژگی‌های متمایزش از بین می‌رود. از آنجا که این پهپاد تقریبا به طور کامل شفاف است، تعداد اندک اجزای غیرشفاف آن با پس‌زمینه به‌ صورت بصری میانگین گرفته می‌شوند و در نهایت تنها هاله‌ای بسیار کم‌رنگ دیده می‌شود.
هوش مصنوعی، طراح پهپاد
البته ساخت چنین پهپادی کار ساده‌ای نبود. نمی‌توان قطعات را روی یک میله چرخان نصب کرد و انتظار داشت پهپاد به‌ درستی پرواز کند؛ زیرا ایجاد تعادل در کل سازه بسیار دشوار است.
برای حل این مشکل، پژوهشگران از هوش مصنوعی کمک گرفتند.
سامانه طراحی خودکار ابتدا ۲۰ هزار پیکربندی پایدار از نظر ریاضی را تولید کرد. سپس یک الگوریتم بهینه‌سازی بارها محل قرارگیری اجزای سنگین مانند باتری، برد الکترونیکی و وزنه‌های تعادل را تغییر داد تا هنگام چرخش، این قطعات از نظر بصری روی یکدیگر قرار نگیرند.
در مرحله بعد، هوش مصنوعی عملکرد این طرح‌ها را در برابر ۱۰۰ پس‌زمینه واقعی شبیه‌سازی و آن‌ها را با استفاده از معیاری مبتنی بر نحوه بینایی انسان ارزیابی کرد. هرچه امتیاز کمتر بود، تشخیص پهپاد دشوارتر می‌شد.
براساس نتایج آزمایش‌ها، طراحی جدید ۱۰ برابر سخت‌تر از یک پهپاد معمولی قابل مشاهده است.
کاربردهای آینده
این نوع پهپادها می‌توانند در آینده برای پایش‌های زیست‌محیطی و بازرسی‌های صنعتی بسیار مفید باشند.
امروزه پهپادها ابزارهای مهمی برای شمارش پرندگان لانه‌ساز، نقشه‌برداری از تالاب‌ها و بررسی ترک‌های پل‌ها هستند، اما صدای بلند و ظاهر مکانیکی آن‌ها اغلب باعث ترساندن جانوران و تغییر رفتار طبیعی آن‌ها می‌شود. پهپادی که با آسمان ترکیب شود، می‌تواند بدون ایجاد مزاحمت، رفتار حیوانات را زیر نظر بگیرد.
البته این فناوری هنوز کامل نیست. برای مثال، صدای ملخ‌ها همچنان شنیده می‌شود و اگر کسی با دقت بسیار زیاد نگاه کند، گاهی می‌تواند خطوط محو میله‌های نگهدارنده از جنس فیبر کربن را تشخیص دهد.
با این حال، پژوهشگران هم‌اکنون روی نسل بعدی این پهپاد کار می‌کنند. هدف آن‌ها افزودن فناوری کاهش صدا و استفاده از مواد کاملا شفاف است تا پهپاد تا حد امکان از دید پنهان شود.

لینک کوتاه:
https://www.siasatvabazaryabi.ir/Fa/News/795137/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

دانشمندان پهپاد نامرئی ساختند

اولین سخت‌افزار OpenAI احتمالاً اسپیکر هوشمندی است که حرکت می‌کند

شب‌نشینی ماه و زهره در آسمان امشب ایران

دنباله‌دار سبز اسرارآمیز در عکس روز ناسا

موتورولا اج 70 مکس با باتری 7100 میلی‌آمپرساعتی و نمایشگر 144 هرتزی معرفی شد

آیا شارژ کردن گوشی در طول شب به باتری آسیب می‌زند؟

از اپل شکایت شد

پروژه زنامیا؛ ایده بلندپروازانه روسیه برای روشن‌کردن زمین در شب با آینه‌های فضایی

فضاپیمای پارکر؛ سریع‌ترین ساخته بشر با سرعت بیش از 690 هزار کیلومتر بر ساعت

آیا حرف زدن مثل انسان یعنی هوش مصنوعی «آگاه» شده است؟ / پاسخ یک متخصص علوم اعصاب

کشف اسرار سرطان با کمک یک مارمولک!

«پروتئین گیاهی» نوآوران در آستانه ورود به بازار؛ جایگزین گوشت چرخ کرده

4 مشکل رایج گوشی‌های تاشو که باید قبل از خرید در نظر بگیرید

فروشگاه‌های اپ طرف ثالث بالاخره وارد اندروید می‌شوند

ردیابی خطاهای حرکتی با رابط مغز و رایانه آسان تر می شود

ردمی نوت 17 پرو معرفی شد؛ حرفه‌ای، قدرتمند و بسیار خوش‌قیمت

اولین تصاویر واقعی از پیورا 90s پرو، گوشی پرچمدار جدید هواوی

زندگی بدون نور خورشید/ موجوداتی که در تاریکی مطلق اقیانوس‌ها زنده می‌مانند

نظریه «مرگ از بالا»؛ آیا مسیر حیات روی زمین را تغییر داده است؟

عکس روز ناسا از شبح‌های سرخ‌رنگ در آسمان!

کلید افزایش طول عمر در دست اندامی فراموش شده

7 حقیقت شگفت‌انگیز در مورد سیاه‌چاله‌ها

عکس روز ناسا از یک گوهر کیهانی

دلنوشته برگزیده مسابقات ملی نانو؛ جنوب زیر آتش است اما تسلیم نمی‌شود

علت اصلی ذوب سریع یخ‌های قطب شمال مشخص شد

کشفی که یافته‌های قدیمی را زیر سوال برد/ بزرگ‌ترین شکارچی زمین به اندازه یک گربه بود!

بهای زیست‌محیطی هوش مصنوعی؛ مراکز داده انتشار کربن را افزایش دادند

ساعت جدید شیائومی، دوربین دارد و مخصوص کودکان است

نوکیا و انویدیا از یک شبکه موبایلی پیشرفته برپایه هوش مصنوعی رونمایی کردند

کاهش فاصله تکنولوژیک با کشورهای پیشرو در 6 حوزه‌ فناوری

آخرین عکس از برنامه «تصویر هفته» تلسکوپ فضایی هابل

تحول در معماری تأمین مالی دانش‌بنیان‌ها؛ هدف‌گذاری 1540 همتی

تبلت جدید هواوی با صفحه نمایشی شبیه به کاغذ و شارژدهی فوق‌العاده از راه رسید

فدورا 44 به‌صورت خودکار بازی‌های ویندوزی را سریع‌تر می‌کند

یک کشف نجومی قابل توجه: نوعی قند در ابر‌های گازی بین ستاره‌ای یافت شد

ششصدمین پرتاب بوسترهای چندبار مصرف اسپیس ایکس انجام شد

سامسونگ بار دیگر بزرگ‌ترین برند بازار موبایل شد

سامسونگ قیمت گوشی گلکسی M47 را پس از افزایش موقتی، دوباره کاهش داد

آپدیت آزمایشی جدید One UI 9 برای سری گلکسی S26 سامسونگ منتشر شد

لپ‌تاپ Zero Air 16 Racing Edition با بدنه فیبر کربن معرفی شد

پشت پرده یکی از مرموزترین توانایی‌های انسان/ «حس ششم» واقعا وجود دارد؟

راهکار پژوهشگران دانشگاه تهران برای ارتقای کارایی پهپادهای سم‌پاشی

آزمایش موفق ریل‌گان الکترومغناطیسی در فضای باز؛ توسعه سلاح‌های آینده

گزارش دو وزارت صمت و نیرو در حمایت از تولید اقلام راهبردی

ژاپن هم پس از چین و آمریکا موشک قابل بازیافت پرتاب کرد

دستاورد محققان برای تبدیل پلاستیک‌های دورریز به گرافیت باکیفیت

چرا سلاح مایکروویوی 100 گیگاواتی چین مهم است؟

روسیه سه فضانورد را به مدار زمین می برد

رفع دغدغه اعتبار مالیاتی شرکت‌های دانش‌بنیان با تفاهم‌نامه جدید

از پرونده‌های کاغذی تا پزشکی هوشمند؛ چقدر به تحول دیجیتال نزدیک هستیم؟