سیاست و بازاریابی

آخرين مطالب

پرونده‌ ارز 4200 تومانی بازاریابی سیاسی

  بزرگنمايي:

بازاریابی-18میلیارد دلار از ذخایر ارزی کشور را در اوج نبرد اقتصادی دشمن و تحریم‌ها به تاراج داد. برخی ارز گرفتند، واردات نکردند، بردند در بازار آزاد به دو یا چند برابر قیمت فروختند و قیمت دلار تا مرز 20 هزار تومان صعود کرد. برخی هم ارز گرفتند و واردات انجام دادند، کالای خود را به ارز آزاد فروختند! 8 ماه از این تصمیم ‌گیری نادرست گذشته است، هیچ کس مسئولیت مدنی آن را نمی‌پذیرد. میلیاردها تومان به خاطر این تصمیم‌ گیری نادرست به جیب نااهلان اقتصادی رفت.

مسئولیت مدنی در علم حقوق جایگاه مهمی دارد و در قانون مدنی مواد 308 تا 327 به چند و چون آن اشاره شده است. مسئولیت مدنی، جبران ضرر و زیان و خسارت به دیگری است. شخصی که به دیگران خسارت وارد ‌کند، ملزم ‌به جبران می‌شود. هر کسی در اثر بی ‌احتیاطی به جان و سلامتی و مال و آزادی و حیثیت دیگران لطمه وارد می‌کند، مسئول جبران خسارت ناشی از عمل خود است، باید زیان ناشی از تقصیر خود را جبران کند. صدها پرونده تعزیراتی و غیر تعزیراتی تشکیل شد و دولت، دستگاه قضائی را به دلیل همین تصمیم نادرست سر کار گذاشت. اکنون رئیس دولت مسئولیت مدنی خود را در این تصمیم نادرست انکار می‌کند. قاعدتا پیشنهاد ارز 4200 تومانی باید از طریق بانک مرکزی برای تصویب به دولت می‌‌رفت، اما مصوبه دولت به پیشنهاد ستاد ویژه مبارزه با قاچاق ارز و کالا صورت گرفت. این نشان می‌دهد که بانک مرکزی با این پیشنهاد مخالف بوده است و بعد هم سیف همین مخالفت را اعلام کرد.

آقای روحانی در سفر به سمنان گفته است؛ این تصمیم به اتفاق آراء اقتصاددانان و مشاوران اقتصادی گرفته شد، اما امروز هیچ مشاور اقتصادی و هیچ اقتصاددانی وجود ندارد بگوید او در این تصمیم‌گیری مشارکت داشته است. جهانگیری معاون اول رئیس‌جمهور هم که این خبر را اعلام کرد، می گوید: این تصمیم یک "جمع اقتصادی" بوده و بنده فقط خبر آن را اعلام کردم! حسام‌ الدین آشنا هم اخیرا گفته است؛ در جلسه تصمیم‌ گیری برای دلار 4200 تومانی، رئیس‌جمهور با جمع‌بندی آن جمع اقتصادی صددرصد مخالف بوده است،‌ اما گفته؛ اگر همه شما موافق هستید، من هم موافقم!

سوال این است؛ یک تصمیم نادرست را که منجر به کاهش دوسوم قدرت خرید مردم، آشفتگی بازار، اغتشاش در قیمت‌ها و باعث وهن ارزش پول ملی کشور و موجب ضرر و زیان به میلیون‌ها ایرانی شده است چه کسی گرفته است؟ می‌گویند یک "جمع اقتصادی". این جمع اقتصادی چه کسانی هستند؟ کارشناسان بانک مرکزی که نیستند، کارشناسان وزارت دارایی هم نیستند. رئیس‌جمهور هم که صددرصد با آن مخالف بوده است. جهانگیری هم می‌گوید من فقط تصمیم جمع را گرفتم. این وسط، دستگاه قضا، مدعی‌العموم برای احیای حقوق عامه و نهادهای نظارتی یقه چه کسی را بگیرند؟

وقتی این تصمیم‌ گیری دولت که ربط مستقیم به سفره تک‌ تک ملت ایران به ویژه محرومان دارد، بدون اعتنا به قانون برنامه و احکام دائمی برنامه ششم و بدون اعتنا به مصوبات مجلس در قانون بودجه سال 97 و بدون طی فرآیند قانونی برای این تصمیم ‌گیری بدون اعتنا به قانون پولی و بانکی کشور انجام می‌شود. این وسط یقه چه کسی را برای جبران ضرر و زیان باید گرفت؟! قانون مبارزه با قاچاق ارز و کالا آیا مبنای محمل تعیین ارزش برابری پول ملی است؟ پس شورای پول و اعتبار و ده‌ها کارشناس پولی و بانکی در بانک مرکزی و وزارت اقتصاد و دارایی که وفق قانون پولی و بانکی منشا این تصمیم‌ گیری باید باشند، چه جایگاهی در این تصمیم‌گیری دارند و چه کاره‌اند؟!

این تصمیم ‌گیری تمام نظامات و حساب و کتاب بودجه 97 را به هم ریخته است. معلوم نیست دیوان محاسبات چگونه می‌خواهد تفریغ اعداد و ارقام درآمدها و هزینه‌ها را به ویژه در شرکت‌های دولتی و بخصوص شرکت ملی نفت بدهد؟ تردیدی نیست در این تصمیم‌ گیری نادرست و غیر قانونی، میلیاردها تومان از جیب فقرا به جیب اغنیا سرازیر شده است. مسئولیت مدنی این جیب‌ بری ملی به عهده کیست؟ نهادهای نظارتی درسه قوه چه پاسخی برای آن دارند؟

دستگاه قضائی مدام از پرونده احمد عراقچی به عنوان خبط و خطای اغتشاشات ارزی و اخلال در نظام اقتصادی یاد می‌ کند، در حالی که حاضر نیست راجع به محتوای پرونده کوچک ترین اطلاع ‌رسانی کند. بر اساس اطلاعات واصله، اصلا این پرونده ربطی به تاراج 18 میلیارد دلاری از ذخایر ارزی کشور ندارد و به این پرسش کلیدی نمی‌خواهد پاسخ دهد!

سوال این است که؛ پس پرونده‌ ارز 4200 تومانی جهانگیری که غیر مستقیم و مستقیم، به جیب و سفره مردم ربط پیدا می‌کند، کی گشوده خواهد شد؟ آیا دستگاه قضائی از "جمع اقتصادی" که خارج از فرآیندهای قانونی چنین تصمیم نادرستی را به اقتصاد کشور در شرایط تحریم و جنگ اقتصادی تحمیل کردند، با برگزاری یک دادگاه علنی رونمایی خواهد کرد؟

لینک کوتاه:
https://www.siasatvabazaryabi.ir/Fa/News/61893/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

راهکار عجیب دانشمندان برای نجات زمین؛ فضاپیمای حلقوی که زباله‌های فضایی را می‌بلعد!

تریلر گیم‌پلی Mariachi Legends منتشر شد؛ مترویدوانیای مکزیکی با سبک هنری چشم‌نواز__نویسنده: بهنام گودرزی

تریلر راهنمای بخش زامبی‌ Call of Duty: Black Ops 7 منتشر شد

مهندس سابق گوگل اولین «هوش جامع مصنوعی» جهان را ساخت

کشف ذخایر لیتیوم از ارتفاع 18 کیلومتری توسط ناسا

رسمی: اکتیویژن روند عرضه بازی‌های Call of Duty را تغییر خواهد داد

شایعه: مایکروسافت می‌خواهد بازی‌های قدیمی ایکس باکس را به ویندوز و دستگاه‌های ROG بیاورد

«تلسکوپ جیمز وب» 2 دنباله را در نزدیکی یک «مشتری داغ» کشف کرد

مدیر اجرایی موزه کامپیوتر: هوش مصنوعی قرار نیست جای ما فکر کند؛ قرار است با ما فکر کند

فیکس‌بات معرفی شد؛ راهنمای تعمیر گوشی به سبک متخصصان حرفه‌ای

پژوهشگران از افزایش شیوع سرطانی نادر در جوانان خبر می‌دهند

تعداد بازیکنان Call of Duty: Black Ops 7 از ARC Raiders و Battlefield 6 بیشتر است

نقش سلامت دندان در کاهش خطر بیماری‌های قلبی و دیابت

گلکسی A بعدی سامسونگ احتمالا زودتر عرضه می‌شود

آخرین آپدیت 2025 ویندوز 11 منتشر شد؛ چه قابلیت‌های جدیدی از راه رسیدند؟

حیات پیچیده روی زمین ممکن است یک میلیارد سال قدیمی‌تر از تصور گذشته باشد

تلسکوپ جیمز وب قدیمی‌ترین ابرنواختر تا امروز را رصد کرد

مجسمه گیم آواردز مربوط به بازی بعدی Larian است

ربات اپتیموس ایلان ماسک مثل انسان‌ها می‌دود

تبلت ایکس‌پد اج با نمایشگر 13٫2 اینچی 90 هرتز رونمایی شد

برگزاری کنفرانس برخط پرسش و پاسخ سهامداران شرکت بیمه دی

وبینار رایگان: بیزینس بدون کارمند با هوش مصنوعی

عکس روز ناسا از «سحابی سر اسب»

بازگشت هوس‌های غذایی پس از قطع مونجارو با شدتی بیشتر از قبل!

گوشی گلکسی A24 از این قابلیت‌های هوش مصنوعی محروم است

حرکت به سوی پزشکی شخصی دقیق‌تر در حوزه تشخیص و پایش سرطان

مدل سفارشی ناتینگ فون 3a، حس نوستالژی تکنولوژی‌های قدیمی را زنده می‌کند

تشدید آلزایمر و نقش بازدارنده ترکیبات معطر گیاهی در مقابله با آن

گوشی اقتصادی اوپو A6L با باتری پرظرفیت رونمایی شد

کشف 3 ویژگی عجیب افراد باهوش

ابزارهای دیجیتال در خدمت کنترل وزن و رفتارهای تغذیه‌ای زنان باردار

فیربادز ایکس‌ال رونمایی شد؛ هدفون ماژولار و کوبنده با بیس عمیق

گامی به سوی ساخت موشک‌ با کمک هوش مصنوعی

از بازی چینی Fourteen Years of Flames رونمایی شد؛ روایتی متفاوت از جنگ جهانی دوم

تفاوت‌های راکت استارشیپ V2 و V1؛ جهش اسپیس ایکس به سوی مریخ

ربات چرخ‌دار Miro U با 6 دست متحرک معرفی شد

سازنده کنسول Xbox: سال آینده خبرهای بزرگی برای شما داریم

هوش مصنوعی مشکل هک شدن فضاپیماهای ناسا را برطرف کرد

شایعه: مجسمه مرموز Game Awards به بازی Divinity: Original Sin 3 اشاره دارد

گرمایش کوهستان‌ها؛ تهدیدی برای منابع آبی

وان‌پلاس ساعت هوشمند خوش‌قیمت با شارژدهی 10 روزه می‌سازد

از بازی The House of Hikmah رونمایی شد؛ تجربه‌ای معما‌محور در دل عصر طلایی اسلام

اختراع فراموش‌شده‌ هلندی که جهان مدرن را شکل داد

«تلسکوپ سوبارو» اولین اکتشافات خود را انجام داد

از بازی The Boys رونمایی شد

دانشمندان از سلول‌های مغز انسان رایانه‌ می‌سازند

شایعه: 7 بازی بزرگ در مراسم The Game Awards 2025 معرفی خواهند شد

عکس روز ناسا از قلب «سحابی روح»

ویژگی مشابه نیم‌دراپ آیفون به اندروید می‌آید؛ انتشار اولین ویدیو

امیدی نو برای جوان‌سازی بدن