سیاست و بازاریابی

آخرين مطالب

نظریه‌های اینشتین چگونه جهان را تغییر دادند؟ اخبار

نظریه‌های اینشتین چگونه جهان را تغییر دادند؟
  بزرگنمايي:

سیاست و بازاریابی - نظریه‌های اینشتین در قرن بیستم، به‌خصوص نظریه‌ی نسبیت عام، نگاه انسان و چگونگی تعامل او با جهان را تغییر دادند.

آلبرت اینشتین (1879-1955) یکی از مشهورترین دانشمندان کل دوران‌هاست به‌طوری‌که بسیاری نام او را مترادف با کلمه‌ی «نبوغ» می‌دانند. با اینکه اینشتین به دلیل ظاهر عجیب و اظهارنظرهایش در رابطه با فلسفه، سیاست جهانی دیگر مباحث غیر علمی هم معروف است، بخش زیادی از شهرتش را مدیون نظریه‌هایش در زمینه‌ی فیزیک مدرن است که درک کلی انسان از جهان را تغییر دادند و به شکل‌گیری دنیایی که در آن زندگی می‌کنیم کمک کردند. در این مقاله به برخی از نظریه‌های بنیادی و تحول‌بخش جهان اشاره می‌کنیم که تمام آن‌ها را مدیون اینشتین هستیم. فضا زمان
یکی از دستاوردهای اولیه‌ی اینشتین در سن 26 سالگی، نظریه‌ی نسبیت عام بود. این نظریه یکی از بزرگ‌ترین تحولات علمی در کل تاریخ است و به‌طور کلی نگرش دانشمندان را نسبت به فضا و زمان تغییر داد. در واقع اینشتین فضازمان را به عنوان تعریفی واحد ارائه کرد. یکی از دلایلی که فکر می‌کنیم فضا و زمان مجزا هستند اندازه‌گیری آن‌ها با واحدهای مختلفی مثل کیلومتر و ثانیه است؛ اما اینشتین نشان داد این دو مفهوم از طریق سرعت نور که به سیصد هزار کیلومتر در ثانیه می‌رسد، به یکدیگر ربط دارند. شاید مشهورترین نتیجه‌ی نظریه‌ی نسبیت این بود که هیچ چیز سریع‌تر از نور حرکت نمی‌کند. این نظریه همچنین نشان داد اشیا با رسیدن به سرعت نور رفتار عجیبی را از خود نشان می‌دهند. برای مثال اگر بتوانید فضاپیمایی را ببینید که با هشتاد درصد سرعت نور حرکت می‌کند، فضاپیما را 40 درصد کوتاه‌تر از حالت عادی می‌بینید و اگر بتوانید داخل فضاپیما را ببینید همه چیز خارج از آن با حرکت آهسته یا اسلوموشن دیده می‌شود و زمان کندتر سپری می‌شود به‌طوری‌که با افزایش سرعت، خدمه‌ی فضاپیما دیرتر به سنین پیری می‌رسند.

سیاست و بازاریابی

یکی از مشتق‌های غیرمنتظره‌ی نسبیت عام معادله‌ی معروف اینشتین یعنی E=mc^2 بود. این معادله تنها فرمول ریاضی است که به جایگاه فرهنگی نمادینی در تاریخ دست پیدا کرد. این معادله هم‌ارزی جرم (m) و انرژی (E)، دو پارامتر فیزیکی را نشان می‌دهد که قبلا به نظر می‌رسید کاملا مجزا هستند. در فیزیک سنتی، جرم به میزان ماده‌ی موجود در یک شیء گفته می‌شد درحالی‌که انرژی خاصیتی است که شیء بر اثر حرکت و نیروهای اعمال‌شده به دست می‌آورد. علاوه بر این انرژی می‌تواند در غیاب ماده وجود داشته باشد مثل نور یا امواج رادیویی. با این‌حال معادله‌ی اینشتین می‌گوید در صورتی که جرم را در c^2 یا مربع سرعت نور ضرب کنید، جرم و انرژی با یکدیگر یکسان خواهند بود. این یعنی اشیا هرچقدر سریع‌تر حرکت کنند به جرم بالاتری می‌رسند دلیل این مسئله هم افزایش انرژی است. معادله‌ی نسبیت نشان می‌دهد حتی یک شیء ایستا دارای مقادیر زیادی انرژی محبوس است. این معادله علاوه بر مفاهیم تئوری دارای کاربردهای واقعی در دنیای فیزیک ذرات پرانرژی است. به نقل از انجمن اروپایی پژوهش‌های هسته‌ای (CERN)، اگر ذرات دارای انرژی کافی با یکدیگر برخورد کنند، انرژی حاصل از این برخورد می‌تواند به تولید ماده‌ای جدید با ذرات بیشتر بینجامد.

سیاست و بازاریابی

لیزرها از بخش‌های مهم فناوری مدرن هستند و در همه چیز از جمله قرائت‌گرهای بارکد تا اشاره‌گرهای لیزری و هولوگرام‌ها و ارتباطات فیبر نوری کاربرد دارند. گرچه لیزر رابطه‌ی مستقیمی با اینشتین ندارد، پروژه‌های اینشتین بودند که زمینه را برای رشد این فناوری ممکن ساختند. کلمه‌ی لیزر که در سال 1959 ابداع شد به معنی «تقویت نوری از طریق انتشار پرتوهای برانگیخته» است و انتشار برانگیخته مفهومی است که اینشتین 40 سال پیش‌تر از ابداع لیزر مطرح کرد. اینشتین در سال 1917 مقاله‌ای را درباره‌ی نظریه‌ی کوانتومی تشعشعات منتشر کرد که نشان می‌داد یک فوتون نوری چگونه با گذر از ماده می‌تواند باعث برانگیختگی و انتشار فوتون‌های بیشتر شود. اینشتین متوجه شد فوتون‌های جدید در همان مسیر و با فرکانس و فاز مشابه فوتون‌ اصلی حرکت می‌کنند. با تولید فوتون‌های یکسان بیشتر، این فرایند به اثری آبشاری انجامید. اینشتین این نظریه را بیشتر از این توسعه نداد درحالی‌که دانشمندان دیگر بعدها متوجه پتانسیل کاربردی عظیم انتشار برانگیخته شدند. امروزه هنوز هم کاربردهای جدیدی برای لیزر توسعه می‌یابند: از سلاح‌های ضدپهپادی گرفته تا کامپیوترهای فوق سریع.

سیاست و بازاریابی

نظریه‌ی نسبیت عام اینشتین نشان داد فضازمان در غیاب‌ میدان‌های گرانشی می‌تواند رفتار بسیار عجیبی را از خود نشان دهد؛ اما این تازه شروع کار بود. اینشتین بعدها گرانش را به نظریه‌ی نسبیت عام خود افزود. او به این نتیجه رسید که اجرام سنگین مثل سیاره‌ها و ستاره‌ها می‌توانند بافت فضا زمان را خم کنند و این خمیدگی باعث ایجاد اثری به نام گرانش می‌شود. اینشتین نسبیت عام را از طریق مجموعه‌ی پیچیده‌ای از معادله‌ها توصیف کرد که دارای مجموعه‌ی وسیعی از کاربردها هستند. شاید معروف‌ترین راه‌حل معادله‌های اینشتین را بتوان راه‌حل کارل شوارتزشیلد در سال 1916 دانست: سیاه چاله. حتی عجیب‌تر از آن راه‌حلی است که خود اینشتین در سال 1935 در همکاری با ناتان روزن توسعه داد. در این راه حل میانبرهایی از یک نقطه از فضا زمان به نقطه‌ای دیگر توصیف شده بود. این پدیده‌ها که در ابتدا پل‌های اینشتین روزن نامیده شدند امروزه کرمچاله نام‌گذاری شدند و توجه بسیاری از هواداران علمی تخیلی را به خود جلب کردند.

سیاست و بازاریابی

یکی از اولین کارهایی که اینشتین با معادلات نسبیت عام در سال 1915 انجام داد، پیاده‌سازی این معادله‌ها روی کل جهان هستی بود؛ اما اینشتین به پاسخی رسید که به نظر او اشتباه بود. بر اساس این پاسخ بافت فضا در وضعیت انبساط پیوسته قرار دارد و کهکشان‌ها هم همراه با این انبساط کشیده می‌شوند و از یکدیگر دور خواهند شد. حس ششم اینشتین به او می‌گفت این نظریه نمی‌تواند صحیح باشد به همین دلیل ثابتی کیهانی را به معادلات خود اضافه کرد تا به جهانی با رفتار صحیح و ایستا برسد. اما مشاهدات ادوین هابل از کهکشان‌های دیگر در سال 1929 ثابت کرد همان‌طور که اینشتین پیش‌بینی کرده بود جهان واقعا در حال انبساط است. این اثبات خط پایانی برای ثابت کیهانی بود که اینشتین بعدها آن را به‌عنوان بزرگ‌ترین اشتباه خود عنوان کرد؛ اما این هم پایان داستان نبود بر اساس اندازه‌گیری‌های تصحیح‌شده‌ی بیشتری از انبساط جهان، میدانیم سرعت انبساط جهان رو به افزایش است و دلیل آن نبود ثابت کیهانی است. در نتیجه به نظر می‌رسد خطای اینشتین چندان هم خطا نبوده است.

سیاست و بازاریابی

گاهی اعتبار ابداع سلاح‌های هسته‌ای به اینشتین و معادله‌اش E=mc^2 داده می‌شود اما بر اساس وب‌سایت Einstein Online متعلق به مؤسسه‌ی فیزیک گرانشی ماکس پلانک، ارتباط بین سلاح هسته‌ای و اینشتین در بهترین حالت بسیار اندک است. ماده‌ی کلیدی، فیزیک شکافت هسته‌ای است که اینشتین هیچ مشارکت مستقیمی در آن نداشت. با این حال او نقشی حیاتی در توسعه‌ی کاربردی اولین بمب‌های اتمی داشت. در سال 1939، تعدادی از همکاران اینشتین به او درباره‌ی پیامدهای شکافت هسته‌ای و احتمال دستیابی حزب نازی به چنین سلاح‌هایی هشدار دادند. به نقل از بنیاد میراث اتمی اینشتین تصمیم گرفت این نگرانی‌ها را در نامه‌ای به رئیس جمهور وقت ایالات متحده، فرانکلین دی رزولت ابلاغ کند. خروجی نهایی نامه‌ی اینشتین تأسیس پروژه‌ی منهتن بود که به ساخت اولین بمب‌های اتمی علیه ژاپن در پایان جنگ جهانی دوم اختصاص یافت. مقاله‌های مرتبط:
چهار نظریه عجیب استیون هاوکینگ که اثبات شدند سیاه چاله چیست؛ هرآنچه باید درباره سیاه چاله‌ها، اسرارآمیزترین اجرام جهان بدانیم
گرچه فیزیک‌دان‌های زیادی در پروژه‌ی منهتن همکاری داشتند، اینشتین در این پروژه حضور نداشت. به نقل از موزه‌ی تاریخ طبیعی آمریکا (AMNH) اینشتین به دلیل دیدگاه‌های چپ سیاسی گزینه‌ی ایده‌آلی برای این پروژه نبود. برای اینشتین این طرد شدن به هیچ عنوان شکست به حساب نمی‌آمد و تنها نگرانی او دستیابی نازی‌ها به بمب اتم بود. با این حال اینشتین با توجه به پیامدهای ساخت بمب اتم، در سال 1947 در مصاحبه با نیوزویک گفت: اگر از قبل می‌دانستم آلمان‌ها در توسعه‌ی بمب اتم شکست می‌خورند، هرگز اقدامی در این زمینه نمی‌کردم.

سیاست و بازاریابی

اینشتین در سال 1995 درگذشت اما میراث علمی عظیم او حتی در قرن بیست و یک هم همچنان در صدر اخبار قرار دارند. برای مثال در فوریه‌ی 2016 دانشمندان از کشف امواج گرانشی خبر دادند که یکی از نتایج دیگر نسبیت عام بود. امواج گرانشی نوسان‌های کوچکی هستند که در بافت فضا زمان منتشر می‌شوند و اغلب گفته می‌شود که اینشتین وجود این امواج را پیش‌بینی کرده بود؛ اما حقیقت به این شفافیت نیست.

سیاست و بازاریابی

لینک کوتاه:
https://www.siasatvabazaryabi.ir/Fa/News/216646/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

گوشی قدرتمند شیائومی آپدیت HyperOS 2.2 را دریافت کرد

این گوشی‌ها تا 2 هفته دیگر آپدیت بزرگ HyperOS شیائومی را دریافت می‌کنند

نگاهی به یکی از ابزارهای ‌مورداعتماد در آزمایشگاه‌های شیمی که ممکن است گمراهمان کند!

گوگل رقیب گلکسی زد فولد 7 را با 16 گیگابایت رم و تراشه اختصاصی عرضه می‌کند

جشن 3 سالگی تلسکوپ «جیمز وب» با سحابی «پنجه گربه»

الهام‌گرفتن از iOS 26؟ پلیر جدید یوتیوب با طراحی شیشه‌ای معرفی شد

هوش مصنوعی تا 20 سال دیگر اکثر شغل‌ها را نابود می‌کند

بررسی انواع مشکلات و خرابی‌های احتمالی کنسول های بازی (PS و XBOX)

کودکان علیه گوشی؛ یک مطالعه از رفتار تأمل‌برانگیز نسل جدید پرده برداشت

ارزان ترین مانیتور 240 هرتزی دنیا با قیمت زیر 100 دلار عرضه شد

*مدیرعامل بیمه دی: شهدای اخیر گلستان، نماد وحدت و همبستگی اقوام و مذاهب مختلف کشورند

تاثیر غیرمنتظره سدسازی؛ حجم عظیم آب‌های ذخیره‌شده قطب‌های زمین را تغییر داده است

صفحه آبی مرگ پس از 40 سال حذف شد؛ ورود صفحه مشکی مرگ به ویندوز 11

چرا از حشرات می‌ترسیم؟

احتمال عرضه نسخه نسل نهمی بازی Red Dead Redemption 2 قوت گرفت

این سگ رباتیک چینی با سرعت خارق‌العاده‌اش شما را شگفت‌زده می‌کند!

از باندل محدود پلی استیشن 5 با طرح Ghost of Yotei رونمایی شد

دانشمندان زمان شروع کوچک شدن جهان را تخمین زدند

دوبله ژاپنی Ghost of Yotei واقع‌گرایانه خواهد بود

مدلی خاص از آیفون 17 پرو و پرو مکس صرفا در چین فروخته خواهد شد

آیا غول‌های باستانی بخشی از واقعیت تاریخی آمریکا هستند؟

توسعه‌دهنده: حالت اول شخص از ابتدا برای Indiana Jones and the Great Circle درنظر گرفته شده بود

5 حقیقت شگفت انگیز درباره نحوه کار هوش مصنوعی

تکریم معاون توسعه مدیریت و منابع بنیاد شهید و امور ایثارگران از خانواده های شهدای مازندران

بازی Ghost of Yotei تمرکز بی‌سابقه بر ایجاد آزادی بیشتر برای بازیکنان خواهد داشت

افزایش اضطراب، افسردگی و وابستگی در مبتلایان به کرونا

ادای احترام به اسطوره‌ های ایثار در زاهدان

سازنده گوشی‌های نوکیا از بازار موبایل آمریکا خارج شد

چیزی که در مغز همه افراد «سایکوپات» مشترک است

گوشی جدید سامسونگ انتخابی جذاب برای گیمرها است

آخرین نگاه به زحل؛ روایت ناگفته از پایان باشکوه کاوشگر کاسینی ناسا

نه! ظرفیت رم آیفون بیشتر نمی‌شود

دانشمندان روشی نوین برای ساخت‌وساز پایدار در مریخ کشف کرده‌اند: پرورش جلبک

طراحی شیائومی 16 پرو مکس لو رفت؛ پرچمدار چینی برای رقابت با آیفون و گلکسی

ذوب یخ‌ها موجی از فوران‌های آتشفشانی را به دنبال دارد

مدل طلایی-صورتی یکی از گوشی‌های جذاب شیائومی معرفی شد

آیا رفتار یخ در فضا در مقایسه با زمین متفاوت است؟

آیا این گوشی ارزان بعدی شیائومی است؟

سرگذشت نیکولا تسلا؛ نابغه‌ای که تاریخ در حقش کم‌لطفی کرد

«پاک‌کن جادویی شیائومی» با قابلیت‌هایی جدید آپدیت شد

در انتظار عرضه اولین آیفون تاشو؛ تولید نمایشگر گوشی بعدی اپل شروع شد

ابداع پوستی برای ربات‌ها که همه چیز را حس می‌کند

باریک‌ترین آیفون تاریخ به پردازنده‌ای «حرفه‌ای» مجهز می‌شود

نقش هوش مصنوعی در مرور و راستی‌آزمایی مطالعات

اپل این 3 گوشی اندرویدی را از مردم می‌خرد و به آ‌ن‌ها آیفون می‌فروشد

گوشی پرچمدار سامسونگ با تخفیف 27 درصدی به فروش می‌رسد؛ اما نه در ایران

ابتکار دانشمند ایرانی در استفاده از چوب برای افزایش طول عمر باتری‌

تفاهم نامه بنیاد شهید ایلام و شهرداری بدره برای نوسازی تابلوهای مزین به تصاویر شهدا

گلکسی زد فلیپ 7 از نمای نزدیک؛ کارشناسان چه می‌گویند؟

در معرض ابتلا به آلزایمر هستید؟/ چهار مسیر منتهی به این بیماری را بشناسید