سیاست و بازاریابی

آخرين مطالب

ششمین دوره ممیزی املاک شهر تهران پس از 4 سال

ممیزی 4 هزار واحد تجاری و اداری شهر تهران اجرا شد شهرداری تهران

ممیزی 4 هزار واحد تجاری و اداری شهر تهران اجرا شد
  بزرگنمايي:

سیاست و بازاریابی - شهر: از زمان آغاز ششمین دوره ممیزی املاک، تاکنون چهار هزار واحد تجاری و اداری ممیزی شده است.

به گزارش شهر، بهمن پارسال بود که مدیران شهری تصمیم به اجرای ممیزی املاک کردند و بر اساس تازه‌ترین آمار از معاونت مالی و اقتصاد شهری شهرداری تهران تاکنون، ممیزی واحدهای راسته‌های تجاری و اداری به تعداد 26 هزار فرم انجام شده است. همچنین چهار هزار فرم از واحدهای ممیزی شده تأیید نهایی شده و حدود 6 میلیارد تومان از محل ممیزی متمرکز درآمد کسب شده است.
نخستین ممیزی املاک در سال 1347 انجام شد و آخرین نوبت هم در سال 1387 آغاز و در سال 1390 به پایان رسید. اما حالا؛ ششمین دور ممیزی املاک شهر تهران پس از چهار سال تاخیر در آبان پارسال آغاز شد، طرحی که پنج سال تداوم خواهد داشت و هر ساله 20 درصد از املاک و اراضی سطح شهر ممیزی می‌شود.
هم اکنون در شهر تهران 35 هزار بلوک وجود دارد و مناطق هدف 52 درصد بلوک‌ها را شامل می شود، در فاز نخست ششمین دوره ممیزی املاک، 14 درصد بلوک‌ها ممیزی می شود. درباره واحدهای غیرمسکونی هم از 712 هزار واحد، 64 درصد در مناطق هدف است و حدود 65 درصد املاک شهر تهران در مناطق هدف هستند. همچنین شهر تهران به پنج قسمت تقسیم شده و هر قسمت در یکسال ممیزی و کل طرح در یک دوره پنج ساله تمام می‌شود. 
از کاهش هزینه‌های ممیزی تا به روزرسانی سیستم‌ها
تفاوت‌ها و تغییرهای شهر تهران در یک دهه گذشته و همینطور برخی اقدامات مدیران شهری برای اجرای ممیزی املاک سبب شده تا ششمین دوره این طرح تفاوت‌های زیادی به دوره‌های گذشته خود داشته باشد. یدالله کاظمی، مجری طرح ممیزی املاک می‌گوید: در مرحله چهارم ممیزی املاک، 2 میلیون واحد ملک و در مرحله پنجم، این تعداد به سه میلیون واحد افزایش پیدا کرده پیش بینی ما در این مرحله این است که واحدهای ملکی به 4 میلیون و 700 هزار واحد برسد. ممیزی آنلاین است و علاوه بر این در املاکی که ممکن است دسترسی به اینترنت کمتر باشد سیستم آفلاین پیش بینی شده که اطلاعات بارگذاری شود. این در شرایطی است که ممیزی املاک در دوره‌های گذشته آفلاین بوده است.
به گفته او؛ دوره پنجم ممیزی املاک سال 1387 آغاز شد، 700 دستگاه تبلت، 500 دستگاه رایانه و 500 دستگاه متر لیزری تهیه شد تا ممیزی املاک شهر تهران انجام شود. اگر قرار بود در دوره ششم هم دوباره این میزان بودجه هزینه شود، توجیه اقتصادی نداشت و از سوی دیگر امکان جذب نیروی جدید هم در شهرداری نیست. بنابراین بحث برون سپاری مطرح و مقرر شد دفاتر خدمات الکترونیک شهر زیر نظر موسسه فناوران شهر انجام می‌شود، به عنوان بخش خصوصی کار میدانی را انجام دهد.
در ممیزی این دوره ایمنی ساختمان‌ها هم کنترل شده است و در چک لیست، از نظر حریق ساختمان ها تمییز داده می شود و در خروجی کارها ایمنی ساختمان‌ها هم لحاظ شده است.
شناسایی خانه‌های خالی و اطلاعات مشاغل با ممیزی املاک
ممیزی املاک برخلاف تصور رایج، فقط به درد شهرداری و مدیران شهری نمی‌خورد، بلکه اطلاعاتی را به دست می‌آورد که برای سایر نهادها و وزارتخانه‌ها ضروری است؛ شناسایی اراضی بایر، متروکه و باقیمانده از طرح‌ها، شناسایی واحدهای خالی از سکنه، شناسایی معابر بدون نام، بروز رسانی اطلاعات حرف و مشاغل، بروز رسانی آخرین اطلاعات مالکین و بهره برداران، اطلاعات مربوط به ایمنی ساختمان‌ها، اطلاعات مربوط به کدپستی 10 رقمی و شماره شناسایی کنتور آب و برق و گاز و تلفن از جمله اطلاعات و برداشت میدانی در مرحله ششم ممیزی املاک است.
پیشتر پیروز حناچی، شهردار تهران گفته بود: این داده‌ها برای بسیاری از دستگاه‌ها مثل وزارت راه و شهرسازی مناسب است. همچنین دستگاه‌های دیگری که جنبه‌های حاکمیتی را دنبال می‌کنند و دستگاه‌هایی که به دنبال اطلاعات خانه‌های خالی هستند از خروجی این پروژه‌ها استفاده خواهند کرد.
شهردار تهران به افزایش کیفیت زندگی با انجام ممیزی املاک هم اشاره کرده بود: «ممیزی املاک شهر تهران کار بسیار بزرگی است و مطمئنا در کیفیت زندگی شهر و تصمیم سازی و اقدامات تاثیر دارد. تمام تلاش ما باید درج اطلاعات دقیق باشد و همان چیزی که در سطح شهر اتفاق می افتد در پایانه‌های ما درج شود.
آنطور که مدیران شهری گفته‌اند؛ در ممیزی املاک قرار است بانک اطلاعاتی کاملی نسبت به املاک شهر تهران (مسکونی غیرمسکونی، اراضی اعم از بایر، دایر، متروکه، اراضی که از طرح باقی مانده) به دست بیاید. علاوه بر اینها در این طرح، تمام تخلفات ساختمان‌های مسکونی و غیرمسکونی (بدون پروانه کسب و فعالیت‌های تجاری در پهنه مسکونی) شناسایی می‌شود.
در کنار تخلفات ساختمانی اطلاعات به روز حرف و مشاغل موجود سطح شهر، معابر بدون نام، اطلاعات مربوط به آخرین وضعیت مالکان و بهره‌برداران، برداشت می‌شود. برای تمامی املاکی که ممیزی می‌شود و برداشت میدانی صورت می‌گیرد، ابعاد و مساحت عرصه و اعیانی، اطلاعات پلاک ثبتی کاربری‌ها و کاربردهای وضع موجود، پارسل املاک و ایمنی ساحتمان ها هم به دست میاید.
علاوه بر اینها، توزیع عادلانه سرانه‌های خدماتی در نواحی، محلات و مناطق 22 گانه نیازمند داشتن بانک اطلاعات به روز است که در این راستا با برداشت میدانی و ممیزی املاک می‌توان سرانه موجود سطح شهر را شناسایی و برنامه‌ریزی دقیقی نسبت به برخورداری مناطق و محلات کم برخوردار برای مدیریت شهری فراهم شود. آنطور که عبدالرضا گلپایگانی، معاون شهرسازی و معماری شهرداری تهران گفته است: مبنای برنامه ریزی در شهر داشتن اطلاعات است و بدون آن برنامه ریزی کامل نخواهد بود. با این ممیزی گام بزرگی برای بهتر شدن شرایط فردای تهران برداشته می شود.
کارشناسان شهری امیدوارند که؛ اطلاعات این ممیزی لایه‌های مختلف اطلاعات مکانی را تکمیل کند و بتوان از آن در طرح تفصیلی آینده استفاده کرد.

لینک کوتاه:
https://www.siasatvabazaryabi.ir/Fa/News/199608/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

TSMC تحت فشار آمریکا، محدودیت‌های بیشتری برای فروش تراشه به چین اعمال کرد

مجله مهندسی برق دانشگاه امیرکبیر نمایه «اسکوپوس» دریافت کرد

آنر برای بهبود دستیار هوش مصنوعی خود به‌سراغ دیپ‌سیک می‌رود

مشخصات کامل گلکسی S25 اج لو رفت

تکریم ایثارگران و خانواده آن‌ها سرلوحه برنامه‌های ماست

ایلان ماسک می‌گوید علاقه‌ای به خرید تیک‌تاک ندارد

تحولی در ارائه پایان‌نامه با عینک سه‌بعدی

سازنده قاب موبایل رندرهای آیفون SE 4 را لو داد

نقش یادگیری الکترونیکی در تقویت مهارت‌های ذهنی دانش‌آموزان

چرا فناوری تایپ با استفاده از سیگنال‌های مغزی متا در اختیار عموم قرار نمی‌گیرد؟

نظارت دائم بر پرورش ماهی‌ها با هوش مصنوعی

آپدیت تلگرام با امکان انتخاب کاور ویدیو عرضه شد

مدیاتک برای مقابله با تعرفه‌های آمریکا، سناریوهای مختلف را شبیه‌سازی می‌کند

توسعه‌دهنده بازی Civilization 7 روی بهبودهای متعددی کار می‌کند

گزارش بزرگ‌ترین بازار موبایل دنیا؛ صدرنشینی ویوو، خیزش هواوی و تزلزل جایگاه اپل

خریداران گلکسی S25 به‌دنبال بازگرداندن گوشی خود به دلیل مشکل داغ کردن هستند

گلکسی S25 اولترا از تست سقوط سربلند بیرون آمد

اپل به مناسبت روز ولنتاین یک سورپرایز بزرگ دارد

زوم به سحابی سر مار

خوشه ستاره‌ای جوان NGC 602

فرانسه درباره دستکاری الگوریتم محتوا در شبکه اجتماعی ایکس تحقیق می‌کند

پاپاراتزی های فضایی از چین موفق به ثبت تصاویر کمیاب از زمین شدند!

قطعی سرورهای پلی استیشن پس از 14 ساعت همچنان ادامه دارد

لپ تاپ های Predator Helios Neo ایسر معرفی شدند

آرم از مبارزه حقوقی برای لغو مجوز تراشه‌های کوالکام صرف‌نظر کرد

مریخ شگفت انگیز را ببینید

ایلان ماسک حالا خودش را «پشتیبان فنی کاخ سفید» می‌داند

چهارمین آپدیت بتا One UI 7 برای سری گلکسی S24 سامسونگ منتشر شد

ستون های آفرینش شگفت انگیز را ببینید

کارت گرافیک GeForce RTX 5090 انویدیا با کمبود جهانی مواجه شد

گزارش: State of Play بعدی هفته آینده برگزار می‌شود

چهارمین عمل پیوند کلیه خوک به انسان در آمریکا با موفقیت انجام شد

گوشی iQOO 12 یک سال آپدیت بیشتر اندروید دریافت خواهد کرد

مایکروسافت اج یک مسدودکننده ترس‌افزار دریافت می‌کند

ساخت باندهای نانویی برای مدیریت و کنترل عفونت‌ زخم‌ها

اولین مدل زبانی بزرگ کوانتومی معرفی شد؛ تحولی در آینده هوش مصنوعی

توان‌بخشی بیماران حرکتی با نیروسنج ایران‌ساخت

پیامک ارسالی قطع یارانه کلاهبرداری است؛ مردم فریب نخورند

God of War بعدی در یونان روایت می‌شود؛ بازگشت کریتوس جوان

ناتینگ در حال ساخت یک هدفون بی‌سیم دور گوشی است

راهکاری نوین برای تقویت سیستم ایمنی و گوارش

شناسایی دانه‌های گرد و غبار به اندازه باکتری در یک رحم کیهانی

چین یک کاوشگر جهنده به ماه می فرستد

فناوری جدید چین برای شناسایی زیردریایی‌های رادارگریز آمریکا

الکترونیک آرتز: بتلفیلد بعدی تا بهار 1405 منتشر خواهد شد

پیام‌رسان گوگل به‌زودی از تماس‌های ویدیویی واتساپ پشتیبانی خواهد کرد

جد پرندگان امروزی در قطب جنوب پیدا شد

سگ های رباتیک بمب خنثی می کنند

دره‌های بزرگ ماه تنها در 10 دقیقه شکل گرفتند

اجرای نظام‌نامه مددکاری به عنوان سند بالادستی در بنیاد شهید و امور ایثارگران