سیاست و بازاریابی

آخرين مطالب

اقتصاد سپید از دل سیاه چادرهای عشایری معاونت امور زنان و خانواده

اقتصاد سپید از دل سیاه چادرهای عشایری
  بزرگنمايي:

سیاست و بازاریابی -

خراسان شمالی یک بار دیگر صدای اصالت و فرهنگ غنی عشایر خراسان شمالی طنین انداز شده است و دوباره زنان عشایر دست به کار شده اند.
عشایر هر کجا که باشند با تولید، کار و تلاش عجین شده اند؛ کارگاه هایی برای ساخت خانه دوباره در خراسان شمالی راه اندازی شده اند و ارزان ترین خانه هایی که می شود ساخته شود در این کارگاه های کوچک ساخته می شود.
سیاه چادر، خانه های عشایری، خانه هایی که صفر تا 100 آن توسط زنان عشایری تولید می شود مدتی است که تولید این هنر به دست فراموشی سپرده شده بود و جای آن را چادرهای بزرنتی گرفته بود اما جلوی ضرر را هر وقت که بگیریم منفعت است و حال دوباره عشایر استان دست به کار شده اند تا سیاه چادرهای مورد نیاز خود و حتی سایر نقاط را تولید کنند.
تولید 500 تخته سیاه چادر توسط یک شرکت کارآفرینی
طاهری رئیس اداره عشایری شهرستان اسفراین در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به اینکه یک شرکت کارآفرینی در این شهرستان سفارش تولید 500 تخته سیاه چاد را دریافت کرده است، گفت: در حال حاضر 30 تخته چادر توسط جمعیت عشایری این شهرستان در حال تولید است.
وی افزود: این شرکت کارآفرینی چادرهای بافته شده را برای یک سرمایه گذار اصفهانی تولید می کند.
طاهری ادامه داد: تعدادی از این سیاه چادرها توسط این سرمایه گذار به کشور ژاپن و کشورهای حاشیه خلیج فارس ارسال می شود و تعدادی نیز در داخل مورد استفاده قرار خواهد گرفت.
وی با بیان اینکه در حال حاضر عشایر متقاضی سیاه چادر هستند، اظهارکرد: چند سالی بود که چادرهای برزنتی جایگزین سیاه چادر شده بودند اما به علت اینکه این چادرهای کارآیی سیاه چادرها را نداشتند، دوباره عشایر متقاضی این چادرها بودند.
این مقام مسئول بیان کرد: بالار فتن قیمت سیاه چادرها موجب شده بود که عشایر مجبور شوند تا چادرهای برزنتی را خریداری کنند.
به گفته وی در حال حاضر قیمت سیاه چادرهای بافته شده به 9 حمیلیون توماهن رسیده است.
مدیر اداره عشایری شهرستان اسفراین گفت: سیاه چادرها توسط موی بز که از استان سمنان تهیه می شود، بافته می شود.
گرم و خنک بودن محیط سیاه چادر دلیل تقاضای خانوار عشایری
محمدرضا قلی پور مدیر کل امور عشایری خراسان شمالی نیز در ادامه با اشاره به سفر مقام معظم رهبری و اختصاص اعتبار برای سیاه چادرهای فرسوده عشایری استان گفت: طی سفر مقام معظم رهبری پنج هزار تخته سیاه چادر به عشایر این استان اختصاص یافت.
وی افزود: اما در آن زمان به علت اینکه هم قیمت سیاه چادر بالا بود و از سوی دیگر در استان نیز وجود نداشت که در این زمینه برای تامین آن به سایر استان ها نیز مکاتبه شد که در نهایت منجر به آن شد تا چادرهای برزنتی خریداری و در اختیار خانوار عشایری استان قرار گیرد.
قلی پور با بیان اینکه یکی از نمادهای خراسان شمالی سیاه چادرهای عشایری است، اظهارکرد: در همین راستا شرکت تعاونی عشایری اسفراین با یکی از شرکت خرد زنان اسفراین وارد فاز همکاری شده و سیاه چادرهای عشایری را تولید می کنند.
وی تصریح کرد: در همین راستا از همین محل سیاه چادر به خانوارهای عشایری متقاضی اختصاص خواهد یافت.
به گفته این مقام مسئول در حال حاضر قیمت هر تخته سیاه چادر عشایری به مبلغ 9 میلیون تومان است.
وی تاکید کرد: از آنجاییکه سیاه چادرها در فصل زمستان گرمای هوا را نگه داشته و در تابستان نیز به علت روزنه های موجود در آن خنک تر هستند مورد تقاضای خانوار عشایری قرار می گیرند.
اقدامات اشتباه سبب فراموش شدن هنر سیاه چادر بافی شده است
علی عابدی، معاون پیشین صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی خراسان‌شمالی در گفت‌وگو با ایسنا اظهارکرده بود: سیاه چادربافی یکی از هنرهای صنایع دستی استان است که توسط زنان عشایر بافته می‌شود و این هنر در استان در حال منسوخ شدن است.
وی با بیان اینکه دلایل مختلفی بر این امر تاثیرگذار بوده است، افزود: اقدامات اشتباه اداره کل عشایری موجب شده تا این هنر به دست فراموشی سپرده شود، این اداره کل چادرهای برزنتی را به جای سیاه چادر در بین عشایر این استان توزیع می کند و این دلیلی بر به حاشیه راندن این صنعت دست شده است.
عابدی گفت: سیاه چادرهای عشایری خراسان‌شمالی براساس سطح خانواده و تعداد دام‌های آنها بافته می‌شود که معمولا سیاه چادر خان عشایر بزرگتر و همچنین به آن تزئیناتی نیز آویزان است.
وی با اشاره به اینکه سیاه چادرها به چند دلیل از موی بز بافته می‌شوند، توضیح داد: موی بز خاصیت مطلوبی برای حفظ آب در مواقع بارندگی دارد و معمولاً آب باران از جداره آن عبور نمی‌کند. وزن سبک موی بز موجب شده تا سیاه چادرها نسبت به چادرهای برزنتی راحت‌تر، جمع‌آوری و حمل شوند. سیاه چادر در فصل تابستان از ورود گرما و در زمستان از ورود سرما به داخل چادر جلوگیری می‌کند.
منبع: ایسنا

لینک کوتاه:
https://www.siasatvabazaryabi.ir/Fa/News/195409/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

ویوو S50 رؤیت شد؛ گوشی ارزشمند چینی با 16 گیگابایت رم

اولین ویدیو بازی Control 2 احتمالا به‌زودی پخش می‌شود

مکزیک قدرتمندترین ابررایانه آمریکای لاتین را می‌سازد

گوشی مورد انتظار گلکسی A37 سامسونگ با یک تغییر غیرمنتظره رؤیت شد

رنگ مشکی گلکسی S26 اولترا یک تفاوت کوچک اما مهم با سایر رنگ‌ها خواهد داشت

تاثیر داروهای دیابت در مقابله با زوال عقل

کنسول بازی در داخل کفش ورزشی؛ محصولی عجیب برای گیمرها!

یک حباب کیهانی شگفت‌انگیز در عکس روز ناسا

شارژر صورتی انکر برای علاقه‌مندان به لوازم جانبی خوش‌رنگ رونمایی شد

دستاورد جدید سامسونگ می‌تواند آینده تراشه‌های حافظه را تغییر دهد

هوش مصنوعی در صنعت بازی؛ خالق فورتنایت مخالف شفاف‌سازی است

رنج‌های پنهان سالمندان مبتلا به بیماری وسواس

گوشی‌های پوکو چه زمانی آپدیت HyperOS 3 را دریافت می‌کنند؟

تبلت اقتصادی 2025 لنوو با باتری بزرگ و نمایشگر 12٫7 اینچ رونمایی شد

ماده برنده جایزه نوبل، باکتری‌ها را سوراخ می‌کند!

شایعه: Forza Horizon 6 زودتر از انتظار عرضه خواهد شد

پروژکتور پیشرفته آنر با پشتیبانی از ژست‌های حرکتی رونمایی شد

دردسرهای بی‌پایان استارلاینر؛ فضاپیمای بوئینگ تا اطلاع ثانویه حق حمل فضانورد ندارد

بازی Cyberpunk 2077 آمار فروش خیره‌کننده‌ای ثبت کرد

ساعت جدید کاسیو جی‌شاک با طراحی خیره‌کننده رونمایی شد؛ عرضه بسیار محدود

هوش مصنوعی با پرامپت مناسب به بهترین مربی جهان تبدیل می‌شود

سامسونگ عملکرد شبکه 6G را با هوش مصنوعی تقویت می‌کند

آیا راه رفتن با پایه‌های چوبی انرژی کمتری مصرف می‌کند؟

پایان دوران امپرس؛ خداحافظی همیشگی با کرک بازی‌های دنوو؟

فضانوردان آمریکایی و روسی در روز شکرگزاری راهی فضا شدند

شارژر 67 وات پیشرفته شیائومی با پورت‌های متعدد رونمایی شد

اپلیکیشن‌های ورزشی محبوب ممکن است کاربران را بی‌انگیزه کنند

سونی روی دوربین میان‌رده مورد انتظار A7 V کار می‌کند

رکوردشکنی در اعماق زمین؛ طولانی‌ترین هزارتوی زیرآبی جهان بزرگ‌تر از حد تصور قبل است

آنر مجیک 8 اولترا با سیستم ارتباط ماهواره‌ای و شارژ 120 وات رؤیت شد

کشف شواهد هولناک درباره نئاندرتال‌ها

سونی LYT-901 رونمایی شد؛ سنسور 200 مگاپیکسلی برای دوربین گوشی‌ها

پرتره جدیدی از پروانه کیهانی

نام احتمالی ریمیک بازی Assassin’s Creed: Black Flag فاش شد

کدام مواد غذایی ناجی بیماران قلبی می‌شوند؟

بازی Yakuza 0 از فروشگاه‌ها حذف می‌شود

عکس روز ناسا از یک کهکشان مارپیچی

بازی جدید سازندگان God of War در اوج مراحل ساخت قرار دارد

آتشفشانی خاموش در اتیوپی پس از 12هزار سال بیدار شد

گوشی یا پاوربانک؟ برندهای چینی، موبایل 10 هزار میلی‌آمپرساعتی می‌سازند

نوجوانان اکنون صحبت با هوش مصنوعی را به انسان ترجیح می‌دهند

خرید آسان 7 خودروی وارداتی 2025 با حساب وکالتی بانک صادرات ایران

مانیتور جدید AOC با پنل مینی LED و حالت دوگانه رونمایی شد

آیا کرکس‌ها واقعاً در انتظار مرگ طعمه به دور آن می‌چرخند؟

ساعت هوشمند راگبید Z10 با بدنه تمام‌سرامیکی رونمایی شد

بلو اوریجین آماده ربودن تاج از اسپیس‌ایکس

گلکسی A37 گوشی میان‌رده قدرتمندی خواهد بود

روش جدید محافظت در برابر بیماری آلزایمر

آیپد مینی با نمایشگر اولد شاید سال آینده از راه برسد

این فناوری جدید، ماهی آزاد را از ماهی پرورشی تشخیص می‌دهد