سیاست و بازاریابی

آخرين مطالب

هشدار وزیر علوم درباره دیکتاتوریِ نامرئی حاصل از هوش مصنوعی اخبار

هشدار وزیر علوم درباره دیکتاتوریِ نامرئی حاصل از هوش مصنوعی
  بزرگنمايي:

سیاست و بازاریابی - وزیر علوم در چهارمین مجمع جهانی اخلاق هوش مصنوعی در یونسکو درباه دیکتاتوریِ نامرئی حاصل از هوش مصنوعی هشدار داد.

به گزارش خبرگزاری مهر به به نقل از وزارت علوم، حسین سیمایی صراف، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری جمهوری اسلامی ایران، در چهارمین مجمع جهانی یونسکو درباره اخلاق هوش مصنوعی (GFEAI ۲۰۲۶) در ریاض، با تأکید بر ضرورت توجه جدی به پیامدهای اخلاقی توسعه فناوری‌های نوین گفت: فناوری خنثی نیست و هوش مصنوعی نیز به خودی خود عادلانه عمل نمی‌کند؛ الگوریتم‌ها گاهی بیش از آنکه بسازند، تخریب می‌کنند و پلتفرم‌ها می‌توانند به جای توسعه، منشأ آسیب شوند.
سیمایی با بیان اینکه «هوش مصنوعی می‌تواند کنترل بر داده‌ها را به کنترل بر انسان‌ها تبدیل کند»، افزود: حتی نظارت نیز باید محدودیت داشته باشد. هرچه شفافیت و نظارت بر دولت‌ها و صاحبان قدرت بیشتر باشد، بهتر است؛ اما هنگامی که نظارت متوجه شهروندان عادی شود و رفتار، روابط و نیات آنان را دنبال کند، می‌تواند به نوعی «دیکتاتوری نامرئی» تبدیل شود.
وزیر علوم با اشاره به مسئولیت اخلاقی پلتفرم‌ها و توسعه‌دهندگان فناوری در قبال کاربردهای هوش مصنوعی تصریح کرد: امروز داده‌ها در اقداماتی به کار گرفته می‌شوند که حقوق بشر را نقض می‌کنند و حتی به کشته‌شدن کودکان می‌انجامند. این پرسش جدی مطرح است که آیا پلتفرم‌های هوش مصنوعی در قبال نحوه استفاده از فناوری‌های خود مسئولیتی دارند یا خیر؟
سیمایی افزود: بسیاری از چت‌بات‌ها از پاسخ‌دادن به پرسش‌هایی درباره خودکشی خودداری می‌کنند و این اقدام درستی است، اما در سوی دیگر، هوش مصنوعی می‌تواند برای شناسایی و هدف‌گیری دقیق انسان‌ها با موشک به کار گرفته شود.
وی در همین زمینه به آنچه حمله به مدرسه‌ای در میناب و کشته‌شدن ۱۶۸ دانش‌آموز در حین تحصیل خواند اشاره کرد و گفت برای یافتن راه‌حل این مسائل باید عمیقاً اندیشید.
وزیر علوم نابرابری را یکی دیگر از چالش‌های اساسی عصر هوش مصنوعی دانست و گفت: دانش و توانایی همواره شکاف‌هایی ایجاد کرده‌اند و هوش مصنوعی ممکن است این شکاف‌ها را بیش از هر فناوری پیشین گسترش دهد. از این رو یک چارچوب اخلاقی نباید فقط به جلوگیری از آسیب محدود شود، بلکه باید دسترسی برابر را نیز تضمین کند.
سیمایی تأکید کرد: کشورهای در حال توسعه باید این فرصت را داشته باشند که سامانه‌های هوش مصنوعی خود را متناسب با زبان‌ها و فرهنگ‌های خود ایجاد کنند و سازمان‌های بین‌المللی نیز در کمک به تحقق این هدف، مسئولیتی اخلاقی بر عهده دارند. فناوری باید در خدمت بشریت باشد و هوش مصنوعی باید آزادی انسان را گسترش دهد، نه اینکه آن را محدود کند.
وزیر علوم در بخش دیگری از سخنان خود و در پاسخ به پرسشی درباره مهم‌ترین اقدام برای تقویت ظرفیت ایران در زمینه هوش مصنوعی مسئولانه گفت: اگر این پرسش پیش از ژوئن ۲۰۲۵ مطرح می‌شد، بدون تردید پاسخ من «سرمایه‌گذاری هدفمند و پایدار در بخش‌های آب و انرژی» بود و در گام دوم نیز بر تقویت همکاری‌ها در زیست‌بوم هوش مصنوعی ایران تأکید می‌کردم.
وی افزود: ایران از مجموعه متنوعی از دانشگاه‌های توانمند، پژوهشگران برجسته، شرکت‌های دانش‌بنیان و نهادهای تخصصی سیاست‌گذاری و فنی برخوردار است. بنابراین باید این بخش‌ها را به یکدیگر نزدیک‌تر کرد و سازوکارهایی برای همکاری مؤثر، تبادل داده، استفاده مشترک از زیرساخت‌ها و تبدیل پژوهش‌های انباشته‌شده به راه‌حل‌های مسئولانه برای چالش‌های موجود ایجاد کرد.
سیمایی در پایان با تأکید بر تغییر اولویت‌های منطقه تصریح کرد: امروز معتقدم مهم‌ترین اولویت، نه فقط برای ایران بلکه برای کل منطقه، رفع اقدامات قهری یکجانبه و استقرار صلح در منطقه است. این تحریم‌ها غیراخلاقی‌اند و برقراری امنیت و صلح یک ضرورت اخلاقی است.

لینک کوتاه:
https://www.siasatvabazaryabi.ir/Fa/News/799455/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تاکسی خودران ویمو 2027 به توکیو می رود

هشدار وزیر علوم درباره دیکتاتوریِ نامرئی حاصل از هوش مصنوعی

آمریکا ارسال تسلیحات فضایی به مدار زمین را تایید کرد

خرید آیفون دوئو در سال اول عرضه دشوار خواهد بود

دارویی که هوش مصنوعی طراحی کرده است، سن زیستی بیماران را کاهش داد

تسریع در ایفای تعهدات بیمه دی؛ خسارت سیل‌زدگان مازندرانی در کمتر از یک هفته پرداخت شد

در دهمین اجلاس سراسری رضایتمندی مشتری، تندیس زرین اعتماد مشتری به بیمه دی رسید

گزارش تصویری حمایت بیمه دی در آئین نامگذاری سالن زنده‌یاد تقوایی و گشایش کتابخانه در ساختمان‌های خانه سینما

استارشیپ با 26 ماهواره برای نخستین بار به مدار زمین می رود

اوپو آماده برای رقابت در بالاترین سطح بازار؛ مشخصات گوشی‌های X10 لو رفت

20 میلیارد سال تا پایان؟ دانشمندان از سرنوشت نهایی جهان می‌گویند

رمزگشایی هم‌زمان گفتار و حرکات بدن افراد فلج با «کاشت مغزی جدید»

شیائومی تأیید کرد: گوشی «18 پرو» با نمایشگر پشتی جدیدی عرضه می‌شود

AI و افزایش 40 درصدی موفقیت رادیولوژیست‌ها در شناسایی «ضایعات عروقی مغز»

سیستم‌عامل SteamOS یک قدم به پشتیبانی از درایورهای انویدیا نزدیک‌تر می‌شود

نسخه نینتندو سوییچ 2 بازی First Light 007 تا مارس 2027 تاخیر خورد

بازی XDefiant احتمالا به‌زودی از طریق یک سرور خصوصی در دسترس قرار می‌گیرد

لپ‌تاپ لمسی اپل در مسیر عرضه تا پایان 2026

کشف ارتباط یک آنتی‌بیوتیک رایج با افزایش خطر مرگ!

خانه‌های رباتیک به سبک «مرد آهنی» ساخته می‌شود

ناپدیدی سرطان یک کودک 3 ساله با یک درمان جدید

سامانه «سادان» برای ارزش‌گذاری دارایی‌های نامشهود راه‌اندازی می‌شود

آنر پلی 11 رونمایی شد؛ گوشی اقتصادی با نمایشگر 120 هرتز

سیاست جنجالی اپل؛ یکی از ویژگی‌های جدید iOS 27 اشتراک 10 دلاری می‌خواهد!

رویداد The Triple-i Initiative در تاریخ 16 مهر برگزار می‌شود؛ نمایش 40 بازی مستقل!

گوشی پرچمدار آنر مجیک 9 در سه مدل ازجمله نسخه «سوپر» عرضه می‌شود

تعداد گیمرهای فعال ایرانی آب رفت؛ کاهش 5 میلیون نفری در سه سال

درخشش مخترع ایرانی در مسابقات بین‌المللی اختراعات کانادا با کسب مدال طلا

کرم شاخ‌دار توتون گوش ندارد؛ اما به روشی عجیب صدای شکارچیان را حس می‌کند

پیری روندی یکنواخت نیست؛ اندام‌های بدن با سرعت‌های متفاوتی پا به سن می‌گذارند

نوجوان 15 ساله‌ای که ربات زیردریایی شبیه لاک‌پشت ساخت

نمایش تازه‌ترین دستاورد دانش‌بنیان‌ها در نمایشگاه کشاورزی قزاقستان

معرفی 8 محصول فناورانه برتر در اجلاس سالیانه پارک فناوری پردیس

گجت چسبنده دردهای مزمن را با موبایل کم می کند

قیمت آیفون 18 پرو مکس در ایران؛ بدون رجیستری از نیم میلیارد تومان به بالا

سامسونگ: وقتش رسیده است آیفون را بفروشید و گلکسی بخرید

سامسونگ گلکسی A08 رونمایی شد؛ بسیار ارزان، اما نه در ایران

افزایش امنیت هوش مصنوعی در تحلیل MRI مغز با راه حل پژوهشگران دانشگاهی

آنچه فقر با مغز کودک می‌کند؛ نتیجه‌ای فراتر از اعتیاد

پرتاب 2 ماهواره اروپایی رصد زمین با موشک «وگا سی»

شناسایی خشکیدگی درختان جنگلی با هوش مصنوعی

اروپا دو ماهواره رصد زمین به فضا فرستاد

آیفون‌ها رسما با «سیری هوشمند» سوپرشارژ شدند

سامسونگ احتمالا در تولید پردازنده اسنپدراگون 8 الیت نسل 6 کوالکام نقش خواهد داشت

حلقه‌های «چاریکلو» در حال تغییر هستند

عکس روز ناسا از چهره زهره پشت ماه

شناسایی خطر بیماری‌های کاردیومتابولیک در کودکان با آزمایش خون

بیستمین دوره مسابقات روبوکاپ آزاد ایران برگزار می‌شود

یوگرین یک شارژر بسیار باریک 100 وات را روانه بازار کرد

گردهمایی رؤسای کانون بازنشستگان آموزش و پرورش استان گلستان با حضور مدیران بیمه دی و مسئولان استانی برگزار شد