سیاست و بازاریابی

آخرين مطالب

هوش مصنوعی؛ جایگزین معلم یا ابزاری کمکی؟ نکات خواندني

هوش مصنوعی؛ جایگزین معلم یا ابزاری کمکی؟
  بزرگنمايي:

سیاست و بازاریابی - ایسنا / معاون علوم، مهندسی و کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی گفت: اگرچه هوش مصنوعی نمی‌تواند تعاملات انسانی را به طور کامل جایگزین کند؛ اما در بسیاری از جنبه‌های آموزش، معلم سنتی را کنار خواهد زد. این فناوری بیشتر از یک ابزار ساده است و نقش مهم و مستقلی در آینده آموزش دارد.
علی اکبری، معاون علوم، مهندسی و کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی امروز در آیین چهل و سومین سالروز تاسیس دانشگاه آزاد اسلامی در سخنانی خطاب به روسای مراکز، واحدها و معاونان دانشگاه، تاکید کرد که هوش مصنوعی در آموزش تحولی جدی و غیرقابل اجتناب ایجاد خواهد کرد.
هوش مصنوعی؛ آینده آموزش و پژوهش
وی با بیان اینکه هوش مصنوعی نه تنها در آموزش بلکه در پژوهش نیز نقش اساسی دارد، گفت: هوش مصنوعی به سرعت در حال رشد است و بازار آن در سال 2024 حدود 638 میلیارد دلار تخمین زده شده است. این رشد حتی می‌تواند بیش از 15 برابر در پروژه‌های مختلف باشد.
رشد چشمگیر سرمایه‌گذاری در حوزه آموزش
اکبری افزود: طبق آمار، هزینه‌های صرف شده برای آموزش در برخی کشورها تقریباً نصف هزینه‌های حوزه سلامت است. همچنین پیش‌بینی می‌شود رشد بازار آموزش تا سال 2030 بسیار چشمگیر باشد، به‌ویژه در کشورهای خاورمیانه و اروپا که سرمایه‌گذاری‌های قابل توجهی در این زمینه انجام می‌دهند.
مقاومت در برابر تحول آموزشی؛ تنها چالش پیش‌رو
این مقام مسئول خاطرنشان کرد: تنها چالشی که در مسیر توسعه هوش مصنوعی در آموزش وجود دارد، مقاومت برخی افراد نسبت به تغییر روش‌های آموزشی قدیمی است؛ اما از نظر تکنولوژیکی و مالی هیچ مانع دیگری دیده نمی‌شود.
وی با تاکید بر انتظارات هوش مصنوعی از خود، گفت: هوش مصنوعی قصد دارد سیستم‌های آموزشی کشورها را متحول کند؛ سیستم‌هایی منعطف، با کیفیت، کارآمد و عاقلانه. یکی از ویژگی‌های برجسته آن، شخصی‌سازی آموزش است، به گونه‌ای که می‌تواند نقاط ضعف دانش‌آموزان را شناسایی کرده و به صورت دقیق‌تر و کاربردی‌تر پاسخ دهد.
اکبری با بیان اینکه اثرگذاری معلم به شکل سنتی تا 30 درصد کاهش خواهد یافت، تاکید کرد: در آینده، معلم به معنای سابق وجود نخواهد داشت و دسترسی به آموزش صرفاً از طریق هوش مصنوعی انجام می‌شود.
هوش مصنوعی، تحلیلگر و مربی شخصی
وی ادامه داد: هوش مصنوعی قادر است عملکرد دانش‌آموزان را تحلیل کند، تمرین‌ها و فعالیت‌ها را پیگیری کند و درصد موفقیت هر فرد را به صورت دقیق نشان دهد. در این سیستم، دیگر اهمیت چندانی به حضور فیزیکی معلم نیست و دانش‌آموز می‌تواند در خانه و به صورت مستقل آموزش ببیند.
آموزش مفاهیم پیچیده کوانتومی با هوش مصنوعی
معاون دانشگاه آزاد با اشاره به نرم‌افزارهای پیشرفته آموزشی گفت: امروزه می‌توان مفاهیم پیچیده‌ای مانند فیزیک کوانتومی را بدون نیاز به کلاس‌های حضوری و با انجام آزمایش‌های مجازی یاد گرفت. این نرم‌افزارها علاوه بر آموزش ریاضیات و فیزیک، قابلیت شبیه‌سازی و تحلیل داده‌ها را نیز دارند.
هوش مصنوعی، معلمی مودب و هوشمند
اکبری خاطرنشان کرد: هوش مصنوعی به گونه‌ای طراحی شده که با دانش‌آموز ارتباطی مودبانه و مؤثر برقرار می‌کند و نقش معلم را به شکلی هوشمند و قابل فهم ایفا می‌کند. این سیستم حتی می‌تواند به صورت بازی‌های تعاملی، فرآیند یادگیری را برای دانش‌آموزان جذاب‌تر کند.
وی افزود: هوش مصنوعی این قابلیت را دارد که برای هر دانش‌آموز کلاس‌های شخصی‌سازی شده بسازد، نمرات و عملکرد آنها را تحلیل کند و پیشنهادهای آموزشی مناسب ارائه دهد. این امر به مراتب موثرتر از حضور در کلاس‌های سنتی است و می‌تواند جایگزین کلاس‌های حضوری شود.
هوش مصنوعی؛ جایگزین معلم یا ابزاری کمکی؟
اکبری با اشاره به نظرات شخصی خود گفت: اگرچه هوش مصنوعی نمی‌تواند تعاملات انسانی را به طور کامل جایگزین کند، اما در بسیاری از جنبه‌های آموزش، معلم سنتی را کنار خواهد زد. این فناوری بیشتر از یک ابزار ساده است و نقش مهم و مستقلی در آینده آموزش دارد.
وی اظهار داشت: سوال اصلی این است که دانشگاه‌ها و نظام آموزش عالی کشور چگونه می‌خواهند از هوش مصنوعی استفاده کنند. این فناوری پیشرفته فرصتی بزرگ برای تحول در آموزش است که نباید نادیده گرفته شود.
معاون علوم، مهندسی و کشاورزی دانشگاه آزاد با اشاره به جایگاه ایران در حوزه سرمایه‌گذاری هوش مصنوعی گفت: بیشترین سرمایه‌گذاری در منطقه خلیج فارس مربوط به امارات متحده عربی است و ایران در این زمینه رتبه پانزدهم جهان را دارد.
تمرکز بر استفاده هوشمندانه از ابزارهای هوش مصنوعی
وی با تاکید بر اینکه هدف اصلی باید استفاده بهینه از ابزارهای هوش مصنوعی باشد، تصریح کرد: ما باید هوش مصنوعی را صرفاً به عنوان یک ابزار ببینیم که در اختیار ما گذاشته شده و از آن بهره‌برداری کنیم، نه اینکه فقط حرف بزنیم یا صرفاً مصرف‌کننده باشیم.
ضرورت تولید فناوری هوش مصنوعی در کشور
اکبری افزود: فراتر از استفاده، باید در تولید فناوری‌های هوش مصنوعی هم قدم برداریم و نیروی انسانی متخصص در این حوزه تربیت کنیم تا بتوانیم محصولاتی ارائه دهیم که دنیا از آنها استفاده کند.
زیرساخت‌های قوی؛ پیش‌نیاز بهره‌برداری از هوش مصنوعی
این مقام مسئول همچنین به اهمیت زیرساخت‌های قوی اشاره کرد و گفت: هرچند ایران در برخی شاخص‌ها زیرساخت‌های مناسبی دارد، اما برای پیشرفت واقعی در هوش مصنوعی، باید توجه ویژه‌ای به توسعه این زیرساخت‌ها داشته باشیم.
وی در پایان با تشکر از فرصت حضور در جلسه گفت: «هدف من از این صحبت‌ها طرح سوال و ایجاد انگیزه برای آغاز تحول در حوزه آموزش دانشگاهی است. با رهبری مناسب و حرکت همگام، می‌توانیم در مسیر تحول آموزش گام‌های موثری برداریم.

لینک کوتاه:
https://www.siasatvabazaryabi.ir/Fa/News/777662/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

مصرف ماری‌جوانا به اندازه سیگار برای قلب مضر است

هوش مصنوعی پرپلکسیتی وارد گلکسی S26 می‌شود؟

نانوحسگری برای پایش لحظه‌ای غلظت دارو در خون

تبلت پیشرفته جدید شیائومی احتمالا فاصله زیادی تا رونمایی ندارد

مالک نوکیا ساعت هوشمند دوربین‌دار می‌سازد

گلخانه‌هایی که با بذر هیبریدی خودکفایی می‌کارند

عیادت مدیر کل بنیاد مازندران از پدر شهید قلی زاده در بابل

نمایشگاه «امام (ره)؛ نقش جاوید حماسه» در موزه مرکزی شهدا

در نهمین اجلاس سراسری رضایتمندی مشتری با رویکرد اعطا نشان ملی اعتماد مشتریان؛ تندیس زرین همایش به بیمه دی رسید

پدر علم زلزله‌شناسی ایران درگذشت

مرز خسروی در اربعین حسینی قرارگاه مرکزی تشکل‌های ایثارگری می‌شود

حل مشکل اشتغال و تبدیل وضعیت 12 هزار فرزند شهید و جانباز/ حذف ضامن از تسهیلات ایثارگری

زیرمجموعه روسی مایکروسافت در آستانه ورشکستگی است

فراخوان بنیاد ملی علم ایران برای اعطای کرسی پژوهشی

کشف شواهد جدیدی از منشاء سیاهچاله‌های متوسط

پیام تسلیت رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران در پی درگذشت مادر شهیدان معظم «ابدام»

ایکس‌چت ایلان ماسک با رمزنگاری «به‌سبک بیت‌کوین» آپدیت می‌شود

رقیب جدی گلکسی زد فولد؛ بزرگ‌ترین باتری گوشی‌های تاشدنی وارد آنر مجیک V5 می‌شود

نمایشگاه «هنر خدمت» به مناسبت گرامیداشت سالروز شهدای خدمت برگزار می‌شود

این «پیکو-مک-نانو» است؛ بازسازی مکینتاش اپل در ابعاد بسیار کوچک!

چرا بیماری‌ها در مردان و زنان متفاوت است؟

گوشی تاشو جدید ویوو ارزان‌تر از مدل قبلی خواهد بود؟

آیا انسان‌ها تا سال 2029 در زمان به عقب بازمی‌گردند؟

جذب 100 درصدی تسهیلات مسکن جامعه ایثارگران در استان ایلام

نشست شورای مدیران معاون فرهنگی و آموزشی بنیاد شهید برگزار شد/ ضرورت نوآوری در خلق آثار فرهنگی و قالب‌های نوین رسانه‌ای

جرم فضایی مرموز هر 44 دقیقه یک‌بار به زمین سیگنال می‌فرستد

دیدار مدیرکل بنیاد گلستان به همراه نماینده مردم شرق استان با خانواده شهید عبدالله حدادی در گالیکش

دیدار مدیرکل بنیاد شهید گلستان با جانباز 70 درصد یوسف قزلسفلو در مینودشت

هوش مصنوعی، «بازرس» می‌شود!

مدیرکل بنیاد شهید استان در ادامه سفر به مینودشت با جانباز 60 درصد پاسدار الیاسی دیدار کرد

شایعه‌های جدید آیفون 17؛ از تغییرات حفره کپسولی نمایشگر تا پردازنده A18

آیا واقعا می‌توان ذهن انسان را در رایانه ریخت؟

لایواستریم عمودی به توییچ می‌آید

گوشی پرچمدار جدید هواوی چه زمانی معرفی می‌شود؟

چرا قلقلک باعث خنده ما می‌شود؟

راز تیم کوک برای تسلط بر گفت‌وگوها؛ 5 واژه طلایی

معمای نحوه نابودی جو مریخ حل شد

هیولای جدید AMD در راه است

پیروزی مهم اینتل؛ نبرد 3 میلیارد دلاری پتنت‌ها با VLSI به‌نفع آبی‌ها تمام شد

غروب خورشید پشت ناقوس کلیسا

گوشی پیکسل 10 گوگل زودتر از انتظار معرفی می‌شود؟

آسمان به افتخار این دانشمند درخشید

گوگل بی‌سروصدا اپلیکیشن جدیدی برای اجرای آفلاین مدل‌های هوش مصنوعی منتشر کرد

اپل واچ‌های جدید چه زمانی وارد بازار می‌شوند؟

درخشش ناهید در آسمان بامدادی 11 خرداد/همنشینی دیدنی «بهرام» و «ماه» در شامگاه یکشنبه

عکس «تلسکوپ فضایی هابل» از یک نبرد کهکشانی

سازنده بازی Borderlands 4 مجبور به عذرخواهی مجدد از طرفداران شد

تلویزیون مینی LED جدید TCL با پنل 144 هرتزی مخصوص گیمرها است

خورشید درحال نابود کردن ماهواره‌های استارلینک است

واتساپ فردا روی این گوشی‌های آیفون از کار می‌افتد