سیاست و بازاریابی

آخرين مطالب

چطور انسان می‌تواند از انرژی بی پایان سیاه چاله استفاده کند؟ نکات خواندني

چطور انسان می‌تواند از انرژی بی پایان سیاه چاله استفاده کند؟
  بزرگنمايي:

سیاست و بازاریابی - گجت نیوز / انسان روزی از منظومه شمسی خارج خواهد شد و در کهکشان به کاوش می‌پردازد. در آن صورت آیا می‌توانیم از انرژی بی‌پایان سیاه چاله برای اهداف خود استفاده؟ دانشمندان پیشنهادهای جذابی دارند.
 روزی انسان‌ها در غار زندگی می‌کردند و فقط از اینکه زنده می‌مانند راضی بودند. هرچند اکنون کار به‌جایی رسیده است که سودای سفر به مریخ را در سر داریم و پس از آن نیز نوبت به سایر سیاره‌ها و قمرهای منظومه شمسی می‌رسد. به‌باور دانشمندان همزمان با رشد تمدن انسانی نیاز ما به انرژی نیز افزایش پیدا می‌کند. در نهایت روزی مجبور می‌شویم حتی سراغ استفاده از انرژی سیاه چاله برویم. آیا این ایده عملی است؟
راه‌های مختلف برای مهار و استفاده از انرژی بی‌پایان سیاه چاله

سیاست و بازاریابی

بازار


در حال حاضر دانشمندان دو گزینه را برای تامین انرژی تمدن بزرگ انسانی در آینده مطرح کرده‌اند. البته منظورمان زمانی است که انسان توانسته تمامی منابع انرژی زمین را تحت‌کنترل خود درآورده و سراغ کنترل منابع انرژی موجود در کهکشان راه شیری برود. گروهی تصور می‌کنند که بهترین راه‌حل ساخت کره دایسون در اطراف یک ستاره است. انرژی دریافتی از یک ستاره قطعا برای نیازهای انسان کافی به‌نظر می‌رسد؛ اما ساخت کره دایسون با چالش‌های بسیار زیادی همراه خواهد بود.


 کره دایسون در واقع یک سازه فرضی است که می‌تواند اکثر انرژی ستاره را دریافت کند. ما هنوز نتوانسته‌ایم هیچ نشانه‌ای از وجود کره دایسون را در جهان پیدا کنیم. پس یا هیچ تمدن نوع 2 در مقیاس کارداشف در جهان هستی وجود ندارد یا اینکه آنها فکر می‌کنند کره دایسون چندان ایده خوبی نیست. اینجاست که ایده استفاده از انرژی سیاه چاله مطرح می‌شود.
فرآیند پنروز برای مهار سیاه‌چاله
اولین‌بار یک فیزیکدان برجسته به‌نام راجر پنروز این ایده را مطرح کرد. او گفت که انسان می‌تواند از انرژی یک سیاه چاله چرخان برای اهداف خود استفاده کند. اول از همه باید یک جسم را به ارگوسفر سیاه چاله برسانیم. ارگوسفر اندکی بیرون از افق رویداد قرار دارد. در این منطقه همه‌چیز حول محور سیاه چاله می‌چرخد؛ اما هنوز امکان فرار از گرانش وحشتناک آن وجود دارد.
در این منطقه جرم ارسالی سرعت می‌گیرد و بخشی از انرژی سیاه چاله را از آن خود می‌کند. این ایده با نام فرآیند پنروز شناخته می‌شود. برای اینکه جرم از سیاه چاله نجات پیدا کند، به انرژی منفی نیاز خواهیم داشت. در غیر این‌صورت به‌جای استفاده از انرژی سیاه چاله فقط آن را تقویت کرده‌ایم.

سیاست و بازاریابی

حالا تصور کنید پس از محاسبات بسیار دقیق یک ذره را وارد منطقه ارگوسفر کرده‌ایم. در همان لحظه اولیه ذره به‌دو قسمت تبدیل می‌شود. یکی از آنها توسط سیاه چاله جذب شده و دیگری به‌ سمت نقطه‌ای دور حرکت می‌کند. با توجه به چگالی بسیار زیادی داخل سیاه چاله، قسمت جذب‌شده می‌تواند دارای انرژی منفی باشد.
محاسبات پنروز نشان داد که در این موقعیت تکه فرار کرده از سیاه چاله انرژی بیشتری نسبت به تکه اسیر شده در آن خواهد داشت. آیا قانون پایستگی انرژی زیر سوال رفته است؟ خیر! جذب ذره با انرژی منفی باعث کاهش جرم-انرژی سیاه چاله می‌شود که یعنی اندکی سرعت چرخش آن را کم می‌کند. به بیان ساده‌تر ما توانسته‌ایم بخشی از انرژی سیاه چاله را استخراج کنیم.
نزدیک شدن به سیاه‌چاله با فرآیند بلندفورد-زنایک
یک روش دیگر نیز برای استفاده از انرژی سیاه چاله وجود دارد. این روش به‌نام فرآیند بلندفورد-زنایک شناخته می‌شود. در هنگام سقوط گازهای تشکیل‌دهنده قرص برافزایشی در سیاه چاله یک مسیر مارپیچی ایجاد می‌شود. در این مسیر اصطکاک شدید گازها باعث می‌شود که دمای آنها به میلیون‌ها درجه کلوین برسد. همین دمای بالا نیز برای یونیزه کردن گازها (تبدیل آن به پلاسما با دریایی از یون‌های مثبت و الکترون‌های منفی) کافی است.

سیاست و بازاریابی

تلاطم شدید ذرات باردار سبب ایجاد میدان‌های مغناطیسی آشفته می‌شود. میدان‌هایی که در نهایت پلاسما را با سرعتی نزدیک به سرعت نور به بیرون پرتاب می‌کنند. اگر در یکی از سیاره‌های نزدیک سیاه چاله سکونت داشته باشیم، می‌توانیم با تجهیزات پیشرفته خود انرژی موجود در جت‌های پلاسما را دریافت کنیم.
استخراج انرژی سیاه چاله با محرک هاله‌ای
سومین راه برای استفاده از انرژی سیاه چاله به مفهوم محرک هاله‌ای مربوط می‌شود. این ایده به‌تازگی مطرح شده است و نسبت به روش‌های دیگر مزیت‌های قابل توجهی دارد. اول از همه اینکه دیگر لازم نیست ذره‌‌ای را به درون سیاه چاله بفرستیم. دوم اینکه از انرژی منفی نیز بی‌نیاز خواهیم شد.
وقتی نور از یک چاه گرانشی عبور می‌کند، مقداری انرژی به‌دست می‌آورد. از آنجایی که نور با حداکثر سرعت ممکن در جهان هستی حرکت می‌کند، نمی‌تواند سرعت خود را افزایش دهد. در عوض پس از وارد شدن به یک چاه گرانشی شاهد افزایش فرکانس نور و آبی‌گرایی و در هنگام خروج شاهد سرخ‌گرایی هستیم. همین ایده نیز در مفهوم محرک حاله‌ای برای استفاده از انرژی سیاه چاله مطرح می‌شود.

سیاست و بازاریابی

ایده کار خیلی ساده است. یک پرتو نور را به‌سمت سیاه چاله‌ای که با سرعت زیاد می‌چرخد می‌فرستیم. سپس از نوری که انرژی بیشتری دریافت کرده و دچار آبی‌گرایی شده برای شتاب دادن به فضاپیما استفاده می‌کنیم. استفاده از یک سیاه چاله چرخان باعث می‌شود که انرژی جنبشی به پرتو نور منتقل گردد. نور نیز نه‌تنها به فضاپیما شتاب می‌دهد، بلکه انرژی آن را نیز افزایش خواهد داد.
از نظر تئوری حتی می‌توانیم به 133 درصد سرعت سیاه چاله برسیم که یعنی شاید حتی تا 90 درصد از سرعت نور هم ممکن باشد. البته توجه داشته باشید که همه اینها روی کاغذ جواب می‌دهند. ما هنوز نتوانسته‌ایم حتی از منظومه شمسی خارج شویم و قطعا توانایی رسیدن به نزدیک‌ترین سیاه چاله به زمین را هم نداریم. چراکه حتی با سریع‌ترین فضاپیمای ساخت بشر باید 2.4 میلیون سال در راه باشیم.
چالش‌های استفاده از انرژی سیاه چاله
ایده استفاده از انرژی سیاه چاله بسیار جذاب به‌نظر می‌رسد؛ اما چالش‌های بسیار زیادی دارد. اول از همه اینکه باید بتوانیم راهی برای طی کردن فاصله بسیار زیاد زمین با بزرگترین سیاه چاله‌های جهان پیدا کنیم. دوم اینکه باید یک سپر بسیار پیشرفته برای فضاپیمای خود داشته باشیم تا بتواند در برابر پرتوهای بسیار شدید و خطرناک اطراف سیاه چاله دوام بیاورد.
مشکل دیگر به نحوه مهار و استفاده از انرژی سیاه چاله مربوط می‌شود. انرژی پرتاب‌شده از سیاه چاله بسیار پراکنده و پرقدرت است. ما حتی نمی‌توانیم انرژی آذرخش را مهار کنیم، آیا در فکر مهار کردن جت پلاسما از یک سیاه چاله کلان‌جرم هستیم؟
در نهایت اینکه باید برای استفاده از انرژی سیاه چاله به‌شدت به آن نزدیک شویم. در چنین موقعیتی کوچکترین اشتباه به‌معنی مرگ و نابودی کل ماموریت خواهد بود. با نگاهی به مشکلات پیش‌رو به‌نظر می‌رسد شاید فعلا استفاده از انرژی ستاره گزینه معقول‌تری باشد.

لینک کوتاه:
https://www.siasatvabazaryabi.ir/Fa/News/776323/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

آیفون گران می‌شود!

چطور انسان می‌تواند از انرژی بی پایان سیاه چاله استفاده کند؟

SSDهای 512 ترابایتی همین نزدیکی‌هاست!

آلکاتل با یک گوشی «اولترا» به بازار موبایل برمی‌گردد

کشف جهش ژنتیکی نادر که به افراد امکان می‌دهد شب‌ها فقط چهار ساعت بخوابند

چرا وضعیت آلرژی بدتر شده است؟

ابرنواخترهای آینده؛ کدام ستاره‌ها ممکن است به‌زودی منفجر شوند؟

اختتامیه جلسات آموزه‌های تربیتی سوره لقمان با محوریت بزرگداشت «شهید حمیدرضا اسداللهی»

سامسونگ با معرفی اولین نمایشگر گیمینگ 500 هرتزی جهان، رکوردها را جابه‌جا کرد

دیدار نماینده ولی‌فقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران با فرمانده مرکز مقاومت بسیج

گوریلا گلس سرامیک 2 معرفی شد؛ شیشه بسیار مقاوم گلکسی S25 اج

اجرای پروژه 6 میلیون پوندی برای کاهش هزینه برق مراکز داده هوش مصنوعی

حمله قلبی با یک تراشه ردیابی می‌شود

سامسونگ برند Core را با گلکسی بادز احیا می‌کند

اپل دسترسی به وای فای عمومی را ساده می‌کند

بازسازی نمای جانبی راه شیری توسط تلسکوپ «گایا»

اینفوگرافیک برنامه‌های بزرگداشت هفته خدمت

دیدار مدیرکل آموزش با دانش‌آموزان، دانشجویان، معلمان و اساتید مدارس و دانشگاه‌های استان سیستان و بلوچستان

ویندوز فون هنوز زنده است؛ انتشار اولین نرم‌افزار هوش مصنوعی برای سیستم‌عامل خاطره‌انگیز

ابرکامپیوتر ژاپنی فوگاگو بشر را به شوخی گرفت!

نشست صمیمانه مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان گلستان با مدیران صندوق قرض‌الحسنه شاهد

سفر یک روزه مدیر کل بنیاد مازندران به شهرستان بهشهر

تعیین تکلیف مزایده فرکانس‌های 3600 و 3700 مگاهرتز در هفته جاری

نشست مشترک سرپرست دفتر مطالعات و پژوهش‌های بنیاد شهید و امور ایثارگران با اساتید دانشگاه تهران

بدنه هوشمند با نورپردازی RGB؛ Infinix طراحی گوشی‌های گیمینگ را متحول می‌کند

ارتباطات در خاموشی؛ وقتی باتری‌ها توان ادامه ندارند

رنگ‌بندی جذاب گوشی میان‌رده جدید موتورولا لو رفت

فاهکومرام به بازی Tekken 8 بازمی‌گردد

تکنولوژی دیپ‌لیک اینتل تنها 5 سال پس از تولد به فراموشی سپرده شد

اپل سال 2027 محصولاتی «انقلابی و مهم» رونمایی خواهد کرد؛ ادعای بلومبرگ

دانشمندان بزرگ‌ترین موانع در ساخت چیپ‌های فوتونیک را شکستند!

هوش مصنوعی به کمک پاکسازی پلاستیک از اقیانوس‌ها آمد

ترند خطرناک تیک‌تاک خبرساز شد؛ به‌آتش‌کشیدن لپ‌تاپ‌های مدرسه با روشی عجیب

منو راست‌کلیک ویندوز 11 حالا گزینه جدیدی دارد و کاربران از آن متنفرند

هشدار ایلان ماسک: خورشید، زندگی در زمین را نابود خواهد کرد

پیکر مطهر شهید ناصر جوهر زاده کارمند بنیاد شهید بعد از قریب به 39 سال شناسایی و به آغوش وطن بازگشت

نمایشگر آیفون تاشو اپل با استانداردهای سخت‌گیرانه و توسط سامسونگ تولید می‌شود

دانشمندان تمامی ماده گمشده جهان را پیدا کردند

اعضای سابق بانجی استودیوی جدیدی زیر نظر پلی‌استیشن تأسیس کردند

گوشی بعدی وان‌پلاس و اوپو دوربین تله‌فوتو 200 مگاپیکسلی خواهد داشت

شیائومی 16 با تراشه بسیار قدرتمند و باتری پرظرفیت عرضه می‌شود

مانیتور گیمینگ فیلیپس با پنل IPS و نرخ نوسازی تصویر 390 هرتز معرفی شد

«اتاق فرار هوش سیاه»؛ تجربه‌ای متفاوت از آموزش در بیمه دی

سازوکار احداث نیروگاه‌های خورشیدی در ادارات اعلام شد

دیدار مجدد با آیفون 16 پرو مکس؛ پرچم‌دار گران‌قیمتی که ارزش خرید ندارد!

ادعای عجیب چینی‌ها: با هوش مصنوعی دیپ‌سیک، جنگنده نسل ششمی ساختیم

اقدامات بیمه دی برای جبران خسارت حادثه بندر شهید رجائی

رویای کیمیاگران محقق شد؛ تبدیل سرب به طلا در برخورددهنده هادرونی بزرگ

گلستان میزبان هفته بزرگداشت شهدای خدمت

نیازمند فرهنگ‌سازی عمیق برای شناخت ایثارگران هستیم