سیاست و بازاریابی

آخرين مطالب

«دود دست دوم» خطر مرگ جنین و مادر را دو برابر می‌کند نکات خواندني

«دود دست دوم» خطر مرگ جنین و مادر را دو برابر می‌کند
  بزرگنمايي:

سیاست و بازاریابی - ایسنا /نتایج یک مطالعه جدید نشان داده است که قرار گرفتن در معرض دود دست دوم در دوران بارداری، خطر یک عارضه بالقوه کشنده را دو برابر می‌کند.
یک مطالعه جدید نشان داده است قرار گرفتن در معرض دود دست دوم در دوران بارداری و در واقع قرار گرفتن در کنار کسی که سیگار می‌کشد، خطر جدا شدن جفت جنین را افزایش می‌دهد این عارضه‌ای است که می‌تواند به طور یکسان برای مادر و جنین کُشنده باشد.
به نقل از اس‌ای، همه ما از خطرات سیگار کشیدن برای سلامتی باخبریم. برای دهه‌ها، به دلیل مطالعاتی که این عادت را با عوارض جدی مانند وزن کم نوزاد هنگام تولد، زایمان زودرس، مرده‌زایی و مرگ نوزاد مرتبط می‌کند، از استعمال دخانیات در دوران بارداری پرهیز شده است. در این بین، تاثیر استعمال دخانیات بر سلامت فرد باردار و سپس موضوع قرار گرفتن در معرض دود دست دوم نیز نباید ناگفته بماند.
یک مطالعه جدید توسط محققان دانشکده پزشکی در دانشگاه توهوکو در ژاپن نشان داده است که سیگار کشیدن در دوران بارداری و حتی قرار گرفتن در معرض دود دست دوم، خطر جدا شدن جفت جنین را افزایش می‌دهد که یک عارضه جدی است که می‌تواند برای مادر و جنین کشنده باشد.
«آلاینده هوای غیرفعال»(Passive smoking) یا «آلاینده جوی ثانویه» یا «دود دست دوم» اشاره به تحت تأثیر قرار گرفتن فرد غیرعامل، به وسیله آلاینده هواپخش ایجاد شده توسط یک فرد عامل است. به ‌طور مثال وقتی فردی در یک محیط بسته و عمومی، اقدام به سیگار کشیدن می‌نماید، فراگیری دود سیگار در محیط به دلیل پدیده انتشار باعث می‌شود تا تمام افراد غیر سیگاری حاضر در آن مکان، تحت تأثیر آلاینده جوی ثانویه‌ای باشند که خودشان در ایجاد آن دخالت نداشته‌اند، اما قربانی آن می‌شوند. توجه به این مقوله به این دلیل مهم است که قرار گرفتن در معرض چنین آلایندگی، همان خطرات و بیماری‌هایی را برای سایرین در پی دارد که متوجه و دامن‌گیر افراد سیگاری است.
اگر چه تفاوت قابل‌توجهی میان غلظت دود ورودی به راه هوایی فرد عامل با فرد غیرعامل وجود دارد، با همه این احوال، خطرات ناشی از تحت تأثیر قرار گرفتن آلاینده جوی ثانویه موضوعی است که بر سر آن توافق علمی و اجماع وجود دارد و همین موضوع، دستمایه اصلی برای ممنوعیت استعمال دخانیات در محیط‌های کار، مکان‌های سرپوشیده از جمله رستوران‌ها یا سایر فضاهای عمومی باز بوده ‌است.
هیروتاکا هامادا(Hirotaka Hamada) استادیار ارشد از بیمارستان دانشگاه توهوکو و نویسنده مسئول این مطالعه می‌گوید: حتی اگر مادر اصلا سیگار نکشد، شریک زندگی او ممکن است با این تصور که مشکلی ایجاد نخواهد کرد، در خانه سیگار بکشد. امیدواریم مطالعه ما این آگاهی را افزایش دهد که قرار گرفتن در معرض دود به هر شکلی برای زنان باردار مضر است.
جداشدگی جفت اتفاق ناخوشایندی است و به این معنی است که جفت که اساساً راه نجات جنین در حال رشد است، قبل از تولد نوزاد به طور جزئی یا کامل از دیواره رحم جدا می‌شود. این اتفاق به طور بالقوه کشنده است، زیرا انتقال اکسیژن و مواد مغذی را به جنین قطع می‌کند و می‌تواند باعث خونریزی شدید مادر شود.
مطالعه حاضر از داده‌های 81 هزار و 974 زن باردار استفاده کرد که برای مطالعه محیط زیست و کودکان ژاپن(JCES) که مطالعه‌ای است که برای بررسی تولد سراسری در ژاپن به منظور ارزیابی اثرات عوامل محیطی بر سلامت و رشد کودکان انجام می شود، استفاده کرد.
سیگار کشیدن مادر در دوران بارداری بر اساس تعداد سیگارهای مصرف شده در روز، 10 نخ یا کمتر یا 11 نخ یا بیشتر طبقه‌بندی شد. قرار گرفتن در معرض دود دست دوم(SHS) در دوران بارداری بر اساس فراوانی و مدت زمان نیز ارزیابی شد که پیامد اولیه آن بروز عارضه جداشدگی جفت بود.
محققان دریافتند که کشیدن 11 نخ سیگار یا بیشتر در روز در سه ماهه اول یا دوم بارداری به طور قابل توجهی خطر جدا شدن جفت را افزایش می‌دهد. این به این معنی است که مادران باردار سیگاری 2.21 برابر بیشتر از غیر سیگاری‌ها با احتمال جداشدن جفت مواجه هستند.
محققان همچنین دریافتند که اگر زنان باردار سیگار نکشند، می‌توان از 1.9 درصد موارد جداشدگی جفت جلوگیری کرد.
آنچه بیشتر نگران کننده بود، یافته‌های مربوط به قرار گرفتن در معرض دود دست دوم بود. محققان دریافتند زنان بارداری که هرگز سیگار نکشیده‌اند، اما چهار تا هفت روز در هفته به مدت یک ساعت یا بیشتر در روز در معرض دود دست دوم قرار گرفته‌اند، 2.34 برابر بیشتر از غیر سیگاری‌ها در معرض خطر جداشدگی جفت هستند.
نتایج پژوهشگران نشان می‌دهد قرار گرفتن در معرض دود دست دوم تقریباً به اندازه خود سیگار کشیدن در موارد جداشدگی جفت نقش دارد.
محققان می‌گویند: یافته‌های ما نشان می‌دهد که قرار گرفتن در معرض دود دست دوم به طور قابل توجهی خطر جدا شدن جفت را حتی در زنان بارداری که خودشان نیز سیگار می‌کشند، افزایش می‌دهد. این نشان دهنده اهمیت نه تنها جلوگیری از سیگار کشیدن مادر، بلکه اجتناب از قرار گرفتن در معرض دود دست دوم در دوران بارداری است.
گفتنی است که این مطالعه چند محدودیت داشت. اول اینکه داده‌های مربوط به سیگار کشیدن و قرار گرفتن در معرض دود دست دوم توسط خود افراد گزارش شده بود، بنابراین مطالعه در معرض دست کم گرفتن و سوگیری قرار دارد. دوم اینکه عوامل دیگری که می‌توانند باعث جداشدن جفت شوند، مانند مصرف کوکائین، ضربه به شکم و جراحی رحم، در نظر گرفته نشد.
محققان می‌گویند مطالعات بیشتری برای شناسایی عوامل خاصی که مادران باردار را تحت تاثیر قرار می‌دهند تا سیگار را ادامه دهند یا در معرض دود دست دوم قرار بگیرند و درک عوامل مختلفی که در خطر جداشدن جفت مرتبط با سیگار کشیدن و قرار گرفتن در معرض دود دست دوم در دوران بارداری نقش دارند، مورد نیاز است.
نگرانی‌های مرتبط با آلاینده جوی ثانویه نقش بسزایی در بالا گرفتن مناقشات بر سر مضرات و مقررات مرتبط با محصولات دخانیاتی داشته‌ است. از اوایل دهه 1970 میلادی، نگرانی‌های عمومی به واسطه مقوله آلاینده جوی ثانویه باعث شده تا صنعت دخانیات، چنین پیامدی را به عنوان تهدیدی جدی برای منافع تجاری خود در نظر بگیرد. صنعت دخانیات با وجود آنکه از اوایل دهه 1980 از مضرات آلاینده جوی ثانویه آگاهی داشته‌ است، یک بحث علمی را با هدف توقف اعمال مقررات علیه محصولات خود به جریان انداخته‌ است.
این مطالعه در مجله BMJ Open منتشر شده است.

لینک کوتاه:
https://www.siasatvabazaryabi.ir/Fa/News/771640/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

شهرداری گرگان و بنیاد شهید گلستان برای خدمت به ایثارگران هم‌عهد شدند

ویدیوهای 4K به شبکه اجتماعی ایکس می‌آیند

پورت تایپ سی آیفون 17 ایر احتمالا یک تفاوت مهم خواهد داشت

پاسخگویی هوش مصنوعی به مشتریان رستوران‌ها

مهم‌ترین شگفتی گوشی گلکسی زد فلیپ 7 سامسونگ چه خواهد بود؟

اپل از به‌کارگیری نمایشگر ضد انعکاسی برای سری آیفون 17 پرو صرفنظر کرد

ستاره های آسمان در حال اجرای کنسرت

آئین تکریم و معارفه فرمانده مرکز مقاومت بسیج بنیاد شهید و امور ایثارگران برگزار شد

به‌زودی هوش مصنوعی جایگزین دکمه «لایک» شبکه‌های اجتماعی می‌شود!

تصویری با زوم بالا از سطح سیاره ی مریخ

30 درصد از کدهای مایکروسافت با هوش مصنوعی نوشته شده است

برنامه «متا» برای آوردن هوش مصنوعی به چت‌های واتس‌اپ بدون نقض حریم خصوصی

نسل چهارم الکترودهای سخت‌پوشی نانوساختار در اختیار صنایع کشور قرار گرفت

نینتندو با آپدیت جدید سوییچ به استقبال سوییچ 2 رفت

نوبیا Z70S اولترا با دوربین قوی و پردازنده پرچمدار، عکاسان و گیمرها را عاشق خود می‌کند

«چت‌جی‌پی‌تی» چاپلوس شده است

30 درصد از کدهای «مایکروسافت» نوشته هوش مصنوعی هستند

انتصاب سرپرست اداره‌کل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان اصفهان

معلم معمار دانایی، بوستان دانش و میراثی گرانبها در جامعه است

به‌روزرسانی اخیر ChatGPT برای اصلاح شخصیت آزاردهنده هوش مصنوعی لغو شد

دو عارضه پنهان یائسگی زودرس در زنان

برگزاری روز جهانی نجوم در آسمان‌نمای «گنبد مینا»

تعداد برنامه‌های گوگل پلی استور به‌ شدت افت کرده است

موشک «آلفا» هنگام پرتاب دچار حادثه شد

انجام اولین آزمون چسبندگی پروبیوتیک‌ها به سلول‌های هدف در کشور

دانشمندان یک خانه مریخی را منفجر کردند

هوش مصنوعی بومی به وزیر راه و شهرسازی مشورت می‌دهد

سی تی اسکن می‌تواند خطر ابتلا به سرطان را افزایش دهد

چهارمین ماموریت سرنشین‌دار «آکسیوم اسپیس» روز 29 مه پرتاب می‌شود

کشف حلقه گمشده بین التهاب مغز و آلزایمر

سه فضانورد چینی با یک روز تاخیر به زمین بازگشتند

متا اپ دستیار هوش مصنوعی خودش را رونمایی کرد

بازی Lost Soul Aside دوباره تأخیر خورد

پیاده‌روی سریع، خطر بیماری‌های قلبی را کاهش می‌دهد

تولید اولین ژنراتور فضایی برای تولید برق هسته‌ای

آپدیت PS5 Pro بازی Returnal عرضه شد

ناجی جان فضانوردان آپولو 13 درگذشت

تاکید بر همکاری ‌های دو جانبه بنیاد مازندران با دانشگاه علوم کشاورزی

درخشش دو غول آسمانی؛ مقارنه ماه و سیاره مشتری در شامگاه امروز

هوش مصنوعی NotebookLM گوگل حالا پادکست فارسی هم می‌سازد!

رویداد State of Play مختص Borderlands 4 به‌زودی برگزار می‌شود

لبخند آسمان بر فراز مکزیک

جت‌های تجاری می‌توانند به‌زودی زمین را خنک کنند

تحقیق جدید جهانی؛ واکسن کرونا بی‌خطر است یا خطرناک؟

مراسم بزرگداشت روز روانشناس با حضور روانشناسان بنیاد شهید و امور ایثارگران برگزار شد

سونی به دنبال جدا کردن بخش توسعه‌ی سنسورهای دوربین خود است

تحقیق جدید جهانی: واکسن کرونا بی‌خطر است یا خطرناک؟

نجات دو ماهواره از مدار اشتباه توسط مهندسان چینی

هوش مصنوعی، آرتروز را در عرض چند دقیقه با دقت 98 درصدی تشخیص می‌دهد

سه شنبه های تکریم و پاسخگویی مدیر کل بنیاد مازندران به جامعه ایثارگری/ صداقت و شفاف سازی اولویت ارائه خدمت به ایثارگران