سیاست و بازاریابی

آخرين مطالب

ماده تاریک و معمولی می‌توانند بدون گرانش تعامل داشته باشند! نکات خواندني

ماده تاریک و معمولی می‌توانند بدون گرانش تعامل داشته باشند!
  بزرگنمايي:

سیاست و بازاریابی - ایسنا / ماده تاریک که پنج برابر ماده معمولی جرم دارد، به نگه داشتن کهکشان‌ها در کنار هم کمک می‌کند و حرکات گیج کننده ستاره‌ها را توضیح می‌دهد. اکنون یک مطالعه جدید نشان داده است که این دو ماده بدون حضور گرانش نیز می‌توانند با یکدیگر تعامل داشته باشند.
چرا ماده تاریک با صفت «تاریک» همراه شده است؟ آیا به این دلیل است که برخی از نیروهای شیطانی کیهان یا اسرار پنهانی را در خود جای داده است که دانشمندان نمی‌خواهند ما بدانیم؟ خیر،‌ چنین نیست. چنین مفروضات خیالی ممکن است برای یک نظریه‌پرداز توطئه جذاب به نظر برسد، اما از حقیقت به دور است.
ماده تاریک به این دلیل تاریک نامیده می‌شود که با نور تعامل ندارد. بنابراین هنگامی که ماده تاریک و نور به هم برمی‌خورند، به سادگی از کنار یکدیگر عبور می‌کنند. همچنین این دلیلی است که دانشمندان نتوانسته‌اند تاکنون ماده تاریک را شناسایی کنند، چرا که به نور واکنش نشان نمی‌دهد.
اگرچه ماده تاریک جرم دارد و جرم نیز گرانش ایجاد می‌کند، این بدان معناست که ماده تاریک می‌تواند با ماده معمولی تعامل داشته باشد و برعکس. چنین فعل و انفعالاتی نادر هستند و گرانش تنها نیروی شناخته شده‌ای است که باعث تعامل این دو شکل از ماده می‌شود.
با این حال یک مطالعه جدید نشان می‌دهد که ماده تاریک و ماده معمولی به روش‌هایی غیر از گرانش نیز برهم‌کنش دارند.
اگر این نظریه درست باشد، نشان می‌دهد که مدل‌های موجود ما از ماده تاریک تا حدودی اشتباه است. علاوه بر این می‌تواند به توسعه ابزارهای جدید و بهتر در تشخیص ماده تاریک منجر شود.
یک ارتباط گمشده جدید بین ماده تاریک و معمولی
اعتقاد بر این است که جرم ماده تاریک تقریباً پنج برابر جرم ماده معمولی در جهان ماست که به نگه داشتن کهکشان‌ها در کنار هم کمک می‌کند و برخی از حرکات ستارگان را نیز که تنها بر اساس حضور ماده مرئی منطقی به نظر نمی‌رسد، توضیح می‌دهد.
برای مثال، یکی از قوی‌ترین شواهد برای اثبات وجود ماده تاریک، مشاهده منحنی‌های چرخشی در کهکشان‌هاست که نشان می‌دهد ستاره‌های حاضر در لبه‌های بیرونی کهکشان‌های مارپیچی با سرعتی مشابه با سرعت‌های نزدیک به مرکز می‌چرخند. این مشاهدات حاکی از وجود یک توده غیرقابل مشاهده است.
همچنین محققان برای مطالعه خود، شش کهکشان کوتوله فوق کم‌نور(UFD) را که در نزدیکی کهکشان راه شیری قرار دارند، مورد مطالعه قرار دادند. با این حال این کهکشان‌ها بر حسب جرم‌شان، تعداد ستارگان کمتری نسبت به آنچه باید دارند. این بدان معنی است که آنها بیشتر از ماده تاریک تشکیل شده‌اند.
به گفته محققان، اگر ماده تاریک و ماده معمولی فقط از طریق گرانش برهم‌کنش داشته باشند، ستارگان در این UFDها باید در مراکز متراکم‌تر باشند و بیشتر به سمت لبه‌های کهکشان‌ها پخش شوند. با این حال، اگر آنها به روش‌های دیگری تعامل داشته باشند، توزیع ستاره متفاوت به نظر می‌رسد.
نویسندگان این مطالعه شبیه‌سازی‌های رایانه‌ای را برای بررسی هر دو احتمال اجرا کردند. هنگامی که آنها این را برای هر شش کهکشان کوتوله فوق کم‌نور(UFD) آزمایش کردند، متوجه شدند که توزیع ستارگان یکنواخت است، به این معنی که ستاره‌ها به طور مساوی در سراسر این کهکشان‌ها پخش شده‌اند.
این برخلاف آنچه که عموماً در مورد فعل و انفعالات گرانشی بین ماده تاریک و ماده معمولی مشاهده می‌شود، بود.
چه چیزی موجب این تعامل می‌شود؟
نتایج شبیه‌سازی‌ها نشان داد که گرانش تنها نیرویی نیست که می‌تواند ماده تاریک و ماده معمولی را به تعامل وادارد. چنین تعاملی قبلاً مشاهده نشده بود و این می‌تواند درک ما را از ماده تاریک و انرژی تاریک تغییر دهد.
با این حال، این مطالعه یک محدودیت بزرگ دارد. اینکه چه چیزی باعث تعامل بین دو شکل ماده شده است، هنوز یک راز است.
در حالی که مطالعه کنونی نکات وسوسه انگیزی از یک تعامل جدید ارائه می‌دهد، ماهیت دقیق و علل اساسی آن را هنوز ناشناخته باقی می‌گذارد. امیدواریم تحقیقات بیشتر، جزئیات اینگونه تعاملات را روشن کند.
این مطالعه در مجله The Astrophysical Journal Letters منتشر شده است.

لینک کوتاه:
https://www.siasatvabazaryabi.ir/Fa/News/757363/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سند راهبردی «پدافند شناختی» تدوین می‌شود

فضانوردان می‌توانند با موبایل به ماه سفر کنند

وقتی لامپ ادیسون به گرافن می‌رسد؛ کشفی شگفت‌انگیز از دل تاریخ علم

ضرورت حمایت از فناوری‌های بومی کنترل زلزله

نسل جدید هوش مصنوعی «آنتروپیک» معرفی شد

HP، Dell، Acer و ASUS در سال 2026 به DRAM چینی روی می‌آورند

گزارش: Starfield در ماه آوریل برای PS5 منتشر خواهد شد

هوش مصنوعی هم با خودش حرف می‌زند!

اطلاعاتی از قابلیت جدید PS5 که گیمر‌ها را هیجان‌زده می‌کند فاش شد

امیدی تازه برای بیماران پیوند کلیه؛ کشف نشانگر پیش‌بینی‌کننده عمر پیوند

چین پایگاه صادرات «شبیه‌ساز جراحی چشم» ایرانی شد

کارگردان Rainbow Six Siege از سمت خود کنار می‌رود

موج دوم اسکین‌های KPop Demon Hunters در راه فورتنایت؛ Jinu به بازی اضافه شد

تحول بزرگ در Overwatch؛ حذف عدد «2» از نام بازی و معرفی 5 قهرمان جدید

کارشناس بتسدا: اگر Starfield را استودیوی دیگری می‌ساخت، موفق می‌شد

سویا باعث سرطان سینه می‌شود؟

عکس روز ناسا از کهکشانی عجیب و آشفته

چین رکورد کوتاه‌ترین طول‌موج لیزر حالت‌جامد را شکست

ردپای گرافن در لامپ 140 ساله ادیسون

طراحی مواد هوشمند برای مقابله با آلودگی آب

شرکت مادر راکستار نظر خود راجع به قیمت GTA 6 را اعلام کرد

زلنیک: هوش مصنوعی هیچ نقشی در ساخت GTA 6 ندارد

گوشی جدید Redmi با حافظه 1 ترابایت روانه بازار می‌شود

اپیک گیمز خواستار حضور فروشگاه خود در کنسول بعدی ایکس باکس است

جشنواره فارابی قطب‌نمای پژوهش‌های علوم انسانی است

فراتر از تدریس و نمره؛ معلم خوب از نگاه دانش‌آموزان

فواید داروی لاغری پرمصرف این روزها برای قلب

سلامت دیجیتال در ایران؛ ظرفیت‌ها و چالش‌ها

97.5 درصد زنان دانشمند دچار سندروم ایمپاستر هستند

رکوردشکنی ربات‌ انسان‌نمای چینی در یخبندان

روبات انسان‌نما 130 هزار قدم در یخبندان پیاده‌روی کرد

نقدها و نمرات بازی Nioh 3 منتشر شدند

به‌روزرسانی جدید Helldivers 2 تانک به بازی اضافه می‌کند

درمان همزمان مشکل روده و افسردگی با یک پروتئین!

هوش مصنوعی، معلم انشاء دانشجویان می‌شود

پیش بینی سیلاب با فناوری یادگیری ماشینی؛ اجرای طرح برتر سوئیس در ایران

عکس روز ناسا از کهکشانی با 3 حلقه

نخستین قطره چشمی با دوکاربرد تاییدیه گرفت

فروش جهانی نینتندو سوییچ 2 به 17.37 میلیون دستگاه رسید

آلودگی هوا با بدن انسان چه می‌کند؟

بیش از 40 درصد سرطان‌ها قابل پیشگیری هستند

نوآوری سونی صحبت کریتوس با گیمر‌ها در پادکست را ممکن می‌کند

راهکاری برای افزایش 93 درصدی بازده آب‌شیرین‌کن‌ها

نگاهی به تصاویر برتر علمی ماه به انتخاب مجله نیچر

نقد و بررسی بازی Pathologic 3

پلی استیشن 3 یک قدم به پایان کار رسمی خود نزدیک‌تر شد

ساعتی که زمان را در مقیاس کیهان اندازه می‌گیرد

درمان جدید آکنه از راه رسید

هوش مصنوعی در صنعت انرژی یک انتخاب نیست، شرط بقاست

پژوهشگران ایرانی صاحب دستیار هوش مصنوعی شدند