سیاست و بازاریابی

آخرين مطالب

سرنوشت تولید موبایل ایرانی نکات خواندني

سرنوشت تولید موبایل ایرانی
  بزرگنمايي:

سیاست و بازاریابی - ایسنا / یکی از دغدغه‌های صنعت‌مردان ایرانی از گذشته تا به امروز، تولید گوشی تلفن همراه از زمان ورود نخستین تلفن همراه به کشور بوده است؛ طبق آخرین اظهارات مسئولان این حوزه، پیش‌بینی می‌شود تا پایان سال حداقل یک میلیون گوشی داخلی تولید شود.
پیش از این تنها یک شرکت به‌عنوان تولیدکننده محدود گوشی شناخته می‌شد؛ تولیدکننده‌ای که البته به‌زعم برخی از کارشناسان این حوزه، بیش‌تر مونتاژ کننده قطعات وارداتی گوشی بوده تا این‌ که بخواهند صفر تا صد گوشی را در داخل کشور تولید کند.
طی سال‌های گذشته، گوشی‌هایی که به انحاء مختلف در داخل تولید شده بودند، در بازار موجود بود. اما موضوع تولید گوشی جدید ایرانی، از نیمه‌های سال 1398 بود که به یکی از مباحث حوزه فناوری اطلاعات تبدیل شد، آن هم تولید یک گوشی که ایرادهای مدل‌های قبلی را برطرف کرده باشد و بتواند با نسخه‌های خارجی رقابت کند.
بازار
درباره مزیت تولید گوشی داخلی گفته شده که با تولید گوشی باکیفیت ایرانی با قیمت مناسب، به قدرت خرید مردم، تحول دیجیتال و اشتغال کمک خواهد شد. اگرچه ویژگی‌ها و خدماتی که برای گوشی داخلی در نظر گرفته شده، هنوز اعلام نشده اما استفاده از سیستم عامل بومی ظاهرا یکی از این ویژگی‌ها است.
امکان باندل گوشی‌ ایرانی توسط اپراتورها هم موضوع دیگری است که اعلام شد؛ عرضه گوشی‌های باندل با سیم‌کارت اپراتورهای معتبر در سراسر دنیا، یکی از خدماتی است که سال‌هاست در کشورهای پیشرفته در حال انجام است. باندلینگ گوشی مجموعه‌ای از چند کالا به همراه قیمت آن‌ها در یک بسته به همراه گوشی است که توسط اپراتورها به مشتریان داده می‌شود.
برخی از اپراتورها از بسته‌های باندلینگ گوشی استفاده می‌کنند؛ به‌گونه‌ای که گوشی‌هایی با برندهای مختلف را به همراه خدمات اینترنتی و تماس خود، در یک بسته‌ باندلینگ در اختیار برخی از کاربران قرار می‌دهند و در زمان تحویل گوشی به مشتریان شرایطی را تعیین می‌کنند و هزینه‌ آن را به صورت اقساطی حساب می‌کنند.
معمولا همراه این گوشی پکیجی موجود است که تا پایان اقساط می‌توانند از گوشی استفاده کنند؛ مثلا گوشی را با سیم‌کارت در اختیار کاربران قرار می‌دهند و مشتریان به هیج وجه نمی‌توانند سیم‌کارت را عوض کنند و از خدمات تماس و اینترنت این سیم‌کارت تا زمانی می‌توانند استفاده کنند که اقساط گوشی را به‌صورت کامل و سر وقت پرداخت کرده باشند، در صورتی که به شرایط باندلینگ عمل نکنند، بعد از محدودیت زمانی که تعیین شده، گوشی از رجیستر خارج شده و دیگر قابل استفاده نیست.
درصورتی که اپراتورهای داخلی بتوانند گوشی ایرانی را برای مشترکان خود باندل کنند، به این معناست که هر اپراتور با در اختیار قرار دادن گوشی ایرانی، مشترک را ملزم به استفاده از امکانات اپراتور خود می‌کند و اما به ازای آن، می‌توان گوشی تلفن همراه را با شرایطی از جمله دریافت اقساطی، خریداری کرد و این موضوع می‌تواند موجب افزایش سهم گوشی‌های ایرانی در بازار شود.
در شرایطی که تولید گوشی ایرانی در دولت‌های هم گذشته مورد توجه قرار داشت، با آغاز به کار دولت سیزدهم در کنار سایر موارد به این موضوع هم نگاه ویژه ای شد. عیسی زارع پور- وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات- در روزهای نخستین آغاز به کار فعالیت خود اعلام کرد از موبایل ایرانی استفاده می‌کند که ظرفیت‌های مناسب دارد و گوشی‌های همراه داخلی توان رقابت با همتایان خارجی را دارند.
او در همان زمان درباره برنامه وزارت ارتباطات برای تولید موبایل ایرانی گفته بود سالانه حدود 10 تا 15 میلیون گوشی همراه وارد ایران می‌شود که این واردات حدود 3 تا 5 میلیارد دلار ارزبری دارد. ظرفیت‌های خوبی برای تولید موبایل در کشور وجود دارد اما باید بازار آن در کشور شکل گیرد و مردم به این موبایل‌ها اطمینان کنند، البته ممکن است نواقصی وجود داشته باشد اما باید به این نکته توجه کرد که موبایل ایرانی تولید داخل بوده، در ساخت آن از ظرفیت جوانان استفاده می‌شود، موجب اشتغال‌زایی خواهد شد، در مردم و جامعه خودباوری ایجاد می‌کند و نسبت به گوشی‌های خارجی ارزان‌تر است.
مسئله‌ای که برخی از فعالان بازار موبایل به آن اشاره می‌کنند و می‌گویند در مرحله اول امکان ندارد قطعه‌ساز تلفن همراه شویم و در واقع نیازی هم به آن نیست و بلکه باید تنها در بخش تحقیق و گسترش نسبت به کاربردی‌تر کردن نرم افزارها و اپلیکیشن‌ها اقدام کرد. برای مثال سه کشور هند، ویتنام و اندونزی و چندین کشور آمریکای جنوبی مثل برزیل با ایجاد خطوط مونتاژ تلفن همراه، اشتغال‌زایی فراوانی ایجاد کرده‌اند و در کنار تجربه این سال‌ها و با توجه به هزینه پایین نیروی انسانی، اکنون به یکی از بزرگترین قطب‌های تولید تلفن همراه با برندهای پرمصرف بدل شده‌اند.
در همین رابطه وزیر ارتباطات اواخر بهار سال جاری اعلام کرد در تلاش هستند با کمک وزارت صمت زمینه تولید گوشی را در داخل کشور فراهم کنند و برنامه‌ای نیز طراحی شده تا از ظرفیت‌هایی که در داخل کشور وجود دارد، برای تولید گوشی استفاده کنند؛ همچنین در منطقه ویژه اقتصادی پیام به چند شرکت زمین ارائه شده و درحال راه اندازی خط تولید هستند.
با گذشت چند ماه از این موضوع-مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی و فرودگاه بین المللی پیام- جزئیات جدیدی از این موضوع اعلام کرد. وی در این زمینه گفته بود تولید گوشی تلفن همراه یکی از پروژه‌های است که از دولت گذشته آغاز شده، 13 شرکت خصوصی برای احداث خط تولید خود در این منطقه به آنها مراجعه کردند که از این تعداد دو مجموعه به بهره‌برداری رسیده‌اند و پیش بینی آنها این است که تا پایان سال حداقل یک میلیون گوشی تولید شود که یک سوم آن گوشی هوشمند و باقی به صورت دکمه‌ای خواهد بود.

لینک کوتاه:
https://www.siasatvabazaryabi.ir/Fa/News/722625/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

این ساعت 900 هزار تومانی بدنه فولادی و بند فلزی دارد

بازی GTA 6 یک سال دیرتر از PS5 برای کامپیوتر منتشر می‌شود

اپل مپس برای رقابت با گوگل مپس باید مشکل مهمی را برطرف کند

تنها با تکرار یک کلمه می‌توان ChatGPT را هک کرد!

این گزارش ترسناک از کلاهبرداری اینترنتی فوق‌العاده بزرگ خبر می‌دهد

فرزندان شهدا بهترین مروجان فرهنگ ایثار هستند

قاتل پرچمدار نه، وان پلاس 12 پرچمداری قاتل است

مسابقه هیجان‌انگیز بوکس انسان با ربات

پرونده بیش از 2هزار متقاضی در کمیسیون احراز جانبازی شهرستان‌های تهران بررسی شد

گوشی میان رده جدید هواوی در دنیای واقعی رؤیت شد

گرم ترین سال ثبت شده توسط ناسا

فناوری جدید سامسونگ و گوگل؛ رقیبی برای دالبی اتموس در راه است

برنامه/ از باتری موبایل خود محافظت کنید

اپل واچ سری 9 از پردازنده اصلاح‌شده آیفون 15 استفاده می‌کند

سامسونگ و گوگل همچنان در زمینه آپدیت اندروید بی‌رقیبند

حل این معما 100 میلیون دلار جایزه دارد!

اسنپدراگون 8 نسل 4 را تولیدکننده پردازنده آیفون می‌سازد

فورتنایت میزبان 3 بازی جدید می‌شود

شورای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت از ارزشی‌ترین ستادهای کشور است

سرمایه‌گذار 68 ساله OpenAI در هفته 80 ساعت کار می‌کند

سگا دست پر به گیم اواردز 2023 می‌آید

پدران شهیدان والامقام «سلطانی» آسمانی شد

پیام تسلیت رئیس جمهور در پی درگذشت مرحوم حاج کاظم فرهاد

گوگل رونمایی هوش مصنوعی بزرگ Gemini را به تأخیر انداخت

قابلیت تشخیص سقوط اپل واچ جان یک نفر را نجات داد

ویدیویی کوتاه از بازی GTA 6 فاش شد

بازی/ TheoTown؛ شهردار شهر رویایی

آغاز فراخوان هشتمین کنگره بین المللی شعر ایثار در شیراز

آیین رونمایی از پوستر هشتمین کنگره بین المللی شعر ایثار

شیائومی 14 اولترا با باتری غول‌پیکر تولید می‌شود

سونی صدها برنامه شبکه دیسکاوری را از پلی‌ استیشن حذف می‌کند

دیدار استاندار بوشهر با مادر شهید علی بختیاری آزاد

عزت و منزلت جامعه معزز ایثارگری باید حفظ شود

استان البرز نیازمند توجه ویژه مسئولان است

این گوشی شیائومی به زودی HyperOS را دریافت می‌کند

رشد انفجاری حملات بدافزارهای جدید

انتقاد کاربران بریتانیایی از اپل: آیفون 15 پرو خریدم، موبایلی دیگر برایم فرستادند

بررسی گوشی گلکسی A14؛ ارزان‌قیمت و پرفروش

«طرح سپاس» خوان معنوی و ارزشمندی است که همه موظف به انجام آن هستند

آزادگان دوران انقلاب پیشکسوتان عرصه ایثار و جهاد هستند

مراسم تشییع پیکر شهید معظم مدافع حرم حسن اکبری در اردبیل

اپل و پارامونت باندل مشترک سرویس استریم ارائه می‌دهند

مراسم تودیع و معارفه مدیرکل امور مجلس و دولت بنیاد شهید و امور ایثارگران برگزار شد

بازی/ Days After: Survival games؛ مقابله با ویروس مرگبار

گوگل کوتاه نمی‌آید؛ تشدید مبارزه با مسدودکننده‌های تبلیغات یوتیوب

منشا حرکت شهید میرزا کوچک جنگلی دینی و اعتقادی بود

آرامگاه میرزاکوچک خان جنگلی در رشت گلباران شد

امید چوپانکاره مدیرکل امور مجلس و دولت بنیاد شهید و امور ایثارگران شد

جلسه شورای ترویج و توسعه فرهنگ ایثار و شهادت استان کرمان برگزار شد

تبلت جدید آنر با شارژر 35 وات رصد شد