سیاست و بازاریابی

آخرين مطالب

کاهش نرخ ارز ادامه دارد/ دلار 9 هزار تومانی در هفته‌ آینده؟ بازاریابی سیاسی

  بزرگنمايي:

بازاریابی_نرخ ارزها در بازار همچنان روند کاهشی ولی آهسته خود را که از اواخر مهر‌ماه سال‌جاری آغاز شد را ادامه می‌دهد و با مداخله بانک مرکزی در بازار ارز، این نرخ امروز به کانال 10 هزار تومان سقوط کرد.

قیمت ارز از ابتدای هفته جاری که در کانال 13هزار تومانی بود امروز و در روز پایانی هفته وارد کانال 10 هزار تومانی شد. در ادامه روند کاهشی مهر و آبان، نرخ دلار در روز چهارشنبه با ریزشی محسوس به کانال یازده هزار تومان سقوط کرد؛ در این روز  قیمت دلار به حدود 11 هزار و 400 تومان رسید.

با توجه به اینکه روز پنجشنبه میزان معاملات بازار کمی نسبت به روزهای گذشته روان‌تر و شاید هم کمتر به نظر می‌رسد، اما ریزش قیمت  ارز امروز هم ادامه داشت و باید منتظر ورود نرخ دلار به کانال تک رقمی باشیم. معاملات از صبح امروز با رقم 11 هزار و 120 تومان آغاز شده و که بعد از ساعاتی وارد کانال 10 هزار اومانی شد و انتظار می‌رود که روند کاهش همچنان ادامه داشته باشد و صرافی‌ها معتقدند کاهش نرخ در هفته جاری با نوسانات ریز همراه خواهد بود.

براساس این گزارش امروز و در بازار ارز 5 صرافی دولتی در خیابان فردوسی با داشتن کارت ملی، کارت شتاب و شماره همراه به نام متقاضی از ساعت 10 تا 15 تا 2000 دلار آمریکا به متقاضیان واجد شرایط عرضه می‌کنند. این صرافی ها در طول روز متناسب با نوسان قیمتی در بازار آزاد، خرید و فروش دلار و یورو را با قیمت های مختلفی انجام می‌دهد.

صرافی ملی که امروز قیمت خرید دلار را 11 هزار و 100 تومان اعلام کرده بود، با ادامه روند نزولی قیمت ها، قیمت خرید دلار را 10 هزار و 880 تومان و قیمت فروش دلار را 10 هزار و 910 تومان اعلام کرد؛ همچنین قیمت خرید یورو را 12 هزار و 371 تومان و قیمت فروش یورو را 12هزار و 405 تومان اعلام کرده است.

*ادامه روند کاهشی نرخ دلار در هفته آینده
محمدرضا پورابراهیمی رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس هم گفت: پیش‌بینی می‌شود که روند کاهش نرخ دلار در هفته آینده استمرار داشته باشد، نرخ ارز در اقتصاد باید تک نرخی باشد، چون این وضعیت کنونی غیر از رانت و فساد چیزی ندارد.
 
وحید شقاقی، کارشناس مسائل اقتصادی نیز با اشاره به اینکه  اخبار خوبی در ماه‌های آینده در پیش است، گفت: با عمل به وعده‌های اروپاییان احتمال دارد، شاهد کاهش دلار تا 9 هزار تومان باشیم.

وی با بیان اینکه با کاهش قیمت ارز، تقاضای دلار افزایش خواهد یافت، بنابراین مدیریت منابع ارزی در 6 ماهه نخست سال آینده مهم است؛ افزود: کاهش قیمت نفت، صادرات نفت را با نوسان مواجه خواهد کرد، بنابراین فشار در منابع ارزی بیشتر خواهد شد پس باید منابع ارزی را به‌درستی مدیریت کنیم.

شقاقی تصریح کرد: دولت باید تدابیر لازم برای اصلاح نقشه ارزی به‌ کار ببرد و برای مدیریت منابع ارزی راهبردی اساسی داشته باشد. نسبت نقدینگی به تولید بسیار مهم است. افزایش فزاینده بدهی دولت به بانک‌ها و شبه‌پول بسیار مهم است.

*فروش دلارهای خانگی در بازار

کامران سلطانی‌زاده مدیرکل روابط عمومی کانون صرافان ایرانیان هم  اظهار کرد: کانال مالی ایران و اروپا با جدیت پیگیری می‌شود و قرار است آلمان و فرانسه مدیریت کانال مالی ایران و اروپا را در کشور خودشان اجرایی کنند.علاوه بر این، بخش اعظمی از نیازهای ضروری بازار توسط بازار ثانویه تغذیه می‌شود، جمع آوری دلالان و از بین رفتن خریداران غیرحرفه‌ای منجر شده است تا اولین فاکتور بازارها، یعنی آرامش در معاملات برقرار شود.

وی با اشاره به اینکه  اکثر نیازها به سمت بازار رسمی یعنی خود صرافی‌ها سوق پیدا کرده است، افزود: تیم جدید اقتصادی دولت به همراه بانک مرکزی تمهیدات لازم را ظرف مدت کوتاهی برای مقابله با این فشارها تهیه و اجرایی کرده‌اند و همان طور که می‌بینیم یکی از اثرات این سیاست‌ها کاهش نرخ دلار است.

سلطانی‌زاده با بیان اینکه بحث خرید نفت ایران توسط چین و بازگشت ارز آن به کشور در مدت حدودا یک ماهه منجر به آرامش بازار و امیدوار بودن به ادامه روند نزولی نرخ شده است، تصریح کرد:‌ روند کاهشی در بازار مردم را به سمت فروش دلارهای خانگی سوق داده و این روند موجب تامین منابع ارزی صرافی‌ها و در نتیجه متعادل شدن بازار می‌شود، ضمن اینکه اکثر واردات در نیمه اول ماه انجام شده و به حد قابل توجهی تقاضای دلار کاهش یافته است.

*سکه هم کاهشی شد

محمد کشتی آرای، رئیس ­­کمیسیون تخصصی طلا و جواهر هم در گفت‌وگویی گفت: امروز هم شاهد کاهش قیمت انواع سکه‌ها بودیم و دلیل اصلی این موضوع به کاهش نرخ ارز در بازار ایران بستگی داشته است.

وی با بیان اینکه بازار امروز طلا و سکه بیشتر از اینکه شاهد کاهش قیمت باشد، به ثبات بیشتری مبتلا بود، افزود: این روند بیانگر ادامه نرخ کاهشی تا روز شنبه است و امروز  هر قطعه سکه تمام بهار آزادی طرح جدید 3 میلیون و 640 هزار تومان و هر قطعه نیمه سکه بهار آزادی به قیمت یک میلیون و 810 هزار تومان داد و ستد شد.

کشتی آرای قیمت هر قطعه ربع سکه بهار آزادی را یک میلیون و 70 هزار تومان و سکه‌های گرمی را 640 هزار تومام اعلام کرد و بیان کرد: هر گرم طلای 18 عیار با قیمت 331 هزار تومان به فروش رسیده است.

*نقش مثبت بانک مرکزی

حسین عبده‌تبریزی اقتصاددان نیز در یادداشتی نوشته بود: بانک مرکزی تمهیداتی را در نظر گرفت و البته اختیاراتی خاص به رئیس‌کل داده شد تا بتواند این بازار را جدی‌تر مدیریت کند. بانک مرکزی نقش مثبت داشته است. در حال حاضر، بانک مرکزی گاه در بازار ارز حضور پیدا می‌کند و با مداخله‌های محدودی طبعاً تلاش می‌کند نرخ بازار هیجانی نشود و اقدامات آن هم اثرگذار بوده است. از طرف دیگر، با تمهیداتی در مقررات و اجرای آنها، خروج سرمایه از کشور کندتر شده است؛ مثلاً با اعمال محدودیت بر تراکنش دستگاه‌های پوز و تعیین سقف برای آنها، گردش معاملات سفته‌بازانه ارز، کندتر شده است.

 وی تاکید کرده بود:‌ بدیهی است که اگر مواظب شبه‌پولی نباشیم که در بانک‌ها خلق می‌شود، و اگر اصلاحات بانکی را به عقب بیندازیم، نقدینگی جدیدی که ایجاد می‌شود، اوضاع را بدتر کرده و نرخ ارز را بالاتر می‌برد.

 حباب نرخ ارز زیاد است/ کاهش قیمت ادامه دارد

سید حسین میرشجاعیان معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی در روز گذشته گفته بود: حباب نرخ ارز زیاد است و جلوگیری از شدت گرفتن نوسانات ارزی نتیجه سیاست‌های بانک مرکزی است و این تنزل در نرخ ارز ادامه خواهد داشت.

وی با ابراز امیدواری بر اینکه با پایداری در اجرای سیاست‌ها، شاهد تداوم کاهش نرخ ارز در بلندمدت باشیم، افزود: در کوتاه مدت یک افزایش نرخ ارز داشتیم که البته دارای نوسان بود؛ هرچند با تغییرات کوچکی که انجام شد شدت این نوسان گرفته شد و مسیر کاهشی را طی کرد. اگرچه هم اکنون نیز نرخ ارز حباب زیادی دارد اما امیدواریم این مسیر کاهشی را ادامه دهد.

او جلوگیری از شدت گرفتن نوسانات ارزی را نتیجه سیاست‌های بانک مرکزی ارزیابی کرد و گفت: این تنزل در نرخ ارز ادامه خواهد داشت. تورم در مهر ماه و آبان ماه کنترل شده است که در بلندمدت هم باید به همین شکل بیشتر کنترل شود.

لینک کوتاه:
https://www.siasatvabazaryabi.ir/Fa/News/59077/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

لپ‌تاپ جدید لنوو امتیاز تعمیرپذیری 9 از 10 را دریافت کرد

هوش مصنوعی «جمینای» وارد تاکسی رباتیک می‌شود

هفت خبر علمی امیدبخش که 2025 را روشن‌تر کردند

قدیمی‌ترین جانور منفرد دنیا 507 سال عمر کرده بود؛ تا آنکه پژوهشگران به اشتباه آن را کشتند

درمان سریع آسیب سر، خطر ابتلا به آلزایمر را کاهش می‌دهد

خداحافظی با تاری متن در مانیتورهای اولد؛ ال‌جی قواعد بازی را عوض کرد

سامسونگ تولید رم‌های DDR4 را تا پایان 2026 افزایش می‌دهد

پشتیبانی از قلم لمسی به گوشی‌های تاشو سامسونگ برمی‌گردد؟

ماوس و کیبورد بی‌سیم جدید لنوو به شارژشدن نیاز ندارند

کاش تویوتا این 12 خودرو را دوباره تولید می‌کرد!

چرا روستاییان به زراعت چوب روی خوش نشان نمی‌دهند؟

ضرورت تقویت نقش داروسازان در ترک سیگار

لولای مستحکم گلکسی زد ترای‌فولد پس از 150 هزار بار تاشدن، تسلیم شد

مانیتور 144 هرتزی جدید لنوو با قیمتی باورنکردنی رونمایی شد

ظاهرا تولید آیفون ایر 2 لغو نشده است

این عنکبوت‌ نسخه‌ جعلی خودش را می‌بافد

عکس روز ناسا از نقاط قرمز کوچک در جهان اولیه

جست‌وجو برای یافتن آدم‌فضایی‌ها ادامه دارد

یافته شوکه‌کننده: تیتان، قمر یخی زحل ممکن است اصلاً اقیانوس مدفون نداشته باشد

ویژگی حذف شده از بازی The Last of Us Part 2 که می‌توانست مخفی‌کاری را متحول کند

«بی‌اخلاقی علمی» مهم‌ترین آسیب هوش مصنوعی برای نشریات است

هیچ‌ لپ‌تاپ گیمینگی با برند ردمی در سال 2026 عرضه نمی‌شود

برنامه دوربین گوشی‌های سامسونگ یک قابلیت مهم دریافت می‌کند

تبدیل زباله‌های پلاستیکی به مواد شیمیایی ارزشمند

بزرگی شکم مردان خطر مشکلات قلبی را افزایش می‌دهد

دارویی که آلزایمر را متوقف کرد

وان‌پلاس توربو در انتوتو قدرت‌نمایی کرد؛ گوشی ارزشمند چینی

این گوشی مفهومی دو نمایشگر جلویی دارد!

شیائومی 17 اولترا یک مدل ویژه با تمرکز بر عکاسی دارد

پایا؛ پیشرفته‌ترین ماهواره تصویربرداری بومی ایران با دقت 3 متری

روند توسعه بازی Marvel’s Blade به خوبی پیش می‌رود

«سارا تبریزی» دانشمند ایرانی برگزیده سال 2025

قهوه یا چای؛ کدام برای سلامت استخوان‌ها پس از یائسگی بهتر است؟

خاموش‌کردن موقت بینایی؛ رویکردی نویدبخش برای درمان تنبلی چشم در بزرگسالان

وقتی یخ، هوا و آلودگی دست‌به‌دست هم می‌دهند

شیائومی 17 اولترا پیش از رونمایی، در ویدیو رسمی به‌نمایش درآمد

نمایشگر این تبلت به‌طرز اعجاب‌انگیزی شبیه کاغذ است

مینی‌مغزها راز اسکیزوفرنی و دوقطبی را فاش کردند

کشفی که فهم ما را از خورشید تغییر داد

سامسونگ با یک گوشی تاشو منحصربه‌فرد به رقابت با آیفون فولد می‌رود

بازی‌های با برچسب هوش مصنوعی مولد تاکنون بیش از 660 میلیون دلار در استیم درآمد داشته‌اند

سری Call of Duty به کنسول سوییچ 2 خواهد آمد

اولین «بیمه زباله فضایی» جهان معرفی شد

خاص‌ترین ساعت هوشمند هواوی با طراحی دل‌ربا رونمایی شد

برنامه Camera Assistant سامسونگ آپدیت شد و حالا ویژگی‌های حرفه‌ای‌تری دارد

10 پرواز فضایی برتر که در سال 2025 رقم خوردند

به‌روزرسانی جدید پلی استیشن 5 تم زمستانی را به کنسول اضافه می‌کند

چاپ سه بعدی، درمان و آموزش پزشکی را متحول می‌کند

افزایش قیمت رم، اپل را به سامسونگ نزدیک‌تر کرد

دانشمندان از سر کنجکاوی سن یک کرم آزمایشگاهی را اندازه گرفتند؛ نتیجه همه را غافلگیر کرد