سیاست و بازاریابی

آخرين مطالب

مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران اعلام کرد

سرمایه‌گذاری 160 میلیارد دلاری برای افزایش 50 درصدی ظرفیت تولید نفت و گاز ایران وزارت نفت

سرمایه‌گذاری 160 میلیارد دلاری برای افزایش 50 درصدی ظرفیت تولید نفت و گاز ایران
  بزرگنمايي:

سیاست و بازاریابی - مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران با اشاره به برنامه این شرکت برای افزایش 50 درصدی ظرفیت تولید نفت و گاز کشور، گفت: برای رسیدن به این هدف نیازمند سرمایه‌گذاری 89 میلیارد دلاری در صنعت نفت و 71 میلیارد دلاری در صنعت گاز هستیم.

به گزارش شانا به نقل از ایرنا، ایران بزرگترین دارنده ذخایر نفتی و گاز جهان است و با توجه به برداشت از میدان‌های نفت و گازی خود، تا 100 سال دیگر می‌تواند تولید منابع هیدروکربوری را ادامه دهد؛ با این حال تداوم روند تولید در صنعت نفت نیازمند سرمایه‌گذاری و استفاده از تجهیزات روز است. از سویی لازم است صنعت نفت ایران برای حفظ ظرفیت تولید و افزایش برداشت، جذب سرمایه را شتاب دهد.
«محسن خجسته‌مهر»، مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران در این باره با بیان اینکه برای افزایش 50 درصدی ظرفیت تولید نفت و گاز در کشور نیازمند سرمایه‌گذاری 160 میلیارد دلاری هستیم، اعلام کرد که با این سرمایه‌گذاری ظرفیت تولید نفت به 5.7 میلیون بشکه و ظرفیت تولید گاز به 1.5 میلیارد متر مکعب در روز می‌رسد.
وی البته تاکید کرد که طرح‌های مختلفی در حال اجراست و از سال آینده تولید نفت و گاز افزایش می‌یابد. مشروح این گفت‌وگو را در ادامه بخوانید.

سیاست و بازاریابی


کدام طرح‌ها در اولویت شرکت ملی نفت ایران در سال 1402 است؟
اولویت نخست تکمیل طرح‌های نیمه‌تمام و اولویت دوم توسعه و آغاز تولید از میدان‌های مشترک نفت و گاز است و به طرح‌هایی که اجرا می‌شود فارغ از اینکه در کدام دولت بوده نگاه ملی داریم، زیرا باید از سرمایه مردم صیانت کنیم.
در دولت گذشته 32 طرح موسوم به ای‌پی‌سی و ای‌پی‌دی برای نگهداشت تولید وجود داشت که متوقف شده بود و در دولت سیزدهم بر اجرای این طرح‌ها شتاب دادیم، در این دولت هفت طرح ازدیاد برداشت و نگهداشت تولید به بهره‌برداری رسیده و باقی نیز در مرحله بهره‌برداری است.
همچنین طرح ان‌جی‌ال 3200 نیز در حال اجراست که همه گازهای همراه در میدان‌های غرب کارون به ظرفیت 500 میلیون فوت مکعب را هدف‌گذاری کردیم که افزون بر دستاورد محیط زیستی، گازهای همراه به‌عنوان خوراک پتروشیمی مورد استفاده قرار خواهند گرفت.
افزایش 70 درصدی ناوگان حفاری در میدان مشترک آزادگان
در توسعه میدان‌های نفتی نیز اولویت نخست را میدان آزادگان قرار دادیم. میدان آزادگان جزو 10 میدان نفتی بزرگ جهان و بزرگترین میدان مشترک نفتی است که در دولت سیزدهم با هدف افزایش تولید نفت، ناوگان حفاری را تا 70 درصد بیشتر کردیم.
افزون بر این، برای توسعه یکپارچه آزادگان شمالی و جنوبی تفاهم‌نامه‌ای با 6 بانک بزرگ و 6 شرکت اکتشاف و تولید ایرانی به ارزش هفت میلیارد دلار امضا شد و اکنون شرکتی تشکیل شده تا در طول هفت سال تولید از آزادگان از 200 هزار بشکه در روز به 570 هزار بشکه برسد.
در میدان‌های مشترک آبان و پایدار غرب که از دولت پیشین طرح توسعه داشت، ناوگان حفاری را 70 درصد رشد دادیم و تولید افزایش پیدا کرده است. همچنین قرارداد توسعه میدان‌های مشترک یاران شمالی و جنوبی را تنفیذ کردیم و عملیات اجرایی آن آغاز شده است.
همچنین می‌توان به تنفیذ قرارداد میدان مشترک سهراب در خوزستان، امضای قرارداد لایه نفتی پارس جنوبی، تکمیل طرح افزایش برداشت از میدان نفتشهر، سرعت در اجرای پروژه نگهداشت توان تولید میدان یادآوران و افزایش تولید از میدان مشترک آزادگان در دولت سیزدهم اشاره کرد.
اکنون میدان‌های آزادگان شمالی و جنوبی روزانه 200 هزار بشکه تولید دارد که تولید از آزادگان جنوبی از 83 هزار بشکه به 115 هزار بشکه در روز افزایش یافته است، از سویی میدان‌های سپهر و جفیر در فروردین‌ماه به بهره‌برداری می‌رسند.
شورای اقتصاد مجوزهای مختلفی برای اجرای طرح‌های نفتی داشته است. مهمترین این مصوبه‌ها کدام است و آیا این طرح‌ها به مرحله اجرا رسیده‌اند؟
قرارداد احیای چاه‌های کم‌بازده در برخی موارد به امضا رسیده و برای احیای این چاه‌ها در مجموع 500 میلیون دلار از سوی شورای اقتصاد مصوب شده است.
سرمایه‌گذاری 3.6 میلیارد دلاری برای افزای تولید گاز
یک بسته افزایش تولید گاز نیز به ارزش 3.6 میلیارد دلار از سوی شورای اقتصاد تصویب شده که مربوط به اجرای طرح‌های افزایش برداشت از 13 میدان گازی است که 2 مورد آن در حال اجراست. در دیگر موارد نیز با امضای قرارداد محرمانگی در انتظار ارائه طرح توسعه و امضای قرارداد با شرکت‌ها هستیم که با اجرای این طرح‌ها در مجموع 142 میلیون متر مکعب به ظرفیت تولید گاز و 100 هزار بشکه به تولید میعانات گازی افزوده می‌شود.
تازه‌ترین وضع همکاری ایران با شرکت‌های روسی پس از امضای تفاهم‌نامه 40 میلیارد دلاری با گازپروم چیست؟
با روس‌ها 4.5 میلیارد دلار در هفت میدان نفتی قرارداد داریم و در ادامه نیز تعدادی از میدان‌های نفتی و گازی در این مدت وارد فاز مطالعه شده و در مواردی این مطالعات توسط شرکت‌های روسی تکمیل شده است.
با توجه به مخازن گسترده نفت و گاز ایران، برنامه برای افزایش ظرفیت تولید نفت با هدف تولید ثروت و بالا بردن قدرت چانه‌زنی ایران وجود دارد؟
ظرفیت‌سازی برای تولید نفت به صورت بهینه انجام می‌شود و یکی از مواردی که باید مورد توجه باشد ظرفیت‌سازی با نگاه به کمیت اقتصادی است؛ داشتن ظرفیت تولید روزانه چهار میلیون بشکه با توجه به بازار نفت ایران در آینده و برنامه‌های نگهداشت توان تولید و چشم‌اندازی که از شرایط مربوط به محیط خارجی پیش روی ایران است، یک ظرفیت بهینه و مطمئن به شمار می‌رود.
همچنین برنامه‌های بلندمدت نیز داریم و اگر 89 میلیارد دلار در بخش نفت سرمایه‌گذاری کنیم ظرفیت تولید به 5.7 میلیون بشکه در روز می‌رسد و با سرمایه‌گذاری 71 میلیارد دلاری می‌توانیم ظرفیت تولید گاز را به روزانه 1.5 میلیارد متر مکعب گاز برسانیم.
برنامه‌ای برای تامین پایدار خوراک واحدهای پتروشیمی در دولت سیزدهم وجود دارد؟
تامین پایدار خوراک بالادستی مورد نیاز واحدهای پتروشیمی مستلزم انجام سرمایه‌گذاری است و اگر سرمایه‌گذاری انجام نشود، طبیعی است که در شرایطی با کمبود خوراک روبه‌رو باشیم. البته با ابتکار وزارت نفت در دولت سیزدهم، سرمایه‌گذاری در طرح‌های بالادستی نفت و گاز را به شرکت‌ها و هلدینگ‌های پتروشیمی واگذار کردیم تا با توسعه این میدان‌ها افزون بر بازگشت اصل و فرع سرمایه، اولویت برداشت خوراک با پتروشیمی‌ها باشد.
حضور پتروشیمی‌ها در فعالیت‌های بالادستی صنعت نفت
اکنون با برخی از پتروشیمی‌ها تفاهم‌نامه امضا کردیم و یک قرارداد 1.1 میلیارد دلاری با چند شرکت پتروشیمی برای جمع‌آوری گازهای فلر امضا شده است تا با ارسال به پالایشگاه بیدبلند و تفکیک گاز، خوراک پتروشیمی‌ها تامین شود.
سهم ساخت داخل در اجرای طرح‌ها و پروژه‌های نفتی ایران چقدر است؟
بر اساس آماری که سازندگان داخلی ارائه دادند، 85 درصد از کالاهای مورد نیاز صنعت نفت از ظرفیت داخلی استفاده شده است.
تجهیزات متعددی در بخش بالادستی و پایین‌دستی ساخته شده است. با توجه به اینکه فعالیت‌های اکتشافی نفت و گاز در ایران به لایه‌های عمیق‌تر رسیده، نیازمند تجهیزات ویژه‌ای هستیم که در این مورد تاج سرچاهی نفتی با فشار 15 هزار پی‌اس‌آی توسط یک شرکت ایرانی ساخته شده و رشته‌های درون‌چاهی با فشار بالا نیز افزون بر ساخت در داخل در میدان‌های سپهر و جفیر استفاده شود.
همچنین حدود 14 قلم کالای مورد نیاز و پر تکرار را مانند 10 قلم کالا برنامه‌ریزی کردیم و کار آغاز شده و سازندگان می‌توانند در قالب تولید بار اول برای ساخت اقدام کنند؛ طبق آماری که معاونت علمی ریاست‌جمهوری اعلام کرده، وزارت نفت رتبه نخست را در تولید بار اول بین همه دستگاه‌های اجرایی داشته است. از سوی دیگر تعداد شرکت‌های دانش‌بنیان فعال در صنعت نفت از 150 شرکت به 500 شرکت در دولت سیزدهم رسیده است.

لینک کوتاه:
https://www.siasatvabazaryabi.ir/Fa/News/461926/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

پیشرفت صنعت تراشه چین در سایه تحریم‌ها؛ تولید 40 درصد رشد کرد

ساخت تصویر متحرک 3 ثانیه‌ای در پیام‌رسان پیش‌فرض اندروید امکان‌پذیر می‌شود

طراحی جلویی شیائومی Civi 4 در کنسول گوگل پلی مشاهده شد

زومی حیرت آور درون صورت فلکی اوریون

دیدار مشاور رئیس جمهور در امور روحانیت با خانواده شهدا در سمنان

وزیر ارتباطات: یک‌سوم کشور به زیرساخت‌های فیبرنوری مجهز شدند

با بزرگترین ستاره شناخته شده آشنا شوید

شهدا بهترین الگو برای انسان در مسیر الله هستند

آیفون 16 پرو به پوشش ویژه لنز دوربین برای بهبود کیفیت تصویر مجهز خواهد شد

عملیاتی شدن 5 فروند زیردریایی هوشمند با قابلیت تعقیب هدف و نشت‌یابی

تاریخ رونمایی گوشی پرچمدار 2024 سونی لو رفت

اپل بیش‌از 250 میلیون دلار در پردیس سنگاپور سرمایه‌گذاری می‌کند

با این ابرسازه فضایی، یک میلیارد انسان میتونن در فضا زندگی کنن!

اندروید 15 احتمالاً برای افزایش امنیت اقدام به قرنطینه اپلیکیشن‌های مشکوک می‌کند

امروز در فضا ؛ کشف اولین سیارات فراخورشیدی در اندازه زمین توسط تلسکوپ کپلر

آنر 200 لایت به زودی برای عرضه در بازار جهانی رونمایی می‌شود

گوشی پرچمدار 2024 هواوی از اندروید 12 استفاده می‌کند

دیدار رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران با خانواده شهید نادر مهدوی

برخی گوشی‌های سری گلکسی S21 سامسونگ با مشکل نمایشگر مواجه شده‌اند

صداهای وحشتناک ثبت شده از اجرام واقعی کیهان

دیدار معاون رئیس جمهور و رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران با خانواده شهید نادر مهدوی

هیچ مانعی برای برنامه های فرهنگی در حوزه ترویج فرهنگ ایثار و شهادت وجود ندارد

سامسونگ احتمالاً کشوی عمودی برنامه ها را با One UI 7 ارائه خواهد کرد

موضوع ایثار و شهادت موضوع بسیار مهم دولت سیزدهم است/بکارگیری ظرفیت های مردمی از برنامه های جدی بنیاد است

نسخه جدید ربات انسان‌نما اطلس با قابلیت‌های هوش مصنوعی معرفی شد

شبیه‌ساز بازی Delta برای آیفون منتشر شد

ربات «اطلس» بازگشت!

شهدا، فرهنگ ایثار و شهادت را در جامعه زنده نگه داشته اند

توالت هوشمند 1٫5 میلیارد تومانی در هفته طراحی میلان به‌نمایش درآمد

تراشه Kirin 9010 هواوی با CPU دوازده هسته‌ای معرفی شد

ادعای کارمندان سابق تیک‌تاک: پروژه ذخیره‌سازی داده‌ها در آمریکا تا حد زیادی نمایشی است

علم منتظر معجزه نمی ماند

قابلیت جدید واتساپ: اطلاع از مخاطبانی که اخیراً آنلاین بوده‌اند

خداحافظ نبوغ!

گوگل کارمندان بیشتری را اخراج می کند

هواوی 4 گوشی پرچمدار رونمایی کرد؛ خانواده Pura 70 برای رقابت با آیفون و سامسونگ

کاروان جدید ماهواره‌های «استارلینک» به مدار زمین رفتند

مهلت 24 ساعته اروپا به تیک‌تاک برای توضیح درباره تیک‌تاک لایت

اولین نشست رفع موانع سرمایه گذاری جزیره کیش درسال جهش تولید با مشارکت مردم

تکریم مدیرکل بنیاد مازندران از جانباز سرافراز سرتیپ دوم صلواتی

خدمت توام با تکریم مهمترین اصل در بنیاد شهید و امور ایثارگران است

گوشی تاشو وان پلاس فلیپ ظاهراً با یک ویژگی خاص از راه می‌رسد

پیشرفته‌ترین ربات انسان‌نمای دنیا را ببینید

تولید گوشی ایرانی به کجا رسید؟

آیفون 17 پلاس با تغییری غیرمنتظره از راه می‌رسد

پاکستان فیلترینگ «ایکس» را تایید کرد

صدای زمین را بشنوید

آیا ممکن است چهره صورت‌های فلکی تغییر کند؟

گردهمائی بزرگ و صمیمی جانبازان 70 درصد همدان با مسئولان استان

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش: امنیت کشور مرهون حضور همه جانبه ارتش در کنار سایر نیروهای مسلح است