سیاست و بازاریابی

آخرين مطالب

دبیر انجمن واردکنندگان موبایل وضعیت بازار را بهترین حالت می‌داند نکات خواندني

دبیر انجمن واردکنندگان موبایل وضعیت بازار را بهترین حالت می‌داند
  بزرگنمايي:

سیاست و بازاریابی - زومیت / انجمن واردکنندگان موبایل اعلام می‌کند که فراوانی انواع گوشی‌های موبایل در بازار، کاهش قیمت گوشی‌های کمتر از 600 دلار و ثبات نسبی قیمت گوشی‌های بالاتر از 600 دلار، باعث شده که حالا بازار موبایل در وضعیت مطلوبی قرار داشته باشد.
یک نگاه اجمالی به وضعیت بازار موبایل کشور از ابتدای سال نشان می‌دهد، وضعیت پر التهاب و نامشخص پیشین این بازار، حالا طبق گفته‌های انجمن واردکنندگان موبایل جای خود را به شرایط آرام و پایدارتری داده است. برخلاف روزهای اردیبهشت که هر روز خبر تازه‌ای از ممنوعیت، افزایش قیمت یا تخصیص ارز واردات آیفون به خودرو به گوش می‌رسید و جو بازار ملتهب و قیمت‌ها به‌طور چشمگیری افزایش پیدا کرده بود، در روزهای خرداد 1401 گویا بازار موبایل به گفته برخی فعالانش ثبات بیشتری را تجربه می‌کند.
امیر اسحاقی، دبیر انجمن واردکنندگان موبایل، تبلت و لوازم جانبی، ضمن تشریح شرایط کلی حاکم بر بازار موبایل، وضعیت را مطلوب می‌داند؛ اما از وجود برخی مسائل و چالش‌ها نیز خبر می‌دهد.
کالا فراوان و قیمت‌ها رقابتی است
اسحاقی شرایط بازار موبایل را به‌طور کلی مطلوب ارزیابی کرده و معتقد است از لحاظ تعداد گوشی موجود در کشور نگرانی وجود ندارد. او در این خصوص گفت:
در حال حاضر بیش از 2 میلیون و 400 هزار دستگاه موبایل روشن‌نشده در بازار وجود دارد که از عدد میانگین ما بالاتر است. این موضوع نشان می‌دهد کالا به حد کفایت در بازار وجود دارد و از این نظر، مخصوصاً در مورد کالاهای زیر 600 دلار، در یکی از بهترین حالت‌های بازار هستیم. از نظر قیمت هم به دلیل سطح شدید رقابت، قیمت‌ها به‌شدت رقابتی و پایین است.
اسحاقی به آینده بازار موبایل نیز خوش‌بین بوده و شرایط آن را چنین پیش‌بینی کرد: «پیش‌بینی من این است که تا یک تا 2 ماه آینده بازار در وضعیت تأمین باشد و دغدغه‌ای به‌ویژه در مورد کالاهای زیر 600 دلار نداشته باشیم.»
اگر گوشی می‌خواهید، زودتر بخرید
دبیر انجمن واردکنندگان موبایل شرایط را برای خرید گوشی، به‌ویژه گوشی‌های کمتر از 600 دلار بسیار مطلوب ارزیابی می‌کند و توضیح می‌دهد:
قیمت گوشی‌های بالای 600 دلار به‌خاطر فراوانی کاهش پیدا کرده است. شرکت‌ها درحال‌حاضر این گوشی‌ها را با زیان می‌فروشند، چون موجودی این کالا زیاد است و شرکت‌ها باید در 10 تا 30 روز هزینه کالایی را که از شرکت‎‌های خارجی خریداری کرده‌اند، بپردازند. بنابراین، احتیاج به پول دارند و کالا را ارزان‌تر می‌فروشند.
علاوه‌براین، با توجه به اینکه گوشی‌های زیر 600 دلار با ارز نیمایی خریداری می‌شوند، الان یکی از بهترین فرصت‌ها برای خرید آن‌ها است، چراکه به گفته اسحاقی نرخ ارز نیمایی با شیبی ملایم در حال افزایش است و اگر این افزایش ادامه پیدا کند منجر به بالا رفتن قیمت این کالاها در ماه‌های آتی خواهد شد.
مشکل تخصیص و تأمین ارز پابرجا است
با وجود شرایط مطلوب بازار به گفته انجمن واردکنندگان موبایل، برخی چالش‌ها همچنان برقرار بوده که تصمیم‌گیری درباره آن‌ها ضروری است. یکی از این موارد نگران‌کننده عدم تخصیص و تأمین ارز برای واردات کالاهای بالای 600 دلار عنوان شده است. دبیر انجمن واردکنندگان موبایل با اشاره به این که در حال حاضر امکان ثبت سفارش این نوع کالاها، به‌ویژه گوشی‌های آیفون، فراهم شده به مسئله تخصیص و تأمین ارز برای واردات این کالاها اشاره کرد و گفت:
برای فرایند تخصیص و تأمین ارز منتظر تصمیم کارگروه اقدام ارزی بانک مرکزی و وزارت صمت هستیم که تا یک یا 2 هفته دیگر اعلام خواهد شد. اگر فرایند تخصیص ارزی توسط بانک مرکزی به صورت منظم صورت بگیرد، در بازار موبایل نگرانی نخواهیم داشت. بنابراین، همه چیز به تبیین نرخ ارز نیمایی بستگی دارد.
96 هزار آیفون با قاچاق مسافری وارد کشور شده است
مسئله تخصیص و تأمین ارز تنها چالش موجود در بازار موبایل نیست. همان‌طور که پیش از این نیز درباره واردات گوشی به شیوه قاچاق مسافری هشدارهایی داده شده بود، اکنون این مسئله در کشور رونق گرفته و به یکی از چالش‌های جدی در بازار تبدیل شده است.
به گفته امیر اسحاقی، هرچند در مورد گوشی‌های کمتر از 600 دلار وضعیت مطلوبی در بازار وجود دارد؛ اما موضوع قاچاق مسافری، اوضاع را برای واردات کالاهای بیشتر از 600 دلار سخت کرده است. اسحاقی به ارائه آمار مربوط به این شکل از واردات پرداخت و گفت:
حدود 96 هزار مورد از مجموع کالاهای بالای 600 دلار که در 3 ماه اخیر به کشور وارد شده گوشی‌های آیفون بوده‌اند که به‌صورت مسافری آورده شده‌اند. در واقع، گوشی‌های بالای 600 دلار عموماً به شیوه مسافری به کشور وارد می‌شود و واردات آن‌ها به‌صورت شرکتی توسط تجار عملاً صرفه اقتصادی ندارد.
به گفته دبیر انجمن واردکنندگان موبایل، سوءاستفاده از واردات به شیوه مسافری به قدری به‌صرفه شده که حتی اگر تخصیص ارز گوشی‌های بالای 600 دلار هم به‌صورت منظم انجام بگیرد، فضا رقابتی نخواهد شد و بازار در دست این سوءاستفاده‌گرانی خواهد بود که کالا را به‌صورت غیررسمی به کشور وارد می‌کنند. او علت این وضعیت را تشریح کرده و گفت: «ودیعه مسافری حدود 21 درصد است اما برای شرکت‌ها، با توجه به نرخ ETS، هزینه‌های حمل، نگه‌داری و... حدوداً 24٫5 درصد است. تا زمانی که وضعیت قاچاق مسافری ساماندهی نشود، امکان فعالیت شرکت‌ها وجود ندارد و این موضوع در حال حاضر بزرگ‌ترین نگرانی ما است.»
او در ادامه به تشریح چگونگی انجام قاچاق مسافری پرداخت و با اشاره به پیامد‌های آن توضیح داد:
رویه رجیستری، ثبت مسافری گوشی‌ها، خرید و فروش پاسپورت و... خیلی علنی و رسمی توسط سوءاستفاده‌گران انجام می‌شود. این اتفاق شوم و بدی برای بازار و اقتصاد کشور است؛ چراکه اصالت کالاهایی که به این شکل وارد می‌شود مشخص نیست، گارانتی ندارند و باعث خروج ارز از کشور می‌شوند.
دبیر انجمن واردکنندگان موبایل، تبلت و لوازم جانبی با اشاره به این که از فروردین تا خرداد امسال، حدود 115 هزار گوشی موبایل به صورت مسافری وارد کشور شده است، گفت: «اگر این تعداد کالا توسط شرکت‌ها وارد می‌شد هم چرخه فعالیت شرکت‌ها زنده می‌ماند و هم افرادشان همچنان مشغول به کار بودند.»
او در ادامه به لزوم مدیریت این فرایند توسط دولت و مجموعه‌های ذی‌نفع دولتی اشاره کرد؛ چراکه ادامه یافتن این وضعیت کشور را از امکان مدیریت ارزی دور می‌کند. اسحاقی در این خصوص چنین توضیح داد: «با ورود گوشی به شکل مسافری هدف مدیریت ارزی که مد نظر بوده برآورده نخواهد شد، چون معادل کالایی که به کشور وارد می‌شود، ارز به شکل قاچاق خارج می‌شود.» به اعتقاد دبیر انجمن واردکنندگان موبایل، تبلت و لوازم جانبی، اگر گوشی‌ها در شبکه رسمی صرافی‌ها و توسط شرکت‌ها وارد شوند، نظارت و کنترل روی آن‌ها انجام می‌گیرد و وضعیت واردات بهتر از حالا خواهد شد.

لینک کوتاه:
https://www.siasatvabazaryabi.ir/Fa/News/239794/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

نینتندو از هویت تیم توسعه‌دهنده بازی Donkey Kong Bananza پرده برداری کرد

راه شیری بر فراز صخره‌های مخروطی

سه‌ چهارم درآمد استیم از بازی‌های اکشن و نقش‌آفرینی تأمین می‌شود

گوشی ارزان نسل جدید سامسونگ آپدیت بزرگی دریافت کرد

حجم بازی Hell is Us مشخص شد

خطر پنهان گرمایش زمین؛ دمای بالا کیفیت خواب میلیاردها نفر را تهدید می‌کند

اتصالات پنهان در اعماق زمین: گیاهان فراتر از آنچه می‌بینیم، در خاک ریشه دارند

بالاخره می‌دانیم چرا مجسمه‌های ملکه حتشپسوت در مصر باستان نابود شدند

ارائه خدمات به خانواده شهدا رسالت سنگینی بر دوش ماست

تقدیر مدیرکل ارتباطات و مراجعات از تلاش‌های همکاران در پاسخگویی به ایثارگران از طریق خدمات سامانه تلفنی 1616

سری شیائومی 16 شامل یک گوشی برای رقابت مستقیم با آیفون 17 ایر خواهد بود

مانور کمک گرانشی؛ فضاپیماها چگونه با استفاده از سیاره‌ها شتاب می‌گیرند؟

از نسخه جدید بازی موبایلی و محبوب Little Nightmares چه می‌دانیم؟

آخرین بار که دوقلوهای ویجر به پشت سرشان نگاه کردند، چه چیزی دیدند؟

زامبی‌ها به بازی Red Dead Redemption 2 آمدند!

قارچ مرموز مقبره فرعون: تهدیدی که به نجات بشر تبدیل شد

از چشم غول‌آسای یک نهنگ تا جنگل‌های زیر دریا

گوشی بعدی شیائومی و پوکو باتری بسیار غول‌پیکری خواهد داشت

تراشه‌های نسل بعدی سامسونگ دیرتر عرضه می‌شوند؛ شوک به طرفداران غول کره‌ای

نماینده ولی فقیه در بنیاد شهید در جمع کارکنان بیمه دی: واقعه عاشورا، ایستادگی حق علیه باطل است/ جمهوری اسلامی در طرف حقانیت است و در برابر ظلم ایستاده

گیاهانی که می‌توانند هوا را آلوده کنند!

برنامه دوربین شیائومی بازطراحی شد

پنیر خوردن قبل خواب باعث دیدن کابوس می‌شود!

ناتینگ فون 3 رونمایی شد؛ مضحک‌ترین گوشی سال؟

کشف مقادیر زیادی از پروتئین آلزایمر در نوزادان که برای آنها مضر نیست!

دیدار مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران ایلام با رئیس کل دادگستری استان

انتصاب مدیرکل اشتغال و کارآفرینی بنیاد شهید و امور ایثارگران

ناتینگ هدفون 1 رونمایی شد؛ رجزخوانی برای ایرپاد مکس با محصولی هیجان‌انگیز

شناسایی سلول‌های پیر بدون نیاز به گرفتن نمونه خون

رسانه لپ‌تاپ مگ پس از 35 سال تعطیل می‌شود

آیا هوش مصنوعی می‌تواند سلول مجازی بسازد؟

9 بازی جذاب ایکس‌باکس موقتا رایگان می‌شوند

خاموشی بیماری ژنتیکی نادر برای ماه‌ها با یک سامانه پیشرفته

نزدیک شدن دانشمندان به درمان فلج

ناتینگ فون 3 امروز معرفی می‌شود؛ چطور مراسم رونمایی را تماشا کنیم؟

اپل احتمالا از «اوپن‌ای‌آی» یا «آنتروپیک» یاری می‌طلبد

کشف کهکشانی که 7 میلیارد سال تغییر نکرده است

شهدای حمله تروریستی؛ نماد اخلاص و سخاوتمندی هستند

خدمت به خانواده های معزز شهدا و ایثارگران یک موهبت الهی است

دیدار استاندار و مدیرکل بنیاد مازندران با خانواده دانشمند هسته ای شهید دکتر باکویی در ساری

دیدار استاندار و مدیر کل بنیاد مازندران با خانواده دانشمند هسته ای شهید دکتر باکویی در ساری

دیدار مشاوران ایثارگران دستگاه‌های اجرایی با معاون فرهنگی و آموزشی بنیاد شهید و امور ایثارگران/ امیدآفرینی و باور به آینده در امتداد فرهنگ ایثار و شهادت است

تامین خودرو ویژه جانبازان در اولویت تخصیص ارز قرار دارد

جمهوری اسلامی ایران پرچم حق را در جهان بر افراشته است/ اگر عاشورا نبود باطل بر حق غلبه پیدا می‌کرد

هیدئو کوجیما: تمام حضورهای افتخاری‌ام در Death Stranding 2 را خودم اضافه کردم

همزمان با سی‌امین سالگرد بازی Ace Combat، کارگردان این سری از ساخت دنباله‌ای جدید خبر می‌دهد

افزایش دما، کاهش غذا؛ گرمایش زمین تا سال 2100 یک وعده را از سفره بشر حذف می‌کند

مطالعه جدید: فقط یک دوز روان‌گردان سیلوسایبین، افسردگی را تا سال‌ها تسکین می‌دهد

چرا بعضی بازی ها باید کند روایت شوند؟

چشم‌انداز 3200 مگاپیکسلی؛ 6 جرم پنهان در نخستین تصویر خیره‌کننده تلسکوپ ورا روبین