سیاست و بازاریابی

آخرين مطالب

معدن و مساله دریافت مجوز محیط زیستی سازمان حفاظت محیط زیست

معدن و مساله دریافت مجوز محیط زیستی
  بزرگنمايي:

سیاست و بازاریابی - فعالیت در بخش معدن نیازمند یک مجوز اساسی و اصلی به نام ماده 11 هوای پاک سازمان حفاظت محیط زیست است.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان حفاظت محیط زیست، ماده 11 هوای پاک می‌گوید بر این اساس، هرگونه احداث ، توسعه، تغییر خط تولید و تغییر محل واحدهای تولیدی، صنعتی و معدنی مستلزم رعایت مقررات ابلاغی از سوی سازمان می باشد. سازمان موظف است حداکثر ظرف مدت یک ماه به استعلام های درخواست جواز تأسیس و بهره برداری را پاسخ دهد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست چهارمحال و بختیاری در خصوص معادنی که باید از این سازمان مجوز دریافت کنند، بیان کرد: پس از تصویب قانون هوای پاک در سال 1396، واحدها موظند از سازمان محیط زیست استعلام بگیرند.
شهرام احمدی افزود: این ماده به طور دقیق به فعالیت‌های معدنی اشاره کرده است که باید برای احداث، بهره‌برداری و توسعه مجوز داشته باشند، در واقع از لحاظ محل استقرار تمامی مراکز صنعتی و معدنی ، نحوه فعالیت آن‌ها، استفاده از معادن و بهره‌وری انرژی،ورود نکردن پسماندها و آلاینده به محیط زیست نیاز به کسب مجوز است.
به گفتۀ وی، فواصل زیست محیطی، نزدیکی با مراکز حساس زیست محیطی، محدوده شهرها، مراکز مسکونی، مراکز آموزشی، گونه‌های حساس زیست محیطی، منابع آب، آبراهه‌ها، چشمه‌ها بررسی می‌شوند و در صورت دارا بودن شرایط و مطابقت با قانون، مجوز صادر می‌شود.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان با بیان اینکه بعد از صدور مجوز، نظارت بر معادن صورت می‌گیرد، عنوان کرد: شرایطی برای فعالیت معادن در نظر گرفته شده است، برخی از آن‌ها عبارتند از، جلوگیری از تخریب محیط زیست، جلوگیری از فعالیت‌هایی که آلودگی‌های زیست محیطی داشته باشند (به خصوص آلودگی هوا و آلودگی صوتی)، جلوگیری از تخریب پوشش گیاهی و جانوری، جلوگیری از آسیب به حیات وحش، محدودیت ایجاد راه‌ها در منابع ملی و در نهایت بازگرداندن محل به وضعیت قبلی خود بعد از اتمام فعالیت است.
احمدی بیان کرد: دستگاه‌های مختلف بر آلودگی معادن نظارت می‌کنند، سازمان صنعت، معدن و تجارت به عنوان نهادی که مجوز اصلی را می‌دهد، نظارتی بر معادن دارد تا از ایجاد برخی آلودگی ها جلوگیری شود.
وی افزود: سازمان حفاظت محیط زیست در این زمینه نظارت بالا دستی دارد، در صورتی که معادن بندهای مجوز صادر شده را رعایت نکنند، برخورد قانونی صورت می‌گیرد.
به گفتۀ وی، علاوه بر نظارت دستگاه‌های متولی، سازمان حفاظت از محیط زیست در راستای پایش معادن، پایش فصلی، پایش ماهانه و پایش دوره‌ای نظارت می‌کند.
احمدی بیان کرد: در صورتی که معدنی مواردی را رعایت نکند، اخطار داده می‌شود و در صورت رفع نکردن مشکل برخورد قضایی و قانونی صورت می‌گیرد.
مجوز محیط زیست تا زمانی که آلودگی ایجاد نشود اعتبار دارد
وی در ادامه گفت: اعطای مجوز از سمت سازمان حفاظت محیط زیست به این معنی نیست که معادن به طور مطلق آلودگی ایجاد نکنند، همچنین مجوز تا زمانی اعتبار دارد که منجر به ایجاد آلودگی نشود و در صورت ایجاد آلودگی یا تخریب، این سازمان ورود پیدا می‌کند.
مدیرکل حفاظت محیط زیست چهارمحال و بختیاری، فعالیت در چارچوب مجوزها و توصیه نامه‌های صادره از این سازمان، جلوگیری از ایجاد جاده‌های بیش از حد برای دسترسی به معادن، جمع‌آوری ضایعات حاصل از فعالیت‌های معدنی، جلوگیری از تخریب پوشش گیاهی و آسیب رساندن به تنوع جانوری، رعایت الزامات زیست محیطی، انجام اقدامات ایمنی را جهت جلوگیری از آسیب به محیط زیست انسانی و طبیعی پیشنهاد داد.
وی چالش‌های موجود را پخش ضایعات سنگ‌های دورریز و پسماندهای صنعتی، عدم رعایت حریم آبراه‌ها و ایجاد بیش از حد جاده در محیط عنوان کرد.

لینک کوتاه:
https://www.siasatvabazaryabi.ir/Fa/News/163027/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

روسیه سه تن بار را به ایستگاه فضایی بین المللی رساند

کاهش خوردگی فلزات با پوشش‌های نانومقیاس

اولین تصاویر ایسوس گوگل‌بوک؛ خودنمایی ترک‌پد بزرگ و پورت‌های پرتعداد

گوشی اقتصادی «میوی» با سیاست «تعویض، نه تعمیر» در راه است

نخستین آزمایشگاه زیستی برای هوش مصنوعی تاسیس شد

سرعت پیر شدنتان را از هوش مصنوعی بپرسید

ساخت پرسرعت‌ترین رایانه مبتنی بر DNA

گوشی اقتصادی و مستحکم با طراحی مشابه آیفون؛ ایتل A300C رونمایی شد

رفع موانع اجرایی «الگوی هم‌افزا» و «اوراق توسعه فناوری» در دستور کار

تغییر در شیوه تدریس، یادگیری و ارزشیابی کلاس درس با هوش مصنوعی

آموزش هوش مصنوعی به معلمان سراسر کشور در قالب طرح «ایران دیجیتال»

هندزفری منحصربه‌فرد نوبیا با درایور 11 میلی‌متری و شارژدهی طولانی معرفی شد

فروش محصولات اپل و سامسونگ و گوگل در آمریکا ممنوع می‌شود؟

اپل: آیفون دوئو را با «خون، عرق و اشک» ساختیم

هجوم بی‌سابقه به غرفه GTA 6 در توکیو گیم شو؛ ظرفیت صف در 10 دقیقه تکمیل شد!

بازی Marvel’s Wolverine به پردرآمدترین بازی پلی استیشن در سال 2026 تبدیل شد

بازی Marvel’s Wolverine در رتبه ششم پرفروش‌ترین بازی‌های پلی استیشن 5 قرار گرفت

گزارش: بحران کمبود موجودی پلی استیشن 5 پرو تا سال 2027 ادامه خواهد داشت

ارائه روش اقتصادی برای طراحی ایمن و مقرون‌به‌صرفه خطوط گاز مدفون در زلزله

خشکی چشم ممکن است عامل ابتلا به کدام بیماری شود؟

راه‌اندازی شبکه اعضای وابسته مرکز تحقیقات تغذیه و سلامت برای پژوهشگران و دانشجویان

شواهد جدید از تظاهرات عصبی هانتاویروس؛ سردرد، سرگیجه و اختلال بینایی در کمین بیماران

نخستین درمان ژنتیکی هدفمند برای «ای‌ال‌اس»

ارتباط داروی دیابت با کاهش 40 درصدی حملات آسم

رودخانه‌ها حجم غیرمنتظره‌ای از میکروپلاستیک را به دریاها منتقل می‌کنند

کدام ورزش عمر بیماران مبتلا به سرطان را افزایش می‌دهد؟

ساخت داربست زیستی برای ترمیم استخوان در دانشگاه تهران

چهاردهمین نمایشگاه «ایران‌ساخت» بازوی تحقق اقتصاد مقاومتی است

نخستین اختراع کشور در زمینه سلول زیستی خورشیدی

پنتاگون اسناد محرمانه جدیدی از فناوری‌های پیشرفته منتشر کرد

اولین کالبدشکافی آیفون 18 پرو مکس؛ رونمایی از تغییرات داخلی گوشی جدید اپل

حمل‌و‌نقل آیفون 18 پرو مکس یک قاعده عجیب دارد: باتری باید تا حدی تخلیه شود!

باگ جدید iOS 27؛ آیفون موقت هنگ می‌کند!

آیفون‌ها گران‌تر می‌شوند؟

کشف ارتباط ذرات میکروپلاستیک با افزایش دوبرابری خطر سرطان ریه

عکس روز ناسا از صبح کاذب

لباس فضایی جدید اروپا هنوز در آغاز راه است

کاهش اگزالات بدون حذف گیاهان؛ راهکاری برای مبتلایان به بیماری التهابی روده

برگزیدگان بیستمین دوره مسابقات ربوکاپ آزاد ایران معرفی شدند

لیگ‌های صنعتی ربوکاپ از سال آینده راه اندازی می‌شود

بیستمین روبوکاپ آزاد ایران در قلب تهران آغاز شد

واکنش افشین به قانون هوش مصنوعی؛ ستاد AI با فعالیت سازمان تعارض ندارد

روبات‌ها شلوغ ترین ایستگاه قطار جهان را تمیز می کنند

این گوشی عجیب، باتری و دوربین قابل تعویض دارد

مینی کامپیوتر هوش مصنوعی ایسوس با تراشه قدرتمند اسنپدراگون معرفی شد

ساخت ترکیب مغز انسان و موش در یک آزمایشگاه!

چشمان رومن باز شد؛ تلسکوپ فضایی جدید ناسا نخستین نور خود را دریافت کرد

عرضه دستاوردهای شرکت‌های دانش‌بنیان در نمایشگاه فناوری‌های پیشرفته چین

ایجاد 3 «شهرک نوآوری صنعتی» کلید خورد؛ ورود دوقلوی دیجیتال به شهرک‌ها

هندزفری پشت‌باز جدید بوز با بیس کوبنده و شارژدهی چشمگیر معرفی شد