سیاست و بازاریابی

آخرين مطالب

مدیر کل دفتر آموزش سازمان محیط زیست: استفاده از تورهای هوایی ممنوع است/گوشت پرندگان مهاجر حامل بیماری است/مردم خرید گوشت پرندگان غیرمجاز را تحریم کنند سازمان حفاظت محیط زیست

  بزرگنمايي:

سیاست و بازاریابی - ژیلا آقایی گفت: باید با آموزش به سمتی حرکت کنیم که مردم خرید و مصرف گوشت های غیرمجاز را در فریدونکنار تحریم کنند.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان حفاظت محیط زیست به نقل از گروه اجتماعی خبرگزاری برنا؛ هجوم برخی از شهروندان به سمت بازارچه ها و رستوران هایی که گوشت برخی گونه های پرندگان خاص را عرضه می کنند، سبب شده است تا شکار و عرضه این گونه جانوری افزایش پیدا کند و طبق برخی آمار غیررسمی حتی تعداد شکار آن ها در سال به 2 میلیون قطعه برسد. در این میان فریدونکنار در استان مازندران به کانون اصلی این تخلف بدل شده است و حتی در پروسه شکار از روش های ممنوعه ای همچون تورهای هوایی استفاده می شود. امری که تا این لحظه با برخورد قهری به نتیجه نرسیده است و لزوم استفاده از ظرفیت مردم و آموزش را نمایان کرده است.
محیط زیست با معضلات فراوانی روبروست
ژیلا آقایی، مدیر کل دفتر مشارکت ‌های مردمی و مسئولیت اجتماعی سازمان حفاظت محیط زیست در این خصوص به خبرنگار اجتماعی خبرگزاری برنا گفت: محیط زیست با معضلات فراوانی روبروست. حل این معضلات و بهبود وضعیت محیط زیست کشور منوط به همکاری و هماهنگی بین دستگاههای ذیربط است. در این میان به ویژه در حوزه محیط زیست انسانی نیاز به مشارکت بین دستگاهی است تا سازمان بتواند وظیفه حاکمیتی و نظارتی خود را به درستی پیش ببرد.
او افزود: اما ضعف هماهنگی ها سازمان را با مشکل مواجه می کند. در مقوله نظارت برای اینکه محیط زیست بتواند به وظایف خود به خوبی عمل کند، مشارکت و حضور مردم در عرصه محیط زیست بسیار موثر است.
این مقام مسئول در سازمان محیط زیست خاطرنشان کرد: مردم باید بدانند که محیط زیست اولویت زندگی است در معنای حیات، محیط زیست همان آب، هوا و خاکی است که حیات از آنها معنا می یابد. اگر ما و دستگاه های حوزه آموزش و فرهنگ سازی کشور بتوانیم این باور را در میان مردم تقویت کنیم، قطعا سبب تغییر رفتار و روش زندگی مردم در تطابق با محیط زیست خواهیم بود و جامعه ای که تعلق خاطر به محیط زیست دارد، خود مطالبه گر بهبود آن خواهد بود که متاسفانه این باور هنوز در جامعه نهادینه نشده است. آموزش ها باید به گونه ای باشد که مردم حفظ مولفه های محیط زیست را جزئی جدایی ناپذیر از سلامتی خود بدانند.
ضعف منابع مالی در سازمان حفاظت محیط زیست وجود دارد
مدیر کل دفتر مشارکت ‌های مردمی و مسئولیت اجتماعی سازمان حفاظت محیط زیست تصریح کرد: زمانی که این اتفاق در جامعه رقم می خورد، ما شاهد خواهیم بود که مردم برای محیط زیستی بهتر و سالم تر برای خود و آیندگانشان مطالبه گر خواهند شد تا باور این مسئله که زندگی و حیات در گروی آب، هوا، خاک سالم، درخت، و تنوع زیستی است در مردم ایجاد نشود، به صرف فعالیت های دولتی نمی توان نتیجه مطلوبی برای محیط زیست متصور شد.
آقایی با اشاره به کمبود سرانه محیط بان علیرغم جذب در دوسال اخیر و ضعف منابع مالی در سازمان حفاظت محیط زیست، در خصوص موضوع شکار غیر مجاز پرندگان‌ مهاجر گفت: اگر مردم در کنار ما نباشند عملا نمی توان در این راستا اقدام مثبتی انجام داد. یکی از مصادیق معضلات جدی محیط زیست شکار غیرمجاز پرندگان مهاجر است که سودهای کلانی در این عرصه برای متخلفین وجود دارد و عملا شکار غیرمجاز پرندگان به یک تجارت پر سود بدل شده است.
نیاز به مشارکت بین دستگاهی داریم
او افزود: این موضوع سبب شده است تا تلاش های سازمان محیط زیست به نتیجه مطلوب نرسد. ازجمله تخلفاتی که در این حوزه انجام می شود استفاده از تورهای هوایی است که یک تخلف است و محیط زیست به صورت قانونی می تواند با آن ها برخورد کند. محیط زیست در حد توان خود ورود کرده است اما مشارکت بین دستگاهی نیاز است و شدیدا نیازمندیم در حوزه شکار غیرمجاز در فریدونکنار ارگان های ذیربط به کمک سازمان محیط زیست بیایند.
این مقام مسئول در سازمان محیط زیست با اشاره به اینکه امروز نیاز است مردم در فریدونکنار به کمک ما بیایند، اذعان کرد: باید در این عرصه در کنار اقدامات قهری وسلبی، با آموزش به مردم یادآور شویم که این پرندگان مهاجر، میهمان ما هستند و کشور ما محل گذر آن ها است. مشخصا اگر مردم آگاه شوند و تقاضا برای گوشت این پرندگان وجود نداشته باشد و مردم بدانند که گوشت این پرندگان احتمالا حامل بیماری هایی نیز می تواند باشد، شاید بتوان در این عرصه شکارهای بی رویه را کنترل کرد.
پرندگان موجود در فریدونکنار جزئی از ذخیره ژنتیکی محیط زیست جهان هستند
مدیر کل دفتر مشارکت ‌های مردمی و مسئولیت اجتماعی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: گوشت این پرندگان که در فریدونکنار شکار می شوند و در بازار این شهر عرضه می شوند به مراتب گران قیمت تر از گوشت های مرسوم سبد غذایی مردم است. بنابراین صرفه اقتصادی برای مصرف خانوارها ندارد و برخلاف آنچه گفته می شود، جامعه محلی مصرف زیادی از این گوشت ندارند و بخشی از این شکار به معیشت جامعه محلی برمی گردد که آن هم‌ به تعداد کم و از طریق صید سنتی انجام‌ می شود. آنچه که امروز به صورت گسترده در این منطقه شایع است یک تجارت بزرگ است و ربطی به معیشت مردم محلی ندارد.
آقایی با اشاره به اینکه پرندگان موجود در فریدونکنار جزئی از ذخیره ژنتیکی محیط زیست جهان هستند، خاطرنشان کرد: باید با آموزش به سمتی حرکت کنیم که مردم خرید و مصرف این گوشت ها را تحریم کنند. کم کردن بازار تقاضا سبب می شود تا عرضه نیز کمتر شود. سمن ها و گروه های مردم نهاد و محیط زیست طی سالیان در این منطقه فعالیت کرده اند اما نتایج مطلوب بدون همکاری مردم کسب نمی شود. باید به سمتی حرکت کنیم که مردم خود حافظ این مهمانان زیبا بوده و از تماشای این گونه های جانوری لذت ببرند و با تحریم مصرف گوشت پرندگان مهاجر شرایط حمایت از آنها را فراهم کنند.

لینک کوتاه:
https://www.siasatvabazaryabi.ir/Fa/News/162996/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

قیمت گلکسی S26 احتمالا طرفداران را ناامید خواهد کرد

نسخه اپل واچ واتساپ سرانجام منتشر شد

30 دقیقه؛ عدد طلایی سلامت

کامپیوتر اختصاصی هواوی با سیستم‌عامل و تراشه چینی رونمایی شد

ابداع یک ایمپلنت مغزی کوچک‌تر از یک دانه نمک!

پردازنده موبایلی سامسونگ سریع‌تر از پردازنده لپ‌تاپی اپل؛ شایعه یا واقعیت؟

دارویی که همزمان با بیماری قلبی و دیابت مقابله می‌کند

ماهی باستانی با شنوایی شبیه انسان، دانشمندان را شگفت‌زده کرد

آپدیت جدید آیفون منتشر شد؛ لیست همه تغییرات

جهان 7 میلیارد سال پیش دو برابر داغ‌تر بوده است

اقتصاد گویا گزارش می دهد/ به بهانه هفته پدافند غیرعامل بررسی شد نقش‌آفرینی صنعت بیمه در این حوزه با محوریت موضوعی بیمه دی | نقش‌آفرینی بیمه دی در تقویت تاب‌آوری زیرساخت‌ها

آپدیت iOS 27 تغییرات بزرگی در هوش مصنوعی آیفون اعمال می‌کند

وسیله ضروری برای هر خانه و ماشین! جارو شارژی 3 کاره با هزینه‌ی یک‌بار کارواش!

بزرگترین ابرماه از سال 2019، شب چهارشنبه در آسمان می‌درخشد

ساعت جدید جی‌شاک با بدنه تیتانیومی و طراحی چشم‌نواز رونمایی شد

کشف جدید: برخی سیار‌ه‌ها می‌توانند بدون تکیه به منابع خارجی آب تولید کنند

کاسیو با 2 ساعت نفیس تولد 30 سالگی «پرو ترک» را جشن گرفت

اگر نمی‌خواهید خردکردن پیاز شما را به گریه بیندازد، چاقوی کند آشپزخانه را دور بیندازید

نمایشگر لمسی پس از مک‌بوک پرو به مدل ایر هم اضافه می‌شود

قارچ مهندسی‌شده با بوی فریبنده، پشه‌ها را به کام مرگ می‌کشاند

تبلت 2026 لنوو برای گیمرها؛ مشخصات اصلی لو رفت

پژوهشی درباره رشد طبیعی یک آنزیم تا شکل‌گیری تومور از آن/ «کینازها» شمشیر دولبه در بدن انسان

بازی ARC Raiders تنها در استیم بیش از 1.5 میلیون نسخه فروخته است

شامگاه 14 آبان بزرگ‌ترین و درخشان‌ترین ابرماه سال آسمان را نقره‌ای می‌کند

حتی کارت گرافیک RTX 5090 هم نمی‌تواند بازی The Outer Worlds 2 را روی بالاترین تنظیمات اجرا کند

کشف شبه‌ذره‌ای که الکتریسیته را از بین می‌برد!

خالق GTA: موفقیت ما حاصل تلاش تیمی است

*تاکید مدیرعامل بیمه دی بر ضرورت حفظ جایگاه برتر این شرکت/ معرفی پنج مدیر جدید بیمه دی*

بهبود ماندگاری محصولات با فناوری نوین پرتودهی

گوشی گلکسی A16 5G سامسونگ به وان یو آی 8 آپدیت شد

این برگ مصنوعی آلودگی را به انرژی تبدیل می‌کند

ساعت جدید کاسیو روی یک انگشت جا می‌شود

الگوریتم جدیدی برای حمل بار توسط چند پهپاد خودران

همکاری Fortnite و Star Wars در راه است

فضانوردان ناسا بی‌حقوق کار می‌کنند!

بازی‌های ساخته‌شده توسط هوش مصنوعی از راه می‌رسند

تلسکوپ فضایی جیمزوب نمای سه‌بعدی خیره‌کننده‌ای از جو سوزان یک سیاره ثبت کرد

تصاویری از Contraband، بازی انحصاری لغو شده ایکس باکس، منتشر شد

قوی‌ترین موشک هند یک ماهواره ارتباطی نظامی را به مدار زمین فرستاد

سازنده The Outer Worlds 2 روی بهبود عملکرد نسخه PS5 Pro کار می‌کند

ربات‌های انسان‌نما را فراموش کنید؛ چین با دایناسورهای رباتیک پارک ژوراسیک را زنده می‌کند

وان‌پلاس با این گوشی ارزشمند به جنگ ردمی توربو 5 می‌رود

ببرهای طلایی از نادرترین گربه‌های بزرگ جهان‌اند؛ اما سرنوشت تلخی در انتظارشان است

حقیقتی از بازی GTA 4 که پس از 17 سال فاش شد

تغییرات اپی‌ژنتیکی در بدن با مصرف ماریجوانا

گوشی ویوو Y19s با قیمت منطقی و سخت‌افزار مناسب معرفی شد

بازدید سرزده رئیس کل بیمه مرکزی از مدیریت بیمه دی مازندران همزمان با معارفه مدیر استان

کشف تازه: مغز کثیف مقصر اصلی حواس‌پرتی شما پس از بی‌خوابی است

تاریخ انتشار آپدیت بعدی آیفون لو رفت

چگونه روابط انسانی از وسوسه مصرف مواد جلوگیری می‌کند