سیاست و بازاریابی

آخرين مطالب

در گزارشي مطرح شد

11 پيشنهاد مرکز پژوهش‌هاي مجلس براي توسعه کارآفريني در حوزه ICT بازاریابی سیاسی

  بزرگنمايي:

بازاریابی سیاسی - مرکز پژوهش‌های مجلس در پژوهشی درباره الزامات سیاست‌گذاری اشتغال در فناوری اطلاعات و ارتباطات به بررسی وضعیت اشتغال در این حوزه پرداخت و ۱۱ پیشنهاد برای توسعه اشتغال در این بخش ارائه کرد.


به گزارش کسب و کار نیوز به نقل از فارس، در گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی آمده است: مطالعات روندهای آینده نشان می‌دهد در حالی که عواملی مانند اتصال‌پذیری بالا، دیجیتالی شدن جنبه‌های مختلف مشاغل و تسهیل امکان مشارکت در بازار جهانی کار، انواع جدیدی از کار مرتبط با فناوری اطلاعات و ارتباطات پدید آورده و نیز ساختار کارها و روش‌های توسعه شغلی و انجام کار را تغییر می‌دهد، اما به صورت کلی پیشرفت فناوری اطلاعات و رقابت جهانی برای افزایش بهره‌وری می‌تواند در کشورهایی که راهکار مناسبی اتخاذ نکنند، میزان کل اشتغال را کاهش دهد. این کاهش میزان اشتغال بیشتر گریبان‌گیر افراد و جوامع با سطح تحصیلات و درآمد پایین خواهد بود. از این رو اتخاذ سیاست‌های آگاهانه در حوزه اشتغال و فناوری اطلاعات، ضرورت می‌یابد.
اشتغال فناوری اطلاعات و ارتباطات در دو دسته: اشتغال نیروی کار متخصص فناوری اطلاعات در کل بازار کار و اشتغال در فعالیت‌های اقتصادی حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات قابل تقسیم است. براساس اطلاعات مرکز آمار ایران از سرشماری سال ۱۳۹۰، صنایع و فعالیت‌های اقتصادی حوزه فناوری اطلاعات حدود ۷۸ دهم درصد از کل اشتغال را تشکیل می‌دهند، در حالی‌که به طور متوسط در کشورهای OECD صنعت فناوری اطلاعات ۲.۵۸ درصد از کل اشتغال را شامل می‌شود. با توجه به تعداد بسیار زیاد فارغ‌التحصیلان رشته‌های مهندسی و سطوح متوسطه در کشور می‌توان انتظار داشت که صنعت فناوری اطلاعات و ارتباطات ایران از توانایی دو برابر شدن میزان اشتغال برخوردار باشد.
آمار دقیقی از میزان نیروهای فعال در ردیف‌های شغلی فناوری اطلاعات و ارتباطات کشور وجود ندارد، اما در اتحادیه اروپا حدود ۴ درصد و ایالات متحده آمریکا بیش از ۲.۹ درصد از کل نیروی کار را متخصصان فناوری اطلاعات تشکیل میدهند.
برای افزایش بهره‌وری، نیروی کار متخصص فناوری اطلاعات در همه بخش‌های اقتصادی کشور مورد نیاز خواهد بود؛ که این خود می‌تواند تا چهار درصد از کل اشتغال کشور را شامل شود. البته آشنایی با فناوری اطلاعات و ارتباطات کم‌کم به مهارت‌های لازم برای همه مشاغل تبدیل می‌شود. از این‌رو سیاست‌های کوتاه مدت و بلندمدت برای اشتغال‌زایی و تأمین نیاز به نیروی کار فناوری اطلاعات و ارتباطات باید اتخاذ شود.
به طور کلی سیاست‌های کارآفرینی در حوزه فناوری اطلاعات به چهار دسته: سیاست‌های مالی، سیاست‌های بازار، سیاست‌های نوآوری و سیاست‌های منابع انسانی قابل تقسیم است.
با توجه به مطالعات انجام شده، پیشنهاد می‌شود که موارد زیر به ترتیب اولویت در دستور کار قرار گیرد:
۱ .همکاری شرکت‌های عضو نظام صنفی رایانه‌ای، دستگاههای دولتی، نهادهای عمومی غیردولتی و... برای احصای نیازهای مهارتی نیروی انسانی کشور در زمینه فناوری اطلاعات و ارتباطات.
۲ .همکاری بین نهادهای متولی آموزش‌های کوتاه مدت حرفه‌ای همچون سازمان آموزش فنی حرفه‌ای کشور، دانشگاه جامع علمی کاربردی و جهاد دانشگاهی برای تأمین زیرساخت‌های آموزشی اجرای دوره‌های کارآموزی فناوری اطلاعات و ارتباطات در کشور.
۳ .کمک و تشویق اقشار آسیب‌پذیر برای بهره‌مندی از دوره‌های کارآموزی فناوری اطلاعات و ارتباطات توسط نهادهای خیریه همچون کمیته امداد امام خمینی.
۴ .اجرای ماده (۱۷ )قانون الحاق موادی به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت مصوب ۱۳۸۰ در راستای کمک به آموزش نیروی انسانی شرکت‌های فعال در بخش فناوری اطلاعات و ارتباطات کشور.
۵ .اصلاح قانون کار در راستای جذب استعدادهای برتر فناوری اطلاعات کشورهای همسایه همچون پاکستان و ترکیه.
۶ .تدوین برنامه آموزش علوم رایانه از مهد کودک تا پایان متوسطه
۷ .تدوین برنامه حمایت از مهارت افزایی نیروی کار برای بهبود مهارت و سواد دیجیتال
۸ .تدوین برنامه جذب و حفظ استعدادهای برتر دیجیتالی جهانی
۹ .تدوین برنامه جذب سرمایه‌گذاری مستقیم (FOI) برای بخش تحقیق و توسعه
۱۰. اجرای قوانین حمایتی همچون قانون رفع موانع تولید رقابت‌پذیر و ارتقای نظام مالی کشور و قانون حداکثر استفاده از توان تولیدی و خدماتی در تأمین نیازهای کشور و تقویت آنهادر امر صادرات و اصلاح ماده (۱۰۴) قانون مالیات‌های مستقیم
۱۱. اصلاح قوانین مالکیت فکری از طریق ارائه لایحه مالکیت فکری با رویکرد حفاظت از حقوق صاحبان آن‌ها و تشویق به انجام فعالیت در این زمینه و اصلاح قانون حمایت از مؤسسات دانش‌بنیان و تجاری‌سازی نوآوری‌ها و اختراعات با رویکرد تسهیل شرایط کسب‌وکار دانش‌بنیان حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات.

لینک کوتاه:
https://www.siasatvabazaryabi.ir/Fa/News/12872/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

بازی جدید سونی معرفی شد؛ گیمرهای PS5 از آن محروم‌اند!

استعداد یک بخش خاص از زمین در برخورد اجرام آسمانی به آن!

قربانی غیرمنتظره تعطیلی دولت آمریکا: گوشی وان‌پلاس 15

عکس روز ناسا از شفق قطبی بر فراز فلوریدا

گلکسی اس 26 سامسونگ با 12 گیگابایت رم پرسرعت عرضه می‌شود

کشف جدید: پوست پرتقال؛ دوست قلب شما!

سیاه‌چاله‌ها چگونه تبخیر می‌شوند؟

بازی معروف Red Dead Redemption به موبایل می‌آید

متفاوت‌ترین والپیپرهای آیفون 17 پرو مکس را برای گوشی خود دانلود کنید

با سان‌فیش، عجیب‌ترین و به‌دردنخورترین ماهی اقیانوس آشنا شوید

جنجال سایدلود در اندروید؛ محدودیت برای «کاربران باتجربه» کمتر می‌شود

چرا 70 درصد الماس‌های دنیا از یک نوع آتشفشان عجیب می‌آیند؟

استودیوی سازنده God of War در مقطعی روی یک آیپی جدید کار می‌کرد

آیا حفره‌های کیهانی واقعا خالی هستند؟

بازی Assassin’s Creed Valhalla در صدر فهرست عناوین داستانی پلی استیشن 5 با بیشترین ساعات بازی شده

آیا حیوانات بدون مغز می‌توانند فکر کنند؟

این استیم فریم است؛ هدست پیشرفته گیمینگ با تراشه آرم

تاکنون درباره روزه‌داری اشتباه می‌کردیم؛ مطالعه‌ای جامع حقیقت رژیم فستینگ را آشکار می‌کند

آپدیت جدید آیفون، طراحی شیشه‌ای را بهبود می‌دهد

زنبورها می‌توانند خواندن «کد مورس» را یاد بگیرند

بازی Spider-Man 2 به دومین بازی پرفروش پلی استیشن 5 تبدیل شد

سقوط خجالت‌آور یا نمایش طنز‌آمیز؟ ربات انسان‌نمای روسیه در اولین گام خود ناک‌اوت شد

مانیتور 2026 شیائومی با نمایشگر 200 هرتز از راه رسید

نسخه جدید چت جی‌پی‌تی با 8 شخصیت جدید می‌آید

آیفون 18 پرو مکس سنگین‌ترین آیفون تاریخ خواهد بود

انتشار قوی‌ترین شراره خورشیدی سال 2025؛ زمین درمعرض سه فوران سهمگین قرار گرفت

جشنواره فروش موبایل در چین؛ اپل بالاتر از شیائومی صدرنشین شد

ثبت لحظه‌ای بی‌سابقه؛ مشاهده‌ موج یک ابرنواختر هنگام خروج از سطح ستاره‌ای در حال مرگ

آنر 500 به‌نمایش درآمد؛ گوشی اندرویدی دو دوربینه با طراحی مشابه آیفون ایر

یک مولکول طبیعی، از دست رفتن حافظه در آلزایمر را معکوس می‌کند

آیفون 17 پرو مکس نه! این یک گوشی اندرویدی ارزان‌قیمت است

رابطه سن و جنس با «رسوب کلسیم» در شریان کاروتید قلبی

مانیتور جدید سامسونگ 3 ساعت بدون برق روشن می‌ماند!

ربات‌های انسان‌نمای مجهز به هوش مصنوعی به نیروگاه‌های هسته‌ای می‌روند

رقیب پرهیاهو ایکس باکس و پلی استیشن؛ استیم ماشین رونمایی شد

وقتی علم فرصت نفس کشیدن ندارد؛ روایت تازه‌ای از فشار، کمبود و امید

بازی جی تی ای 6 تأخیر خورد؛ پس فعلا GTA 5 را رایگان در پلی استیشن پلاس تجربه کنید

دانشمندان بالاخره توضیحی برای 5200 گودال مرموز چند صد ساله در رشته کوه آند پرو پیدا کردند

گلکسی A37 در سرورهای سامسونگ رؤیت شد

ممکن است سیارات هنگام شکل‌گیری، آب تولید کنند

بازی مهیج Ratchet and Clank به اندروید و آیفون می‌آید

این ماده می‌تواند تا 2000 درجه حرارت را تحمل کند؛ ناسا آن را از چه چیزی ساخته است؟

مک‌های M1 از لیست دستگاه‌های سازگار با هوش مصنوعی اپل خارج شدند؛ ماجرا چیست؟

صحت‌سنجی یک ادعای جنجالی؛ آیا چیزی به اسم «ابردزدی» داریم؟

چند گوشی محبوب شیائومی به‌زودی به HyperOS 3 آپدیت می‌شوند

کشف فضاهای مشکوک در هرم منکورع مصر: آیا گذرگاهی مخفی وجود دارد؟

از منو استارت جدید تا بهبود آیکون باتری؛ آپدیت جدید ویندوز 11 منتشر شد

نئاندرتال‌ها هنوز زنده‌اند؛ اما جذب انسان‌های امروزی شده‌اند

جنجالی‌ترین ویژگی هوش مصنوعی آیفون به اندروید آمد

توالی‌یابی ژنوم تمام گونه‌های زنده روی زمین با هوش مصنوعی