سیاست و بازاریابی

آخرين مطالب

در گزارشي مطرح شد

11 پيشنهاد مرکز پژوهش‌هاي مجلس براي توسعه کارآفريني در حوزه ICT بازاریابی سیاسی

  بزرگنمايي:

بازاریابی سیاسی - مرکز پژوهش‌های مجلس در پژوهشی درباره الزامات سیاست‌گذاری اشتغال در فناوری اطلاعات و ارتباطات به بررسی وضعیت اشتغال در این حوزه پرداخت و ۱۱ پیشنهاد برای توسعه اشتغال در این بخش ارائه کرد.


به گزارش کسب و کار نیوز به نقل از فارس، در گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی آمده است: مطالعات روندهای آینده نشان می‌دهد در حالی که عواملی مانند اتصال‌پذیری بالا، دیجیتالی شدن جنبه‌های مختلف مشاغل و تسهیل امکان مشارکت در بازار جهانی کار، انواع جدیدی از کار مرتبط با فناوری اطلاعات و ارتباطات پدید آورده و نیز ساختار کارها و روش‌های توسعه شغلی و انجام کار را تغییر می‌دهد، اما به صورت کلی پیشرفت فناوری اطلاعات و رقابت جهانی برای افزایش بهره‌وری می‌تواند در کشورهایی که راهکار مناسبی اتخاذ نکنند، میزان کل اشتغال را کاهش دهد. این کاهش میزان اشتغال بیشتر گریبان‌گیر افراد و جوامع با سطح تحصیلات و درآمد پایین خواهد بود. از این رو اتخاذ سیاست‌های آگاهانه در حوزه اشتغال و فناوری اطلاعات، ضرورت می‌یابد.
اشتغال فناوری اطلاعات و ارتباطات در دو دسته: اشتغال نیروی کار متخصص فناوری اطلاعات در کل بازار کار و اشتغال در فعالیت‌های اقتصادی حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات قابل تقسیم است. براساس اطلاعات مرکز آمار ایران از سرشماری سال ۱۳۹۰، صنایع و فعالیت‌های اقتصادی حوزه فناوری اطلاعات حدود ۷۸ دهم درصد از کل اشتغال را تشکیل می‌دهند، در حالی‌که به طور متوسط در کشورهای OECD صنعت فناوری اطلاعات ۲.۵۸ درصد از کل اشتغال را شامل می‌شود. با توجه به تعداد بسیار زیاد فارغ‌التحصیلان رشته‌های مهندسی و سطوح متوسطه در کشور می‌توان انتظار داشت که صنعت فناوری اطلاعات و ارتباطات ایران از توانایی دو برابر شدن میزان اشتغال برخوردار باشد.
آمار دقیقی از میزان نیروهای فعال در ردیف‌های شغلی فناوری اطلاعات و ارتباطات کشور وجود ندارد، اما در اتحادیه اروپا حدود ۴ درصد و ایالات متحده آمریکا بیش از ۲.۹ درصد از کل نیروی کار را متخصصان فناوری اطلاعات تشکیل میدهند.
برای افزایش بهره‌وری، نیروی کار متخصص فناوری اطلاعات در همه بخش‌های اقتصادی کشور مورد نیاز خواهد بود؛ که این خود می‌تواند تا چهار درصد از کل اشتغال کشور را شامل شود. البته آشنایی با فناوری اطلاعات و ارتباطات کم‌کم به مهارت‌های لازم برای همه مشاغل تبدیل می‌شود. از این‌رو سیاست‌های کوتاه مدت و بلندمدت برای اشتغال‌زایی و تأمین نیاز به نیروی کار فناوری اطلاعات و ارتباطات باید اتخاذ شود.
به طور کلی سیاست‌های کارآفرینی در حوزه فناوری اطلاعات به چهار دسته: سیاست‌های مالی، سیاست‌های بازار، سیاست‌های نوآوری و سیاست‌های منابع انسانی قابل تقسیم است.
با توجه به مطالعات انجام شده، پیشنهاد می‌شود که موارد زیر به ترتیب اولویت در دستور کار قرار گیرد:
۱ .همکاری شرکت‌های عضو نظام صنفی رایانه‌ای، دستگاههای دولتی، نهادهای عمومی غیردولتی و... برای احصای نیازهای مهارتی نیروی انسانی کشور در زمینه فناوری اطلاعات و ارتباطات.
۲ .همکاری بین نهادهای متولی آموزش‌های کوتاه مدت حرفه‌ای همچون سازمان آموزش فنی حرفه‌ای کشور، دانشگاه جامع علمی کاربردی و جهاد دانشگاهی برای تأمین زیرساخت‌های آموزشی اجرای دوره‌های کارآموزی فناوری اطلاعات و ارتباطات در کشور.
۳ .کمک و تشویق اقشار آسیب‌پذیر برای بهره‌مندی از دوره‌های کارآموزی فناوری اطلاعات و ارتباطات توسط نهادهای خیریه همچون کمیته امداد امام خمینی.
۴ .اجرای ماده (۱۷ )قانون الحاق موادی به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت مصوب ۱۳۸۰ در راستای کمک به آموزش نیروی انسانی شرکت‌های فعال در بخش فناوری اطلاعات و ارتباطات کشور.
۵ .اصلاح قانون کار در راستای جذب استعدادهای برتر فناوری اطلاعات کشورهای همسایه همچون پاکستان و ترکیه.
۶ .تدوین برنامه آموزش علوم رایانه از مهد کودک تا پایان متوسطه
۷ .تدوین برنامه حمایت از مهارت افزایی نیروی کار برای بهبود مهارت و سواد دیجیتال
۸ .تدوین برنامه جذب و حفظ استعدادهای برتر دیجیتالی جهانی
۹ .تدوین برنامه جذب سرمایه‌گذاری مستقیم (FOI) برای بخش تحقیق و توسعه
۱۰. اجرای قوانین حمایتی همچون قانون رفع موانع تولید رقابت‌پذیر و ارتقای نظام مالی کشور و قانون حداکثر استفاده از توان تولیدی و خدماتی در تأمین نیازهای کشور و تقویت آنهادر امر صادرات و اصلاح ماده (۱۰۴) قانون مالیات‌های مستقیم
۱۱. اصلاح قوانین مالکیت فکری از طریق ارائه لایحه مالکیت فکری با رویکرد حفاظت از حقوق صاحبان آن‌ها و تشویق به انجام فعالیت در این زمینه و اصلاح قانون حمایت از مؤسسات دانش‌بنیان و تجاری‌سازی نوآوری‌ها و اختراعات با رویکرد تسهیل شرایط کسب‌وکار دانش‌بنیان حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات.

لینک کوتاه:
https://www.siasatvabazaryabi.ir/Fa/News/12872/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

آیفون 17e احتمالا با تغییری ظریف اما مهم رونمایی خواهد شد

اگر تلاش کنید روغن را منجمد کنید، چه اتفاقی می‌افتد؟

بیانیه جدید CD Projekt Red هیجان پیرامون Cyberpunk 2077 را کم کرد

آیا داروهای ضد چاقی می‌توانند کلید درمان اعتیاد باشند؟

تاسیس یک شرکت توسط رهبران سابق تسلا، گوگل و انویدیا برای ساخت پیشرفته‌ترین ربات انسان‌نمای دنیا

ویدیوی جدید Resident Evil 9 مبارزه با زامبی‌ها را نشان می‌دهد

راه‌اندازی سیستم اندازه‌گیری هم‌زمان آنیون‌ها و کاتیون‌های معدنی با روشی مقرون به صرفه

طرفداران بار دیگر GTA 4 را از نظر گرافیکی متحول کردند

سونی آخر هفته رایگان برای بخش چندنفره آنلاین PS5 و PS4 را تایید کرد

سازندگان سابق The Elder Scrolls موتور UE5 را کنار گذاشتند

فضانورد روس به دلیل نقض قوانین امنیت ملی از ماموریت ناسا کنار گذاشته شد

آپدیت جدید پلی استیشن 5 قابلیت‌های پیام‌رسانی را بهبود می‌بخشد

ربات انسان‌نمای بریتانیایی زودتر از بقیه پا گرفت!

اصلاح 20 درصدی تعرفه بسته‌های اینترنت رایتل

حجم فایل بازی Helldivers 2 روی PC تا 85 درصد کاهش یافت

هوش مصنوعی؛ تحولی در آزادی و استقلال افراد دارای معلولیت

اپل کاربران iOS 18 را به نصب iOS 26 ترغیب می‌کند

ملاقات با یک سیاهچاله از نزدیک در عکس روز ناسا

اندروید با ویژگی Call Reason تماس‌های مهم را مشخص می‌کند

پیام مدیرعامل شرکت بیمه دی به مناسبت 13 آذر، روز ملی بیمه

رؤیای ماشین‌های متفکر دست‌یافتنی نیست؛ مدل‌های زبانی هرگز به هوش واقعی نمی‌رسند

نوبیا فلیپ 3 رونمایی شد؛ گوشی تاشو جذاب با نمایشگر خارجی بزرگ

ادعای باستان‌شناسان: حفره‌های عظیم نزدیک استون‌هنج را انسان‌ها ساخته‌اند

دومین آپدیت بزرگ اندروید 16 با قابلیت‌های هیجان‌انگیز از راه رسید

استرس دارید؟ بدن شما فکر می‌کند با شیرها می‌جنگید

آیا هواوی هم پردازنده پیشرفته 2 نانومتری می‌سازد؟

آب آلوده و سرطان؛ آیا دیتاسنترها مقصر بحران اورگن هستند؟

لپ‌تاپ‌های جدید ایسوس با پردازنده تازه‌نفس اینتل به‌زودی رونمایی می‌شوند

ارتباط شگفت‌انگیز میان یک ماده مغذی کلیدی، چاقی و خطر آلزایمر

مدل‌های جدید PS5 نیازی به جفت‌سازی دیسک درایو ندارند

راز همزیستی عجیب؛ چرا تمساح‌ها علاقه‌ای به خوردن برگچه‌خوار ندارند؟

فروش لپ‌تاپ‌های لنوو در بازار چین 14 درصد رشد کرد

کشف 53 اختروش غول‌پیکر با فورانی بزرگ‌تر از کهکشان راه‌شیری!

آیا بازی Half-Life 3 به‌زودی رونمایی می‌شود؟

برای سفر به مریخ چه چیزهایی در چمدان بگذاریم؟

اپل به‌لطف آیفون 17 در آستانه ثبت یک رکورد بزرگ است

هوش مصنوعی نمایشگر سه‌بعدی ساخت

گیمرها برای دریافت آپدیت نسل نهمی Red Dead Redemption روی ایکس باکس خود دچار مشکل هستند

فناوری یک‌مرحله‌ای تولید نانوغشاهای فوتوترمال

بازی این ماه سرویس گیم پس ایکس باکس را ترک خواهند کرد

فناوری، ناجی مرجان‌های دریایی می‌شود

ماد جدید GTA Vice City آن را یک نسل جلوتر می‌برد

طراحی «نویز صورتی» برای خودروهای برقی بی‌صدا

کنسول بازی جدید AYANEO از برخی لپ‌تاپ‌ها هم باتری بزرگ‌تری دارد

«جواهر» موتورولا؛ مدل سفارشی اج 70 به 14 کریستال سواروفسکی مزین است

تشخیص آلزایمر و پارکینسون از عرق بدن ممکن می‌شود!

نخستین اروپایی که به ماه سفر خواهد کرد، یک آلمانی است

بازی LET IT DIE حالت آفلاین دریافت می‌کند

اولین تصویر از سیستم‌های زه‌کشی رودخانه‌های مریخ

13 سال پس از انتشار، بازی Euro Truck Simulator 2 رکورد تازه‌ای از تعداد بازیکنان ثبت می‌کند