سیاست و بازاریابی

آخرين مطالب

گوگل استفاده از اپلیکیشن Zoom را برای کارمندانش ممنوع کرد مديريت

  بزرگنمايي:

بازاریابی و سیاست- گوگل به کارمندانش اطلاع‌ داده است به‌دلیل وجود نگرانی‌هایی درزمینه‌ی امنیت و حریم خصوصی Zoom،‌ برای برگزاری جلسات ویدئویی اجازه‌ ندارند از این اپلیکیشن استفاده کنند.

گوگل امروز با انتشار اطلاعیه‌ای، استفاده از اپلیکیشن زوم (Zoom) را برای کارمندانش ممنوع کرده است. گوگل نگرانی‌هایی درباره‌ی امنیت اپلیکیشن زوم را دلیل اتخاذ این تصمیم عنوان می‌کند. از زمان رشد ناگهانی شمار کاربران زوم به‌‌علت شیوع ویروس کرونا و خانه‌نشینی بسیاری از افراد در سراسر دنیا، همواره اخباری درباره‌ی امنیت کم این اپلیکیشن شنیده‌ایم و به‌نظر می‌رسد همین موضوع گوگل را ترغیب کرده است چنین تصمیمی بگیرد. در ساعات نخست امروز، بازفید نیوز ممنوعیت استفاده از زوم برای کارمندان گوگل را رسانه‌ای کرد.

ظاهرا گوگل هفته‌ی گذشته ایمیلی برای تمامی کارکنانش فرستاده و از همین طریق به آن‌ها گفته است اجازه‌ ندارند از زوم استفاده کنند. گوگل به آن دسته از کارمندانش که روی رایانه‌های شرکت اپلیکیشن زوم را نصب کرده‌اند و از آن برای برقراری تماس ویدئویی با همکاران استفاده می‌کنند، گفته بود در آینده‌ای نزدیک امکان استفاده از این اپلیکیشن برای آن‌ها وجود ندارد. ناگفته نماند گوگل سرویسی برای برقراری جلسات ویدئویی دارد که از آن با نام گوگل میت (Google Meet) یاد می‌شود و رقیب زوم به‌شمار می‌آید و به‌عنوان بخشی از مجموعه‌نرم‌‌افزار جی‌سوئیت (G Suite) ارائه می‌شود.

فردی به‌نمایندگی از گوگل اطلاعیه‌ای دراختیار رسانه‌ی ورج قرار داده است که درادامه آن را می‌توانید بخوانید:

از مدت‌ها پیش قانون خاصی وضع کرده‌ایم که براساس آن، کارمندان اجازه‌ی استفاده‌ی کاری از اپلیکیشن‌هایی را ندارند که صلاحیت آن‌ها را تأیید نکرده‌ایم و در خارج از شبکه‌ی شرکتیِ ما هستند. اخیرا تیم امنیتی ما به کارمندان کاربر کلاینت دسکتاپ اپلیکیشن زوم اعلام کرده است این اپلیکیشن روی رایانه‌های داخلی شرکت کار نخواهند کرد؛ زیرا زوم با استانداردهای امنیتی گوگل برای اپلیکیشن‌های کاربردی کارمندان هم‌خوانی ندارد. کارمندانی که در این مدت از زوم به‌منظور برقراری ارتباط با اعضای خانواده و دوستانشان استفاده کرده‌اند، می‌توانند همچنان از این اپلیکیشن ازطریق مرورگر وب یا گوشی هوشمند بهره بگیرند و تماس‌های غیرکاری برقرار کنند.

همه‌گیری کووید 19 در دنیا باعث تعطیلی بسیاری از شرکت‌ها شد و کارمندان به کار در خانه روی آوردند. درضمن طبق توصیه‌ی مقام‌های حوزه‌ی بهداشت، بسیاری از مردم خود را قرنطینه‌ی خانگی کردند تا شیوع ویروس کرونا مهار شود. بنابراین، افراد برای برقراری ارتباط با یکدیگر به بسترهایی مناسب نیاز دارند که زوم یکی از آن‌ها است. زوم و دیگر سرویس‌ها نظیر اسلک و مایکروسافت تیمز توانستند به‌سرعت رشد چشمگیری در تعداد کاربران خود تجربه کنند و این موضوع به‌‌ویژه برای اپلیکیشن زوم صدق می‌کند. برقراری جلسات ویدئویی ازطریق زوم کاری بسیار ساده است و کاربران نیز همواره دنبال سادگی هستند. 

بااین‌حال، محبوبیت یک‌باره‌ی زوم باعث شد بسیاری از رسانه‌ها و کارشناسان این اپلیکیشن را دقیق بررسی کنند تا از امنیتش مطمئن شوند. بررسی‌ها نشان می‌دهد زوم نقص‌های آشکاری در حوزه‌ی امنیت و حریم خصوصی دارد و استفاده از آن ممکن است خطرناک باشد. حتی پیش از محبوبیت ناگهانی زوم و رسانه‌ای‌شدن مشکلات امنیتی آن،‌ انتقاداتی به آن وارد می‌شد. در آن زمان، کاربران معتقد بودند این اپلیکیشن از لحاظ امنیتی نقص دارد و نمی‌توان به آن اطمینان کرد. ژوئیه‌ی سال گذشته‌، نقصی امنیتی در سیستم‌عامل macOS پیدا شد که بر اثر آن، URL زوم می‌توانست وب‌کم مک‌بوک را بدون اطلاع کاربر فعال کند.

ازآنجاکه پس از شیوع کرونا زوم به محبوب‌ترین بستر برای برقراری ارتباط مردم با یکدیگر مبدل شد، رسانه‌ای‌شدن دیگر مشکلات امنیتی آن را شاهد بودیم. یکی از مشکلات امنیتی اصلی‌ و نگران‌کننده‌، «زوم‌بامبینگ» (Zoombombing) نامیده می‌شود. با اتکا به روش زوم‌بامبینگ، افراد غریبه ID جلسات ویدئویی در حال برگزاری را پیدا می‌کنند و بدون اجازه در آن‌ها حاضر می‌شوند. این افراد پس از حاضرشدن در جلساتی که ارتباطی به آن ندارند، افراد را آزار و اذیت می‌کنند. از این مزاحم‌ها با نام «زوم‌بامبر» (Zoombomber) یاد می‌شود. ظاهرا زوم‌بامبرها با حضور در انجمن‌های آنلاین، IDها را با یکدیگر به‌اشتراک می‌گذارند و برای هجوم هم‌زمان به جلسات ویدئویی برنامه‌ریزی می‌کنند. ناگفته نماند FBI گفته است زوم‌بامبرها تحت پیگرد قانونی قرار می‌گیرند. 

اپلیکیشن زوم به‌گونه‌ای طراحی نشده است که جواب‌گوی تعداد زیادی از کاربران باشد

یکی از دلایل اصلی عامل بروز زوم‌بامبینگ و مشکلات دیگر این است که زوم هیچ‌گاه به‌گونه‌ای طراحی نشده بود که جواب‌گوی این حجم از کاربران باشد. شرکت سازنده‌ی زوم در اوایل ماه جاری میلادی گفت در سه ماه اخیر،‌ شمار کاربران زوم از 10 میلیون به 200 میلیون نفر افزایش پیدا کرده است. ناگفته نماند مدتی پیش محققان حوزه‌ی امنیت موفق شدند نقصی امنیتی در بخش Company Directory تنظیمات اپلیکیشن زوم پیدا کنند که امکان فاش‌شدن تصاویر و ایمیل کاربر ازطریق آن وجود دارد. افزون‌بر‌این‌‌، چند روز پیش هزاران ویدئو ضبط‌شده‌ی جلسات زوم در فضای وب فاش شد

ناگفته نماند گوگل نخستین شرکت بزرگی نیست که کارمندانش را از استفاده از زوم منع می‌کند. اسپیس‌ایکس نیز مدتی پیش اقدامی مشابه انجام داد و اعلام کرد کارمندانش حق استفاده از زوم را برای اهداف کاری ندارند. حتی ناسا نیز استفاده از زوم را برای کارمندانش ممنوع اعلام کرده است.

از بین دیگر مشکلات اپلیکیشن زوم به‌اشتراک‌گذاری داده با فیسبوک بدون اجازه‌ی کاربر و فاش‌شدن پروفایل کاربران لینکدین ازطریق آن و مشکلی عجیب در فایل نصب نسخه‌ی macOS است. مشکل فایل نصب باعث شده بود رفتاری شبیه‌ بدافزار از خود نشان دهد. تمامی این مشکلات دست‌به‌دست هم داده‌اند تا انتقادات از زوم به‌دلیل نقص‌های امنیتی افزایش یابد. دراین‌باره زوم مدتی پیش اعلام کرد سه ماه انتشار ویژگی‌های جدید را متوقف می‌کند تا روی رفع مشکلات فعلی بیشتر متمرکز شود.

لینک کوتاه:
https://www.siasatvabazaryabi.ir/Fa/News/119216/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

برنامه Microsoft Authenticator به‌زودی با رمز عبور خداحافظی می‌کند

عکس روز ناسا از چتر کیهانی

نسخه آزمایشی One UI 8 Watch سامسونگ بالاخره از راه رسید

راز بقای سوسمارهای شب پس از برخورد شهاب‌سنگ به دایناسورها چه بود؟

اختصاصی بانکداری ایرانی؛ گزارش عملکرد شرکت بیمه دی در سال 1403 و چشم‌انداز سال 1404

ویژگی‌های ساعت جدید وان‌پلاس لو رفت؛ رقیب گلکسی واچ

چت جی پی تی با تراشه‌های استیجاری گوگل فعال می‌شود

دیدار فرمانده مرکز مقاومت بسیج بنیاد شهید و امورایثارگران با خانواده شهید کیومرث کوثری مقدم

عرق بریزید و بازی کنید؛ نصب Doom روی دستگاه الپتیکال در باشگاه!

پروژه شناسایی افراد با اسکن چشم، تهدیدی برای حریم خصوصی است

اقدامات معاونت تعاون و امور اجتماعی در پی حملات رژیم سفاک صهیونیستی و آمریکای جنایتکار

کشف یک اندامک جدید درون سلول انسان

عطر معنویت در خانه شهید؛ دیدار فرماندار چابهار با خانواده شهیده سونا دشتی

نشست هم اندیشی اعضای خانه مطبوعات با مدیرکل بنیاد شهید استان ایلام

موفقیت بزرگ زاکربرگ؛ 4 دانشمند برتر OpenAI به متا ملحق شدند

کشف جامعه مادرسالار 4500 ساله در چین

دوربین 200 مگاپیکسلی در گوشی میان‌رده؛ اوپو برنامه‌های بزرگی دارد

ریاضی‌دانان ساختاری چهاروجهی ساخته‌اند که همواره روی یک وجه به تعادل می‌رسد

باز کردن نقشه در Death Stranding 2 می‌تواند باعث خاموشی PS5 شود

کشف گروه خونی بسیار کمیابی که تاکنون فقط در یک نفر دیده شده است

استیم در حال مقابله با انتشار آثار دزدیده شده از پلتفرم‌های دیگر است

بهترین بازی سری Hitman از نگاه بازیگر نقش مأمور 47

آبشارهای شنی مریخ

سمفونی محرمانه ستارگان به فضا رفت!

خرید یوسی معتبر و قیمت رقابتی از زئوکس

هشدار دانشمندان: کابوس‌های شبانه ممکن است باعث پیری زودرس و مرگ شوند

فروش کلی سری Little Nightmares از 20 میلیون نسخه عبور کرد

رکوردداران حبس نفس؛ کدام حیوانات بیشتر زیر آب دوام می‌آورند؟

عزت؛ محور اصلی زندگی از نگاه امام حسین (ع) و خواسته ملت ایران است

جلسه کمیته پدافند غیرعامل بنیاد شهید و امور ایثارگران برگزار شد/ همبستگی بین نسلی و تاب‌آوری، پشتوانه‌ای راهبردی پدافند غیرعامل

یک منبع داخلی بار دیگر بر نزدیک بودن زمان رونمایی از The Elder Scrolls VI تاکید کرد

دانشمندان احتمالا راز مصونیت خفاش‌ها دربرابر سرطان را سرانجام کشف کرده‌اند

منبع داخلی: کپکام برنامه‌ای برای ساخت ریمیک Resident Evil 1 ندارد؛ Code Veronica یا Zero در اولویت قرار دارند

پژوهشگران مغز کاربران چت‌جی‌پی‌تی را بررسی کردند و به نتایجی نگران‌کننده رسیدند

مدیر سابق مایکروسافت: هیچ دلیلی برای خرید کنسول دستی Xbox وجود ندارد

چهره پنهان انسان‌تبار اسرارآمیز دنیسووا سرانجام آشکار شد

حضور مسئولین شهرستان فریدن در منزل شهید سردار سوادکوهی

مراسم بدرقه شهید پاسدار رضا بسطامی در بیجار برگزار شد

پوکو F7 از نمای نزدیک؛ تجربه کار با گوشی جدید شیائومی چگونه است؟

هوش مصنوعی احساسات را بهتر از انسان درک می‌کند

پس از هواوی، حالا نوبت وان‌پلاس است که زیر ذره‌بین دولت آمریکا برود

ضعف بزرگ و مهم نرم‌افزار گوگل فوتوز برطرف شد

هوش مصنوعی منجر به نابرابری جهانی شده است

درمان عفونت سینوسی با ربات‌هایی به اندازه دانه غبار

حضور مدیر عامل شرکت بیمه دی در منزل شهید ذاکری؛ احسان ذاکری تمام ویژگی های یک شهید را در زمان حیاتش داشت

بهترین ساعت هوشمند شیائومی

گامی به سوی لباس هوشمند برای آتش‌نشان‌ها بی‌نیاز از باتری و برق

هشدار: این 5 پاوربانک با خطر آتش‌سوزی روبه‌رو هستند

نانوذرات مغناطیسی هوشمند برای هدف‌گیری دقیق تومورهای سرطانی

دیدار سرپرست بنیاد شهید و امور ایثارگران استان اردبیل با خانواده‌ های معظم شهدا و ایثارگران