سیاست و بازاریابی

آخرين مطالب

حمایت ویژه معاونت علمی از توسعه فناوری نانوحباب در تصفیه‌خانه‌ها اخبار

حمایت ویژه معاونت علمی از توسعه فناوری نانوحباب در تصفیه‌خانه‌ها
  بزرگنمايي:

سیاست و بازاریابی - دبیر ستاد توسعه اقتصاد دانش‌بنیان آب، انرژی و محیط‌زیست معاونت علمی ریاست‌جمهوری از قرار گرفتن توسعه و ترویج فناوری نانوحباب در اولویت برنامه‌های سال جاری این معاونت خبر داد.

معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری، در جریان بازدید محمد مهدی نوربخش، دبیر ستاد توسعه اقتصاد دانش‌بنیان آب، انرژی و محیط‌زیست معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری از تصفیه‌خانه قیطریه تهران، آخرین وضعیت بهره‌برداری از سامانه نانوحباب نصب‌شده در این مجموعه مورد بررسی قرار گرفت.
دبیر ستاد توسعه اقتصاد دانش‌بنیان آب، انرژی و محیط‌زیست در حاشیه این بازدید با اشاره به سابقه بهره‌برداری از این سامانه اظهار کرد: بر اساس گزارش‌های ارائه‌شده از سوی مدیران و بهره‌برداران تصفیه‌خانه قیطریه، حدود پنج سال از نصب و راه‌اندازی فناوری نانوحباب در این مجموعه می‌گذرد و نتایج حاصل از بهره‌برداری آن، تأثیرات مثبت و چشمگیری در بهبود فرآیند تصفیه، کاهش هزینه‌های عملیاتی و افزایش پایداری عملکرد تصفیه‌خانه داشته است.
وی افزود: کاهش مصرف برق از طریق حذف یا کاهش وابستگی به بلوئرها، حذف دیفیوزرها و تجهیزات جانبی، کاهش هزینه‌های تعمیر و نگهداری، کاهش نیاز به نیروی انسانی و مواد مصرفی، افزایش ظرفیت تصفیه و ارتقای توان تصفیه‌خانه در مواجهه با نوسانات کیفی فاضلاب ورودی، از مهم‌ترین مزایای این فناوری به شمار می‌رود. همچنین کاهش صدا و بوی ناشی از فرآیندهای تصفیه، از دیگر آثار مثبت اجرای این سامانه است که می‌تواند به افزایش رضایت ساکنان مناطق پیرامونی تصفیه‌خانه‌ها کمک کند.
نوربخش ادامه داد: فناوری نانوحباب با افزایش راندمان انتقال اکسیژن و توزیع یکنواخت‌تر گاز در محیط مایع، قابلیت آن را دارد که به‌عنوان جایگزین یا مکمل بخشی از تجهیزات متداول هوادهی در تصفیه‌خانه‌های فاضلاب مورد استفاده قرار گیرد. این ویژگی ضمن کاهش مصرف انرژی و هزینه‌های بهره‌برداری، امکان ارتقای کیفیت پساب خروجی، افزایش تاب‌آوری فرآیندهای بیولوژیکی و بهبود عملکرد تصفیه‌خانه‌ها در شرایط نوسان بار آلودگی را فراهم می‌کند.
دبیر ستاد توسعه اقتصاد دانش‌بنیان آب، انرژی و محیط‌زیست با اشاره به کاربردهای گسترده این فناوری در حوزه‌های آب، فاضلاب، کشاورزی، گلخانه‌ها و آبزی‌پروری اعلام کرد: توسعه و ترویج فناوری نانوحباب در سال جاری به‌صورت ویژه در دستور کار معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان قرار گرفته است. در این راستا، حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان فعال، اجرای طرح‌های پایلوت و نیمه‌صنعتی، تسهیل اتصال فناوری به نیازهای دستگاه‌های اجرایی و بهره‌گیری از ظرفیت‌های قانونی و حمایتی برای توسعه بازار این فناوری دنبال خواهد شد.
او ضمن اشاره به اینکه اولویت معاونت علمی در این حوزه، تمرکز بر کاربردهایی است که دارای بازده اقتصادی و زیست‌محیطی مشخص هستند؛ تاکید کرد: از جمله این موارد کاهش مصرف انرژی در تصفیه‌خانه‌های آب و فاضلاب، افزایش ظرفیت تصفیه بدون نیاز به توسعه سنگین زیرساختی، کاهش آلودگی‌های محیطی اطراف تأسیسات تصفیه، ارتقای کیفیت آب در گلخانه‌ها و افزایش بهره‌وری در سامانه‌های کشاورزی و آبزی‌پروری.
نوربخش در پایان خاطرنشان کرد: توسعه این فناوری می‌تواند ضمن کاهش هزینه‌های بهره‌برداری، به ارتقای بهره‌وری منابع آب و انرژی، کاهش چالش‌های اجتماعی پیرامون تأسیسات تصفیه و تقویت بازار محصولات دانش‌بنیان داخلی کمک کند.

لینک کوتاه:
https://www.siasatvabazaryabi.ir/Fa/News/793753/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

اپل visionOS 27 را با قابلیت‌های جدید هوش مصنوعی معرفی کرد

جنجال غیبت زنان در میان فضانوردان «آرتمیس 3»

هدبند خنک‌کننده نانویی ضربان قلب ورزشکاران را کاهش می‌دهد

نسخه آزمایشی جدید اندروید 17 برای گوشی‌های پیکسل منتشر شد

نامه افشین به وزرای علم شانگهای درباره حمله به مراکز راهبردی فناوری

قدرت ایران را نه تهدیدها بلکه دانش، فرهنگ و اراده ایرانیان رقم می‌زند

یک ایتالیایی با ماموریت آرتمیس III به مدار زمین می رود

گوشی‌های وان‌پلاس توربو 6X و 6X پرو با باتری بزرگ و تراشه مدیاتک معرفی شدند

هادی عبداللهی: پیشکسوتان عزیز، ریشه‌های تنومندِ خانواده بزرگ ایران

حمایت ویژه معاونت علمی از توسعه فناوری نانوحباب در تصفیه‌خانه‌ها

پهپادی که جلیقه نجات را برای افراد غریق می‌فرستد

مدل بعدی ایکس‌باکس؛ افزایش قیمت قطعات، استراتژی مایکروسافت را تغییر می‌دهد

وصله پوشیدنی نظارت بیمارستانی را به خانه بیماران می آورد

آیا گوگل اطلاعات کاربران اپل را می‌بیند؟

ستاره‌شناسان پس از 50 سال معمای سیاه‌چاله راه شیری را حل کردند

کاهش وابستگی‌های ارزی در حوزه سلامت کلید خورد

افشین: زیرساخت حقیقی این سرزمین، تمدن کهن، فرهنگ و هنر ماندگارش است

چرا بعضی آهنگ‌ها از ذهن پاک نمی‌شوند؟

قابلیت تغییر چیدمان پست‌های اینستاگرام به صورت رسمی منتشر شد

ایلان ماسک از ماهواره 70 متری جدید برای دیتاسنترهای فضایی پرده برداشت

آیفون 2000 دلاری اپل

فایده تماشای جام جهانی برای سلامت روان ما!

سیستم‌عامل macOS Golden Gate اپل برای کدام مدل‌های مک منتشر می‌شود؟

نام خدمه آرتمیس 3 اعلام شد

پیشرفته‌ترین مدل هوش مصنوعی آفلاین اپل فقط روی آیفون 17 پرو و آیفون ایر اجرا می‌شود

کشف جزیره‌ مصنوعی 5000 ساله در عمق آب‌های اسکاتلند!

اطلاعاتی از آیفون تاشو در کدهای اولین نسخه بتا iOS 27 لو رفت

حمایت معاونت علمی از توسعه بازار ماشین‌آلات صنعتی ایرانی

کشف شگفت‌انگیز ارتباط روده و مغز؛ درمان طبیعی اضطراب با پروبیوتیک‌ها

روشی نوین برای تصفیه پساب‌های دارویی، دستاورد پژوهشگران دانشگاه تهران

نسخه تلگرام برای اپل واچ منتشر شد

راهکار عجیب دانشمندان برای محافظت از زمین در برابر طوفان‌های خورشیدی

روبات انسان نما فروشگاه 24 ساعته را می گرداند

تمدید مهلت ثبت‌ نام در بزرگترین رویداد ملی صنایع خلاق «مانوین»

ماوس تاشو لاجیتک موبی فولد با طراحی الهام گرفته از گوشی های تاشو معرفی شد

عکس روز ناسا از عقاب کیهانی و دوستانش!

ضایعات ذرت به کمک انرژی پاک آمد؛ جهش بزرگ در تولید هیدروژن سبز

آیفون‌ها به‌زودی این 12 ویژگی جدید را دریافت می‌کنند

زمان احتمالی بازگشایی دانشگاه‌ها برای نودانشجویان

اختصاص 13 همت برای جبران خسارت زیست‌بوم دانش‌بنیان در پساجنگ

ناسا برای اولین بار هواپیمای مافوق صوت بی‌صدای X-59 را آزمایش کرد

ایرباس از بالگرد خودران برای عملیات نظامی رونمایی کرد

ماریو دوباره تاریخ‌ساز شد

پخت‌وپز هوش مصنوعی اپل

دانشمندان کلید از بین بردن عادت‌های بد را در مغز پیدا کردند

آیا دنباله‌دار «3آی/اطلس» متعلق به فرازمینی‌هاست؟

زنبورهای بامبل با مغزی ریز، مسائل پیچیده را حل می‌کنند

امشب؛ آسمان میزبان مقارنه زیبای سیاره‌های زهره و مشتری

روبات انسان نما به قله 6200 متری صعود کرد!

بهره‌گیری از ظرفیت‌های پارک‌های فناوری در رویداد صنایع خلاق «مانوین»