سیاست و بازاریابی

آخرين مطالب

استفاده از راکتور پلاسمایی برای تصفیه پساب صنعتی اخبار

استفاده از راکتور پلاسمایی برای تصفیه پساب صنعتی
  بزرگنمايي:

سیاست و بازاریابی - طرح پژوهشی «ساخت و استفاده از راکتور پلاسمای کاتالیستی برای تصفیه پساب صنعتی» با حمایت بنیاد ملی علم ایران انجام شد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری، طرح پژوهشی «ساخت و استفاده از راکتور پلاسمای کاتالیستی برای تصفیه پساب صنعتی با تلفیق فرآیند پلاسما با فنتون هتروژن و فتوکاتالیستی مرئی» عنوان طرح پژوهشی محسن شیدایی است که با حمایت بنیاد ملی علم ایران این طرح را به پایان رسانده است.
شیدایی با مدرک دکتری تخصصی شیمی کاربردی از دانشگاه تبریز درباره این طرح توضیح داد: پرکاربردترین روش‌های متداول تصفیه آب و پساب عبارتند از: جذب سطحی، فیلتراسیون، انعقاد و لخته‌سازی، کلرزنی و ته‌نشینی. در این روش‌ها، آلاینده‌ها به‌طورکامل تخریب نمی‌شوند و از آنجایی‌که حذف آلاینده به‌طور کامل صورت نمی‌گیرد منجر به آلودگی ثانویه خواهد شد. لذا با توجه به محدودیت‌های روش‌های رایج تصفیه، در طول سال‌های اخیر، تحقیقات زیادی در زمینه یافتن روش‌های جدید برای تصفیه آب‌وفاضلاب، با میزان تخریب بالا، مصرف انرژی کم و توانایی تخریب ترکیبات آلی مقاوم انجام شده است.
وی افزود: پلاسما غیرحرارتی تولید شده در محلول‌های آبی، پایه‌ای از فرآیندهای اکسیداسیون پیشرفته نوین تصفیه آب را تشکیل می‌دهد. فرآیند پلاسما می‌تواند آلودگی‌های شیمیایی و زیستی را در سه حالت گاز، مایع و جامد حذف کند. این روش می‌تواند فاضلاب حاوی آلاینده‌های آلی با غلظت‌های مختلف را تصفیه کند.
این محقق و پژوهشگر در ادامه بیان کرد: به خاطر کاربردهای متعدد تخلیه پلاسمایی درون مایعات که در فناوری‌های زیستی، محیط‌زیستی و پزشکی دارد، مطالعات در این زمینه در حال افزایش است. یکی از این کاربردها، استفاده از آن به‌عنوان روشی جدید و قدرتمند برای از بین بردن آلاینده‌های آب است.
وی تصریح کرد: فرآیندهای اکسیداسیون پیشرفته پلاسما براساس تولید اشعه ماوراءبنفش، موج شوک و گونه‌های بسیار واکنش‌پذیر به‌ویژه رادیکال‌های هیدروکسیل متمرکز شده است.
وی ادامه داد: پلاسما گاز جزئی یا کاملاً یونیزه است و می‌توان آن را با انواع مختلف تخلیه الکتریکی تولید کرد. پلاسما که شامل هر دو یون‌های مثبت و منفی و الکترون‌ها و همچنین گونه‌های خنثی است، معمولاً به‌عنوان حالت چهارم ماده شناخته می‌شود.
شیدایی اضافه کرد: فرآیند تخریب فتوکاتالیستی یکی از مهمترین روش‌های اکسایش پیشرفته است که در دما و فشار محیط انجام می‌شود و برای حل بسیاری از مشکلات زیست‌محیطی از جمله تخریب آلاینده‌های آلی و میکروارگانیسم‌هایی مانند باکتری‌ها و ویروس‌ها و تبدیل آلاینده‌های معدنی به ترکیبات کم‌خطر بسیار مفید است.
وی تأکید کرد: با پیشرفت روزافزون صنایع نه‌تنها حجم پساب‌ها به‌صورت فزآینده‌ای افزایش یافته است بلکه انواع ترکیب‌های جدید پیچیده‌تر و مقاوم‌تر وارد منابع آبی می‌شوند که روش‌های طبیعی یا متداول قادر به تصفیه آن‌ها نیستند. در کشور ما نیز به‌دلیل حجم بالای استفاده از مواد آلی در صنایع مختلف به‌ویژه صنایع شیمیایی، نساجی و داروسازی، معرفی و استفاده از روش‌های کارآمد برای تصفیه پساب این واحدها امری ضروری محسوب می‌شود.
وی ادامه داد: براین‌اساس معرفی روش‌های مؤثرتر و کاراتر برای حذف این آلاینده‌ها همواره مورد توجه پژوهشگران بوده است.
این محقق و پژوهشگر گفت: فناوری پلاسما به‌عنوان نسل جدید فناوری‌های تصفیه فاضلاب در دنیا شناخته می‌شود. این فناوری نسبت به سایر فناوری‌های موجود دارای مزایایی است که موجب شده تحقیقات گسترده‌ای در راستای صنعتی کردن آن انجام شود. از جمله مزایای مهم این فناوری در تصفیه آب مقرون‌به‌صرفه بودن در کاربردهای صنعتی، افزایش ظرفیت تصفیه خانه‌های فاضلاب و عدم استفاده از مواد شیمیایی است. بااین‌حال امروزه برای بهبود بهره‌وری انرژی، ترکیبی از تکنولوژی پلاسما با کاتالیست‌ها توجه زیادی را به خود جلب کرده است.
وی ادامه داد: برای رسیدن به این هدف در این کار تحقیقاتی، فرآیند پلاسما با دو فرآیند پرکاربرد دیگر در زمینه تصفیه آب و پساب تلفیق می‌شود: فرآیند فتوکاتالیستی و فنتون هتروژن؛ با توجه به اینکه فرآیندهای پلاسما، تخریب فتوکاتالیستی و فنتون جزء روش‌هایی هستند که کاربرد گسترده‌ای در صنعت تصفیه آب‌وفاضلاب دارند.
شیدایی با اشاره به اهداف این طرح گفت: هدف اصلی این طرح پژوهشی، بررسی امکان استفاده از تکنولوژی تلفیقی پلاسمای سرد و تخریب فتوکاتالیستی و فرآیند تلفیقی پلاسما و فنتون هتروژن، به‌عنوان روش‌های جدیدتر و مؤثرتر در تصفیه پساب است.
وی در پایان خاطرنشان کرد: از این روش‌ها برای تصفیه پساب ورودی به تصفیه خانه شهرک صنعتی نظرآباد یا اشتهارد در استان البرز استفاده شد و به‌دلیل اینکه بیشتر صنایع فعال در این شهرک‌ها در حوزه صنایع دارویی، غذایی و شیمیایی فعالیت می‌کنند و بار مواد آلی پساب‌های جمع شده در این شهرک‌ها زیاد است؛ استفاده از فرآیندهای تلفیقی گفته شده، می‌تواند روشی مؤثرتر و کاراتر برای تصفیه این نوع پساب‌ها معرفی کند.

لینک کوتاه:
https://www.siasatvabazaryabi.ir/Fa/News/789438/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

عکس روز ناسا از دو کهکشان و یک ابرنواختر

سلول‌های خونی انسان 700 میلیون سال قدمت دارند!

«هرندی» نخستین الگوی مرکز نوآوری اجتماعی محله‌محور شد

تصویب بومی‌سازی 500 قلم راهبردی برای رفع نیاز فناورانه دستگاه‌ها

تعامل دانش‌بنیان‌ها و صنعت برای بازسازی و نوسازی زنجیره ارزش فولاد

آیا هنوز در هواپیما باید حالت پرواز گوشی را فعال کنیم؟

آیا یک خودکار در فضا می‌تواند مثل ماه به دور بدن انسان بچرخد؟

واگذاری تسهیلات 10 میلیاردی به صندوق‌های پژوهش؛ اشتغالزایی دانشجویان

آنر 600e رونمایی شد؛ گوشی خوش‌قیمت با سخت‌افزار منطقی

حمایت مالی از طرح‌های فناورانه نفت و گاز در منطقه نوآوری کلید خورد

ردیابی سرطان ریه با یک قطره خون

طوفان اوپو با معرفی گوشی‌های سری Reno 16؛ دوربین 200 مگاپیکسلی و باتری غول‌پیکر 7000 میلی‌آمپری

نخستین خودروی برقی فراری راهی بازار می شود

چگونه هرم بزرگ مصر از هزاران سال زلزله جان سالم به در برد؟

سلول درمانی ریسک مرگ بیماران کبدی را کاهش داد

احداث 50 برج فناوری ؛ 3 دانشگاه پایلوت زیست بومی نوآوری می‌شود

دانشمندان مسیر پنهانی به ماه پیدا کردند که مصرف سوخت را کاهش می‌دهد

ورود سیلیکون‌ولی به زنجیره تأمین تسلیحات آمریکا؛استارلینک نظامی می‌شود

سرگرمی‌ای که باعث کاهش استرس می‌شود

گوشی Y600 توربو رونمایی شد؛ میان‌رده قدرتمند ویوو با باتری غول‌پیکر

راهنمای جامع خرید موبایل؛ گوشی میان‌رده بخریم یا پرچمدار؟

آیا هوش مصنوعی «بدتر» شده است؟

یک سلفی زیبا از فاصله‌ی 225 میلیون کیلومتری

دوربین کدام گوشی بهترین کیفیت زوم را داراست؟

خنداندن کودکان، مغز آنها را آماده یادگیری می‌کند

کشف پروتئینی که به درمان آرتروز کمک می کند

لپ تاپ اقتصادی لنوو IdeaPad Slim 5i با نمایشگر 120 هرتزی معرفی شد

چرا دستیار هوشمندتان ممکن است بی‌ادب به نظر برسد؟

پیام‌رسان‌های بومی محتوای پیام‌ها را رصد می‌کنند؟

اپ کاخ سفید روی موبایل کارمندان دولت نصب می‌شود

تبدیل زباله‌های پلاستیکی اقیانوس به آسفالت جاده

عکس روز ناسا از ابرهای تاریک در دل یک مهد ستاره‌ای

3 فضانورد چینی به فضا رفتند/ آغاز اقامت یک ساله در فضا

میانگین طول عمر نمایشگر OLED در گوشی‌های هوشمند چقدر است؟

خودکفایی در تلاطم تحریم‌ها؛ تجهیز حیاتی «پایانه‌های نفتی» ایرانیزه شد

چرا متوجه حرکت زمین نمی‌شویم؟

راز پنهان پشت واژه‌ها؛ چرا بعضی کلمات را راحت‌تر یاد می‌گیریم؟

بهترین پاوربانک‌های لپ تاپ در سال 2026

کشف مواد شیمیایی سرطان‌زا در غذاهای روزمره!

عادت غذایی مشترک فرزندان صدساله‌ها؛ شکر و نمک کمتر، ماهی و سبزی بیشتر

چینی‌ها بافت قلب آزمایشگاهی جایگزین ضربان‌ساز ساختند

عکس‌های «سایکی» از مریخ منتشر شد

اسپیکر جدید یوگرین M3 با قیمت اقتصادی و فناوری تخلیه آب از راه رسید

تهیه پروتکل اجرایی تغذیه و کوددهی بهینه نهال پایه‌های رویشی

فضانورد هنگ کنگی به ایستگاه فضایی چین می رود

میلیاردر رمز ارزی به مریخ سفر می کند

اعلام فراخوان برای توسعه فناوری بومی پایش نفوذپذیری ساختمان

آمارِ اقتدار؛ از قرارداد 17 میلیون دلاری نانویی تا جایگاه چهارمی دنیا

پیشتازی دانش‌بنیان‌ها در بازار بهینه‌سازی انرژی و محیط‌زیست

ناوهای جنگی چین ارتقا می یابند