سیاست و بازاریابی

آخرين مطالب

پنیر پرچرب و خامه می‌توانند از مغز در برابر زوال عقل محافظت کنند نکات خواندني

پنیر پرچرب و خامه می‌توانند از مغز در برابر زوال عقل محافظت کنند
  بزرگنمايي:

سیاست و بازاریابی - مهر / طبق یک مطالعه جدید، خوردن پنیر پرچرب و خامه پرچرب ممکن است با کاهش خطر ابتلا به زوال عقل مرتبط باشد.
«امیلی سونستدت»، محقق ارشد و استادیار تغذیه در دانشگاه لوند سوئد، گفت: «دهه‌هاست که بحث بر سر رژیم‌های غذایی پرچرب در مقابل کم‌چرب، توصیه‌های بهداشتی را شکل داده است، و گاهی اوقات حتی پنیر را به عنوان یک غذای ناسالم که باید محدود شود، طبقه‌بندی می‌کرد.»
بازار
او در یک بیانیه خبری گفت: «مطالعه ما نشان داد که برخی از محصولات لبنی پرچرب ممکن است در واقع خطر ابتلاء به زوال عقل را کاهش دهند و برخی از فرضیات دیرینه در مورد چربی و سلامت مغز را به چالش بکشند.»
محققان در یادداشت‌های پیش‌زمینه گفتند که پنیرهای پرچرب حاوی بیش از ۲۰٪ چربی هستند و شامل انواعی مانند چدار، بری و گودا می‌شوند. خامه‌های پرچرب معمولاً حاوی ۳۰٪ تا ۴۰٪ چربی هستند و شامل خامه زده شده و خامه غلیظ می‌شوند.
برای مطالعه جدید، محققان داده‌های نزدیک به ۲۷۷۰۰ نفر در سوئد با میانگین سنی ۵۸ سال را تجزیه و تحلیل کردند. این افراد به طور متوسط ۲۵ سال تحت نظر بودند که در طی آن بیش از ۳۲۰۰ نفر به زوال عقل مبتلا شدند.
شرکت‌کنندگان گزارش غذایی خود را در مورد آنچه که به مدت یک هفته می‌خوردند، ارائه دادند، به سؤالاتی در مورد اینکه چند بار در چند سال گذشته غذاهای خاصی را خورده‌اند پاسخ دادند و با محققان در مورد نحوه تهیه غذای خود صحبت کردند.
تیم تحقیق سلامت مغز افرادی را که روزانه ۵۰ گرم یا بیشتر پنیر پرچرب- حدود دو برش چدار یا نصف فنجان پنیر رنده شده- مصرف می‌کردند، با افرادی که کمتر از ۱۵ گرم در روز پنیر مصرف می‌کردند، مقایسه کردند.
نتایج نشان داد افرادی که پنیر پرچرب بیشتری مصرف می‌کردند، ۱۳٪ کمتر از افرادی که کمترین میزان پنیر را مصرف می‌کردند، در معرض خطر ابتلاء به زوال عقل بودند.
محققان گفتند افرادی که پنیر پرچرب بیشتری مصرف می‌کردند، به طور خاص ۲۹٪ کمتر در معرض خطر ابتلاء به زوال عقل عروقی بودند که ناشی از اختلال در جریان خون به مغز است.
به گفته محققان، دوستداران پنیر پرچرب همچنین ۱۳٪ کمتر در معرض خطر ابتلاء به بیماری آلزایمر بودند، اما این تنها در صورتی بود که عوامل خطر ژنتیکی برای آلزایمر را نداشتند.
این تیم همچنین افرادی را که روزانه ۲۰ گرم یا بیشتر خامه پرچرب- حدود ۱.۴ قاشق غذاخوری خامه غلیظ- مصرف می‌کردند، با افرادی که خامه پرچرب مصرف نمی‌کردند، مقایسه کرد.
این مطالعه نشان داد افرادی که مقدار زیادی خامه پرچرب می‌خوردند، ۱۶٪ کمتر در معرض خطر ابتلاء به زوال عقل قرار داشتند. با این حال، هیچ ارتباطی بین خطر زوال عقل و خوردن پنیر یا خامه کم چرب یا هر نوع شیر، کره یا فرآورده‌های شیر تخمیر شده مانند ماست یا دوغ یافت نشد.
سونستدت گفت: «این یافته‌ها نشان می‌دهد که وقتی صحبت از سلامت مغز می‌شود، همه لبنیات برابر نیستند.»
او ادامه داد: «در حالی که خوردن پنیر و خامه پرچرب بیشتر با کاهش خطر ابتلاء به زوال عقل مرتبط بود، سایر محصولات لبنی و جایگزین‌های کم‌چرب چنین تأثیری را نشان ندادند. تحقیقات بیشتری برای تأیید نتایج مطالعه ما و بررسی بیشتر اینکه آیا مصرف برخی از لبنیات پرچرب واقعاً سطحی از محافظت را برای مغز فراهم می‌کند، مورد نیاز است.»
محققان بر انجام تحقیقات بیشتر در این زمینه تاکید دارند.

لینک کوتاه:
https://www.siasatvabazaryabi.ir/Fa/News/789175/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

«هرندی» نخستین الگوی مرکز نوآوری اجتماعی محله‌محور شد

تصویب بومی‌سازی 500 قلم راهبردی برای رفع نیاز فناورانه دستگاه‌ها

تعامل دانش‌بنیان‌ها و صنعت برای بازسازی و نوسازی زنجیره ارزش فولاد

آیا هنوز در هواپیما باید حالت پرواز گوشی را فعال کنیم؟

آیا یک خودکار در فضا می‌تواند مثل ماه به دور بدن انسان بچرخد؟

واگذاری تسهیلات 10 میلیاردی به صندوق‌های پژوهش؛ اشتغالزایی دانشجویان

آنر 600e رونمایی شد؛ گوشی خوش‌قیمت با سخت‌افزار منطقی

حمایت مالی از طرح‌های فناورانه نفت و گاز در منطقه نوآوری کلید خورد

ردیابی سرطان ریه با یک قطره خون

طوفان اوپو با معرفی گوشی‌های سری Reno 16؛ دوربین 200 مگاپیکسلی و باتری غول‌پیکر 7000 میلی‌آمپری

نخستین خودروی برقی فراری راهی بازار می شود

چگونه هرم بزرگ مصر از هزاران سال زلزله جان سالم به در برد؟

سلول درمانی ریسک مرگ بیماران کبدی را کاهش داد

احداث 50 برج فناوری ؛ 3 دانشگاه پایلوت زیست بومی نوآوری می‌شود

دانشمندان مسیر پنهانی به ماه پیدا کردند که مصرف سوخت را کاهش می‌دهد

ورود سیلیکون‌ولی به زنجیره تأمین تسلیحات آمریکا؛استارلینک نظامی می‌شود

سرگرمی‌ای که باعث کاهش استرس می‌شود

گوشی Y600 توربو رونمایی شد؛ میان‌رده قدرتمند ویوو با باتری غول‌پیکر

راهنمای جامع خرید موبایل؛ گوشی میان‌رده بخریم یا پرچمدار؟

آیا هوش مصنوعی «بدتر» شده است؟

یک سلفی زیبا از فاصله‌ی 225 میلیون کیلومتری

دوربین کدام گوشی بهترین کیفیت زوم را داراست؟

خنداندن کودکان، مغز آنها را آماده یادگیری می‌کند

کشف پروتئینی که به درمان آرتروز کمک می کند

لپ تاپ اقتصادی لنوو IdeaPad Slim 5i با نمایشگر 120 هرتزی معرفی شد

چرا دستیار هوشمندتان ممکن است بی‌ادب به نظر برسد؟

پیام‌رسان‌های بومی محتوای پیام‌ها را رصد می‌کنند؟

اپ کاخ سفید روی موبایل کارمندان دولت نصب می‌شود

تبدیل زباله‌های پلاستیکی اقیانوس به آسفالت جاده

عکس روز ناسا از ابرهای تاریک در دل یک مهد ستاره‌ای

3 فضانورد چینی به فضا رفتند/ آغاز اقامت یک ساله در فضا

میانگین طول عمر نمایشگر OLED در گوشی‌های هوشمند چقدر است؟

خودکفایی در تلاطم تحریم‌ها؛ تجهیز حیاتی «پایانه‌های نفتی» ایرانیزه شد

چرا متوجه حرکت زمین نمی‌شویم؟

راز پنهان پشت واژه‌ها؛ چرا بعضی کلمات را راحت‌تر یاد می‌گیریم؟

بهترین پاوربانک‌های لپ تاپ در سال 2026

کشف مواد شیمیایی سرطان‌زا در غذاهای روزمره!

عادت غذایی مشترک فرزندان صدساله‌ها؛ شکر و نمک کمتر، ماهی و سبزی بیشتر

چینی‌ها بافت قلب آزمایشگاهی جایگزین ضربان‌ساز ساختند

عکس‌های «سایکی» از مریخ منتشر شد

اسپیکر جدید یوگرین M3 با قیمت اقتصادی و فناوری تخلیه آب از راه رسید

تهیه پروتکل اجرایی تغذیه و کوددهی بهینه نهال پایه‌های رویشی

فضانورد هنگ کنگی به ایستگاه فضایی چین می رود

میلیاردر رمز ارزی به مریخ سفر می کند

اعلام فراخوان برای توسعه فناوری بومی پایش نفوذپذیری ساختمان

آمارِ اقتدار؛ از قرارداد 17 میلیون دلاری نانویی تا جایگاه چهارمی دنیا

پیشتازی دانش‌بنیان‌ها در بازار بهینه‌سازی انرژی و محیط‌زیست

ناوهای جنگی چین ارتقا می یابند

ضرورت رصد تحولات هوش مصنوعی و آموزش‌های نوین

آیا علم هنوز به بشریت نیاز دارد؟