کدام مواد غذایی ناجی بیماران قلبی میشوند؟
نکات خواندني
بزرگنمايي:
سیاست و بازاریابی - ایسنا / دانشمندان دریافتند که مصرف برخی غذاها میتواند به کاهش خطر مرگ در بیماران مبتلا به بیماری قلبی کمک کند.
دانشمندان دانشگاه «کیونگ هی» در کره جنوبی اظهار کردند که مصرف غذاهای سرشار از فلاونوئیدها ممکن است به کاهش خطر مرگ ناشی از بیماری قلبی کمک کند.
بازار ![]()
بیماری عروق کرونر، شایعترین نوع بیماری قلبی است و زمانی رخ میدهد که شریانهای کرونری نمیتوانند خون، اکسیژن و مواد مغذی کافی را به قلب برسانند. این مورد معمولا به دلیل تجمع رسوبات کلسترول، معروف به پلاک، در داخل شریانها ایجاد میشود.
فلاونوئیدها ترکیبات طبیعی با خواص آنتیاکسیدانی هستند که بهطور گسترده در میوهها، سبزیجات، غلات، چای، گلها، ساقهها و ریشهها یافت میشوند. این ترکیبات به داشتن اثرات ضد التهابی و کمک به محافظت از سلولها در برابر استرس اکسیداتیو که میتواند به بافتها آسیب برساند و در بیماری نقش داشته باشد، شناخته شدهاند.
نتایج پژوهشهای قبلی نشان داده است که مصرف بیشتر فلاونوئیدها با خطر کمتر بیماری عروق کرونر قلب، حملات قلبی و سکته مغزی مرتبط است، با این حال، تاکنون هیچ بررسی جامعی انجام نشده بود که رابطه بین مصرف فلاونوئید و مرگ ناشی از بیماری قلبی و سایر علل را بررسی کند.
پژوهشگران، 15 تحقیق منتشر شده را بررسی کردند که به بررسی ارتباط بین مصرف فلاونوئید و خطر مرگ ناشی از بیماری قلبی و همه علل پرداخته بودند. نتایج تجزیهوتحلیل آنان نشان داد، افرادی که مصرف فلاونوئید بالاتری دارند، خطر مرگ ناشی از بیماری قلبی در آنان بهطور قابلتوجهی کمتر است.
هنگام بررسی زیرگروههای مختلف فلاونوئیدها، اکثر آنها با کاهش خطر بیماری قلبی مرتبط بودند و فقط استثناها، فلاونولها و ایزوفلاونها بودند که در این تجزیهوتحلیل خاص، ارتباط قوی نشان ندادند. فلاونولها در بسیاری از میوهها و سبزیجات یافت میشوند، در حالی که ایزوفلاونها معمولا در محصولات سویا یافت میشوند، دارای خواص آنتیاکسیدانی، ضد سرطانی، ضد میکروبی و ضد التهابی هستند.
هرچند ایزوفلاونها ممکن است به محافظت در برابر بیماریهای التهابی مزمن کمک کنند اما مکانیسمهای دقیق این ویژگی آنها هنوز به طور کامل درک نشده است. پژوهشگران همچنین دریافتند که مصرف زیاد فلاونوئیدها با کاهش خطر مرگ ناشی از همه علل، نه فقط بیماری قلبی مرتبط است. این نتایج نشان میدهد که غذاهای غنی از فلاونوئید ممکن است فواید سلامتی گستردهای را برای مردان و زنان فراهم کنند.
سایت ساینس گزارش کرد، بهطور کلی، یافتهها از توصیههای غذایی فعلی، مصرف زیاد میوهها و سبزیجات بهعنوان بخشی از رژیم غذایی سالم و متعادل پشتیبانی میکنند.
نتایج این پژوهش در نشریه تغذیه بالینی «اسپن» (ESPEN) منتشر شده است.
لینک کوتاه:
https://www.siasatvabazaryabi.ir/Fa/News/787407/