سیاست و بازاریابی

آخرين مطالب

مطالعه جدید: شیرین‌کننده‌های مصنوعی ظرفیت شناختی مغز ما را کاهش می‌دهند نکات خواندني

مطالعه جدید: شیرین‌کننده‌های مصنوعی ظرفیت شناختی مغز ما را کاهش می‌دهند
  بزرگنمايي:

سیاست و بازاریابی - زومیت / مصرف شیرین‌کننده‌های مصنوعی پنهان در خوراکی‌ها و نوشیدنی‌ها رژیمی، می‌تواند به مغز شما معادل 1٫6 سال پیری زودرس تحمیل کند و حافظه را کاهش دهد.
شیرین‌کننده‌های مصنوعی و کم‌کالری که در محصولاتی مانند ماست‌های رژیمی و نوشابه‌های گازدار به وفور یافت می‌شوند، می‌توانند توانایی تفکر و حافظه‌ی افراد را مختل و به سلامت شناختی آن‌ها آسیب بلندمدت وارد کنند.
بازار
براساس یافته‌های پژوهشی تازه، افرادی که بیشترین میزان شیرین‌کننده‌هایی مانند آسپارتام و ساخارین را مصرف می‌کنند، با شتاب 62 درصدی در روند افت توانایی‌های شناختی مواجه می‌شوند که این میزان، معادل 1٫6 سال پیری زودرس برای مغز است.
به‌گزارش گاردین، مطالعه با آزمایش 12٬772 کارمند دولت در برزیل با میانگین سنی 52 سال انجام شد و آن‌ها را برای حدود هشت سال زیر نظر گرفت. پژوهشگران با بررسی پرسشنامه‌های مصرف غذا و نوشیدنی و آزمون‌های شناختی، دریافتند که مصرف این مواد با کاهش عملکرد مغز ارتباط مستقیمی دارد.
محققان در مقاله‌ی خود نوشته‌اند: «مصرف روزانه‌ی شیرین‌کننده‌های کم‌کالری و بدون کالری با کاهش سریع‌تر حافظه، روانی کلامی و شناخت کلی همراه بود.» این تأثیر منفی به‌طور مشخص با مصرف آسپارتام، ساخارین، آسه‌سولفام K، اریتریتول، سوربیتول و زایلیتول مشاهده شد. نکته‌ی شایان‌توجه این است که چنین روندی تنها در شرکت‌کنندگان زیر 60 سال مشاهده شد، این امر نشان‌دهنده‌ی لزوم تشویق افراد میانسال به کاهش مصرف این ترکیبات است.
کلودیا کیمیه سوئه‌موتو، نویسنده‌ی اصلی مطالعه از دانشگاه سائوپائولو، می‌گوید:
شیرین‌کننده‌های کم‌کالری و بدون کالری اغلب به‌عنوان جایگزینی سالم برای قند معرفی می‌شوند، اما یافته‌های ما نشان می‌دهد برخی از این ترکیبات در بلندمدت می‌توانند تأثیر منفی بر سلامت مغز داشته باشند.
یافته‌های تازه، جدیدترین مورد از هشدارهای علمی درباره‌ی خطرات شیرین‌کننده‌های مصنوعی است. مطالعات پیشین نیز این ترکیبات را با افزایش خطر بیماری‌هایی چون دیابت نوع 2، سرطان، مشکلات قلبی و افسردگی مرتبط دانسته بودند. محققان پیشنهاد می‌کنند مصرف‌کنندگان به جای این مواد، از شیرین‌کننده‌های طبیعی مانند تاگاتوز، عسل یا شیره افرا استفاده کنند.
در مقابل، نهادهای صنعتی غذا و نوشیدنی به نتایج مذکور با دیده‌ی تردید می‌نگرند. گوین پارتینگتون، مدیرکل انجمن نوشیدنی‌های غیرالکلی بریتانیا، با اشاره به ماهیت مشاهده‌ای پژوهش، می‌گوید چنین مطالعه‌ای نمی‌تواند رابطه‌ی علت و معلولی را ثابت کند. تمام نهادهای بزرگ سلامت در جهان ایمنی شیرین‌کننده‌های غیرقندی را تأیید کرده‌اند.
انجمن بین‌المللی شیرین‌کننده‌ها (ISA) نیز در بیانیه‌ای اعلام کرد که این پژوهش تنها ارتباطی آماری را نشان می‌دهد و ثابت نمی‌کند که مصرف شیرین‌کننده‌ها باعث افت شناختی می‌شود.
مطالعه در نشریه پزشکی آمریکایی Neurology منتشر شده است.

لینک کوتاه:
https://www.siasatvabazaryabi.ir/Fa/News/785011/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تاریخ انتشار Metroid Prime 4 مشخص شد

کشف سیاره‌ای کربنی در اطراف یک تپ‌اختر

آیکون‌های جدید آیفون به‌نمایش درآمدند

آثار طوفان عظیم آلبرتا از فضا هم قابل مشاهده است

رسمی: تریلر جدیدی از بازی Resident Evil Requiem منتشر شد

چگونه رویدادهای کیهانی ممکن است بر تکامل انسان‌تباران اثر گذاشته باشد؟

فست شارژ جدید آیفون 17 پرو فقط با آداپتور اختصاصی اپل فعال می‌شود

مطالعه جدید: شیرین‌کننده‌های مصنوعی ظرفیت شناختی مغز ما را کاهش می‌دهند

تقاضای فوق‌العاده برای آیفون 17 پرو مکس؛ عرضه برخی از مدل‌ها تأخیر خورد

آیا سیارات زیست‌پذیر می‌توانند در اطراف ستارگان مرده تشکیل شوند؟

خودروی جدید Opel Corsa GSE Vision GT در بازی Gran Turismo 7 معرفی شد

هوش مصنوعی، ماموگرافی را به پیش‌بینی‌کننده بیماری قلبی در زنان تبدیل کرد

15 دقیقه از گیم‌پلی حالت بتل رویال Battlefield 6 را تماشا کنید

محققان به دنبال نجات کودکان مبتلا به تومور مغزی با هوش مصنوعی

این گوشی ارزان با طراحی بسیار جذاب، مقاومت چشمگیری دربرابر نفوذ آب دارد

کوازارها از درخشان ترین اجرام شناخته شده برای ما هستند

نسخه نهایی آپدیت One UI 8 در آستانه انتشار است

داده‌های تصویربرداری مغزی کودکان مبنای نخستین مسئله واقعی جایزه هوش مصنوعی شد

ادعای دورغین در مورد روغن مار؛ نابودگر سلامت انسان و حیات وحش؟

این لپ‌تاپ خوش‌قیمت و مدرن برای کارهای دانشجویی مناسب است

نوار کاستی که تمام آهنگ‌های جهان در آن جا می‌گیرد!

حدود نیمی از 20 بازی پرطرفدار میان گیمر‌های استیم عناوین تک‌نفره هستند

هفته پرمشغله فضانوردان در ایستگاه فضایی بین‌المللی

این یکی از خاص‌ترین دسته‌های پلی استیشن 5 است

آیا واقعاً 99 درصد دی‌ان‌ای انسان و شامپانزه یکسان است؟

بازی محبوب آنچارتد برمی‌گردد؟

پیشرفت شگرف در الکترونیک؛ دستگاه‌های آینده می‌توانند بدون داغ‌شدن کار کنند

بازی جدید ماریو برای نینتندو سوییچ 2 معرفی شد

Pocket Scion یک گجت نوآورانه

پشتیبانی از eSIM برای اپل دردسرساز شد؛ تأخیر عرضه آیفون ایر در چین

شواهد جدید از زندگی در مریخ

باریک‌ترین و سبک‌ترین تبلت 5G میان‌رده دنیا با نمایشگر 11 اینچ رونمایی شد

ربات برای ساخت و ساز

گوشی اقتصادی ردمی 15C شیائومی وارد بازار ایران شد؛ قیمت چقدر است؟

از جاری شدن اشک شوق برنده زنجانی تا باور نکردن برنده شدن شهروند ایلامی / جوایز برندگان جشنواره عید تا عید بیمه دی اهدا شد

در دهه آینده شاهد انفجار یک سیاه‌چاله خواهیم بود

آیا گوشی آیفون ایر خم می‌شود؟

از جاری شدن اشک شوق تا باور نکردن برنده شدن شهروند ایلامی / جوایز برندگان جشنواره عید تا عید بیمه دی اهدا شد

باکتری‌های مهندسی شده به میکروپلاستیک درخشش می‌بخشند

فروش آیفون 17 در فروشگاه‌های اینترنتی کشور آغاز شد: از 97 تا 200 میلیون تومان

هوش مصنوعی چه بلایی بر سر قدرت یادگیری ما می‌آورد؟

نینتندو هدست فراموش‌شده‌اش را دوباره زنده کرد؛ تجربه متفاوت بازی‌های خاطره‌انگیز

عکس روز ناسا از منظره زیبای چرخش ستاره‌ها

تبلت میان‌رده جدید سامسونگ بسیار سریع‌تر خواهد شد

راز ذرات شراره‌های خورشیدی برملا شد

گوشی جدید X300 دست پر به میدان می‌آید

یوگا یا ورزش‌های سنتی؛ بهترین گزینه برای سلامت قلب کدام است؟

تولید گوشی‌های اپل و سامسونگ افت کرد؛ چینی‌ها رشد کردند

کندر می‌تواند التهاب ناشی از ام‌اس را کاهش دهد

آیا ادعای شارژدهی یک‌روزه اپل واچ سری 11 صحت دارد؟