سیاست و بازاریابی

آخرين مطالب

غذای بیمارستان‌ها سلامت را تضعیف می‌کند نکات خواندني

غذای بیمارستان‌ها سلامت را تضعیف می‌کند
  بزرگنمايي:

سیاست و بازاریابی - ایسنا / طبق یک مطالعه جدید، غذای بیمارستانی که شهرت بدی پیدا کرده است، واقعا از نظر علمی بد است و می‌تواند سلامت را تضعیف کند.
غذاهای بیمارستانی مدت‌هاست که دستمایه شوخی بوده‌اند، اما تحقیقات جدید نشان می‌دهد که آنها واقعا ممکن است خطری برای سلامتی ایجاد کنند، زیرا رژیم‌های غذایی بی‌کیفیت در بیمارستان‌ها و خانه‌های سالمندان از استانداردهای اولیه تغذیه‌ای برخوردار نیستند.
بازار
هر کسی که در بیمارستان بستری بوده یا در طول وعده‌های غذایی به ملاقات کسی در بیمارستان رفته باشد، می‌تواند گواهی دهد که غذای بیمارستان می‌تواند دل انگیز نباشد. آنچه که اغلب بی‌رنگ و غیر قابل تشخیص است، مدت‌هاست که در مراکز درمانی ارائه می‌شود و شهرت بدی برای خود پیدا کرده است.
تحقیقات جدید توسط موسسه تحقیقات پوتسدام(PIK)، بیمارستان دانشگاهی شاریته(Charité) در برلین و دانشگاه استنفورد، کیفیت غذای سرو شده در بیمارستان‌ها و خانه‌های سالمندان آلمان را بررسی کرده است. محققان به عنوان اولین مطالعه جامع در نوع خود، همچنین ردپای زیست‌محیطی غذای ارائه شده در این موسسات را تجزیه و تحلیل کردند.
دکتر لیزا پورتنر(Lisa Pörtner)، نویسنده مسئول و محقق در PIK و شاریته می‌گوید: ما دریافتیم که وعده‌های غذایی حاوی غذاهای گیاهی سالم بسیار کمی مانند سبزیجات، میوه‌ها، غلات کامل و حبوبات و شامل غلات تصفیه‌شده بسیار زیاد، قندهای افزوده، نمک و چربی‌های اشباع‌شده هستند. این امر منجر به تأمین ناکافی مواد مغذی و کیفیت پایین رژیم غذایی بیمارستانی می‌شود.
محققان برنامه‌ها و دستور العمل‌های غذایی را از دو بیمارستان و سه خانه سالمندان در سراسر آلمان جمع‌آوری کردند. آنها کیفیت غذا را با استفاده از شاخص تغذیه سالم-2020 (HEI-2020) که میزان مطابقت غذا با دستورالعمل‌های غذایی را ارزیابی می‌کرد و شاخص رژیم غذایی سلامت سیاره‌ای(PHDI) که میزان مطابقت آن با رژیم غذایی که از سلامت انسان و سیاره زمین پشتیبانی می‌کند را اندازه‌گیری می‌کرد، اندازه‌گیری کردند.
محققان همچنین مواد مغذی ارائه شده را با مقادیر غذایی توصیه شده مقایسه کردند. آنها برای اندازه‌گیری تأثیر زیست‌محیطی، تأثیر تهیه غذا را از طریق عواملی مانند استفاده از زمین، انتشار گازهای گلخانه‌ای و مصرف آب بررسی کردند.
شاخص تغذیه سالم(HEI-2020) بر اساس 13 مؤلفه غذایی، امتیازی از 100 نمره ارائه می‌دهد که به «کفایت»(مصرف غذاهایی مانند میوه‌ها، سبزیجات، غلات کامل، لبنیات، پروتئین و چربی‌های سالم) و «اعتدال»(محدود کردن مصرف غلات تصفیه‌شده، نمک، چربی‌های اشباع‌شده و قندهای افزوده) طبقه‌بندی می‌شود. هرچه امتیاز بالاتر باشد، با دستورالعمل‌های غذایی همسوتر است.
شاخص تغذیه سالم سیاره‌ای(PHDI) نیز در سال 2019 برای همسوسازی بهتر اهداف تغذیه و پایداری معرفی شد. این شاخص از مجموع 150 امتیاز و بر اساس 16 مؤلفه غذایی امتیازدهی می‌شود. این مؤلفه‌ها که از توصیه کمیسیون غذا، سیاره و سلامت EAT-Lancet گرفته شده‌اند، به مؤلفه‌های کفایت، اعتدال، بهینگی و نسبت طبقه‌بندی می‌شوند. این چارچوب برای تغذیه جمعیت جهانی و در عین حال به حداقل رساندن آسیب‌های زیست‌محیطی طراحی شده است.
مؤسسات مورد بررسی محققان از نظر کیفیت رژیم غذایی، هم در شاخص تغذیه سالم «(HEI-2020» امتیاز 39 تا 57 از 100 را دریافت کردند و هم در شاخص تغذیه سالم «PHDI» امتیاز 30 تا 44 از 150 را کسب کردند.
بیشتر کالری‌ها از غذاهای با منشأ حیوانی مانند گوشت قرمز و لبنیات، غلات تصفیه شده، قندهای افزوده و چربی‌های حیوانی تأمین می‌شد و کمتر از 20 درصد کالری‌ها از غذاهای گیاهی سالم مانند حبوبات، آجیل و سبزیجات تأمین می‌شد.
این مطالعه همچنین کمبودهای تغذیه‌ای را آشکار کرد. میزان مصرف پروتئین در خانه‌های سالمندان کمتر از 73 درصد از مقادیر توصیه شده بود که خطرات از دست دادن عضلات، ضعف و تأخیر در بهبودی را برجسته می‌کند. ریزمغذی‌ها (ویتامین‌های گروه B، ویتامین C، پتاسیم، منیزیم، کلسیم، آهن و روی) به طور بحرانی پایین و کمتر از 67 درصد مقادیر توصیه شده بودند. در حالی که نمک و چربی‌های اشباع شده بسیار زیاد بودند.
از نظر زیست‌محیطی نیز غذاهای با منشأ حیوانی ارائه شده، حدود 75 درصد از تأثیرات زیست‌محیطی را ایجاد می‌کردند، اگرچه آنها فقط حدود 33 درصد از وزن و کالری غذا و حدود 60 درصد از پروتئین را تشکیل می‌دادند.
گوشت به تنهایی مسئول حدود 38 درصد از انتشار گازهای گلخانه‌ای و حدود 45 درصد از تأثیر استفاده از زمین بود. لبنیات دومین عامل بزرگ بود. حبوبات و آجیل که پروتئین‌های پایدارتری هستند، کمتر از یک درصد از کل غذا را از نظر وزن تشکیل می‌دادند.
پورتنر می‌گوید: کالری حاصل از غذاهای گیاهی سالم کمتر از یک پنجم از تأمین انرژی در تمام مؤسسات را تشکیل می‌داد که بسیار کمتر از 80 درصد توصیه شده توسط رژیم غذایی سلامت سیاره‌ای است. در عین حال، غلات تصفیه شده بیش از 20 درصد از کالری و گوشت قرمز 10 تا 17 درصد را تشکیل می‌دادند که منجر به کیفیت کلی پایین رژیم غذایی شد. غذاهای با منشأ حیوانی، یعنی گوشت قرمز و لبنیات نیز از عوامل اصلی تأثیرات منفی زیست‌محیطی، از جمله انتشار گازهای گلخانه‌ای، تغییر کاربری زمین و آلودگی آب بودند.
البته این مطالعه محدودیت‌هایی نیز داشت. برای مثال فقط پنج مؤسسه انتخاب شدند که حجم نمونه کمی است و همچنین آنها به صورت تصادفی انتخاب نشده بودند. محققان آنچه مردم واقعاً می‌خوردند را اندازه‌گیری نکردند، فقط آنچه برای آنها سرو می‌شد را اندازه‌گیری کردند. آنها همچنین عوامل مهمی مانند روش‌های پخت و پز و تخمین‌های ساده‌شده‌ زیست‌محیطی را حذف کردند (غذاهای ترکیبی بر اساس مواد تشکیل‌دهنده تجزیه شدند، اما ممکن است برخی از تأثیرات فرآوری دست کم گرفته شده باشد). با این وجود، یافته‌های این مطالعه نیاز به تغییر را برجسته می‌کند.
دکتر ناتالی لمبرشت(Nathalie Lambrecht)، اپیدمیولوژیست تغذیه و محقق سیستم‌های غذایی از دانشگاه استنفورد و نویسنده ارشد این مطالعه گفت: ابتکاراتی با هدف احیای اعتبار غذای بیمارستان‌ها انجام شده است. نتایج ما نشان می‌دهد که غذایی که در مراکز درمانی سرو می‌شود، در صورت مصرف طولانی‌مدت، خطری برای سلامتی دارد، زیرا رژیم‌های غذایی ناسالم عامل اصلی بیماری‌های مزمن هستند. این امر به شکل ویژه نگران‌کننده است، زیرا مؤسسات مراقبت‌های بهداشتی باید الگویی برای رژیم‌های غذایی سالم باشند.
وی افزود: علاوه بر این، ما دریافته‌ایم که خدمات غذایی آنها به تخریب محیط زیست و تغییرات اقلیمی کمک می‌کند که این امر نیز سلامت را تهدید می‌کند.
ابتکاراتی با هدف احیای اعتبار غذای بیمارستان‌ها انجام شده است. در ژانویه 2024، دولت فدرال آلمان استراتژی غذا و تغذیه و غذای خوب برای آلمان را معرفی کرد تا تغذیه خوب و پایدار را برای مردم، چه در مدرسه، خانه و مراکز درمانی آسان‌تر کند. همچنین دولت فدرال نیو ساوث ولز استرالیا در اکتبر 2024 اعلام کرد که برنامه طراحی مشترک غذای سالم و لذت‌بخش(CHEF) را در 12 بیمارستان دولتی در استرالیا اجرا خواهد کرد. هدف این برنامه ارائه وعده‌های غذایی خوشمزه‌تر و مغذی‌تر در کنار کاهش 52 درصدی ضایعات مواد غذایی است.
این یک بی‌احتیاطی است که تمام وعده‌های غذایی بیمارستانی را در یک کفه ترازو قرار دهیم. همه وعده‌های غذایی بیمارستانی به طور یکسان تهیه نمی‌شوند و تفاوت‌هایی نه تنها بین مراکز درمانی، بلکه بین کشورها نیز وجود دارد، همانطور که مقاله‌ای در سال 2022 آشکار می‌کند. اما با توجه به اینکه کیفیت پایین غذا در مراکز درمانی یک مشکل جهانی است و تا 40 درصد از بیماران بستری در بیمارستان از سوءتغذیه مرتبط با بیماری رنج می‌برند، مهم است که در زمان و مکان مورد نیاز، بهبودهایی انجام شود.
پورتنر می‌گوید: سیاست‌گذاران و ارائه دهندگان خدمات درمانی به شکل فوری باید کیفیت غذا را در اولویت قرار دهند، استانداردهای روشنی تعیین کنند و شکاف‌های داده‌های موجود را از بین ببرند تا اطمینان حاصل شود که وعده‌های غذایی واقعاً سلامت را بدون اینکه به سیاره آسیبی برسانند، ارتقا می‌دهند.
این مطالعه در مجله The Lancet: Planetary Health منتشر شده است.

لینک کوتاه:
https://www.siasatvabazaryabi.ir/Fa/News/782661/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

آپدیت جدید آیفون منتشر شد؛ لیست همه تغییرات

جهان 7 میلیارد سال پیش دو برابر داغ‌تر بوده است

اقتصاد گویا گزارش می دهد/ به بهانه هفته پدافند غیرعامل بررسی شد نقش‌آفرینی صنعت بیمه در این حوزه با محوریت موضوعی بیمه دی | نقش‌آفرینی بیمه دی در تقویت تاب‌آوری زیرساخت‌ها

آپدیت iOS 27 تغییرات بزرگی در هوش مصنوعی آیفون اعمال می‌کند

وسیله ضروری برای هر خانه و ماشین! جارو شارژی 3 کاره با هزینه‌ی یک‌بار کارواش!

بزرگترین ابرماه از سال 2019، شب چهارشنبه در آسمان می‌درخشد

ساعت جدید جی‌شاک با بدنه تیتانیومی و طراحی چشم‌نواز رونمایی شد

کشف جدید: برخی سیار‌ه‌ها می‌توانند بدون تکیه به منابع خارجی آب تولید کنند

کاسیو با 2 ساعت نفیس تولد 30 سالگی «پرو ترک» را جشن گرفت

اگر نمی‌خواهید خردکردن پیاز شما را به گریه بیندازد، چاقوی کند آشپزخانه را دور بیندازید

نمایشگر لمسی پس از مک‌بوک پرو به مدل ایر هم اضافه می‌شود

قارچ مهندسی‌شده با بوی فریبنده، پشه‌ها را به کام مرگ می‌کشاند

تبلت 2026 لنوو برای گیمرها؛ مشخصات اصلی لو رفت

پژوهشی درباره رشد طبیعی یک آنزیم تا شکل‌گیری تومور از آن/ «کینازها» شمشیر دولبه در بدن انسان

بازی ARC Raiders تنها در استیم بیش از 1.5 میلیون نسخه فروخته است

شامگاه 14 آبان بزرگ‌ترین و درخشان‌ترین ابرماه سال آسمان را نقره‌ای می‌کند

حتی کارت گرافیک RTX 5090 هم نمی‌تواند بازی The Outer Worlds 2 را روی بالاترین تنظیمات اجرا کند

کشف شبه‌ذره‌ای که الکتریسیته را از بین می‌برد!

خالق GTA: موفقیت ما حاصل تلاش تیمی است

*تاکید مدیرعامل بیمه دی بر ضرورت حفظ جایگاه برتر این شرکت/ معرفی پنج مدیر جدید بیمه دی*

بهبود ماندگاری محصولات با فناوری نوین پرتودهی

گوشی گلکسی A16 5G سامسونگ به وان یو آی 8 آپدیت شد

این برگ مصنوعی آلودگی را به انرژی تبدیل می‌کند

ساعت جدید کاسیو روی یک انگشت جا می‌شود

الگوریتم جدیدی برای حمل بار توسط چند پهپاد خودران

همکاری Fortnite و Star Wars در راه است

فضانوردان ناسا بی‌حقوق کار می‌کنند!

بازی‌های ساخته‌شده توسط هوش مصنوعی از راه می‌رسند

تلسکوپ فضایی جیمزوب نمای سه‌بعدی خیره‌کننده‌ای از جو سوزان یک سیاره ثبت کرد

تصاویری از Contraband، بازی انحصاری لغو شده ایکس باکس، منتشر شد

قوی‌ترین موشک هند یک ماهواره ارتباطی نظامی را به مدار زمین فرستاد

سازنده The Outer Worlds 2 روی بهبود عملکرد نسخه PS5 Pro کار می‌کند

ربات‌های انسان‌نما را فراموش کنید؛ چین با دایناسورهای رباتیک پارک ژوراسیک را زنده می‌کند

وان‌پلاس با این گوشی ارزشمند به جنگ ردمی توربو 5 می‌رود

ببرهای طلایی از نادرترین گربه‌های بزرگ جهان‌اند؛ اما سرنوشت تلخی در انتظارشان است

حقیقتی از بازی GTA 4 که پس از 17 سال فاش شد

تغییرات اپی‌ژنتیکی در بدن با مصرف ماریجوانا

گوشی ویوو Y19s با قیمت منطقی و سخت‌افزار مناسب معرفی شد

بازدید سرزده رئیس کل بیمه مرکزی از مدیریت بیمه دی مازندران همزمان با معارفه مدیر استان

کشف تازه: مغز کثیف مقصر اصلی حواس‌پرتی شما پس از بی‌خوابی است

تاریخ انتشار آپدیت بعدی آیفون لو رفت

چگونه روابط انسانی از وسوسه مصرف مواد جلوگیری می‌کند

گوشی ارزان با نمایشگر فوق سریع و باتری بزرگ؛ ریلمی C85 معرفی شد

محیط‌های صنعتی و چرخه خطرناک استرس و چاقی

بسته‌ الحاقی داستانی GTA 5 پیش از لغو شدن، نیمی از پروسه ساخت را طی کرده بود

سریع‌ترین دوربین جهان در خدمت فیزیک

بنیان‌گذار راکستار: بازی Red Dead Redemption 3 احتمالاً ساخته خواهد شد

ورزشکاران روزانه 11 هزار ضربان قلب صرفه‌جویی می‌کنند!

5 بازی مهم به‌زودی گیم پس را ترک خواهند کرد

استفاده از واکسن‌های بومی در افزایش مقاومت ماهیان