سیاست و بازاریابی

آخرين مطالب

معرفی خالق «بیمارستان چشم پرنده» که در 94 سالگی درگذشت نکات خواندني

معرفی خالق «بیمارستان چشم پرنده» که در 94 سالگی درگذشت
  بزرگنمايي:

سیاست و بازاریابی - ایسنا / دیوید پیتون (David Paton) خالق یک بیمارستان تخصصی چشم پرنده بود که در سن 94 سالگی درگذشت.
پیتون که یک چشم‌پزشک آرمان‌گرا بود، روشی مبتکرانه برای درمان نابینایی در مناطق دورافتاده جهان ارائه داد و آن مجهز کردن یک هواپیما به اتاق عمل تخصصی چشم بود.
به نقل از نیویورک تایمز، دیوید پیتون، چشم‌پزشک آرمان‌گرا و نوآور که پروژه اوربیس را آغاز کرد و یک جت هواپیمایی یونایتد را به یک بیمارستان پرنده تبدیل کرد که جراحان را به کشورهای در حال توسعه برای جراحی بیماران و آموزش پزشکان محلی می‌برد، در روز سوم آوریل در خانه‌اش در رینو، نوادا درگذشته است. او 94 ساله بود. درگذشت او توسط پسرش، تاونلی، تایید شد.
دکتر پیتون پسر یک جراح چشم برجسته نیویورکی بود. او در اوایل دهه 1970 در مؤسسه چشم ویلمر در دانشگاه جانز هاپکینز تدریس می‌کرد و در همان زمان بود که با مشاهده افزایش موارد نابینایی قابل پیشگیری در مناطق دورافتاده دچار ناامیدی شد.
او در خاطرات خود با عنوان «دید دوم: مناظری از سفر ادیسه‌وار یک چشم‌پزشک» نوشت: به چشم‌پزشکان بیشتری نیاز بود، اما به همان اندازه نیز اهمیت تقویت آموزش پزشکی پزشکان وجود داشت.
او ارسال محموله‌های تجهیزات را در نظر داشت که تقریبا مشابه کاری بود که یک سیرک انجام می‌دهد، اما این کار چالش‌های لجستیکی را به همراه داشت. او به امکان استفاده از یک کشتی پزشکی مانند کشتی‌ای که پروژه امید را به عنوان یک گروه بشردوستانه به سراسر جهان فرستاد، فکر کرد، اما این به نظر او خیلی آهسته بود و سپس ایده‌ای به ذهنش رسید: آیا یک هواپیما می‌تواند راه حل باشد؟ یک هواپیمای به اندازه کافی بزرگ می‌تواند به یک اتاق عمل و یک کلاس درس با تمام امکانات لازم تبدیل شود.
تنها چیزی که او نیاز داشت یک هواپیما بود. او از ارتش خواست که یک هواپیما اهدا کند، اما این کار نشدنی بود. او برای خرید هواپیما به چندین دانشگاه مراجعه کرد، اما مدیران درخواست او را رد کردند و گفتند که این ایده عملی نیست.
بروس اسپیوی (Bruce Spivey)، رئیس و بنیانگذار آکادمی چشم‌پزشکی آمریکا، در مصاحبه‌ای گفت: دیوید مایل بود ریسک‌هایی را بپذیرد که دیگران حاضر به انجام آن نبودند. او الهام‌بخش بود و تسلیم نشد.
دکتر پیتون تصمیم گرفت خودش به تنهایی بودجه لازم را جمع‌آوری کند. در سال 1973، او پروژه اوربیس را با گروهی از چهره‌های ثروتمند و بانفوذ جامعه مانند بتسی تریپ وینرایت (Betsy Trippe Wainwright)، دختر بنیانگذار خطوط هوایی جهانی پان امریکن، تاسیس کرد.
در سال 1980، آقای تریپ به متقاعد کردن ادوارد کارلسون، مدیر اجرایی یونایتد ایرلاینز، برای اهدای یک جت DC-8 کمک کرد. آژانس توسعه بین‌المللی ایالات متحده 1.25 میلیون دلار برای تبدیل هواپیما به بیمارستانی با اتاق عمل، اتاق ریکاوری و کلاس درس مجهز به تلویزیون کمک کرد تا کادر پزشکی محلی بتوانند جراحی‌ها را تماشا کنند.
جراحان و پرستاران داوطلبانه خدمات خود را ارائه دادند و موافقت کردند که دو تا چهار هفته را در خارج از کشور بگذرانند. اولین پرواز، در سال 1982، به پاناما بود. سپس هواپیما به پرو، اردن، نپال و فراتر از آن رفت. مادر ترزا یک بار از آنجا بازدید کرد. فیدل کاسترو، رهبر کوبا، نیز به آنجا رفت.

سیاست و بازاریابی


در سال 1999، مجله ساندی تایمز لندن، خبرنگاری را به کوبا فرستاد تا در مورد این هواپیما که اکنون به عنوان بیمارستان چشم پرنده شناخته می‌شود، بنویسد. یکی از بیمارانی که به آنجا رسید، دختری 14 ساله به نام جولیا بود.
در مقاله ساندی تایمز آمده است: در کشورهای توسعه‌یافته، وضعیت جولیا چیزی در حد یک سوزش چشم بود. او دچار التهاب یوئیت داخل چشم شده بود که می‌شد در مراحل ابتدایی آن را با قطره چشم حل کرد.
پزشک او ادوارد هالند، یک جراح برجسته چشم بود.
مقاله ساندی تایمز نوشت: هالند از تیغ کوچکی برای ایجاد سوراخ‌هایی استفاده می‌کند که به او اجازه می‌دهد ابزارهایش را وارد چشم کند و خیلی زود بافت زخم جولیا را بیرون می‌کشد. با بیرون کشیدن بافت، یک مردمک تیره که برای یک دهه دیده نشده بود، آشکار می‌شود. این یک لحظه تأثیرگذار است. سپس، او آب مروارید را برمی‌دارد و یک لنز در چشم قرار می‌دهد تا چشم شکل خود را حفظ کند.
چشم‌پزشکان کوبایی که در اتاق معاینه این جراحی را تماشا می‌کردند، شروع به تشویق کردند. اما پس از اتمام جراحی، جولیا هنوز نمی‌توانست ببیند.
در این مقاله آمده است: سپس یک معجزه کوچک آغاز شد. همانطور که تورم شروع به کاهش می‌کرد، او دنیای اطراف خود را کاوش می‌کرد. دقیقه به دقیقه می‌توانست موارد جدیدی ببیند.
دیوید پیتون در روز 16 اوت سال 1930 در بالتیمور متولد شد و در منهتن بزرگ شد. پدرش، ریچارد تاونلی پیتون، متخصص پیوند قرنیه بود و بانک چشمی برای ترمیم بینایی تاسیس کرد. مادرش، هلن پیتون، طراح داخلی بود. او در خاطراتش، به بزرگ شدن در «میان افراد خوب، باهوش و اهل سفر» اشاره می‌کند.

سیاست و بازاریابی


دیوید در مدرسه هیل، یک مدرسه شبانه‌روزی در پاتس‌تاون، پنسیلوانیا، تحصیل کرد. در آنجا، با جیمز ای. بیکر سوم، یک تگزاسی که بعدها وزیر امور خارجه رئیس‌جمهور جورج اچ. دبلیو. بوش شد، آشنا شد. آنها در دانشگاه پرینستون هم‌اتاقی و از بهترین دوستان هم بودند.
آقای بیکر در مصاحبه‌ای گفت: دیوید از خانواده‌ای بسیار مرفه بود، اما متواضع و بسیار دوست‌داشتنی بود. او اهداف زندگی‌اش را مشخص کرده بود. او دانشجوی بسیار بهتری نسبت به من بود.
پیتون پس از فارغ‌التحصیلی از پرینستون در سال 1952، مدرک پزشکی خود را از دانشگاه جانز هاپکینز دریافت کرد. او در سمت‌های ارشد در مؤسسه چشم‌پزشکی ویلمر کار کرد و به عنوان رئیس بخش چشم‌پزشکی کالج پزشکی بیلور در هوستون خدمت کرد. در سال 1979، در حالی که هنوز در تلاش برای تهیه هواپیما برای پروژه اوربیس بود، مدیر پزشکی بیمارستان تخصصی چشم ملک خالد در ریاض، عربستان سعودی شد.
دکتر پیتون سه بار ازدواج کرد که دو مورد از آنها به طلاق انجامید. همسر سوم او دایان نیز در سال 2022 درگذشت. علاوه بر پسرش، دو نوه از او به یادگار مانده است.
دکتر پیتون در سال 1987، پس از اختلاف با هیئت مدیره، سمت خود را به عنوان مدیر پزشکی پروژه اوربیس ترک کرد و اگرچه ارتباط رسمی او با این سازمان پایان یافته بود، اما او گهگاه به عنوان مشاور غیررسمی فعالیت می‌کرد.
این سازمان که اکنون اوربیس اینترنشنال نام دارد، سومین هواپیمای خود را که یک MD-10 اهدایی از فدرال اکسپرس است، به پرواز درآورده است.
طبق آخرین گزارش سالانه، از سال 2014 تا 2023، شرکت اوربیس بیش از 621 هزار عمل جراحی انجام داده و بیش از 424 هزار جلسه آموزشی برای پزشکان، پرستاران و سایر ارائه‌دهندگان خدمات درمان ارائه داده است.
دکتر هانتر چروِک، معاون رئیس خدمات و فناوری‌های بالینی این سازمان، در مصاحبه‌ای گفت: «این هواپیما واقعاً یک مکان بی‌نظیر است. این یک ایده فوق‌العاده جسورانه و رؤیایی بود.

لینک کوتاه:
https://www.siasatvabazaryabi.ir/Fa/News/775385/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

متا اپ دستیار هوش مصنوعی خودش را رونمایی کرد

بازی Lost Soul Aside دوباره تأخیر خورد

پیاده‌روی سریع، خطر بیماری‌های قلبی را کاهش می‌دهد

تولید اولین ژنراتور فضایی برای تولید برق هسته‌ای

آپدیت PS5 Pro بازی Returnal عرضه شد

ناجی جان فضانوردان آپولو 13 درگذشت

تاکید بر همکاری ‌های دو جانبه بنیاد مازندران با دانشگاه علوم کشاورزی

درخشش دو غول آسمانی؛ مقارنه ماه و سیاره مشتری در شامگاه امروز

هوش مصنوعی NotebookLM گوگل حالا پادکست فارسی هم می‌سازد!

رویداد State of Play مختص Borderlands 4 به‌زودی برگزار می‌شود

لبخند آسمان بر فراز مکزیک

جت‌های تجاری می‌توانند به‌زودی زمین را خنک کنند

تحقیق جدید جهانی؛ واکسن کرونا بی‌خطر است یا خطرناک؟

مراسم بزرگداشت روز روانشناس با حضور روانشناسان بنیاد شهید و امور ایثارگران برگزار شد

سونی به دنبال جدا کردن بخش توسعه‌ی سنسورهای دوربین خود است

تحقیق جدید جهانی: واکسن کرونا بی‌خطر است یا خطرناک؟

نجات دو ماهواره از مدار اشتباه توسط مهندسان چینی

هوش مصنوعی، آرتروز را در عرض چند دقیقه با دقت 98 درصدی تشخیص می‌دهد

سه شنبه های تکریم و پاسخگویی مدیر کل بنیاد مازندران به جامعه ایثارگری/ صداقت و شفاف سازی اولویت ارائه خدمت به ایثارگران

کاهش آسیب‌های ناشی از جنگ با کمک علم روانشناسی

اتفاق مهم برای ایرانی‌‌ها؛ زبان فارسی به هوش مصنوعی پادکست‌ساز گوگل اضافه شد

اسپاتیفای در سه‌ماهه اول 2025 بیش از 100 میلیون دلار به پادکسترها پول داده است

چگونه از گوگل برای ترجمه عکس استفاده کنیم؟

اهتمام دولت چهاردهم بر بزرگداشت هرچه باشکوه‌تر مراسم سالگرد شهدای دولت

دستاورد بزرگ فوجیتسو: ساخت کامپیوتر کوانتومی 256 کیوبیتی با 4 برابر قدرت بیشتر

متا از API مدل‌های هوش مصنوعی Llama برای توسعه‌دهندگان پرده برداشت

22 سال از تولد فروشگاه آیتونز اپل گذشت

متا با ایده‌ای هیجان‌انگیز به جنگ ChatGPT می‌رود؛ تلفیق هوش مصنوعی با شبکه‌های اجتماعی

کلاهبرداری در شبکه شاد: از حساب والدین به‌نام مدرسه برداشت می‌شود

استفاده معلمان چینی از هوش مصنوعی برای نمره دادن به تست‌های دانش‌آموزان

تصویر روز ناسا؛ حلقه‌های سیاره زحل ناپدید شدند

هشدار محققان: داروهای رایجی که کودکان را مستعد آسم و آلرژی می‌کند

پدرخوانده هوش مصنوعی: مردم هنوز متوجه خطر هوش مصنوعی نیستند

تصویر رسمی گلکسی S25 اج لو رفت؛ خودنمایی حاشیه‌های باریک و دوربین دوگانه

حافظه چت‌جی‌پی‌تی به چه دردی می‌خورد؟

گوشی CMF Phone 2 Pro در قامت قاتل پرچمداران اقتصادی از راه رسید

پیش‌خرید تصاویر ماهواره‌های بومی بخش خصوصی از سوی سازمان فضایی

رمز ماندگاری گفتمان شهید رئیسی، مردم‌داری و حضور میدانی است

واتس‌اپ تماس صوتی و تصویری را به نسخه وب می‌آورد

بهبود قابل توجه درد زانو با داروی دیابت!

رابط کاربری One UI 8 سامسونگ امکان خلاصه سازی ویدیو در هر وب‌سایتی را فراهم می‌کند

اولین ماهواره‌های آمازون برای ارائه اینترنت پرتاب شدند

مشخصات دوربین آنر مجیک 8 پرو لو رفت؛ رقیب جدی گلکسی و آیفون در حوزه عکاسی

راز موفقیت بونوبوهای ماده در برابر سلطه نرها

راهکار نوین محققان دانشگاه تهران برای جداسازی دی‌اکسید کربن از پساب‌های صنعتی

هوش مصنوعی بازگشت تومور مغزی در کودکان را پیش‌بینی می‌کند

مصرف گوجه‌فرنگی می‌تواند جلوی افزایش وزن را بگیرد

مشخصات دیمنسیتی 9500 لو رفت؛ تراشه پرقدرت مدیاتک برای گوشی‌های رده‌بالا

تبدیل ربات‌های انسان‌سوار فیلم‌های تخیلی به واقعیت

دولینگو هوش مصنوعی را جایگزین نیروهای پیمانی خود می‌کند