سیاست و بازاریابی

آخرين مطالب

تماس مجدد «وویجر 1» با زمین از فاصله 24 میلیون کیلومتری نکات خواندني

تماس مجدد «وویجر 1» با زمین از فاصله 24 میلیون کیلومتری
  بزرگنمايي:

سیاست و بازاریابی - ایسنا / فضاپیمای «وویجر 1» با فرستنده‌ای که از سال 1981 تاکنون استفاده نشده بود، به خانه پیام فرستاد.
به دنبال مشکلات ارتباطی اخیر، فضاپیمای «وویجر 1»(Voyager 1) ناسا به استفاده از یک فرستنده رادیویی پشتیبان متوسل شد که از سال 1981 تاکنون به مدت 43 سال غیر فعال بود.
به نقل از اسپیس، این کاوشگر میان‌ستاره‌ای پس از قرار دادن خود در حالت حفاظتی برای حفظ انرژی، مکث کوتاهی را در برقراری ارتباط با زمین تجربه کرد.
نیت برای ارتباط مجدد با «وویجر 1» با فرمانی در تاریخ 16 اکتبر 2024 از شبکه فضایی عمیق ناسا(DSN) که آرایه‌ای جهانی از آنتن‌های رادیویی غول پیکر است، آغاز شد و به فضاپیما دستور داده شد یکی از گرم کننده‌های خود را روشن کند.
تیم عملیات این مأموریت برای اولین بار در تاریخ 18 اکتبر متوجه شد که مشکلی در «وویجر 1» وجود دارد، زمانی که فضاپیما نتوانست به آن فرمان پاسخ دهد.
طبق بیانیه ناسا، این تیم بعداً متوجه شد که فضاپیما فرستنده رادیویی باند X اولیه خود را خاموش کرده و در عوض به فرستنده رادیویی باند S ثانویه خود سوئیچ کرده است که انرژی کمتری مصرف می‌کند.
مقامات ناسا در یک بیانیه گفتند: به نظر می‌رسد که سیستم حفاظت از خطای این فضاپیما که به طور مستقل به مسائل داخلی آن واکنش می‌دهد، این فرستنده را خاموش کرده است.
این تیم اکنون در حال جمع‌آوری اطلاعاتی است که به آن کمک می‌کند دریابد که چه اتفاقی افتاده و «وویجر 1» را به عملیات عادی بازگرداند.
سیستم حفاظت از خطای «وویجر 1» می‌تواند به دلایل مختلفی فعال شود. مثلاً اگر فضاپیما منبع تغذیه خود را بیش از حد مصرف کند. اگر این اتفاق بیفتد، فضاپیما تمام سیستم‌های غیر ضروری را خاموش می‌کند تا انرژی خود را حفظ کند و به ماموریتش ادامه دهد.
پس از ارسال دستورالعمل‌ها به «وویجر 1» در تاریخ 16 اکتبر، این تیم انتظار داشت که ظرف چند روز داده‌ها را از فضاپیما دریافت کند. به طور معمول حدود 23 ساعت طول می‌کشد تا فرمانی برای طی کردن بیش از 15 میلیارد مایل(24 میلیارد کیلومتر) به فضاپیما در فضای میان‌ستاره‌ای برسد و سپس 23 ساعت دیگر برای دریافت سیگنال پاسخ طول می‌کشد.
با این حال در 18 اکتبر، این تیم قادر به تشخیص سیگنال در فرکانس باند X که آنتن‌های DSN به آن گوش می‌دادند، نبود. این به این دلیل بود که سیستم حفاظت از خطای این فضاپیما برای استفاده از انرژی کمتر، سرعت ارسال داده‌ها توسط فرستنده رادیویی آن را کاهش داده بود.
تیم عملیات سرانجام توانست یک سیگنال را در اواخر همان روز دریافت کند، اما پس از آن در 19 اکتبر، زمانی که فرستنده باند X خاموش شد، ارتباط با «وویجر 1» به طور کامل متوقف شد.
اعتقاد بر این است که سیستم حفاظت از خطای این فضاپیما دو بار دیگر فعال شده است و در نهایت باعث شده که به فرستنده رادیویی باند S سوئیچ کند که از سال 1981 تاکنون استفاده نشده بود.
با توجه به اینکه این فضاپیما در فاصله‌ای بسیار دور از ما قرار دارد، تیم عملیات مطمئن نبود که سیگنالی از فرستنده‌ای که 43 سال است استفاده نشده، دریافت کند و از این فاصله سیگنالی در فرکانس باند S قابل شناسایی باشد، به ‌ویژه به این دلیل که فرستنده سیگنال بسیار ضعیف‌تری را در حالی که انرژی کمتری مصرف می‌کند، ارسال می‌کند.
با این حال این تیم نمی‌خواست خطر کند و سیگنال دیگری به فرستنده باند X ارسال و سیستم حفاظت از خطا را دوباره تحریک کند. بنابراین در عوض، فرمانی به فرستنده باند S در 22 اکتبر فرستاده شد و دو روز بعد در تاریخ 24 اکتبر، این تیم بالاخره توانست دوباره با «وویجر 1» ارتباط برقرار کند.
اکنون این تیم بررسی خواهد کرد که چه چیزی ممکن است سیستم حفاظت از خطای فضاپیما را در وهله اول به راه انداخته باشد. با این حال ممکن است هفته‌ها طول بکشد تا اپراتورها مشکل اصلی را شناسایی کنند.
«وویجر 1» که در سال 1977 به فضا پرتاب شد، در سال 2012 به فضای میان‌ستاره‌ای رفت و اولین فضاپیمایی بود که از مرز منظومه شمسی ما عبور کرد.
سفر در اعماق فضا به ابزارهای آن آسیب وارد کرده و باعث افزایش تعداد مشکلات فنی آن شده است.
در حالی که سن و فاصله زیاد این فضاپیما از زمین می‌تواند تعمیر و نگهداری آن را چالش برانگیز کند، «وویجر 1» همچنان به ارسال داده‌های حیاتی از فراتر از منظومه شمسی ادامه می‌دهد.

لینک کوتاه:
https://www.siasatvabazaryabi.ir/Fa/News/759446/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

پردازنده پرقدرت M5 اپل امسال وارد این 5 محصول جدید می‌شود

حباب‌های یخ به پیام‌رسان‌های جدید بدل شدند!

رقابت چین با گوگل و OpenAI؛ هوش مصنوعی جدید بایدو ویدیو می‌سازد

سرعت دادن به توسعه پنل‌های خورشیدی با کاوشگر رباتیک

ویندوز 11 با عبور از ویندوز 10 به محبوب‌ترین سیستم‌عامل دسکتاپ دنیا تبدیل شد

ساخت نانوحسگری که سلامت غذا را در 15 دقیقه آزمایش می‌کند

گزارش: تیم Forza Motorsport در استودیوی Turn 10 دیگر وجود ندارد

بازی کردن با ربات‌ها باعث می‌شود بیشتر شبیه به انسان باشند

بازی جدیدی از سری Resident Evil معرفی شد

عکس تلسکوپ فضایی جیمز وب از خوشه گلوله

گزارش: کمپین تبلیغاتی The Wolf Among Us 2 تا پاییز آغاز می‌شود

نوزادان درد را متفاوت از بزرگسالان تجربه می‌کنند

پروژه آیپد تاشو اپل موقتا لغو شد؟

از مورچه‌های بالدار متنفرید؟ اجداد غول‌پیکر آن‌ها زمانی هم‌اندازه مرغ مگس بودند

کشف راز ناپدید شدن شکم در عنکبوت‌های دریایی

هواوی و اپل، پادشاه بازار موبایل چین شدند

برای نخستین‌بار ژنوم کامل یک انسان از دوران مصر باستان رمزگشایی شد

دوربین زوم گلکسی S26 اولترا سوژه افشاگری شد

وحشت باستانی‌تر؛ هیولاهایی که پیش از دایناسورها بر زمین حکمرانی می‌کردند

گوشی رسمی جام جهانی ورزش‌های الکترونیکی 2025 مشخص شد

ورا روبین و انقلاب داده‌های نجومی؛ دانشمندان چگونه هر شب 20 ترابایت داده را مدیریت می‌کنند؟

به‌لطف هوش مصنوعی، هزینه تولید GTA 7 کمتر از GTA 6 خواهد بود

دیدار معاون تعاون و امور اجتماعی بنیاد با خانواده شهیدان قاسمی، فروغی‌راد و مهری در استان زنجان

این تعمیرپذیرترین گوشی دنیا است!

تاریخ ناگفته فضانوردی؛ اولین موجوداتی که به مدار ماه سفر کردند، انسان نبودند

همکاری ایکس‌ باکس و کوجیما در بازی OD همچنان ادامه دارد

ساخت ابزار اندازه‌گیری سرعت پیری و پیش‌بینی زوال عقل

قانون عجیب در آمریکا؛ چرا ظرفیت باتری آیفون و گلکسی از گوشی‌های چینی کمتر است؟

پدیده نجومی کم‌نظیر در تاریخ: دو ستاره درحال انفجار همزمان در آسمان ظاهر شده‌اند

دیدار معاون تعاون و امور اجتماعی بنیاد با خانواده شهیدان قاسمی و فروغی‌راد در استان زنجان

استودیوی Arrowhead: بازی Helldivers 2 هرگز روی سرویس گیم پس عرضه نخواهد شد

مشخصات رقیب پرادعای گلکسی زد فلیپ 2025 لو رفت

جستجو در گوگل می‌تواند خلاقیت را سرکوب کند

قدرت اعجاب‌انگیز؛ تراشه جدید ای‌ام‌دی رکوردشکنی کرد

عکس روز ناسا از سحابی ماهی مرکب

آیکون جدید هوش مصنوعی گوگل در اندروید و آیفون فعال شد

مغز انسان حتی در پیری هم نورون‌های جدید تولید می‌کند

جنبش Stop Killing Games؛ تلاش گیمرها برای نجات بازی‌ها

گلکسی S25 اج در یک بازار از مدل پلاس پرفروش‌تر شد

زمین در دورترین فاصله از خورشید قرار دارد، پس چرا هوا تا این اندازه گرم است؟

انتقاد از تهیه‌کننده Xbox به دلیل توصیه استفاده از هوش مصنوعی به کارکنان اخراج‌ شده

شکنجه‌گاه آیفون؛ جایی که مقاومت گوشی‌های اپل زیر ذره‌بین می‌رود

سفر در زمان با «جیمز وب» برای کشف سرگذشت کهکشان راه شیری

مانیتور هوشمند جدید سامسونگ 7 سال آپدیت نرم‌افزاری دریافت می‌کند!

ناسا تایید کرد: ورود مهمان فضایی از اعماق کهکشان به منظومه شمسی!

اژدهای 64 هسته‌ای AMD، سریع ‌ترین پردازنده دسکتاپ جهان شد!

شایعه: مدت زمان کمپین بازی Battlefield 6 فقط 6 ساعت خواهد بود

دانشمندان برای اولین بار در جهان، نور را از وسط مغز انسان رد کردند

اولین گوشی tri-fold سامسونگ معرفی می‌شود؛ هفته آینده منتظر باشیم؟

مشکل باتری گوشی پیکسل 6a هفته آینده برطرف می‌شود