سیاست و بازاریابی

آخرين مطالب

ارزان‌ترین باتری مادام‌العمر هم کشف شد! نکات خواندني

ارزان‌ترین باتری مادام‌العمر هم کشف شد!
  بزرگنمايي:

سیاست و بازاریابی - خبرآنلاین / شاید اینکه یک منطقه پوشیده از خاکستر آتشفشان باشد، اصلا خوب به نظر نرسد؛ اما چیزی که دانشمندان به تازگی کشف کرده‌اند نشان می‌دهد که این مواد ترکیب نادری از خواص مفید دارند که می‌توانند ذخیره انرژی مفیدی داشته باشند. 
قطعا اولویت قرار دادن انرژی خورشیدی در دنیای امروز بسیار مهم است. دانشمندان انرژی خورشیدی را اولویت خود قرار دادند و به جای پانل‌های فتوولتائیک خورشیدی، برج‌هایی در صحرا را مورد بررسی قرار دادن که ردیف‌های عظیمی از آینه‌های سهمی (پارابولیدال) در اطراف آن‌ها طراحی شده‌اند و برای خورشید و انعکاس نور آن به سمت یک نقطه طراحی شده‌اند.

سیاست و بازاریابی


انرژی تولید شده توسط این سیستم اغلب بیش از 1000 درجه سانتی‌گراد (1832 درجه فارنهایت) است. این گرما را می‌توان مستقیماً یا با استفاده از توربین بخار برای تولید برق استفاده کرد یا می‌توان آن را برای استفاده بعدی با گرم کردن نوعی باتری حرارتی ذخیره کرد. بسیاری از این نوع تاسیسات از نمک‌های مذاب برای این منظور استفاده می‌کنند، زیرا خواص حرارتی آنها ذخیره و بازیابی گرما را در دماهای بالا امکان‌پذیر می‌کند.
نمک‌های مذاب دارای معایب قابل توجهی هستند. آنها می‌توانند فوق العاده خورنده باشند، تجهیزات را از بین ببرند و عمر مفید یک تاسیسات را کاهش دهند. همچنین ممکن است تولید آنها پرهزینه باشد و گاهی اوقات در دماهای پایین‌تر جامد شوند و کار کردن با آن‌ها به دردسر تبدیل شود.
این جا است که خاکستر آتشفشانی به کار می‌آید!
در سال 2021 یک آتشفشان منفرد در جزیره لاپالما در جزایر قناری فوران کرد و مناطق اطراف را به وسعت 200 میلیون متر مکعب یعنی چیزی حدود 80هزار استخر شنای المپیک، غرق در خاکستر و سنگ آذرین کرد.

سیاست و بازاریابی


در واقع یکی از ویژگی‌های آن این است که اصلا کمبود خاکستر آتشفشانی نداریم. حتی سالیانه مقدار زیادی خاکستر آتشفشانی وارد پروژه‌های مهندسی می‌شود. بنابراین محققان پتانسیل آن را به‌عنوان یک وسیله ذخیره‌سازی گرما آزمایش کردند؛ آن‌ها به شکل گلوله‌های خاکستر فشرده کردند و به طور مکرر آنها را بین 250 تا 750 درجه سانتی‌گراد (480 تا 1380 درجه فارنهایت) طی 1000 بار، گرم و سرد کردند.
محققان متوجه شدند که خاکستر دارای رسانایی گرمایی و ظرفیت گرمایی عالی است و همچنین از نظر فیزیکی و شیمیایی پایدار است و فقط 0.54 درصد افزایش جرم حاصل از اکسیداسیون طی این 1000 بار داشت.
علاوه بر این، آن‌ها دریافتند که خاکستر در کنار نمک‌های مذاب به خوبی کار می‌کند. اگر خاکستر با نمک‌های مذاب مخلوط شود، می‌تواند اثرات خورنده نمک‌ها را از بین ببرد، انرژی کافی دخیره کند و هزینه کمتری داشته باشد. خاکستر حتی می‌تواند در مخازنی که از نمک مذاب برای انتقال گرما استفاده می‌شود قرار گیرد و به خوبی از پس این مرحله بر بیاید.
این خاکسترها همچنین می‌توانند به عنوان یک گیرنده پرتوهای خورشیدی عمل کند، به این شکل که پرتوهای متمرکز خورشیدی مستقیماً به سمت ساختاری که از خاکستر ساخته شده است جذب می‌شوند و تبدیل گرما به برق با راندمان بالا را فراهم می‌کند.
در نهایت محققان می‌گویند خاکستر آتشفشانی از جزیره لاپالما، پتانسیل بسیار زیادی برای تبدیل شدن به یک ماده جایگزین و پایدار برای استفاده در میدان TES دارد که در عین حال مقرون به صرفه است و همچنین امکان صرفه‌جویی در ذخیره انرژی را فراهم می‌کند.
منبع: newatlas

لینک کوتاه:
https://www.siasatvabazaryabi.ir/Fa/News/741651/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

اداره کل بنیاد فارس دو تفاهم نامه با مرکز وکلا و ستاد دیه استان امضا کرد

ماجرای آیفون 13 های 40 میلیونی چیست؟

پرواز سهام آلفابت با انتشار درآمد 88 میلیارد دلاری

وعده بزرگ ایلان ماسک: 10 میلیارد ربات انسان‌نما عرضه می‌کنیم!

سامسونگ یکم آذرماه در کنفرانس توسعه‌دهندگان اطلاعاتی درباره One UI 7.0 منتشر می‌کند

ستار هاشمی: نمی‌توانیم زمان دقیقی را برای آغاز فرایند رجیستری اعلام کنیم

درمان اعتیاد با تاباندن اشعه به مغز

گرافن تحت تابش امواج تراهرتز مثل عسل رفتار می‌کند

فرمانده مرکز مقاومت بسیج بنیاد شهید و امور ایثارگران با خانواده‌های شهدا دیدار کرد

پارک علم و فناوری دانشگاه شهید بهشتی بازوی اجرایی مرکز دانش‌پژوهان در تهران است

افزایش طول عمر باتری‌ها با افزودن یک لایه محافظ جدید

تراشه هوش مصنوعی «اوپن‌ای‌آی» در سال 2026 ساخته می‌شود

پیش نویس سند مسئولیت های اجتماعی کیش همزمان با روز کیش رونمایی می شود

دعوت سرپرست بنیاد شهید آذربایجان‌شرقی از هنرمندان استان برای شرکت در جشنواره ملی هنرهای تجسمی «ایثار»

تکریم جامعه هدف و ترویج فرهنگ ایثار و شهادت باید سرلوحه کار همه ما قرار گیرد

بیانیه حریم خصوصی

مسئولان وظیفه دارند از خون شهدا و فداکاری‌های آنان پاسداری کنند

سازمان های تابعه

مایکروسافت مخفیانه قابلیت Recall را روی ویندوز نصب نمی‌کند

آیین‌نامه واردات آیفون به‌زودی اعلام می‌شود

هاشمی: اقدام درباره فیلترینگ در دستور کار جدی دولت است

سخنگوی دولت: گوشی‌های آیفونی که در گذشته خریداری شده‌اند هم رجیستر می‌شوند