سیاست و بازاریابی

آخرين مطالب

شبکه ملی اطلاعات چه تاثیری در گسترش خدمات ابری داخلی در کشور دارد؟ نکات خواندني

شبکه ملی اطلاعات چه تاثیری در گسترش خدمات ابری داخلی در کشور دارد؟
  بزرگنمايي:

سیاست و بازاریابی - ایسنا / یکی از اهداف شبکه ملی اطلاعات، ایجاد زیرساخت‌هایی برای ارائه خدمات ابری داخلی و تأمین 80 درصدی از کل نیاز خدمات ابری کشور است که مزیت‌های گوناگونی مانند برخورداری از امنیت بالا در مقایسه با سایر راه‌های ذخیره‌سازی، دارد.
روز گذشته سید محمد امین آقامیری- دبیر شورای عالی و رییس مرکز ملی فضای مجازی میزان پیشرفت شبکه ملی اطلاعات را با توجه به شاخص‌های جدید، 59.18 درصد اعلام کرد.
وی با بیان اینکه تحقق شبکه ملی اطلاعات باعث ایجاد دسترسی‌های با کیفیت بیشتر و ارائه خدمات مطلوب‌تری برای مردم می‌شود، گفت دستگاه‌های مختلفی برای تحقق این شبکه از سالیان گذشته مشغول کار هستند و مرکز ملی فضای مجازی نیز برای ارزیابی این شبکه، شاخص‌ها و اهدافی را مطابق سند طرح کلان و معماری شبکه ملی مصوب شورای عالی فضای مجازی و با مشارکت دستگاه‌های متولی تعیین کرده و براساس همین شاخص‌ها و اهداف، میزان پیشرفت شبکه ملی سنجیده می‌شود.

یکی از اهداف شبکه ملی اطلاعات، ایجاد زیرساخت‌هایی برای ارائه خدمات ابری داخلی و تأمین 80 درصدی از کل نیاز خدمات ابری کشور است. برای فهم بهتر از اینکه خدمات ابری چیست به این مثال توجه کنید. فرض کنید شرکتی بخواهد با ساخت یک اپلیکیشن وارد حوزه کسب و کار اینترنتی شود؛ در ابتدای امر نیازمند یک برنامه نوشته شده و کاربرانی هستیم که با نصب آن بر روی تلفن همراه و یا رایانه خود از آن استفاده کنند. 
در سمت روبه روی کاربر، مالک اپلیکیشن یا همان شرکت خدمات دهنده، حجم زیادی از اطلاعات در اختیار دارد که نیازمند منابع پردازش، ذخیره سازی و نتورک سوئیچینگ است که این اطلاعات هم ذخیره و هم پردازش شود.
بر این مبنا اگر تعداد کاربران اپلیکیشن زیاد شوند، نیازمند سرورهایی هستیم که کار پردازش اطلاعات و ذخیره سازی را انجام دهند؛ همچنین با افزایش سرورها نیازمند دیتاسنتر و متخصصان آی تی هستیم که از آنجا مراقبت کنند و این مسئله موجب می‌شود صاحبان کسب‌و کارهای مجازی و استارتاپ‌ها به اندازه متخصصان حوزه‌ای که خدمات می‌دهند، متخصصان سخت افزار و آی تی استخدام کنند و به جای توسعه خدمات تخصصی، باید برای توسعه زیرساخت‌های فنی هزینه کنند.
توسعه خدمات فضای ابری اما بار مهمی را در این زمینه از دوش صاحبان کسب و کار برمی دارد. مهم‌ترین مزیت خدمات ابری این است که سریع می‌توان فضای ذخیره سازی را توسعه داد. برای توضیح ساده از خدمات ابری باید گفت فضای ابری یک حافظه مانند یک هارد با ظرفیت بسیار بالا است که توسط شرکت‌های ارائه دهنده آن تهیه شده و شما به‌جای اینکه اطلاعات خود را در گوشی، کامپیوتر، لبتاب یا تبلت خود ذخیره کنید، آن را در آن فضا ذخیره می‌کنید با این تفاوت که برای دسترسی و ذخیره نیاز به اتصال به اینترنت دارید و در هر جای دنیا که نیاز به آن فایل‌ها داشته باشید، کافی است به اینترنت متصل شوید تا به آن اطلاعاتی که ذخیره کرده‌اید دسترسی یابید؛ یعنی برای دسترسی به اطلاعات خودتان نیازی نیست حتما کامپیوتر یا گوشی یا هرجایی که اطلاعات خود را دارید، همراه داشته باشید.
ذخیره‌سازی ابری یک روش عالی برای بهینه سازی ذخیره‌سازی و اطمینان از آن‌ها است. کاربران فقط هزینه آنچه را که مصرف کرده‌اند، پرداخت خواهند کرد. ویژگی هیجان‌انگیز دیگر اقدامات امنیتی مسیر ذخیره‌سازی ابر است. این ویژگی از رمزگذاری داده برای ذخیره اطلاعات از هک شدن استفاده می‌کند و از احراز هویت دو و سه عاملی برای رها کردن دسترسی غیرمجاز به داده‌ها استفاده می‌کند.
خدمات ابری مزیت‌های مختلفی دارد یک اینکه فضای ابری همه جا هست یا حداقل هر جا که کامپیوتر و اتصال اینترنتی وجود دارد. در مقایسه با سایر راه‌های ذخیره‌سازی، خدمات ابری از امنیت بالاتری هم برخوردارند. همچنین با استفاده از ذخیره آنلاین اطلاعات، شرکت‌ها هزینه‌های منابع داخلی را کاهش می‌دهند چراکه با استفاده از این فناوری، خود شرکت برای مدیریت و ذخیره اطلاعات خود به هیچگونه قدرت داخلی و پشتیبانی احتیاج ندارد و فروشنده ذخیره‌سازی ابر همه کارها را انجام می‌دهد.
خدمات ابری ویژگی همگام‌سازی را ارائه می‌دهد و می‌توانید داده‌های ذخیره‌سازی ابر را با هر دستگاهی که می‌خواهید همگام سازی کنید و از هر دستگاه و هر قسمت از جهان به داده‌های خود دسترسی پیدا کنید؛ برای دسترسی یا مشاهده داده های خود نیازی به هارد دیسک یا فلش ندارید و همه کارها بصورت آنلاین انجام می‌شود. نکته قابل توجه این است که برای استفاده از سرویس ذخیره سازی ابری به هیچ دانش فنی و تخصصی نیاز ندارید و همه کارهای سنگین را خود فروشنده، مدیریت می‌کند.
بسیاری از استارتاپ­‌ها ایده­‌های اولیه خود را جلو می­‌برند اما در تأمین هزینه زیرساختی ناتوان می­‌مانند اما استفاده از خدمات ابری هزینه­‌های نگهداری و امنیت دیتاسنترها را کاهش داده و چالش­‌ها و پیچیدگی این کار را به شرکت سرویس دهنده واگذار می­‌کند.
سرویس‌های خدمات ابری همچنین time to market (زمانی که یک کسب‌و کار برای ایجاد و عرضه محصول سپری می‌کند) را کم کرده، مسائل فنی را به شرکت خدمات دهنده واگذار می‌کند. بسیاری از استارتاپ‌ها ایده‌های اولیه خود را جلو می‌برند اما در تأمین هزینه زیرساختی ناتوان می‌مانند اما استفاده از خدمات ابری هزینه‌های نگه داری و امنیت دیتاسنترها را کاهش داده و همچنین مشکلات نفوذ و دسترسی به اطلاعات را به شرکت سرویس دهنده واگذار می‌کند.
شبکه ملی اطلاعات به دنبال توسعه این اتفاق در کشور است تا سرویس­‌دهنده‌های خدمات ابری در کشور خدمات خود را در مقیاس‌­های بزرگتر و باکیفیت خدمات بالاتر ارائه‌کند. علاوه بر مزیت­های این زیرساخت برای عرضه‌کنندگان خدمات کاربردی، یکی دیگر از مزیت­‌های توسعه قطب­‌های مراکز داده و خدمات میزبانی افزایش پایداری خدمات و کاربردها به شرایط 7×24 است تا خدمات بدون وقفه و قطعی عرضه شود. این موضوع باعث می‌­شود کاربران نیز خدمات را با سرعت بیشتر و تأخیر کمتر و در واقع با کیفیت بهتر دریافت کنند. 

لینک کوتاه:
https://www.siasatvabazaryabi.ir/Fa/News/737331/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

دیدار معاون رییس جمهور با خانواده شهید مدافع حرم «نریمانی» در کرج

تولید نمایشگر آیفون 16 و آیفون 16 پرو به‌زودی شروع می‌شود

وسترن دیجیتال از اولین HDD اکسترنال 2.5 اینچی 6 ترابایت رونمایی کرد

آی‌مسیج پس از قطعی کوتاه‌، مجددا در دسترس قرار گرفت

موتورولا Moto X50 Ultra با تراشه اسنپدراگون 8 اس نسل 3 معرفی شد

حل مشکلات ریاضی با کمک نسخه جدید ChatGPT

رونمایی از یک چارچوب جدید برای ساخت اپلیکیشن‌های هوش مصنوعی

سنگ کاغذ قیچی با نسخه جدید ChatGPT

آپدیت One UI 6.1 گلکسی A33 و A73 سامسونگ رسما عرضه شد

این نسخه بازطراحی‌شده گوگل مپ است

بومی‌سازی جوهرهای نانو آنتی‌باکتریال خودکار در کشور

پس از گوگل، OpenAI نیز قراردادی را با ردیت برای استفاده از مطالب آن امضا کرد

پشتیبانی از گوگل درایو به ChatGPT اضافه شد

تحقیقات اروپا از وضعیت ایمنی کودکان در فیس‌بوک و اینستاگرام

زمان انتشار بازی GTA 6 مشخص شد

آمار نشان می‌دهد که تقاضا برای آیپدهای جدید رو به افزایش است

تجهیز «ChatGPT» به حافظه دائمی

حق‌طلبی و عدالت‌خواهی امروز در مقابل نظام سلطه به برکت خون شهدا حاصل شده است/ پارک موزه دفاع مقدس ساری می‌تواند یکی از مراکز گردشگردی برای مردم با هر سلیقه‌ای باشد

اندروید 15 سیستم ویبره گوشی‌ها را هوشمند می‌کند

«خوابیدن» سموم مغز را دفع نمی‌کند!

چرا بشر هنوز به مریخ نرسیده‌ است؟

دختران شهدای گیلان تجلیل شدند

سفر دوم رئیس جمهور به مازندران پربار خواهد بود

گلکسی A53 سامسونگ به One UI 6.1 آپدیت شد

برپایی نمایشگاه عکس رضوی در جزیره کیش

برگزاری امتحانات سراسری انجمن خوشنویسان کیش

مادر شهیدان والامقام «دهشت حائری» به فرزندان شهیدش پیوست

گوگل نسخه مخصوص مدارس هوش مصنوعی Gemini را راه‌اندازی می‌کند

ربات فضانوردی که به زودی به ایستگاه فضایی چین می‌رود

ابلاغ پیام تبریک رحیم سرهنگی به روابط عمومی سازمان منطقه آزاد کیش در 27 اردیبهشت/ حضور جداگانه دو معاون این سازمان برای قدردانی از تلاش کارکنان این روابط عمومی

ارزشمندترین گوشی 5G دنیا معرفی شد

احتمال مرگ زودهنگام مردانی که تستوسترون پایینی دارند!

تمرین فضانوردان ⁧آرتمیس⁩ برای بازگشت به ماه، با لباس و ابزار جدید

تعهدات افزایش تعرفه اپراتورها چگونه بررسی می‌شود؟

اندروید 14 برای تلویزیون با قابلیت تصویر در تصویر معرفی شد

شبیه‌ساز بازی RetroArch برای iOS منتشر شد

اولین تریلر گیم‌ پلی بازی The Casting of Frank Stone منتشر شد

تبلیغ جدید سامسونگ باعث خشم اپل بازها می‌شود

دعانویس نه! پیدا کردن نیمه گمشده خود را به هوش مصنوعی بسپارید

مهارت هوش مصنوعی افراد زنگ خطر بیکاری شما

تصاویری از یکپارچه سازی چهارمین فضاپیمای Starship

مایکروسافت دسته منحصربه‌فردی برای گیمرهای توان‌یاب معرفی کرد

اظهارات سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس درباره طرح صیانت

یک رصد از کهکشان قنطورس در فاصله‌ی 12 میلیون سالِ نوری از زمین

شفق قطبی را در کجا میشه دید؟

مدل تیتانیومی آیپد پرو 2024 با طلای 24 عیار معرفی شد

گوشی‌ها و خودرو شیائومی به هوش مصنوعی اختصاصی مجهز می‌شوند

شفق قطبی چگونه شگل می گیرد؟

بهینه سازی نظریه کرمچاله

دوربین GFX100S II توسط فوجی‌فیلم معرفی شد؛ حسگری بزرگ در بدنه‌ای کوچک