سیاست و بازاریابی

آخرين مطالب

چرا نباید وعده‌های هوش مصنوعی را جدی گرفت؟ نکات خواندني

چرا نباید وعده‌های هوش مصنوعی را جدی گرفت؟
  بزرگنمايي:

سیاست و بازاریابی - خبرآنلاین /هوش مصنوعی در طول دهه‌ها فراز و فرودهای بسیاری داشته و دوران رونق و رکود متعددی را پشت سرگذاشته است.
در سال 1958 بود که نیویورک تایمز در یک مقاله کوتاه، یک کامپیوتر با نام " Perceptron " با ابعادی به اندازه اتاق، مجهز به نوع جدیدی از مدارها را به دنیا معرفی کرد.

سیاست و بازاریابی


Perceptron هم شبیه به ماشین‌های یادگیری امروزی، اگر به پاسخ اشتباه برمی‌خورد، اتصالات خود را تغییر می‌داد تا دفعات بعد بتواند بهتر پیش‌بینی کند. دقیقا مشابه با سیستم‌های هوش مصنوعی مدرن که آنها نیز به همین شیوه کار می‌کنند و با استفاده از قالبی برپایه پیش‌بینی، مدل‌های زبان بزرگ یا LLM می‌توانند پاسخهای متنی با فرمی طولانی و چشمگیر تولید کرده و تصاویر را با متن مرتبط کرده تا تصاویر جدیدی را طبق درخواست‌ها تولید کنند و جالب اینجاست که این سیستم‌ها با تعامل بیشتر با کاربران بهتر و بهتر می‌شوند.
رونق و رکود هوش مصنوعی
یک دهه بعد از آنکه روزنبلات از مارک 1 Perceptron رونمایی کرد، متخصصانی مثل ماروین مینسکی مدعی شدند که دنیا تا اواسط دهه 1970، یک ماشین با هوشی معمولی مثل هوش یک انسان متوسط خواهد داشت ولی به رغم برخی موفقیت‌ها، هوش انسان هنوز برتر بود.
به سرعت مشخص شد که سیستم‌های هوش مصنوعی، چیزی درباره موضوع کارشان نمی‌دانند و بدون داشتن پیش زمینه مناسب و دانش زمینه‌ای، حل دقیق ابهامات موجود در زندگی روزمره تقریبا غیرممکن است . ولی این کاری است که انسان‌ها بدون سختی و دردسر آن را انجام می‌دهند. اولین خزان هوش مصنوعی یا دوره سرخوردگی در سال 1974 در پی ناکامی Perceptron دنیا را فرا گرفت.
البته در دهه 1980، هوش مصنوعی دوباره بازگشت و اولین رونق رسمی هوش مصنوعی به جریان افتاد. سیستم‌های خبره جدیدی ارائه شد و هوش مصنوعی برای حل مشکلات در زمینه‌های مختلف دانش طراحی گردید که می‌توانست اشیا را تشخیص داده و با بهره‌گیری از داده‌های قابل مشاهده، بیماری‌ها را تشخیص دهد.
برنامه‌هایی وجود داشتند که می‌توانستند از داستان‌های ساده، به جمع‌بندی‌های پیچیده‌ای برسند؛ اولین اتومبیل بدون راننده آماده حرکت بود و ربات‌هایی ساخته شد که می‌توانستند نت‌های موسیقی را خوانده و ساز بنوازند و به صورت زنده برای مخاطبان برنامه اجرا می‌کردند.
اما طولی نکشید که همان مشکلات یک بار دیگر، این هیجان را خفه کردند. در سال 1987 بود که دومین خزان هوش مصنوعی از راه رسید. سیستم‌های متخصص، شکست می‌خوردند؛ چرا که قادر به مدیریت اطلاعات جدید نبودند.

سیاست و بازاریابی


در دهه 1990، شیوه برخورد کارشناسان با مشکلات هوش مصنوعی تغییر کرد. گرچه این تحولات منجر به رونق رسمی هوش مصنوعی نشد، اما در این بازه زمانی هوش مصنوعی دستخوش تغییراتی اساسی گردید. محققان در تلاش برای حل مشکلات، به دنبال رویکردهای داده محوری برای یادگیری ماشین بودند که این نحوه کسب دانش را تغییر داد.
این زمان، نشان‌دهنده بازگشت به سبک شبکه عصبی perceptron بود؛ اما این نسخه بسیار پیچیده‌تر، پویاتر و دیجیتال بود. بازگشت به شبکه عصبی، اختراع مرورگر وب و افزایش قدرت محاسباتی، جمع‌آوری تصاویر، استخراج داده‌ها و توزیع مجموعه‌های داده، کار را برای یادگیری ماشین‌ها ساده‌تر کرد.
سفر به زمان حال
حالا با سرعت، به زمان حال می‌آئیم. دوره‌ای که بار دیگر اعتماد به پیشرفت هوش مصنوعی بازگشته و تکرار وعده‌های تقریبا شصت سال پیش را شاهد هستیم. عبارت " هوش مصنوعی عمومی" برای توصیف فعالیت‌های LLM مثل کاری که چت‌ربات‌های هوش مصنوعی مثل ChatGPT انجام می‌دهند، استفاده می‌شود. هوش مصنوعی عمومی یا AGI، ماشینی را توصیف می‌کند که هوشی برابر با هوش انسان دارد؛ یک ماشین خودآگاه است و می‌تواند مشکلات را حل کرده و قدرت یادگیری و برنامه‌ریزی برای آینده دارد و احتمالا هوشیار است.
همانطور که روزنبلات فکر می‌کرد، Perceptron او پایه‌ای برای یک ماشین هوشیار و شبیه به انسان است. این دقیقا همان دیدگاهی است که برخی نظریه‌پردازان معاصر هوشی مصنوعی درباره شبکه‌های عصبی مصنوعی امروزی دارند . در سال 2023، مایکروسافت مقاله‌ای را منتشر کرد که در آن به این نکته اشاره شده بود که عملکرد GPT-4 به شکل چشمگیری به سطح عملکرد انسانی نزدیک است.
اما قبل از آنکه ادعا کنیم که LLM ها، هوشی در سطح انسان را دارا هستند، ممکن است به بررسی ماهیت چرخه‌ای پیشرفت هوش مصنوعی کمک زیادی کنند. بسیاری از مشکلاتی که در ادوار قبلی هوش مصنوعی وجود داشت، هنوز هم وجود دارند و تفاوت در اینجاست که این مشکلات چگونه ظاهر می‌شوند.
به عنوان مثال، مشکل دانش تا به امروز ادامه دارد. ChatGPT به شکلی مداوم در تلاش است تا به اصطلاحات، استعاره‌ها، سوالات بلاغی و اشکال منحصر به فرد زبان که فراتر از پیوندهای دستوری است، پاسخ دهد.
شبکه‌های عصبی مصنوعی می‌توانند با دقتی بالا ، اشیا را در صحنه‌های پیچیده تشخیص دهند ولی اگر تصویری از یک اتوبوس مدرسه که چپه شده را به هوش مصنوعی نشان دهید، هوش مصنوعی با اطمینان بالا و در 97% مواقع می‌گوید که این یک ماشین برف روب است.
درس‌های مهم
در حقیقت، مشخص شده که هوش مصنوعی را به راحتی می‌توان با راهکارهایی که به سرعت برای انسان‌ها قابل شناسایی است،گول زد. فکر می‌کنم که باید با درنظر داشتن اینکه اوضاع در گذشته چطور پیش رفته، این موضوع را مدنظر داشت.
هوش مصنوعی امروزه، متفاوت با هوش مصنوعی در گذشته است؛ اما مشکلات آن همچنان پابرجاست؛ همانطور که گفته می‌شود: تاریخ ممکن است تکرار نشود، اما قافیه تکرار می‌شود.
منبع: popsci

لینک کوتاه:
https://www.siasatvabazaryabi.ir/Fa/News/736721/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

عناوین بعدی بازی Call of Duty لو رفت؛ بازگشت دو سری محبوب با داستان‌های جدید!

نسخه‌ی کامپیوتر گوست آو سوشیما در 180 کشور در دسترس نخواهد بود

شیشه‌های آینده از بامبو ساخته می‌شوند!

سرپرست شرکت عمران، آب و خدمات کیش منصوب شد

شبیه‌ساز بازی‌های پلی استیشن 1 برای آیفون منتشر شد

ابتکار عجیب اینتل برای مدیریت دمای درگاه‌های PCIe

رشیدی کوچی: «طرح صیانت» بداخلاقی و لج‌بازی با مردم است

فضا؛ یک عاشقانه سخت

مغز خاطرات عجیب را بیشتر به یاد می‌آورد

بازی/ Cooking Center؛ آشپزی حرفه‌ای

تولید مدل ارزان‌تر و باریک‌تر گلکسی زد فولد 6 لغو شد؟

سامسونگ نقش نسبتاً پررنگی در اپل ویژن پرو 2 خواهد داشت

یک کشف جدید در مرکز کهکشان

ایده جالب مدیرعامل OpenAI: درآمد همگانی از هوش مصنوعی

ساخت تلسکوپ رادیویی غول‌پیکر چین تکمیل شد

هوش مصنوعی تقلب را یاد گرفت!

روایتگری از شهدا یک امر ضروری است / زنده نگه داشتن آرمانهای شهدا یک تکلیف بزرگ است

تاریخ رونمایی ریلمی GT 6T مشخص شد

مایکروسافت 4 میلیارد دلار در فرانسه سرمایه‌گذاری می‌کند

کشف ابرمدار مغزی که التهاب را مدیریت می‌کند

معرفی ربات جین‌وست؛ با ربات خرید هوشمند را تجربه کنید

گردش زمین و درخشش شفق‌های قطبی بر بلندای کوهستان سبلان؛ اردبیل

زمان در هنگام ورزش کند می‌گذرد!

تکنولوژی پل هوایی، امکان آسفالت کردن اتوبان‌ها رو بدون مسدودیت فراهم میکند

برگزاری میزخدمت پاسخگویی به مسائل ایثارگران فارس با حضور استاندار

حمایت تشکل‌های ایثارگری از اقدامات تحولی بنیاد شهید و امور ایثارگران

مجاهدت‌های نویسندگان سبب ترویج فرهنگ ایثارگری شهدا می‌شود

پیگیری‌های بنیاد شهید و امور ایثارگران در تسهیل فرایند ارایه خودرو به جانبازان

مدل‌های هوش مصنوعی می‌توانند انسان را فریب دهند

سیستم عامل iPadOS همچنان پاشنه آشیل آیپد پروهای اپل است

گمانه‌زنی داغ در محافل نجومی: مشاهده نشانه‌های مشکوک از آثار تمدن فراپیشرفته فضایی

تصاویری از شفق قطبی در یورک آمریکا

نانوذرات ابداعی محقق ایرانی بیماری روده را درمان می‌کند

تکنولوژی پل هوایی، امکان آسفالت کردن اتوبان‌ها رو بدون مسدودیت، فراهم میکند

بازخوانی حقایق دوران دفاع مقدس اقدامی در راستای جهاد تبیین است

جادویی جدید در هوش مصنوعی رونمایی می‌شود

دلایل پربارشی بهار امسال در ایران و جنوب‌غرب آسیا

سید ابراهیم هاشم ورزی، سرپرست روابط عمومی و اموربین الملل سازمان منطقه آزاد کیش شد

سلمانی به ملاقات 7خانواده شهید، آزاده و جانباز رفت

پدر شهیدان والامقام «نعمت الهی» آسمانی شد

مادر شهیدان گرانقدر «توکل» به فرزندان شهیدش پیوست

پیام تسلیت رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران در پی درگذشت مادر شهیدان والامقام «توکلی»

نشست صمیمی مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران گلستان با سرپرست جدید اداره کل راه و شهرسازی استان

در پرداخت پاداش پایان خدمت به روز هستیم / رشد سرانه درمان جامعه ایثار و شهادت

آپدیت جدید پابجی حالت 120 فریم‌برثانیه را در گلکسی S24 فعال می‌کند

فروش چشم‌گیر بازی‌های سونیک ادامه دارد

موفقیت پژوهشگران چین در شبیه‌سازی یک حالت کوانتومی

نتایجی شگفت‌انگیز؛ سیاره‌ای مدفون در اعماق زمین که اسرار ماه را فاش می‌کند

شفق قطبی در بخش‌های دور از قطب شمال؛ احتمال اختلال در سامانه‌های رادیویی و ماهواره‌ای

ماهواره‌های جدید «استارلینک» به مدار زمین رفتند