شناسایی منابع هیدروکربنی با دستگاه اکوساندر در دریای عمان
نکات خواندني
بزرگنمايي:
سیاست و بازاریابی - ایسنا / در عملیات دریایی پژوهشگاه اقیانوسشناسی قرار است با بهرهگیری از دستگاه «مالتی بیم اکوساندر» در شناور کاوشگر خلیج فارس، در اعماق 2500 متری دریای عمان اقدام به شناسایی منابع هیدروکربی و نفتی شود.
این عملیات دریایی با حمایت پژوهشگاه صنعت نفت و مشارکت پژوهشگاه ملی اقیانوسشناسی و علوم جوی و با دستگاه «مالتی بیم اکوساندر» آبهای عمیق، توسط متخصصان پژوهشگاه ملی اقیانوسشناسی و علوم جوی با کاوشگر خلیج فارس و در اعماق 2500متری دریای عمان حد فاصل جاسک تا چابهار، از 4 آذر آغاز شده و به مدت 2 ماه انجام میشود.
این عملیات دریایی در نوع خود منحصر به فرد بوده و تا کنون در کشور انجام نشده است. هدف از انجام این عملیات دریایی، شناخت منابع هیدروکربن از نوع متان جامد است که بر اساس دادههای آن، در آینده امکان برداشت از منابع هیدروکربنی و سوختی در آبهای عمیق را برای اولین بار در پی خواهد داشت.
به گفته کاوشگران اقیانوسشناسی، هماکنون تنها کشورهای چین و ژاپن توانستهاند به صورت آزمایشی شناسایی و برداشت از منابع هیدروکربنی در آبهای عمیق را عملیاتی کنند و این از نوع خود برای جمهوری اسلامی ایران بسیار مهم و حائز اهمیت است.
به نقل از پژوهشگاه ملی اقیانوسشناسی و علوم جوی، دادههایی که در طی این عملیات دریایی توسط متخصصان پژوهشگاه ملی اقیانوسشناسی و علوم جوی دریافت میشود، پس از بررسی و تحلیل در اختیار پژوهشگاه صنعت نفت قرار میگیرد.
لینک کوتاه:
https://www.siasatvabazaryabi.ir/Fa/News/724062/