سیاست و بازاریابی

آخرين مطالب

نماینده مجلس: فیلترشکن مصرف دیتا را دو‌برابر می‌کند و باید پول بیشتری به دولت داد نکات خواندني

نماینده مجلس: فیلترشکن مصرف دیتا را دو‌برابر می‌کند و باید پول بیشتری به دولت داد
  بزرگنمايي:

سیاست و بازاریابی - دیجیاتو / رشیدی با استناد به اصل 79 قانون اساسی، اعتقاد دارد که ادامه فیلترینگ اینستاگرام و واتس‌اپ غیرقانونی است.
نماینده مجلس با اشاره به اینکه دولت دیتا را می‌فروشد، اظهار داشت استفاده از فیلترشکن مصرف دیتای کاربران را دوبرابر می‌کند. ازهمین‌رو، او اعتقاد دارد که برای دانلود یک فایل با فیلترشکن باید دوبرابر پول برای اینترنت پرداخت و قاعدتاً پول بیشتری به وزارت ارتباطات می‌رسد. رشیدی البته تأکید کرد که فیلترکردن با این نیت نبوده، اما ناخواسته فضای مبهمی را به‌وجود آورده است.
«جلال رشیدی کوچی»، نماینده مجلس و عضو کمیسیون امور داخلی کشور، در گفت‌وگویی تفصیلی با روزنامه فرهیختگان، از ادامه فیلتر اینستاگرام و واتس‌اپ انتقاد کرد و آن را غیرقانونی دانست.
او اعلام کرد وقتی اینترنت فیلتر باشد، برای استفاده از شبکه‌های اجتماعی، فیلترشکن نصب می‌کند:
«دیتا را دولت می‌فروشد. وقتی شما برای دانلود یک فایل دو‌برابر پول اینترنت بیشتری دهید، قاعدتاً پول بیشتری به مخابرات و وزارت ارتباطات پرداخت می‌کنید. من نمی‌گویم آن‌ها لزوماً با این نیت این کار را کردند؛ این تصمیم ناخواسته یک فضای مبهمی را به‌وجود آورده است که شما لاجرم مجبور می‌شوید این کار را انجام دهید.»
به‌نظر می‌رسد که این نماینده مجلس به واردات انحصاری اینترنت به کشور توسط شرکت ارتباطات زیرساخت اشاره دارد.

سیاست و بازاریابی

بازار
رشیدی تأکید کرد فیلترشکن گردش مالی در کشور به‌وجود آورده که بسیار سنگین است: «بعضی‌ها، از همان افرادی که نمی‌خواهند بپذیرند، به ما حمله کردند که این گردش مالی که می‌گویید، دقیق نیست. چند روز پیش هم یک فیلترشکن‌فروش را در قم رصد کرده بودند که حدود 46 میلیارد تومان از این راه کسب درآمد داشت. تازه این یک نمونه‌اش بود.»
به عقیده او، به‌نظر می‌رسد که گردش مالی فیلترینگ در کشور ما 40 هزار میلیارد تومان در سال باشد:
«من این را حساب کردم. یک نظرسنجی در صفحه خود گذاشتم و پرسیدم مردمی که درحال‌حاضر در اینستاگرام با فیلترشکن کار می‌کنید، چقدر پول اینترنت دادید؟ در آن زمان تقریباً 30 هزار نفر شرکت کرده بودند. حداقل این مبلغ 100 هزار تومان بود. 30 هزار نفر آنجا شرکت کردند و از آن‌ها تقریباً 20 هزار نفرشان فیلترشکن می‌خریدند. حساب کنید 20 هزار نفر که حداقل صد هزار تومان پرداخت می‌کنند، چقدر می‌شود. این را در یک جمعیت بالاتری تناسب می‌بندیم. آمار‌ها نسبت‌گرفتن نظرسنجی‌ها در یک جامعه آماری است. ما این را در نمودار بردیم. دیدیم از آن جمعیتی که در فضای مجازی ایران فعالیت می‌کنند، حداقل 20 میلیون نفر فیلترشکن می‌خرند. اگر 20 میلیون را ضرب در حداقل 100 هزار تومان در ماه کنیم، حدود دو هزار میلیارد در ماه می‌شود. اگر بخواهیم مقدار آن در سال را حساب کنیم، می‌شود 24 هزار میلیارد تومان. اگر فیلترشکن استفاده کنید، مصرف دیتایتان دوبرابر می‌شود؛ یعنی دوبرابر هزینه اینترنت می‌دهید. آن‌هم اگر حداقل 20 هزار میلیارد درنظر بگیریم، می‌شود 44 هزار میلیارد تومان در سال.»
«ادامه فیلترینگ غیرقانونی است»
رشیدی با بیان اینکه در بحث فیلترینگ به قانون اساسی استناد می‌کنند، به اصل 79 این قانون اشاره کرد و گفت:
«برقراری حکومت نظامی ممنوع است. در حالت جنگ و شرایط اضطراری نظیر آن، دولت حق دارد با تصویب مجلس شورای اسلامی، موقتاً محدودیت‌های ضروری برقرار سازد. ولی مدت آن به‌هرحال نمی‌تواند بیش از 30 روز باشد. درصورتی‌که ضرورت همچنان باقی باشد، دولت موظف است مجدداً از مجلس کسب مجوز کند. اصل 79 می‌گوید در جمهوری اسلامی اصلاً حکومت نظامی نداریم. بعد در ادامه می‌گوید در شرایط جنگ و اضطرار، مانند اتفاقات پارسال، محدودیت ضروری در شرایط اضطرار و موقعیت مشابه یعنی چه. دولت می‌تواند موقتاً فضای مجازی یا اینترنت را با تصویب مجلس ببندد، اما اگر بیشتر از 30 روز شد، به‌هر‌حال باید مجدداً از مجلس مصوبه بگیرد.»
وی با اشاره به اینکه دولت سال گذشته بنابر شرایط اضطرار تصمیم به فیلترینگ گرفت، اظهار داشت فیلترینگی که الان انجام شده، مخالف اصل 79 قانون اساسی است و دولت باید از مجلس اجازه بگیرد.
به گفته رشیدی، مجلس می‌تواند از رئیس‌جمهور و وزیر ارتباطات درباره فیلترینگ سؤال کند، اما به اعتقاد او، وزیر ارتباطات در رابطه با فیلترینگ فقط مجری است.
این نماینده مجلس تأکید کرد که فیلترکردن نباید یک روش دائمی باشد: «در برخی مواقع، شرایط مملکت ما به‌گونه‌ای است که لازم است در یک برهه خاص فیلتر کنیم، همه هم این را می‌پذیرند؛ مانند اتفاقات سال گذشته. رئیس‌جمهور آمد و گفت تا فضا آرام شود، ما فیلتر می‌کنیم. اینستاگرام و واتس‌اپ را می‌بندیم. گفتند فضا که آرام شد رفع فیلتر می‌کنیم. اگر فضا آرام شده – که به نظر همین‌طور است – پس چرا رفع فیلتر نشد؟»
به باور او، این تضادی که در بیان وجود دارد، موجب عدم اعتماد در جامعه می‌شود: «این باعث می‌شود دفعه بعدی اگر حرفی زدید، مردم اعتماد نکنند.»
«فیلترینگ نتیجه مطلوبی به‌دنبال ندارد»
این نماینده مجلس اعتقاد دارد با فیلترینگ نتیجه مطلوب حاکمیت حاصل نشده است:
«ما فیسبوک را فیلتر کردیم، توییتر را فیلتر کردیم، وی‌چت را فیلتر کردیم، وایبر را فیلتر کردیم، تلگرام را فیلتر کردیم، تا می‌رسیم به اینستاگرام و واتس‌اپ. آیا با فیلترکردن آن‌ها نتیجه مطلوبمان حاصل شد؟ آن‌هایی که می‌گویند بله نتیجه حاصل شده است، متوجه نیستند. اگر فهم درستی داشتند، پارسال آن اتفاقات در عرصه فضای مجازی رخ نمی‌داد. پس نباید اتفاقات سال 98 و 77 می‌افتاد! پس این فیلترکردن به این شیوه نشان می‌دهد که فقط تولید نارضایتی می‌کند.»
رشیدی تأکید کرد فیلترینگ به‌هیچ‌عنوان تصمیم مجلس نبوده است: «این در شورای عالی امنیت ملی اتخاذ شده و آنجا رئیس‌جمهور هم به‌عنوان رئیس شورای عالی امنیت ملی کشور حضور دارد. اکنون اگر تصمیمی در جهت رفع فیلتر گرفته شود، باید همان‌جا صورت گیرد. تلاش می‌کنیم که بگوییم فیلترکردن به این شیوه کار درستی نیست و نتیجه مطلوبی به‌دنبال ندارد.»

لینک کوتاه:
https://www.siasatvabazaryabi.ir/Fa/News/722376/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

هوش مصنوعی، طراح جدید نانوذرات دارویی

رفتارهای خودآسیب‌رسان نوجوانان؛ نقش خانواده و اعتیاد به اینترنت

شیائومی بادز 6 رونمایی شد؛ هندزفری ارزشمند با شارژدهی طولانی

مودم جدید سامسونگ برای گلکسی S26، عملکرد بهتری در ارتباطات ماهواره‌ای دارد

وقتی دشمن فرشته نجات می‌شود؛ چرا کرگدن‌ها به پرندگان خون‌خوار سواری می‌دهند؟

آیکو Z11 توربو به‌نمایش درآمد؛ گوشی قدرتمند با دوربین 200 مگاپیکسلی

مانیتورهای جدید ویوسونیک با پنل پیشرفته سامسونگ معرفی شدند

این گوشی‌ها و تبلت‌های شیائومی همین هفته به HyperOS 3 آپدیت می‌شوند

ساعت هوشمند جدید لنوو با 27 ساعت شارژدهی رونمایی شد

انقلاب در مقیاس میکرو: کوچکترین ربات مستقل دنیا به اندازه دو تار مو عرض دارد

مدل جدید دسته پلی استیشن 5 با قیمت بالاتر و شارژدهی بیشتر معرفی شد

بدبوترین چیز در جهان چیست؟

چگونه می‌توان با دنباله‌داری ملاقات کرد که هنوز کشف نشده است؟

تک‌شاخ، خز روباه و درخت کریسمس در آسمان!

نقش «معماری بیمارستان» در بهبود فرایند درمان بیماران

ارتش ربات‌های انسان‌نما تنها با «یک کلمه» هک می‌شود!

ماوس گیمینگ جدید لاجیتک با سنسور دقیق و طراحی ارگونومیک معرفی شد

آپدیت جدید فیرفون 4، گوشی را فریز می‌کند

لپ‌تاپ جدید لنوو امتیاز تعمیرپذیری 9 از 10 را دریافت کرد

هوش مصنوعی «جمینای» وارد تاکسی رباتیک می‌شود

هفت خبر علمی امیدبخش که 2025 را روشن‌تر کردند

قدیمی‌ترین جانور منفرد دنیا 507 سال عمر کرده بود؛ تا آنکه پژوهشگران به اشتباه آن را کشتند

درمان سریع آسیب سر، خطر ابتلا به آلزایمر را کاهش می‌دهد

خداحافظی با تاری متن در مانیتورهای اولد؛ ال‌جی قواعد بازی را عوض کرد

سامسونگ تولید رم‌های DDR4 را تا پایان 2026 افزایش می‌دهد

پشتیبانی از قلم لمسی به گوشی‌های تاشو سامسونگ برمی‌گردد؟

ماوس و کیبورد بی‌سیم جدید لنوو به شارژشدن نیاز ندارند

کاش تویوتا این 12 خودرو را دوباره تولید می‌کرد!

چرا روستاییان به زراعت چوب روی خوش نشان نمی‌دهند؟

ضرورت تقویت نقش داروسازان در ترک سیگار

لولای مستحکم گلکسی زد ترای‌فولد پس از 150 هزار بار تاشدن، تسلیم شد

مانیتور 144 هرتزی جدید لنوو با قیمتی باورنکردنی رونمایی شد

ظاهرا تولید آیفون ایر 2 لغو نشده است

این عنکبوت‌ نسخه‌ جعلی خودش را می‌بافد

عکس روز ناسا از نقاط قرمز کوچک در جهان اولیه

جست‌وجو برای یافتن آدم‌فضایی‌ها ادامه دارد

یافته شوکه‌کننده: تیتان، قمر یخی زحل ممکن است اصلاً اقیانوس مدفون نداشته باشد

ویژگی حذف شده از بازی The Last of Us Part 2 که می‌توانست مخفی‌کاری را متحول کند

«بی‌اخلاقی علمی» مهم‌ترین آسیب هوش مصنوعی برای نشریات است

هیچ‌ لپ‌تاپ گیمینگی با برند ردمی در سال 2026 عرضه نمی‌شود

برنامه دوربین گوشی‌های سامسونگ یک قابلیت مهم دریافت می‌کند

تبدیل زباله‌های پلاستیکی به مواد شیمیایی ارزشمند

بزرگی شکم مردان خطر مشکلات قلبی را افزایش می‌دهد

دارویی که آلزایمر را متوقف کرد

وان‌پلاس توربو در انتوتو قدرت‌نمایی کرد؛ گوشی ارزشمند چینی

این گوشی مفهومی دو نمایشگر جلویی دارد!

شیائومی 17 اولترا یک مدل ویژه با تمرکز بر عکاسی دارد

پایا؛ پیشرفته‌ترین ماهواره تصویربرداری بومی ایران با دقت 3 متری

روند توسعه بازی Marvel’s Blade به خوبی پیش می‌رود

«سارا تبریزی» دانشمند ایرانی برگزیده سال 2025