سیاست و بازاریابی

آخرين مطالب

طول عمر مفید گوشی چقدر است؟ نکات خواندني

طول عمر مفید گوشی چقدر است؟
  بزرگنمايي:

سیاست و بازاریابی - شهر سخت افزار / شاید در زمان خرید گوشی جدید بیشتر روی مشخصات و ویژگی‌های گوشی توجه داشته باشید و به عمر مفید گوشی توجه نکنید، اما هیچ یک از ما نمی‌خواهیم تا عمر گوشی خریداری شده پس از مدت کوتاهی به پایان برسد. شاید بپرسید میانگین طول عمر گوشی موبایل چه قدر است؟ یا طول عمر کدام تلفن همراه بیشتر است؟ برای یافتن پاسخ این پرسش‌ها و آشنایی با مبحث طول عمر گوشی هوشمند در این مقاله همراه ما باشید.
گوشی‌های هوشمند به پراستفاده‌ترین ابزارهای امروز دنیای فناوری تبدیل شده‌اند. اما همیشه این سوال مطرح است که یک گوشی هوشمند چقدر عمر می‌کند؟ عوامل بسیار زیادی در تعیین طول عمر گوشی هوشمند موثر هستند. در عین حال با اقداماتی ساده می‌توان طول عمر مفید گوشی را افزایش داد. در این مطلب به بیان اصل مسئله میانگین عمر موبایل پرداخته و در ادامه به مهمترین سوالات پیرامون این موضوع پاسخ خواهیم داد.
آیا گوشی های هوشمند طول عمر مشخصی دارند؟
گوشی‌های هوشمند نیز همانند هر دستگاه الکترونیکی دیگری روزی برای همیشه خاموش خواهند شد، اما پیش از وقوع این اتفاق ما انتظار داریم که بتوانیم برای چند ماه یا حتی چند سال از گوشی هوشمند خودمان استفاده کنیم.
پایان عمر مفید گوشی
پس از خرید یک گوشی هوشمند، عمر مفید گوشی موبایل تعیین می‌کند که برای چه زمانی می‌توانید از ویژگی‌های گوشی خودتان استفاده کنید و به همین دلیل دانستن این موضوع برای ما اهمیت بالایی دارد.
در این مقاله با میانگین طول عمر گوشی‌ها‌، عوامل موثر بر عمر یک گوشی هوشمند و روش‌های افزایش میزان دوام آوردن گوشی آشنا خواهید شد.
عمر گوشی هوشمند چقدر است؟
معیار مشخصی برای تعیین میزان دوام آوردن گوشی هوشمند وجود ندارد. گوشی موبایل نیز مانند تمامی دیگر دستگاه‌های الکترونیکی از اجزاء متعددی تشکیل می‌شود که خرابی هر یک از این قطعات می‌تواند به معنای پایان یافتن عمر گوشی شما باشد.
در حالی که برخی منابع ادعا می‌کنند میانگین عمر گوشی به 2.5 سال می‌رسد، منابع دیگر معتقدند که طول عمر گوشی‌های جدید در محدوده 15-18 ماه قرار دارد.
میانگین عمر موبایل به عادت‌های شما نیز بستگی دارد، شاید بتوانید با مراقبت از گوشی خود طول عمر آن را به بیش از 5 سال نیز برسانید.
افزایش طول عمر گوشی با مراقبت از آن
هرچند با نگهداری صحیح می‌توانید طول عمر گوشی خودتان را افزایش دهید اما متاسفانه سرعت پیشرفت فناوری اجازه صرفه جویی برای خرید گوشی جدید را به شما نخواهد داد. در حقیقت اغلب برندها پشتیبانی نرم‌افزاری از گوشی‌های هوشمند را برای مدت 2 تا 4 سال ادامه می‌دهند و پس از این شاید برای نصب و اجرای برنامه‌های جدید با مشکل مواجه شوید.
من نیز شخصاً همین تجربه را داشتم، هرگز در زمان شارژ از گوشی استفاده نمی‌کردم، مراقب بودم تا گوشی بیش از حد به شارژر متصل نماند و تا حد امکان گوشی خودم را از ضربه، مایعات و ... محافظت می‌کردم. هرچند گوشی من بیش از 5 سال دوام آورده بود اما دیگر امکان نصب بسیاری از برنامه‌های جدید روی گوشی وجود نداشت.
مشکل گوشی قدیمی من تنها به نصب برنامه‌های جدید محدود نمی‌شود و با وجود رعایت اصول شارژ گوشی، باتری آن نیز بخش بزرگی از ظرفیت خود را از دست داده است. این مشکل برای تمامی گوشی‌ها وجود دارد و در حقیقت باتری گوشی تعداد چرخه‌های شارژ و تخلیه محدودی دارد و به مرور زمان از ظرفیت باتری کاسته می‌شود.
عمر گوشی های مختلف یکسان نیست
شاید بپرسید که آیا طول عمر گوشی‌های هوشمند تولید شده توسط برندهای مختلف با یکدیگر تفاوت دارد؟ برای مثال در زمان خرید گوشی بخواهید بدانید که عمر مفید گوشی های آیفون چقدر است؟ یا عمر گوشی های سامسونگ بیشتر است یا شیائومی؟
در پاسخ به این پرسش باید بگویم که عمر مفید گوشی در بین برندهای مختلف یکسان نیست؛ یعنی انتظار داریم که گوشی سامسونگ یا اپل بیشتر از گوشی ساخته شده توسط یک برند کمتر شناخته شده دوام بیاورد.
عمر گوشی آیفون در مقابل سایر برندها
بر اساس ادعای وب سایت Everphone، طول عمر گوشی آیفون در محدوده 4 تا 8 سال و طول عمر گوشی های سامسونگ در محدوده 3 تا 6 سال قرار دارد. در حالی که عمر مفید گوشی های شیائومی در محدوده 2 تا 4 سال، هواوی 2 تا 4 سال و اوپو 2 تا 3 سال گزارش شده است.
عواملی که روی میانگین عمر موبایل شما تاثیر می‌گذارند
عوامل متعددی می‌توانند عمر گوشی شما را تحت تاثیر قرار دهند. آسیب فیزیکی، سلامت باتری و سیستم‌عامل مهم‌ترین عواملی هستند که بر میزان دوام آوردن گوشی تاثیر مستقیم دارند.
شاید شما نیز تجربه تلخ زمین افتادن گوشی را داشته باشید. آسیب فیزیکی مهم‌ترین عاملی است که می‌تواند عمر گوشی شما را کوتاه کند. در حالی که گاهی امکان تعمیر آسیب‌های جزئی گوشی وجود دارد، اما گاهی اوقات خرید گوشی جدید از نظر اقتصادی به صرفه است.
پایان عمر موبایل در اثر زمین افتادن
خرابی باتری گوشی عامل دیگری است که روی میانگین طول عمر گوشی تاثیر دارد. عمر باتری گوشی‌ با توجه به تعداد دفعات شارژ و تخلیه تعیین می‌شود و به طور میانگین عمر باتری‌های امروزی به 500 تا 800 چرخه شارژ می‌رسد. حذف ویژگی تعویض آسان باتری از گوشی‌های جدید تاثیر باتری بر میانگین عمر موبایل را افزایش داده است.
اگر دائماً در حال استفاده از گوشی خود هستید و آن را به طور روزانه شارژ می‌کنید، باتری گوشی شما عمر کوتاه‌تری در مقایسه با حالتی را دارد که گوشی خود را با چرخه‌های طولانی‌تری شارژ می‌کنید.
کاهش عمر گوشی در اثر شارژ و تخلیه باتری
به طور کلی گوشی های اندرویدی دوره پشتیبانی نرم‌افزاری کوتاه‌تری در مقایسه با گوشی های آیفون دارند. در حالی که اغلب گوشی‌های آیفون 3 تا 5 سال پس از عرضه نیز بروزرسانی امنیتی را دریافت می‌کنند، دوره پشتیبانی از گوشی‌های اندرویدی معمولاً در محدوده 2 تا 4 سال قرار دارد.
مقایسه عمر مفید گوشی‌های هوشمند با سایر دستگاه‌های الکترونیکی
گوشی‌های هوشمند از جمله دستگاه‌های الکترونیکی هستند که بیشترین استفاده را در زندگی روزمره ما دارند. این دستگاه‌ها با توجه به قابلیت‌ها و امکاناتی که ارائه می‌دهند، می‌توانند به ما در انجام کارهای مختلف کمک کنند. اما آیا گوشی‌های هوشمند عمر مفید بیشتری نسبت به سایر دستگاه‌های الکترونیکی دارند؟
عمر مفید یک دستگاه الکترونیکی به میزان زمانی گفته می‌شود که آن دستگاه می‌تواند با کارایی مناسب و بدون خرابی کار کند. عمر مفید یک دستگاه الکترونیکی تحت تأثیر عوامل مختلفی قرار می‌گیرد، از جمله طراحی، جنس قطعات، فرآیند تولید، شرایط استفاده و شرایط محیطی.
به طور کلی، می‌توان گفت که گوشی‌های هوشمند عمر مفید کمتری نسبت به سایر دستگاه‌های الکترونیکی دارند. دلایل این امر می‌توانند به شرح زیر باشند:
گوشی‌های هوشمند دارای قطعات حساس و پیچیده‌ای هستند که در صورت تحمل ضربه، قرار گرفتن در معرض گرد و غبار، رطوبت، حرارت و سایر عوامل محیطی ممکن است آسیب ببینند.
گوشی‌های هوشمند دارای باتری‌های قابل شارژ هستند که با گذشت زمان و تعداد دفعات شارژ، ظرفیت و عملکرد آن‌ها کاهش می‌یابد. برای مثال، یک مطالعه نشان داده است که باتری گوشی‌های هوشمند حداکثر تا یک سال باید بی‌عیب برای کاربران کار کند.
گوشی‌های هوشمند دارای نرم‌افزارهای متعددی هستند که با به‌روزرسانی و اضافه شدن قابلیت‌های جدید، ممکن است سرعت و کارایی دستگاه را کاهش دهند. برای مثال، یک تحقیق نشان داده است که عمر مفید گوشی‌های هوشمند بین 3 تا 4 سال است و بعد از این بازه زمانی، نشانه‌هایی از هنگی و لگی، کمتر شدن کیفیت عملکرد دوربین، کاسته شدن از عملکرد مفید پردازشی گوشی و … نمایان می‌شود.
حوزه گوشی‌های هوشمند دارای رقابت بالایی هستند و با پیشرفت تکنولوژی، مدل‌های جدیدتر و بهتری عرضه می‌شوند که ممکن است کاربران را ترغیب به تعویض دستگاه کنند. برای مثال، در کشور ایالات متحده، بیشتر افراد پس از عرضه گوشی‌های جدید، در مقایسه با گذشته، سریع‌تر اقدام به خرید گوشی‌های هوشمند می‌کنند.
بنابراین، می‌توان گفت که عمر مفید یک گوشی هوشمند به طور متوسط بین 3 تا 4 سال است که این عدد ممکن است با توجه به نوع و مدل گوشی، شرایط استفاده و رعایت نکات نگهداری متفاوت باشد. در مقابل، سایر دستگاه‌های الکترونیکی مانند لپ‌تاپ، تلویزیون، دوربین، مودم و … می‌توانند عمر مفید بیشتری داشته باشند که البته این موضوع نیز به عوامل مذکور بستگی دارد.
تاثیر عمر مفید گوشی‌های هوشمند بر محیط زیست و زباله‌های الکترونیکی
از آنجایی که گوشی‌های هوشمند دستگاه‌هایی ساخته شده از مواد شیمیایی با تنوع و تعدد بسیار زیادی هستند، مواد مستعمل آنها در دسته زباله‌های الکترونیکی قرار می‌گیرند. زباله‌های الکترونیکی دسته‌ای زباله‌ها هستند که پس از پایان دوره مصرف دستگاه‌های الکترونیکی باقی مانده و در اغلب موارد تنها عملکرد خود را از دست داده‌اند ولی ظاهر و ابعادی که دارند با روز اول تولید آنها تفاوت خاصی ندارد. 
در بخش قبلی عنوان شد که عمر مفید یک گوشی هوشمند به طور متوسط بین 3 تا 4 سال است که این عدد ممکن است با توجه به نوع و مدل گوشی، شرایط استفاده و رعایت نکات نگهداری متفاوت باشد. اما این عمر مفید کوتاه، تاثیرات منفی بر محیط زیست و زباله‌های الکترونیکی دارد. زیرا:
گوشی‌های هوشمند حاوی مواد شیمیایی و فلزات سنگین سمی هستند که در صورت دفع نامناسب، می‌توانند به خاک، آب و هوا آلودگی وارد کنند و به سلامتی انسان‌ها و جانداران آسیب برسانند. برای مثال، جیوه، سرب، کادمیوم، کروم و بریلیوم از جمله مواد سمی موجود در گوشی‌های هوشمند هستند که می‌توانند باعث سرطان، آسیب‌های عصبی، کلیوی و کبدی شوند.
گوشی‌های هوشمند حاوی منابع ارزشمند و نادری هستند که در صورت دفع یا سوزاندن آن‌ها، از دست می‌روند و نیاز به استخراج بیشتر از معادن دارند. برای مثال، طلا، نقره، مس، پلاتین، آلومینیوم و کبالت از جمله موادی هستند که در تولید گوشی‌های هوشمند استفاده می‌شوند و از معادن مختلف جهان تأمین می‌شوند. این معادن ممکن است به محیط زیست آسیب بزنند و منابع طبیعی را کاهش دهند.
گوشی‌های هوشمند دارای بسته‌بندی‌ها و لوازم جانبی‌هایی هستند که ممکن است از مواد غیرقابل بازیافت یا بازیافت سخت تشکیل شده باشند. برای مثال، پلاستیک، فوم، کاغذ، شیشه و … از جمله موادی هستند که در بسته‌بندی گوشی‌های هوشمند یا لوازم جانبی آن‌ها مانند شارژر، هندزفری، کیف و … استفاده می‌شوند و ممکن است در صورت دفع نامناسب، حجم زباله‌ها را افزایش دهند و به محیط زیست آلودگی وارد کنند.
بنابراین، می‌توان گفت که عمر مفید کوتاه گوشی‌های هوشمند، تاثیرات منفی بر محیط زیست و زباله‌های الکترونیکی دارد و نیاز به راهکارهایی برای کاهش این تاثیرات وجود دارد. برخی از این راهکارها می‌توانند عبارتند از:
افزایش عمر مفید گوشی‌های هوشمند با رعایت نکات نگهداری و تعمیر و نگهداری آن‌ها انتخاب گوشی‌های هوشمند با استانداردهای محیط زیستی و اجتماعی بالا
استفاده از برنامه‌های بازیافت یا مبادله گوشی‌های هوشمند قدیمی با جدید کاهش مصرف گوشی‌های هوشمند و استفاده از آن‌ها به صورت مسئولانه و هوشمندانه
حمایت از سازمان‌ها و موسساتی که در زمینه حفاظت از محیط زیست و کاهش زباله‌های الکترونیکی فعالیت می‌کنند.
راه‌کارهای افزایش عمر مفید گوشی
از آنجایی که ضربه یکی از مهم‌ترین عوامل خرابی گوشی هوشمند محسوب می‌شود، توصیه می‌کنیم تا از محافظ صفحه نمایش گوشی به همراه قاب محافظ استفاده کنید. انواع مختلفی از محافظ نمایشگر و قاب محافظ گوشی در بازار وجود دارند که در صورت افتادن گوشی به زمین از نمایشگر و بدنه گوشی محافظت می‌کنند.
به یاد داشته باشید که تعویض نمایشگر گوشی هزینه به مراتب بالاتری نسبت به خرید محافظ نمایشگر و قاب محافظ دارد.
نحوه شارژ کردن گوشی چقدر در میانگین طول عمر گوشی موبایل تاثیر دارد؟
شاید عادت داشته باشید تا گوشی خودتان را به طور کامل شارژ کنید اما شارژ گوشی تا 80 درصد ظرفیت باتری می‌تواند عمر باتری را به طور قابل توجهی افزایش دهد. همین اصل نیز در زمان تخلیه باتری صادق است و به همین دلیل توصیه می‌شود تا شارژ باتری گوشی خودتان را در محدوده 20-80 درصد نگه‌دارید.
استفاده از گوشی در زمان شارژ باتری می‌تواند به آن آسیب برساند؛ بنابراین توصیه می‌کنیم تا در زمان شارژ گوشی از آن استفاده نکنید. به علاوه گوشی خود را در معرض نور مستقیم خورشید یا روی سطوح گرم قرار ندهید تا مشکلی در دفع حرارت ایجاد نشود.
کاهش عمر گوشی در اثر قرار گرفتن در معرض نور مستقیم خورشید
بسیاری از ما برنامه‌های متعددی را روی گوشی خودمان نصب کرده‌ایم، اما دیگر به برنامه‌های نصب شده نیازی نداریم. تعدادی از برنامه‌ها در پس زمینه فعالیت می‌کنند و علاوه بر اشغال بخشی از منابع سخت‌افزاری، شارژ گوشی را نیز مصرف می‌کنند. به همین دلیل حذف برنامه‌های اضافی به افزایش عمر مفید گوشی شما کمک می‌کند.
جمع‌بندی و پاسخ به سوالات پر تکرار
هرچند میانگین عمر مفید گوشی های هوشمند چندان طولانی نیست و تعویض گوشی در شرایط اقتصادی کنونی دشوار است، اما با رعایت نکات عنوان شده در این مقاله می‌توانید میانگین عمر موبایل خودتان را افزایش دهید.
از طرفی سرعت توسعه گوشی‌های جدید به حدی است که پس از چند سال بهترین گوشی‌های امروزی نیز احتمالاً قدیمی و خارج از رده به نظر خواهند رسید. اگر برنامه‌های نه چندان سنگین نیز روی گوشی شما اجرا نمی‌شوند و باتری گوشی شما فرسوده شده، نشانه های پایان عمر گوشی خودتان را شاهد هستید.
آیا گوشی های موبایل می توانند 10 سال دوام بیاورند؟
شاید بشر بتواند گوشی‌هایی را بسازد که ده سال نیز دوام داشته باشند، اما باید بدانید که فناوری ساخت گوشی تلفن همراه با سرعت زیادی توسعه می‌یابد و گوشی‌ هایی که با فناوری امروزی ساخته شده‌اند، احتمالاً پس از 10 سال قدیمی و خارج از رده به نظر می‌رسند.
چرا گوشی های هوشمند فقط 2 سال عمر می‌کنند؟
گوشی‌‌های هوشمند می‌توانند بیش از 2 سال نیز عمر کنند، اما سازندگان از گوشی‌های هوشمند برای مدت محدودی پشتیبانی می‌کنند و به عبارت دیگر به ما می‌گویند که پس از این زمان باید گوشی جدیدی را خریداری کنید.
کاهش ظرفیت باتری و مشکلات نرم‌افزاری پس از به پایان رسیدن عمر مفید گوشی اندرویدی یا آیفون می‌تواند برای شما چالش برانگیز شود.
به‌روزرسانی گوشی برای افزایش عمر گوشی مفید است؟
بله، بروزرسانی گوشی می‌تواند در عملکرد هر چه بهتر گوشی و افزایش عمر آن تاثیر مثبتی داشته باشد.
بازار

لینک کوتاه:
https://www.siasatvabazaryabi.ir/Fa/News/722246/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

یک خبرنگار با بهره‌گیری از هوش مصنوعی 2843 درخواست شغلی ثبت کرد!

10 نکته درباره امنیت سایبری در 2024

قدرتمندترین انفجارات کیهان

چین لباس فضایی مخصوص راهپیمایی بر سطح ماه را معرفی می‌کند

گوشی iQOO 13 به نمایشگر پیشرفته BOE Q10 مجهز خواهد شد

بیش از 700 کارمند تیک تاک با هوش مصنوعی جایگزین می‌شوند

نسخه گلوبال ردمی نوت 14 شیائومی به زودی عرضه می‌شود

یک سال بعد؛ نسخه آیپد واتساپ کجا است؟

اولین میکرو ربات حلقوی با توانایی شنا کردن در مایعات چسبناک

جنجال مستند جدید HBO؛ هویت ساتوشی ناکاموتو، خالق بیت‌کوین، مشخص شد؟

شب در مریخ زیبا

مشکل امنیتی پیکسل 9 هر 15 دقیقه یک‌بار داده‌های کاربران را برای گوگل ارسال می‌کند

مارک زاکربرگ برای همسرش یک مینی‌ون پورشه ساخت!

اندازه واقعی سحابی ها

گوشی‌های سری ویوو X200 با اولین رم LPDDR5X Ultra Pro دنیا عرضه می‌شوند

طریقه ی فرود مجدد تقویت کننده ی فوق سنگینِ فضاپیمای Starship در پرتابِ پنجم

باگ عجیب پیام‌رسان پیش‌فرض اندروید، طراحی قدیمی را برمی‌گرداند

میلیاردهای دنیای فناوری سرمایه‌گذاری‌های خود در خرید زمین را افزایش می‌دهند

از نفت خام چه موادی تولید میشود؟

طراحی احتمالی وان پلاس 13 در تیزر تراشه پرچمدار آینده کوالکام فاش شد

سیاهچاله ها کجا زندگی می کنند؟

کیش، قطب تولید خودروهای برقی خواهد شد

گوشی‌های سری ردمی K80 احتمالا گران‌تر از نسل فعلی خواهند بود

ایکس حالا براساس میزان تعامل مشترکین پریمیوم با محتوا به کاربران پول پرداخت می‌کند

تغییرات در جفت ممکن است باعث ایجاد آسم و آلرژی شود

OpenAI از تلاش هکرهای چینی برای هدف قراردادن کارکنان خود خبر می‌دهد

تعدیل محتواها و حساب‌های کاربران در اینستاگرام و تردز با مشکلاتی همراه است

حضور اپتیموس در رویداد تسلا؛ سرو نوشیدنی توسط ربات انسان‌نما

بازسازی سایلنت هیل 2 عذاب‌آور است؛ اما چرا این چیز خوبی است؟

سفری کوتاه با سرعت نور از زمین به سمت خورشید

باگ عجیب ویندوز، 9 گیگابایت از فضای کامپیوتر را اشغال می‌کند

چرخه فعالیت خورشیدی به اوج خود رسید

رشیدی کوچی: آقای پزشکیان می‌تواند خیلی راحت فیلترینگ را بردارد

لباس مخصوص شهرهای گرم ابداع شد

اولین گوشی مجهزبه پردازنده اسنپدراگون 4s نسل 2 هفته آینده رونمایی می‌شود

اکنون ربات‌ها می‌توانند بدون برق کارهای پیچیده انجام دهند

وان پلاس اوپن 2 اوایل سال 2025 رونمایی خواهد شد

این فناوری شما را به مرد عنکبوتی تبدیل می‌کند!

کدام گوشی‌های آیفون از رده تولید خارج شده‌اند؟

جایزه‌ای به ارزش یک عمر زندگی

گوشی خوش‌قیمت جدید تکنو نمایشگر لبه‌خمیده و دوربین 50 مگاپیکسلی دارد

مارک زاکربرگ: به‌قدری در بازی‌های استراتژیک حرفه‌ای هستم که باید استریم در توییچ را آغاز کنم

یوتوب به شکایت کاربران پاسخ داد: دکمه ردکردن تبلیغات حذف نشده است

مرورگر اپرا با قابلیت‌های هیجان‌انگیز مبتنی‌بر زبان طبیعی آپدیت شد

بازارچه مهربانی در جزیره کیش

استقرار تیم سیار اهدای خون در جزیره کیش

ایلان ماسک: اگر ترامپ شکست بخورد، شاید ایکس تعطیل شود

قابلیت خیره‌کننده هوش مصنوعی Runway؛ تنها با دو فریم، ترنزیشن سینمایی بسازید

ویدئوی طوفان میلتون از پنجره کپسول دراگون

ظاهرا مایکروسافت بینگ از دسترس خارج شده است