ورود مؤثر پژوهشگاه صنعت نفت در کارگروه فنی متناظر ISO-TC67
وزارت نفت
بزرگنمايي:
سیاست و بازاریابی - آیین رونمایی از «واگذاری کارگروه فنی متناظر ISO-TC67» با حضور دستاندرکاران و متخصصان حوزه استانداردسازی در صنعت نفت کشور با حضور نمایندگانی از اداره کل نظام فنی و اجرایی و ارزشیابی طرحها، پژوهشگاه صنعت نفت و سازمان ملی استاندارد برگزار شد.
به گزارش خبرنگار شانا، فرحناز قلاسیمود، مدیر کل دفتر مطالعات تطبیقی و مشارکت در استانداردسازی بینالمللی سازمان ملی استاندارد، در این نشست با تأکید بر اینکه حضور و مشارکت ما در استانداردهای بینالمللی در حفظ منافع صنایع نفت و گاز تأثیر زیادی دارد، گفت: حضور و اثرگذاری در کارگروههای بینالمللی نانو و فولاد سبب شده است دوشادوش ژاپن و آمریکا در سطح بینالمللی حضور داشته باشیم.
وی با اعلام اینکه استانداردهای ISO از 2025 بهشکل SMART درخواهد آمد و باید کمیتههای داخلی متناسب با این تغییر مهم آمادگی داشته باشند، گفت: اظهارنظر فنی روی پیشنویس استانداردهای بینالمللی، ارائه پیشنهاد تدوین استانداردهای بینالمللی، معرفی کارشناسان برای کارگروههای بینالمللی و ارائه پیشنهاد به کمیته بینالمللی و شرکت در کمیتههای جدید از جمله وظایف کمیته فنی متناظر TC 67 است، تاکنون این کمیته 86 پیشنهاد را از سوی ایران ارائه کرده و 35 پیشنهاد را در دست تدوین دارد.
علیرضا نصیری، رئیس گروه حفاری پژوهشگاه صنعت نفت هم با بیان اینکه کارگروه TC 67 در واقع همه ایزوهای مهم در صنعت نفت و گاز را دنبال میکند، گفت: دبیرخانه این کارگروه پیشتر در اختیار مدیریتی دیگر بود اما با توجه به تجربه و سابقه پژوهشگاه در حوزه حفاری این مسئولیت به پژوهشگاه واگذار شده است، این کاگروه 9 زیرمجموعه دارد که ابعاد مختلفی از بالادستی نفت را شامل میشود و همه استانداردهای مورد نیاز را در زیر کارگروههایی که بهزودی تشکیل میشود، بررسی خواهیم کرد.
وی با تأکید بر اینکه دسترسیهای علمی و سوابق پژوهشگاه صنعت نفت دلیل اصلی واگذاری این مسئولیت بوده است، گفت: پژوهشگاه عضو دائم کارگروه بینالمللی ایزوست و آنها دیدگاههای ما را در استانداردهای مختلف جویا میشوند و ما هم این موارد را به زیرکمیتهها اعلام میکنیم و پس از جمعبندی نهایی از طریق مؤسسه ملی استاندارد منتقل میکنیم.
محمدرضا بحرانیپور، مشاور مدیرکل نظام فنی و اجرایی و ارزشیابی طرحها نیز با بیان اینکه طی سه سال گذشته حداقل 23 مورد از استاندارد داخلی افزایههای حفاری را تدوین کردهایم که در ارتباط و همکاری با پژوهشگاه صنعت نفت بوده است، افزود: با توجه به زیرساخت و تمهیدهایی که در پژوهشگاه وجود دارد، تصمیم گرفته شد که در صورت تمایل پژوهشگاه مسئولیت این کمیته به پژوهشگاه صنعت نفت واگذار شود.
وی افزود: نخستین نشست این کاگروه اواخر اکتبر ٢٠٢٣ برگزار میشود و در گام نخست باید برای تشکیل کارگروهها تعاملی با همه زیرگروهها برقرار و همه ذینفعان شناسایی شوند. در حداقل یکسال گذشته زیرکمیتههای این کارگروه فعال نبودهاند و باید نظرات کارشناسی همه زیرمجموعهها را شناسایی کنیم.
پرویز سنگین مدیرکل نظام فنی و اجرایی و ارزشیابی طرحها نیز در این مراسم اعلام کرد که عضویت فعال در کارگروه ISO-TC 67 از اهداف کلی اداره کل برای بینالمللیشدن وزارت نفت است و حمایت از منافع صنعت نفت ایران را صحنههای بینالمللی در نظر دارد.
وی افزود: با عنایت به دعوتنامه دفتر «مطالعات تطبیقی و مشارکت در تدوین استانداردهای بینالمللی» سازمان ملی استاندارد تصمیم به اصلاح ساختار این کارگروه متناظر و واگذار کردن آن به بازوی پژوهشی صنعت نفت گرفته شد.
مدیرکل نظام فنی و اجرایی و ارزشیابی طرحها در پایان از همه خبرگان، کارشناسان و متخصصان حوزههای فنی و سازندگان و تولیدکنندگان و تأمینکنندگان تجهیزات صنعت نفت درخواست کرد که حمایت لازم از این فعالیت ملی با عضویت در این کارگروه و مشارکت در فعالیتهای آن انجام شود .
وظایف کارگروه فنی متناظر با عنوان «صنایع نفت و گاز مشتمل بر انرژی کم کربن» با توجه به عملکرد پژوهشگاه صنعت نفت به این مجموعه واگذار شده است.
لینک کوتاه:
https://www.siasatvabazaryabi.ir/Fa/News/692092/