سیاست و بازاریابی

آخرين مطالب

نتایج بازدید محققان از منطقه سیل‌زده کن؛

مسدود شدن مسیر آبراهه و تخریب کانال، دلیل اصلی ورود سیلاب امامزاده داود شهرداری تهران

مسدود شدن مسیر آبراهه و تخریب کانال، دلیل اصلی ورود سیلاب امامزاده داود
  بزرگنمايي:

سیاست و بازاریابی - مدیرکل دفتر مخاطرات زیست‌محیطی و مهندسی سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌ معدنی کشور با اشاره به بازدید میدانی از منطقه سیل‌زده امامزاده داود، گفت: عدم رعایت حریم آبراهه‌ و تخریب کانال انتقال آب موجب شد تا در این رخداد آسیب‌های زیادی وارد شود، ضمن آنکه در این مطالعات اولیه زمین‌ لغزشی مشاهده نکردم، بلکه رسوباتی بوده که به همراه آب ناشی از بارندگی به پایین‌دست منتقل شده است.

به گزارش شهر، در حادثه سیل امامزاده داود که بامداد روز گذشته پنج‌شنبه 6 مرداد ماه رخ داد، محققان سازمان زمین‌شناسی بازدید میدانی اولیه‌ای از این منطقه داشتند و به گفته مدیرکل دفتر مخاطرات زیست‌محیطی و مهندسی سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌ معدنی کشور سازه‌های این منطقه در منطقه‌ای مستقر شده است که در گذشته سیلاب‌هایی را تجربه کرده است.
وی تاکید دارد که برای عبور آب، کانالی حفر شده است که این کانال به دلیل فشار زیاد آب و رسوبات؛ تخریب شد و به همین دلیل این رسوبات وارد صحن امامزاده داود شده است.
رضا شهبازی مدیرکل دفتر مخاطرات زیست محیطی و مهندسی سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی با اشاره به بازدیدهای میدانی از منطقه سیل‌زده امامزاده داود، افزود: این رویداد، یک رخداد "حَدّی" و بارش نامتعارف شدید است که در یک فصل نامتعارف رخ داده است. مناطقی چون تجریش و امامزاده داود نیز در سال‌های گذشته در همین ماه (مرداد ماه) چنین سیلی را تجربه کرده‌اند.
شهبازی در خصوص عوامل اصلی وقوع این رویداد، توضیح داد: دیواره‌های بلند شمال تهران محل مستعد تجمع بارندگی است، ضمن آنکه حوضه آبخیز این منطقه نیز زمان تمرکز بسیار پایینی دارند و این امر موجب می‌شود که آب بارندگی‌ها به سرعت از ارتفاعات بالا به مناطق پایین‌دست منتقل شود.
مدیرکل دفتر مخاطرات زیست محیطی و مهندسی سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی، ادامه داد: علاوه بر آن در این منطقه پوشش گیاهی مناسبی برای جذب آب وجود ندارد. همچنین لایه‌های زمین‌شناسی شیلی (یک ساختار زمین‌شناسی) که فرسایش‌پذیر هستند نیز در منطقه امامزاده داود گسترش دارد و این عوامل موجب شده تا آب بارندگی به همراه حجم زیادی از رسوبات به مناطق پایین‌دست به حرکت درآیند.
وی با تاکید بر اینکه وجود این حجم زیاد رسوبات موجب افزایش قدرت تخریب آب می‌شود، اظهار کرد: آنچه که موجب آسیب زا بودن سیل به انسان می‌شود، متاسفانه عدم رعایت حریم رودخانه‌ها، آبراهه‌ها، رود دره‌ها، تجاوز به حریم آبراهه‌ها و ساخت و ساز در حریم رودها است. این عوامل باعث شده که یک رخدادی به نام سیل، تبدیل به مخاطرات آسیب‌زا برای انسان شود، همانطور که متاسفانه شاهد بودیم سیل در این منطقه آسیب‌های زیادی وارد کرده است.
تخریب‌هایی که به دلیل عدم رعایت حریم رودها ایجاد شد
شهبازی به جزئیات تخریب‌های وارد شده به امامزاده اشاره کرد و با بیان اینکه تخریب‌ها بیشتر به صحن امامزاده داود و پیرامون آن بوده است، گفت: این مناطق مناطقی هستند که باید به عنوان آبراهه حریم آن رعایت شود و آب در آن جریان داشته باشد.
وی با بیان اینکه با گسترش صحن امامزاده داود، این محوطه در مسیر آبراهه قرار گرفته است، ادامه داد: همه حجم آبی که از بالا دست وارد این منطقه می‌شود، از طریق کانالی است که از گوشه صحن، آب را به پایین دست تخلیه می‌کند، ولی این کانال ظرفیت کافی برای تخلیه این حجم از آب را نداشته است، در نتیجه سرپوش این کانال به دلیل فشاری که سیلاب به آن وارد کرده است، تخریب و موجب شد آب ناشی از بارندگی به همراه گِل و لای و رسوبات همراه آن از طریق صحن شمالی به محوطه اصلی صحن و به صحن جنوبی حرم این امامزاده سَرریز شود. سیل بعد در نهایت وارد دره پایین‌دست رودخانه شده است.
مدیرکل دفتر مخاطرات زیست‌محیطی و مهندسی سازمان زمین‌شناسی با بیان اینکه این روند موجب آسیب وارد شدن به صحن امامزاده و فضاهای پیرامونی شده است، خاطرنشان کرد: محوطه پیرامونی امامزاده داود شامل مراکز تفریحی و اقامتی و بازار بوده است و همه اینها در مسیر آبراهه بوده‌اند.
شهبازی با تاکید بر اینکه کل ماجرای سیل امامزاده داود همین است و در وقوع این سیل مورد پیچیده‌ای وجود ندارد، گفت: من همواره تاکید کرده‌ام که زور طبیعت از زور انسان بیشتر است و باید مراقب باشیم که تا حد امکان خود را در مقابل این مخاطرات قرار ندهیم. آسیب‌های سیل روز گذشته نشان می‌دهد که ما خود را در معرض خطر قرار دادیم، در حالی که در گذشته این منطقه چنین رخدادهایی را تجربه کرده است. در واقع تمام رود دره‌های شمال تهران نیز سابقه چنین سیلابی را دارند.
وی در پاسخ به این سوال که آیا در این منطقه "زمین لغزش" رخ داده است یا خیر، توضیح داد: از نظر علمی "رانش" صحیح نیست و باید به آن "زمین لغزش" گفته شود و من در بازدید اولیه‌ای که در روز گذشته داشتم، لغزشی مشاهده نکردم. البته منطقه امامزاده داود منطقه مستعد زمین‌لغزش و "سنگ افت" و "بهمن" است، ولی در ارتباط با رخداد سیلاب روز گذشته، لغزشی مشاهده نشده است؛ ولی ما بعد از آرام شدن جو منطقه، مطالعات وسیع‌تری را اجرایی خواهیم کرد.
این محقق اضافه کرد: آنچه که روز گذشته در مخاطره سیل امامزاده داود مشاهده شد، بیشتر خاک سُستی بود که همراه با بارندگی شسته شده و به پایین‌دست منتقل شده است.
تکرار تجربیات تلخ یکسان خطاها
مدیرکل دفتر مخاطرات زیست‌محیطی و مهندسی سازمان زمین‌شناسی خاطرنشان کرد: در زمین شناسی یک اصل وجود دارد که باید مناطق پرخطر شناسایی شود و در حاشیه امنی از این مناطق قرار بگیریم و این اصل در مورد رودها، گسل‌ها و زمین لغزش‌ها نیز حاکم است، ولی همچنان شاهدیم که به دلیل تکرار خطاهای انسانی و محاسباتی و فراموشی، مخاطرات طبیعی آسیب‌های جدی را به جامعه وارد می‌کند.
شهبازی گفت: ویژگی تهران قرار گرفتن در دیواره‌های بلند در شمال است که موجب به تله انداختن ابرها و همچنین آلودگی هوا می‌شود و به همین دلیل است که در تهران آلودگی هوا زیادی دارد و نیاز است تا از تجربیاتمان بیاموزیم.
وی با بیان اینکه همین رویکرد در زمینه گسل‌ها نیز وجود دارد، در پایان گفت: ما نباید در حریم گسل‌ها ساخت و ساز می‌کردیم و چون به این موضوع توجهی نشده است، شاهد تخریب سازه‌ها بر اثر زلزله هستیم. در اتفاقی که در بندر خمیر استان هرمزگان رخ داده، شاهد هستیم که ساختمان‌های مهندسی‌ساز در زلزله‌های اخیر این منطقه آسیبی ندیدند، ولی ساختمان‌های معمولی تخریب شدند.
منبع:ایسنا
انتهای پیام/

لینک کوتاه:
https://www.siasatvabazaryabi.ir/Fa/News/240998/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

کاوشگر نیوهورایزنز ناسا اولین آزمایش ناوبری میان‌ستاره‌ای تاریخ را انجام داد

مرورگر کامت رونمایی شد؛ رقیب هوشمند کروم با موتور جست‌و‌جو پرپلکسیتی!

انقلاب انویدیا در هوش مصنوعی با پاسخ‌دهی 32 برابر سریع‌تر به کاربران

ویژگی Now Brief گوشی‌های سامسونگ چند آپدیت مهم دریافت کرد

کشف ضربان‌های منظم در اعماق آفریقا از احتمال شکافت این قاره خبر می‌دهد

گلکسی واچ اولترا 2025 معرفی شد؛ ساعت لوکس سامسونگ برای رقابت با اپل واچ اولترا

سامسونگ رسماً تأیید کرد: گوشی سه‌تکه این شرکت در راه است

رنگ‌بندی کامل آیفون 17 ایر لو رفت؛ موبایلی برای سلایق مختلف

یافته‌های دانشمند ایرانی درباره توانایی «چت‌جی‌پی‌تی» در درک رنگ‌ها

یکی از بزرگ‌ترین مشکلات نمایشگر خارجی گلکسی زد فلیپ برطرف شد

قیمت گوشی‌های تاشو 2025 سامسونگ اعلام شد

گوشی پرهیاهو جدید سامسونگ چند سال آپدیت می‌شود؟

گلکسی زد فولد 7 رونمایی شد

راهکاری طبیعی برای مبارزه با قارچ پژمرده‌کننده گوجه‌فرنگی

گلکسی زد فولد 7 مقاوم‌ترین گوشی تاشو دنیا است؟

گلکسی واچ 8 و واچ 8 کلاسیک رونمایی شدند؛ بازطراحی ساعت‌های سامسونگ با ترکیب دایره و مربع

سامسونگ تأیید کرد: جانشین گلکسی زد فولد 7 از همین‌حالا در حال توسعه است!

سامسونگ به‌طور غیرمنتظره از نسخه‌ی فن‌ادیشن گلکسی Z Flip 7 رونمایی کرده است

گوشی 2 هزار دلاری جدید سامسونگ از قلم لمسی پشتیبانی نمی‌کند!

آیا بیوپلاستیک‌ها می‌توانند راه‌حلی برای زندگی فراتر از زمین باشند؟

جغد کیهانی رصد شد

خانواده شهدا افتخار کشور هستند/ تاکید بر رسیدگی فوری به مشکلات خانواده شهدای ترور

گلکسی زد فلیپ 7 معرفی شد؛ بازگشت به میدان رقابت با نمایشگر خارجی بسیار جذاب

گلکسی زد فولد 7 رونمایی شد؛ پرچمدار تاشو سامسونگ با تغییری بحث‌برانگیز

کشف یک متحد جدید برای مبارزه با تغییرات اقلیمی

ارزان‌ترین گوشی هوش مصنوعی دنیا؛ این موبایل هندی طراحی متفاوتی دارد

عکس روز ناسا از «سحابی سه‌تکه»

تشکیل کارگروه ویژه و افزایش خدمات بنیاد شهید مازندران در شرایط جنگی

زمان عرضه آیفون 17e لو رفت

وقتی سلول‌های کشنده به ناجی تبدیل می‌شوند

طراحی آیفون 17 ایر با رنگی جذاب به نمایش درآمد

دانشمندان چینی راز ترمیم اندام‌ها را کشف کردند

شایعه دقیقه‌نودی؛ گوشی گران‌قیمت جدید سامسونگ از قلم لمسی پشتیبانی نمی‌کند

از چشمان استثنایی تا ضربات مرگبار؛ چگونه میگوی آخوندکی به جانوری بی‌نظیر تبدیل شده است؟

کد لورفته iOS 18، نام تراشه‌های جدید اپل را فاش کرد

«عروس دریایی» آسمان: شکار تصویری جادویی از یک پدیده جوی نادر از فضا

این 2 گوشی ارزان‌قیمت سامسونگ منسوخ شدند و دیگر آپدیت نمی‌شوند

ارزیابی جمعیت باکتری‌ها در بیماران مبتلا به گاستریت و آتروفی معده

شیائومی 16 در آستانه رونمایی است

کلید موفقیت درمان‌های غیرتهاجمی نوین برای ترمیم و بازسازی پوست

پرونده جنجالی اپل واچ بدون نقش‌آفرینی مدیر ایرانی به دادگاه برمی‌گردد

ویژگی مرموز چت جی پی تی فاش شد

بازی کال آو دیوتی موبایل به درآمد شگفت‌انگیزی دست پیدا کرد

سوییچ ژنتیک برای باز تولید عضو بدن

معروف‌ترین رقیب گوگل کروم حالا بسیار سریع‌تر از گذشته است

پیشگیری از عفونت پا در تابستان با جوراب‌های ضدبو نانویی

حدود نیمی از بازی‌های برتر استیم در سال 2025 از میان آثار AA یا مستقل هستند

استفاده از هیدروژن سبز برای بهبود انعطاف‌پذیری شبکه‌های انرژی الکتریکی

تاریخ برگزاری رویداد Future Games Show مشخص شد

استیم به درخواست کره جنوبی یک ماد را به دلیل «تحریف تاریخ» از دسترس خارج کرد