سیاست و بازاریابی

آخرين مطالب

متاورس چیست و آیا جایگزین اینترنت می‌شود؟ استارت آپ

متاورس چیست و آیا جایگزین اینترنت می‌شود؟
  بزرگنمايي:

سیاست و بازاریابی - طرفداران فناوری که اخبار این حوزه را دنبال می‌کنند، در جریان هستند که چندی پیش، زاکربرگ در کنفرانس کانِکت (Connect) از تغییر نام شرکت فیسبوک به مِتا (Meta)، خبر داد.
برترین‌ها - محمد کاملان : طرفداران فناوری که اخبار این حوزه را دنبال می‌کنند، در جریان هستند که چندی پیش، زاکربرگ در کنفرانس کانِکت (Connect) از تغییر نام شرکت فیسبوک به مِتا (Meta)، خبر داد. این نام جدید از برنامه‌های زاکربرگ و یارانش برای تغییرات چشمگیر در دنیای شبکه‌های مجازی و اینترنت حکایت دارد. یکی از مهم‌ترین این برنامه‌ها، پروژه‌ای هیجان‌انگیز با نام مِتاوِرس (Metaverse) است.
گفته می‌شود متاورس مفهومی که از اینترنت و شبکه‌های اجتماعی داریم را در آینده‌ای نزدیک دگرگون خواهد کرد. متاورس برای غول‌های فناوری به اندازه‌ای اهمیت دارد که دیگر بزرگان این صنعت نیز دست‌روی‌دست نگذاشته‌اند. مایکروسافت، انویدیا و چندین شرکت بزرگ فعال در حوزه فناوری نیز سخت در تلاش هستند تا سهمی از متاورس را از آن خود کنند. با این حال از آنجایی که با مفهوم جدیدی روبه‌رو هستیم، در ادامه ابتدا با هم می‌بینیم متاورس چیست. در ادامه نیز نگاهی به ویژگی‌های این پروژه جدید میندازیم تا ببینیم متاورس در آینده چگونه جای اینترنت را می‌گیرد.
متاورس چیست؟
گفته می‌شود که متاورس قرار است جایگزین اینترنت فعلی شود. به همین دلیل بهترین راه برای تعریف متاورس، بررسی آن با اینترنت فعلی است. در اینترنتی که این روز‌ها با آن سروکار داریم، با محیطی دو بعدی روبه‌رو هستیم. در حالی که متاورس، اینترنتی سه بعدی را در اختیار کاربران قرار می‌دهد. برای حضور در دنیای سه‌بعدی متاورس، باید حتماً از هدست یا عینک‌های مخصوص استفاده کنید. به لطف این تجهیزات، به جای مرور صفحه‌های وب در دنیای دوبعدی، می‌توانید در محیطی کاملاً سه‌بعدی در دنیای آنلاین به گشت‌و‌گذار مشغول شوید.

سیاست و بازاریابی


کاربران با ساخت آواتار (Avatar) شخصی‌سازی شده، شکل‌و‌شمایل خود را به صورت مجازی به دنیای متاورس وارد می‌کنند. این کاربر‌ها در شبکه‌های اجتماعی که بر اساس متاورس گسترش داده می‌شود، با یکدیگر به گفتگو می‌پردازند. از طرف دیگر قرار است متاورس معماری پیوسته‌ای داشته باشد. به لطف این ویژگی، متاورس دنیایی شبیه به دنیای ما را خلق می‌کند که نیازی نیست در آن همه‌چیز از اول ساخته شود. تمامی جنبه‌های زندگی واقعی، در دنیای متاورس شبیه‌سازی خواهد شد. به لطف این ویژگی کاربران زندگی کاملاً مجازی را در دنیا‌های آنلاین متاورس دنبال می‌کنند. کاربران می‌توانند یکدیگر را بدون محدودیت جغرافیایی به شام دعوت کنند، با هم به کنسرت بروند، دوست‌های جدید پیدا کنند و عاشق شوند.
متاورس درواقع شبکه‌ای گسترده از خدماتی است که در کنار هم تجربه‌ای از حضور در دنیا‌های آنلاین را پیش روی کاربران قرار می‌دهد. همان‌گونه که در گوشی‌های هوشمند امروزی فقط با یک اپلیکیشن تعامل نداریم، در متاورس نیز با مجموعه‌ای از خدمات روبه‌رو خواهیم بود.
تاریخچه متاورس
متاورس فناوری است که هنوز با نمونه‌های کاربردی آن فاصله زیادی داریم. با این حال مفهوم متاورس چندین دهه است که در داستان‌ها، بازی‌های رایانه‌ای و فناوری‌های دیجیتال وجود دارد. ماجرای خلق واژه متاورس به دهه 90 میلادی باز می‌گردد. در آن زمان نیل استفنسون (Neal Stephenson)، کتابی با نام اِسنو کرَش (Snow Crash)، منتشر کرد.

سیاست و بازاریابی


استفنسون در این کتاب مفاهیمی مانند آواتار (Avatar) و متاورس را در قالب داستان برای اولین بار پیش‌بینی کرد. این مفاهیم در آینده با همین نام‌ها به دنیای دیجیتال راه پیدا کردند. مدت‌ها بعد ارنست کلاین (Ernest Cline)، کتاب بازیکن شماره یک آماده (Ready Player One)، را نوشت. این کتاب زندگی بشر در سال 2044 را روایت می‌کند. در این داستان انسان‌ها می‌توانند زندگی مشقت‌باری که در دنیای واقعی دارند را با زندگی خوشایندی در دنیای دیجیتال ادامه دهند. در نهایت نیز با تغییر نام فیس‌بوک به متا، مشخص شد که سلاطین فناوری برنامه‌های زیادی برای متاورس دارند.
متاورس چگونه کار می‌کند؟
برای آشنایی با کاربرد متاورس بهتر است مثال‌هایی از نمونه‌های ابتدایی آن بزنیم. به احتمال زیاد تعریف هدست‌های واقعیت مجازی (Virtual Reality Headset)، را شنیده‌اید. نمونه‌های این هدست‌ها را در کنسول بازی پلی‌استیشن 4 و 5، هدست واقعیت مجازی آکولوس (Oculus) و هدست‌های واقعیت مجازی موبایل دیده‌ایم. به لطف این فناوری، کاربر پس از گذاشتن هدست بر روی سر، با دنیای مجازی روبه‌رو می‌شود. کاربری که این هدست را گذاشته، کاملاً احساس می‌کند که در دنیای دیگری حضور دارد. بازی‌های ویدئویی جذابی را سراغ داریم که بر پایه فناوری واقعیت مجازی ساخته شده‌اند. گیمر در دنیای این بازی‌ها با دشمنان و معما‌ها تعامل پیدا می‌کند.

سیاست و بازاریابی


در کنار واقعیت مجازی، فناوری واقعیت افزوده (Augmented reality) نیز دستاورد جدیدی است که انتظار می‌رود نمونه‌های پیشرفته آن به متاورس راه پیدا کند. برای آشنایی با واقعیت افزوده نیز باید سری به بازی‌های ویدئویی بزنیم. معروف‌ترین نمونه از این بازی‌ها، بازی پوکمون گو (Pokemon Go) است. در این بازی، گیمر‌ها با شخصیت‌های بازی پوکمون در دنیای واقعی بوسیله گوشی هوشمند تعامل برقرار می‌کنند. سه‌گانه معروف ماتریس (Matrix)، نمونه بسیار جالبی از فناوری متاورس در دنیای آینده است. اگر این فیلم‌ها را دیده باشید، حتماً به خاطر دارید که شخصیت‌های داستان به دنیایی خیالی وارد می‌شدند که با دنیای واقعی مو نمی‌زند.
چرا متاورس اهمیت دارد؟
انصافاً باید اعتراف کرد حضور گوشی‌های هوشمند در یکی دو دهه اخیر، انقلابی در صنعت فناوری ایجاد کرد. با این حال بسیاری از بزرگان فناوری از قافله ساخت گوشی‌های هوشمند عقب مانند. مایکروسافت و متا (فیس‌بوک)، بزرگانی بودند که نتوانستند در صنعت ساخت گوشی‌های هوشمند خودی نشان دهند. با این حال از آنجایی که گوشی‌های هوشمند به بلوغ رسیده‌اند، شرکت‌های بزرگی مانند متا و مایکروسافت، به دنبال فناوری‌های جدیدی هستند تا با عرضه این فناوری‌ها، حرف اول را در دنیای دیجیتال آینده بزنند.

سیاست و بازاریابی


هر دو شرکت متا و مایکروسافت مدتی است تحقیقات گسترده‌ای برای واقعیت مجازی و واقعیت افزوده انجام داده‌اند. در این زمینه می‌توان به دستاورد‌های مایکروسافت برای ساخت فناوری هولولنز (Hololens)، اشاره کرد. این فناوری اکنون در صنایع دفاع آمریکا استفاده می‌شود. پیش‌بینی می‌شود متاورس تعامل انسان با بازی‌های رایانه‌ای را نیز دگرگون کند. این فناوری در کنار بازی‌های رایانه ای، دیگر حوزه‌های هنری را نیز دستخوش تغییرات چشمگیر می‌کند.
چقدر با تجربه متاورس فاصله داریم؟
برای شما از عزم متا و مایکروسافت برای حضور در دنیای تاورس سخن گفتیم. در این بین دیگر سلاطین فناوری نیز دست روی‌دست نگذاشته‌اند. انتظار می‌رود در آینده خبر‌های از عزم شرکت‌های بزرگ دیگری مانند آمازون نیز به گوش برسد. با این حال گفته می‌شود برای دستیابی کامل به متاورس، چیزی حدود 20 سال زمان نیاز باشد.
آیا متاورس جای اینترنت امروزی را می‌گیرد؟
بر اساس آخرین آمارها، چیزی حدود 1.7 میلیارد وب‌سایت وجود دارد. کاملاً مشخص است این حجم از اطلاعات را نمی‌توان به راحتی به پروژه‌ای مانند متاورس منتقل کرد. مارک زاکربرگ، متاورس را نسخه‌ای متفاوت از اینترنت فعلی می‌داند. وی در صحبت‌های خود تاکید دارد که اینترنت فعلی همچنان در اختیار کاربران خواهد بود. با این حال بسیاری از خدمات در این اینترنت، جای خود را به خدمات جدیدی در متاورس می‌دهد.
در مجموع باید گفت هنوز فاصله زیادی تا اجرایی شدن متاورس داریم. با این حال با توجه به نمونه‌هایی که از آن دیده‌ایم، می‌توان پیش‌بینی کرد با یکی از جاه‌طلبانه‌ترین فناوری‌های تاریخ روبه‌رو هستیم.

لینک کوتاه:
https://www.siasatvabazaryabi.ir/Fa/News/222923/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

مدال طلا برای کماندار کیش

طراح استارفیلد: این بازی بهترین ساخته‌ی تاریخ بتسداست!

افزایش انتقادات از تسلا به دلیل نمایش دروغین ربات‌های آپتیموس

فرود نرم و کنترل شده ی فضاپیمای Starship در اقیانوس

مهندس اوحدی: هزینه‌های درمانی جامعه ایثارگری ظرف 48 ساعت پرداخت می‌شود

مشخصات تبلت های شیائومی پد 7 و پد 7 پرو لو رفت؛ منتظر پرچمدار نباشید

هکر تلگرامی برای بزرگترین شرکت بیمه هند دردسر ساخت

اسپیس ایکس بوستر استارشیپ را در هوا گرفت

باید با ایجاد قرارگاه قرآنی در بنیاد شهید و امور ایثارگران از پراکنده کاری پرهیز شود

مبارزات بازی Mario and Luigi: Brothership را ببینید

طراحی شیائومی اسمارت بند 9 پرو را ببینید

طراحی و تولید کلرساز نمکی ایران ساخت

برگزاری دوره آموزشی مدیریت سیستم های اطلاعات امنیت درکیش

پدرخوانده هوش مصنوعی به اخراج شاگردش افتخار میکند

جلسه ارزیابی عملکرد با حضور نماینده سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان همدان

دیدار سرپرست معاونت بهداشت و درمان بنیاد شهید و امور ایثارگران با مادر شهیدان «آذر سرا»

مدیرکل بنیاد شهرستان‌های تهران با حضور در سامانه «سامد» با ایثارگران گفت‌وگو کرد

اهتمام بنیاد در پیگیری مسائل جامعه ایثارگری به ویژه در بهداشت و درمان

انویدیا 25 سالگی عرضه‌ی اولین پردازنده‌ی گرافیکی خود را با پاپ کورن سبزرنگ جشن می‌گیرد

تلویزیون‌های ال جی و سامسونگ از کاربران جاسوسی می کنند

حرف زدن جالب ربات اپتیموس را از دست ندهید

ساخت دستگاه ایرانی تشخیص فرونشست زمین

محفل انس قرآن با حضور نماینده ولی فقیه در بنیاد و «نخبگان قرآنی شاهد و ایثارگر» برگزار شد

همایش فصلی کارکنان بنیاد استان البرز برگزار شد

نشست شورای نویسندگان فصل‌نامه «خط زندگی» بنیاد شهید و امور ایثارگران برگزار شد

نسخه ویژه گلکسی زد فولد 6 کمترین چین‌خوردگی نمایشگر را خواهد داشت

صفحه متاکریتیک Resident Evil 9 ساخته شده است

ایران پنجمین کشور صاحب فناوری تولید پروبیوتیک مایع خوراکی

پدرخوانده هوش مصنوعی؛ افتخار می‌کنم که شاگردم سم آلتمن را از OpenAI اخراج کرد

تجلیل سرپرست بنیاد شهید آذربایجان‌شرقی از چهار مادر شهید در تبریز

دیدار نماینده ولی فقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران با خانواده شهیدان «اصفهانی» در مازندران

پیام تسلیت رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران در پی درگذشت مادر شهیدان والامقام «نظری جهود بجاری»

نمایندگان ایثارگران بازوان پرتوان بنیاد شهید در حل مشکلات ایثارگران هستند

ایجاد قرارگاه قرآنی در بنیاد شهید و امور ایثارگران در دستور کار قرار گیرد

استفاده هکرهای ایرانی از ChatGPT برای ساخت بدافزار تایید شد

نرم‌افزار هوش مصنوعی با توانایی‌های یک مهندس

نشست فصل‌نامه «خط زندگی» بنیاد شهید و امور ایثارگران برگزار شد

معاون فرهنگی و آموزشی بنیاد از پروژه مستند نمایشی «شهدای غریب در اسارت» بازدید کرد

پنجمین جشنواره قرآن و عترت با حضور نماینده ولی‌فقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران برگزار شد

بازی جدید آواتار جاه‌طلبانه به نظر می‌رسد؛ بازی تراز اول آواتار در دست ساخت است

گوگل با قابلیت جدید Quick View تجربه جستجوی دستور پخت غذا را متحول کرد

ردمی K80 با نمایشگر TCL راهی بازار می‌شود

ربات نرم و کرکی «CES 2021» توسط کاسیو وارد بازار می‌شود

معرفی افزودنی‌هایی برای بهبود آلیاژهای پزشکی در طرح مشترک ایران، ترکیه و ایتالیا

تیک تاک کودکان را معتاد می‌کند

نظریه جالب ریسمان

آپدیت جدید نسخه اندروید کروم در راه است؛ انتقال نوار آدرس به بخش پایینی

اولین تصویر واقعی از شیائومی 15 پرو رؤیت شد

چین بزرگترین کره آشکارساز «ذرات شبح‌وار» جهان را ساخت

ساخت ربات پزشک از راه دور در ایران