سیاست و بازاریابی

آخرين مطالب

مخدر حیرت‌انگیزی که ارتش هیتلر را پیروز کرد! استارت آپ

مخدر حیرت‌انگیزی که ارتش هیتلر را پیروز کرد!
  بزرگنمايي:

سیاست و بازاریابی - «قانع شده‌ام که در حملات بزرگ که نیرو‌ها باید تا آخرین نفس بجنگند، یک یگان مجهز به پرویتین ارجحیت پیدا می‌کند. تاثیرات پرویتین "شگفت آور" تفسیر می‌شود.» وینستون چرچیل که "زبانش بند آمده بود" در مورد پیشروی نازی‌ها می‌نویسد: «نازی‌ها توانستند در کمتر از 100 ساعت قلمرویی را اشغال کنند که در طول چهار سال جنگ جهانی اول موفق به اشغال آن نشده بودند.»
فرادید : نرمان اوهلر، روزنامه‌نگار و نویسنده، معتقد است که رایش سوم به معنای واقعی کلمه یک کشور دگرگون شده بود. از کارگران کارخانه‌ها گرفته تا زنان خانه‌دار، از تاجران گرفته تا اعضای اس. اس. تقریبا همه به نحوی خودشان را با مصرف نوعی مخدر می‌ساختند!
اوهلر در کتاب «بلیتسد» خود می‌نویسد که نازی‌ها به کپسولی کوچک به نام "پِرویتین" اعتیاد داشتند؛ پرویتین (Pervitin) نوعی مت‌آمفتامین با دوز پایین بود که شبیه "شیشه" امروزی است. برای مصرف شخصی هیتلر نیز پرویتین را با باربیتورات، کوکائین، استروید، هورمون‌های جنسی و نوع ابتدایی اکسی‌کدون ترکیب می‌کردند.
اوهلر در گام اول از تضاد بین وعده سران نازی برای پاک‌سازی فرهنگ لذتْ محور جمهوری وایمار – که مرتب از لفظ "یهودی" برای معرفی آن استفاده می‌شد - و افزایش مدارک مربوط به استفاده گسترده از پرویتین بر روی انبوه مردم شروع می‌کند. اوهلر سپس با رویکردی مستند وار به بحث در هم پیچیده یهودستیزیِ نازی‌‎ها و نبرد آن‌ها با دارو‌های مخدر می‌پردازد. او همچنین به قوانین مصوب سال 1933 میلادی که معتادان را به حبس ابد و عقیم سازی محکوم می‌کرد و همسایگان و همکاران را تشویق می‌کرد تا معتادان مواد مخدر به ویژه کوکائین و مورفین را به پلیس معرفی کنند، می‌پردازد.
این در حالی بود که فریتش هائوشیلد، داروساز ارشد شرکت "تِملر" در برلین (که در سال 1934 میلادی از تملک مالکین یهودی‌‎اش خارج شد)، در سال 1937 میلادی توانست دارویی مخدر را با برند تجاری "پرویتین" تولید و بدون هیچ ممانعتی در بازار تبلیغ کند. تملر کارشناسان روابط عمومی را استخدام کرد که پوستر‌های پرویتین را بر روی اتوبوس‌ها و خودرو‌ها می‌چسباندند.
نمایندگان تملر در بیمارستان‌های سراسر آلمان در مورد محصولشان سخنرانی می‌کردند. بسته‌های حاوی نمونه‌های رایگان پرویتین برای پزشکان مختلف ارسال و حتی تشویق شدند که آن را بر روی خودشان آزمایش کنند. طولی نکشید که شرکت تملر در هر هفته میلیون‌ها کپسول پرویتین تولید کند.
فارغ از اینکه درد یا بیماری – از افسردگی، خستگی، تنوس ماهیچه‌ای یا تون عضلانی، استرس، افسردگی پس از زایمان گرفته تا کاهش میل جنسی و قدرت باروری در زنان - چه بود، پرویتین نخستین دارویی بود که پزشکان در نسخه‌هایشان تجویز می‌کردند. سرانجام، اما لئوناردو کونتی، رئیس بخش سلامت رایش، در سال 1939 میلادی نسبت به خواص اعتیادآور پرویتین هشدار داد و فروش آن را فقط منوط به داشتن نسخه محدود کرد. ولی باز هم داروخانه‌ها در اجرای این قانون دقت نکرده و محبوبیت پرویتین رشدی صعودی داشت. البته ارتش آلمان همواره معاف از اجرای دستورات کونتی بود.
زیبایی و جذابیت پرویتین در احساس سرخوشی، اعتماد به نفس و افزایش تمرکز ناشی از مصرف آن بود. فرد با مصرف یک کپسول کوچک می‌توانست تا 48 ساعت به خواب نیاز نداشته باشد. همین مسئله باعث شد تا پرویتین به مخدری سودمند در حمله به لهستان در سپتامبر 1939 میلادی بدل شود. نیرو‌های نازی سپس در جریان حمله آردنس در مه 1940 میلادی نیز از پرویتین استفاده کردند. افسران و پزشکان نظامی به کرات در مورد مصرف این ماده مخدر شهادت دادند.

سیاست و بازاریابی


اوهلر می‌نویسد: «قانع شده‌ام که در حملات بزرگ که نیرو‌ها باید تا آخرین نفس بجنگند، یک یگان مجهز به پرویتین ارجحیت پیدا می‌کند. تاثیرات پرویتین "شگفت آور" تفسیر می‌شود.» وینستون چرچیل که "زبانش بند آمده بود" در مورد پیشروی نازی‌ها می‌نویسد: «نازی‌ها توانستند در کمتر از 100 ساعت قلمرویی را اشغال کنند که در طول چهار سال جنگ جهانی اول موفق به اشغال آن نشده بودند.»
ریشه استنادات روایت اوهلر علاوه بر اسناد نایاب و تصاویر آرشیوی که در کنار متن کتاب منتشر شده، به مطالعات شخصیت شناسی وی نیز بازمی‌گردد. یکی از همین شخصیت‌ها "اوتو اف. رانکه، " رئیس موسسه تحقیقاتی فیزیولوژی دفاعی و از رابطین کلیدی شرکت تملر و نیرو‌های مسلح آلمان نازی بود که خودش به تدریج معتاد پرویتین شد و آثار جانبی مخرب ناشی از مصرف بیش از حد آن را تجربه کرد.
روایتی که اوهلر از رانکه ارائه می‌دهد مبتنی بر تحلیل دقیق ارتباطات و یادداشت‌های او است که قانع کننده به نظر می‌رسد گرچه برخی نتیجه‌گیری‌های بزرگتر چندان پایه و اساس ندارد. حتی این مسئله که آیا پیروزی‌های نازی‌ها کاملا به پرویتین بستگی دارد یا اینکه این ماده مخدر صرفا نقش کمکی داشته، همچنان در هاله‌ای از ابهام قرار دارد.
مشکلات مشابه دیگری در قلب روایت اوهلر مشاهده می‌شود: مسیر اعتیاد شخص آدولف هیتلر. شخصیت اصلی در این روایت تئودور مورل، پزشک خصوصی هیتلر، است. او یک شارلاتان به تمام معنا است. مورل مشتاق بود تا هر جور که شده پیشوا را برای مراسم رژه یا ملاقات با ژنرال‌ها و رهبران جهانی سر پا نگه دارد؛ او حتی پا را فراتر گذاشت و تقریبا هر روز به هیتلر آمپول تزریق می‌کرد.

سیاست و بازاریابی


مورل در ابتدا به تزریق گلوکز و مولتی ویتامین بسنده می‌کرد، اما پس از بیماری مختصر آدولف در پاییز سال 1941 میلادی، انواع استروید‌ها و ترکیبات هورمونیِ ساخته شده از کبد خوک و اندام‌های درونی جانوران دیگر را به او تزریق می‌کرد. مورل سرانجام در تابستان 1943 میلادی و پیش از نشست متحدین، ماده مخدر "اوکودال" را معرفی کرد. اوهلر این ماده را به لحاظ ترکیبی از خانواده "هروئین" توصیف می‌کند. هیتلر، از نگاه اوهلر، پس از اولین مصرف طالب مقادیر بیشتر اوکودال شد. اوهلر همین ماده را مسئول اعتماد به نفس بیش از حد هیتلر و اقدامات نظامی غیر عقلانی او می‌داند.
برخی دیگر به وابستگی رقت انگیز هیتلر به پزشکش و روابط عجیب بینشان پرداخته‌اند. پیش‌بینی وی مبنی بر "معتاد شدن" هیتلر را باید جدی گرفت. اما نحوه اثرگذاری پرویتین بر روی تاکتیک‌های نظامی نازی‌ها چندان مشخص نیست.
اوهلر می‌نویسد: «پرویتین به افراد اجازه می‌داد تا در دیکتاتوری کارکرد داشته باشند. سوسیالیسم ملی در قالب یک کپسول.» اوهلر البته صرف گمانه‌زنی و بر اساس شواهد اندک چنین نتیجه‌گیری‌هایی کرده است. اوهلر هر جا که همبستگی وجود داشته باشد، علیت را بررسی می‌کند.
اینکه رویکرد هیتلر تحت شعاع افیونی‌ها بوده یا اینکه تصمیمات مهم جنگی وی از جمله کشتار یهودیان تحت تاثیر مواد مخدر و به دور از هر گونه احساس تاسفی صورت می‌گرفته را صرفا باید یک فرض تلقی کرد. در این بین نباید فراموش کرد که بر اساس همین ادعا، افکار برتری نژادی آریایی‌ها و تنفر از یهودیان از مدت‌ها پیش از جنگ و مصرف مواد مخدر در وی شکل گرفته بود. اوهلر در همین حین، و بر خلاف ارجاعات متعدد به هولوکاست، هیچ اشاره‌ای به ارتباط بین نسل کشی نازی‌ها و سو مصرف مشروبات الکلی نمی‌کند.
در میدان‌های نبرد اوکراین، بلاروس و کشور‌های حوزه دریای بالتیک و همچنین در اردوگاه‌های عملیات راینهارد در بلزک، سوبیبور و تربلینکا می‌توان آثار استفاده گسترده از مشروبات الکلی را مشاهده کرد. در پایان در مورد این رمان باید گفت گرچه رمان اوهلر می‌کوشد تا نگاهی جدید از رایش سوم را به خواننده منتقل کند، اما خوانندگانی که به دنبال درکی عمیق از دوران نازی هستند باید آگاه باشند که این کتاب بیش از روشن‌سازی حاوی تحریف و اعوجاج است.

لینک کوتاه:
https://www.siasatvabazaryabi.ir/Fa/News/220974/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

گوشی قدرتمند شیائومی آپدیت HyperOS 2.2 را دریافت کرد

این گوشی‌ها تا 2 هفته دیگر آپدیت بزرگ HyperOS شیائومی را دریافت می‌کنند

نگاهی به یکی از ابزارهای ‌مورداعتماد در آزمایشگاه‌های شیمی که ممکن است گمراهمان کند!

گوگل رقیب گلکسی زد فولد 7 را با 16 گیگابایت رم و تراشه اختصاصی عرضه می‌کند

جشن 3 سالگی تلسکوپ «جیمز وب» با سحابی «پنجه گربه»

الهام‌گرفتن از iOS 26؟ پلیر جدید یوتیوب با طراحی شیشه‌ای معرفی شد

هوش مصنوعی تا 20 سال دیگر اکثر شغل‌ها را نابود می‌کند

بررسی انواع مشکلات و خرابی‌های احتمالی کنسول های بازی (PS و XBOX)

کودکان علیه گوشی؛ یک مطالعه از رفتار تأمل‌برانگیز نسل جدید پرده برداشت

ارزان ترین مانیتور 240 هرتزی دنیا با قیمت زیر 100 دلار عرضه شد

*مدیرعامل بیمه دی: شهدای اخیر گلستان، نماد وحدت و همبستگی اقوام و مذاهب مختلف کشورند

تاثیر غیرمنتظره سدسازی؛ حجم عظیم آب‌های ذخیره‌شده قطب‌های زمین را تغییر داده است

صفحه آبی مرگ پس از 40 سال حذف شد؛ ورود صفحه مشکی مرگ به ویندوز 11

چرا از حشرات می‌ترسیم؟

احتمال عرضه نسخه نسل نهمی بازی Red Dead Redemption 2 قوت گرفت

این سگ رباتیک چینی با سرعت خارق‌العاده‌اش شما را شگفت‌زده می‌کند!

از باندل محدود پلی استیشن 5 با طرح Ghost of Yotei رونمایی شد

دانشمندان زمان شروع کوچک شدن جهان را تخمین زدند

دوبله ژاپنی Ghost of Yotei واقع‌گرایانه خواهد بود

مدلی خاص از آیفون 17 پرو و پرو مکس صرفا در چین فروخته خواهد شد

آیا غول‌های باستانی بخشی از واقعیت تاریخی آمریکا هستند؟

توسعه‌دهنده: حالت اول شخص از ابتدا برای Indiana Jones and the Great Circle درنظر گرفته شده بود

5 حقیقت شگفت انگیز درباره نحوه کار هوش مصنوعی

تکریم معاون توسعه مدیریت و منابع بنیاد شهید و امور ایثارگران از خانواده های شهدای مازندران

بازی Ghost of Yotei تمرکز بی‌سابقه بر ایجاد آزادی بیشتر برای بازیکنان خواهد داشت

افزایش اضطراب، افسردگی و وابستگی در مبتلایان به کرونا

ادای احترام به اسطوره‌ های ایثار در زاهدان

سازنده گوشی‌های نوکیا از بازار موبایل آمریکا خارج شد

چیزی که در مغز همه افراد «سایکوپات» مشترک است

گوشی جدید سامسونگ انتخابی جذاب برای گیمرها است

آخرین نگاه به زحل؛ روایت ناگفته از پایان باشکوه کاوشگر کاسینی ناسا

نه! ظرفیت رم آیفون بیشتر نمی‌شود

دانشمندان روشی نوین برای ساخت‌وساز پایدار در مریخ کشف کرده‌اند: پرورش جلبک

طراحی شیائومی 16 پرو مکس لو رفت؛ پرچمدار چینی برای رقابت با آیفون و گلکسی

ذوب یخ‌ها موجی از فوران‌های آتشفشانی را به دنبال دارد

مدل طلایی-صورتی یکی از گوشی‌های جذاب شیائومی معرفی شد

آیا رفتار یخ در فضا در مقایسه با زمین متفاوت است؟

آیا این گوشی ارزان بعدی شیائومی است؟

سرگذشت نیکولا تسلا؛ نابغه‌ای که تاریخ در حقش کم‌لطفی کرد

«پاک‌کن جادویی شیائومی» با قابلیت‌هایی جدید آپدیت شد

در انتظار عرضه اولین آیفون تاشو؛ تولید نمایشگر گوشی بعدی اپل شروع شد

ابداع پوستی برای ربات‌ها که همه چیز را حس می‌کند

باریک‌ترین آیفون تاریخ به پردازنده‌ای «حرفه‌ای» مجهز می‌شود

نقش هوش مصنوعی در مرور و راستی‌آزمایی مطالعات

اپل این 3 گوشی اندرویدی را از مردم می‌خرد و به آ‌ن‌ها آیفون می‌فروشد

گوشی پرچمدار سامسونگ با تخفیف 27 درصدی به فروش می‌رسد؛ اما نه در ایران

ابتکار دانشمند ایرانی در استفاده از چوب برای افزایش طول عمر باتری‌

تفاهم نامه بنیاد شهید ایلام و شهرداری بدره برای نوسازی تابلوهای مزین به تصاویر شهدا

گلکسی زد فلیپ 7 از نمای نزدیک؛ کارشناسان چه می‌گویند؟

در معرض ابتلا به آلزایمر هستید؟/ چهار مسیر منتهی به این بیماری را بشناسید