سیاست و بازاریابی

آخرين مطالب

طالبان؛‌ ‌استادان شبکه‌های اجتماعی استارت آپ

طالبان؛‌ ‌استادان شبکه‌های اجتماعی
  بزرگنمايي:

سیاست و بازاریابی - همزمان با کارزار نظامی، طالبان از ظرفیت شبکه‌های اجتماعی هم برای پیروزی استفاده کرده است
روزنامه همشهری: 3 ماه قبل، وقتی که نیرو‌های آمریکا و ناتو خروج از افغانستان را شروع کردند، طالبان کارزار نظامی خود را علیه نیرو‌های امنیتی افغانستان تشدید کرد. به گزارش بی‌بی‌سی، آن‌ها همچنین کاری کردند که پیش از آن در تاریخ نبرد‌های این گروه در افغانستان سابقه نداشت؛ آن‌ها کارزار جامعی هم در شبکه‌های اجتماعی راه‌انداری کردند تا همزمان با کارزار نظامی پیش برود.
گروهی از حساب‌های کاربری در شبکه‌های اجتماعی کاستی‌ها و شکست‌های دولت کابل را برجسته و همزمان، دستاورد‌های طالبان را بزرگ‌نمایی کردند.توییت‌هایی درباره فتوحات متاخر طالبان - حتی قبل از محقق شدن آنها- با هشتگ‌هایی در حمایت از طالبان منتشر می‌شدند. آن‌ها همین دو روز پیش در پنجشیر هم همین کار را کردند و خبر فتح این ولایت را با انتشار عکس معروف نیروهایشان در مقابل دفتر استاندار به جهان مخابره کردند.
در پاسخ به این رفتار، امرالله صالح، معاون رئیس جمهور افغانستان به نیرو‌ها و مردم افغان هشدار می‌داد که فریب ادعا‌های دروغین طالبان درباره پیروزی هایشان را نخورند. او همچنین از مردم می‌خواست از انتشار جزئیات عملیات نظامی که می‌توانست امنیت را مختل کند خودداری کنند.این هماهنگی نظامی و مجازی نشان می‌دهد که طالبان آگاهانه به سمت استفاده از فناوری‌های اطلاعات مدرن و رسانه حرکت کرده و شبکه‌ای در فضای مجازی ایجاد کرده است تا پیام‌هایش را بزرگ‌نمایی و در سطحی وسیع منتقل کند.

سیاست و بازاریابی


وقتی که طالبان در سال 1996 به قدرت رسید، اینترنت را منع کرد و تلویزیون‌ها، دوربین‌ها و نوار‌های ویدئویی را ضبط و معدوم کرد. در سال 2005، وب سایت رسمی امارت اسلامی طالبان، الاماره، راه افتاد و حالا به 5 زبان، محتوا ارائه می‌کند: عربی، انگلیسی، پشتو، دری و اردو. محتوای صوتی، ویدئویی و متنی را کمیسیون فرهنگی امارات که رئیس آن ذبیح‌الله مجاهد سخنگوی طالبان است، تأیید می‌کند.اولین حساب توییتری ذبیح‌الله مجاهد توسط توییتر معلق شد، اما اکانت جدید او - که از سال 2017 فعال است- بیش از 371 هزار فالوئر دارد. تیمی از کاربران که ایدئولوژی طالبان را ترویج می‌دهند هم در کنار این توییتر در راستای اهداف گروه در فضای مجازی فعال هستند.
رئیس این گروه از اکانت‌ها، قاری سعید خوستی، مدیر شبکه‌های اجتماعی امارت اسلامی است.خوستی به بی‌بی‌سی گفته است که این تیم از گروه‌های مختلفی تشکیل شده است که فعالیت مشخصی در توییتر دارند؛ از فعالیت برای ترند شدن (همه‌گیر شدن) هشتگ‌های مربوط به طالبان گرفته تا کمک به فراگیر شدن پیام‌ها در واتساپ و فیسبوک.
او گفته است: «دشمنان ما تلویزیون، رادیو و حساب‌های رسمی در شبکه‌های اجتماعی دارند، اما ما چیزی نداریم، با این حال در توییتر و فیسبوک با آن‌ها جنگیدیم و شکست‌شان دادیم.»او گفته افرادی را که به خاطر ایدئولوژی به طالبان ملحق می‌شوند، جدا و در فضای مجازی فعالشان می‌کرده تا پیام و اهداف طالبان را بزرگ‌نمایی کنند.در افغانستان تنها 8.6 میلیون کاربر اینترنت وجود دارد و نبود پوشش شبکه و اینترنت ارزان، چالش‌های کلیدی هستند. تیم شبکه‌های اجتماعی امارت اسلامی هر ماه 1000 افغانی (11 دلار) به اعضایش که در «جنگ آنلاین» حضور دارند، می‌دهد تا بسته‌های اینترنت بخرند.

سیاست و بازاریابی


او گفته است که امارت اسلامی 4 استودیوی مجهز دارد که کار تولید محتوای صوتی، ویدئویی و برندینگ دیجیتال در آن انجام می‌شود.نتیجه، ویدئو‌های باکیفیت پروپاگاندا هستند که از جنگجویان طالبان تمجید می‌کنند و نبرد‌های آن‌ها برابر نیرو‌های ملی و خارجی را باشکوه جلوه می‌دهند. این ویدئو‌ها در یوتیوب و وب‌سایت امارت اسلامی در دسترس هستند.این گروه آزادانه در توییتر و یوتیوب فعالیت می‌کند، اما فیسبوک، طالبان را سازمانی خطرناک تشخیص داده و مرتبا صفحات و حساب‌های مربوط به آن‌ها را حذف می‌کند. فیسبوک گفته است که به حذف دسترسی طالبان به فیسبوک ادامه خواهد داد.
خوستی به بی‌بی‌سی گفته است که برای طالبان، حضور در فیسبوک سخت است؛ به همین خاطر آن‌ها روی توییتر تمرکز می‌کنند. هرچند وزارت خارجه آمریکا شبکه حقانی را به عنوان گروه تروریستی بین‌المللی شناسایی کرده، اما انس حقانی، رهبر آن و بسیاری از اعضای این گروه حساب‌های توییتر با هزاران فالوئر دارند.
یکی از اعضای تیم شبکه‌های اجتماعی طالبان که نخواسته نامش فاش شود، گفته است که تیم او اولین بار بعد از آن به فکر استفاده گسترده از توییتر افتاد که نیویورک تایمز، مقاله‌ای از سراج‌الدین حقانی، جانشین رهبر طالبان در فوریه 2020 منتشر کرد. این تیم می‌خواست کاری کند که این مقاله به چشم بیاید به همین خاطر به توییتر روی آورد.
او گفته است: «بیشتر افغان‌ها انگلیسی بلد نیستند، اما رهبران رژیم کابل، انگلیسی در توییتر می‌نوشتند. دلیلش هم این بود که مخاطب آن‌ها نه افغان‌ها که جامعه جهانی بود. طالبان می‌خواست با پروپاگاندای آن‌ها مقابله کند و به همین خاطر بود که ما هم روی توییتر تمرکز کردیم.»
او گفته است به اعضای تیم او که هر کدام هزاران فالوئر دارند، دستورالعمل‌های مشخصی داده شده تا درباره سیاست خارجی کشور‌های همسایه چیزی ننویسند تا روابط با آن‌ها مختل نشود.در گذشته، طالبان به پنهان‌کاری شدید درباره رهبران خود معروف بود. تا آن حد که عکس‌های کمی از ملا عمر بنیانگذار این گروه وجود دارد.

سیاست و بازاریابی


این روز‌ها رهبران طالبان در تلاش برای کسب مشروعیت بین‌المللی، هم حضور رسانه‌ای دارند و هم در شبکه‌های اجتماعی به صورت فعال حاضر هستند. وقتی که ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی طالبان، اولین کنفرانس مطبوعاتی خود را پس از سقوط کابل برگزار کرد، بسیاری از حساب‌های توییتری مرتبط با طالبان، عکس او را در نمایه خود قرار دادند.
در مقابل، بسیاری از شهروندان افغان که برای نیرو‌های خارجی کار می‌کردند و آن‌هایی که در شبکه‌های اجتماعی از طالبان انتقاد کرده بودند، از ترس اینکه اطلاعات موجود در حسابشان به دست طالبان بیفتد، حساب‌های خود را بستند.
سازمان‌های حقوق بشری، عفو بین‌الملل و دیده‌بان حقوق بشر می‌گویند که همین حالا گزارش‌هایی دریافت کرده‌اند که بر اساس آنها، طالبان به دنبال افراد مشخصی می‌گردد و در برخی موارد، آن‌ها را می‌کشد.
فیسبوک امکانی را برای کاربران در افغانستان فعال کرده است که تنها با فشار دادن یک کلید، حساب خود را تا حد زیادی محدود می‌کنند و تنها کسانی که از قبل دنبال‌کننده صاحب اکانت بوده‌اند می‌توانند اطلاعات پروفایل را ببینند. این سایت همچنین گفته است که برخی امکانات متداول را در افغانستان از دسترس خارج می‌کند تا احیانا طالبان از آن برای جست و جوی افراد استفاده نکند.
سوال این است که آیا طالبان تغییر کرده و بی‌رحمی‌اش را کنار گذاشته است یا نه. برخی در افغانستان و خارج از آن، وعده‌های تغییر این گروه را باور نداند.اما آن‌ها موفق شده‌اند از برخی فناوری‌هایی که پیش‌تر منع کرده بودند، استفاده کنند تا نظرات مردم را در سطح جهانی تغییر بدهند.
یکی از اعضای تیم شبکه‌های اجتماعی طالبان به بی‌بی‌سی گفته است: «شبکه‌های اجتماعی ابزاری قدرتمند برای تغییر برداشت عموم از طالبان است. ما می‌خواهیم برداشت عموم مردم از خودمان را تغییر دهیم.»

لینک کوتاه:
https://www.siasatvabazaryabi.ir/Fa/News/212710/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تشکیل کمیته های تخصصی شورای سلامت کیش / تشکیل اولین کمیته تخصصی دندانپزشکان در راستای اجرای طرح سلامت پایدار هم زمان با روز دندانپزشک

سفر سرپرست اداره کل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان ایلام به شهرستان ایوان

ثبت گزارش جامعه هدف بنیاد شهید و مردم با مراجعه به سامانه سوت زنی

جشنواره نان و شیرینی کیش به دلیل شرایط نامناسب جوی از 30 فروردین آغاز می شود

مدیرکل بنیاد استان آذربایجان شرقی به مشکلات 50 نفر از مراجعا رسیدگی کرد

تجلیل استاندار یزد از خانواده شهدای ارتش

فناوری روز دنیا در خدمت بهداشت کیشوندان/ از جدیدترین دستگاه ماموگرافی کشور در بیمارستان کیش بهره‌برداری شد

توسعه تجهیزات و ارتقای خدمات بیمارستان؛ راهبرد اصلی سازمان‌ منطقه آزاد کیش در حوزه سلامت

باران رحمت در کیش؛ شب پرتلاش نیروهای شرکت عمران، آب و خدمات برای جلوگیری از آب‌گرفتگی معابر جزیره

دیدار تشکل‌های شاهد و ایثارگر با معاون امور بین الملل دفتر مقام معظم رهبری

پیام تسلیت دکتر رئیسی در پی درگذشت پدر شهیدان «دهنوی»

انتصاب جدید در سازمان منطقه آزاد کیش

صبر و ایثار خانواده‌های معظم شاهد و ایثارگر درس آموز است

اقدامات سازمان اقتصادی کوثر منجر به خودکفایی‌های بزرگ در حوزه اقتصادی شد

مدیرکل بنیاد شهید کرمانشاه بر شناساندن سبک و سیره عملی شهدا به جوانان تآکید کرد

افزایش تعامل بنیاد شهید و امور ایثارگران با آموزش و پرورش برای توسعه فعالیت های فرهنگی

مدارس کیش فردا 28 فروردین غیر حضوری شد

برگزاری جلسه شورای معاونان و اطلاع رسانی بنیاد استان سمنان

تجمع مردم یزد در گلزار شهدا و قدردانی از پاسخ مقتدرانه سپاه

حل مشکلات جامعه ایثارگری نیازمند مشارکت دستگاه هاست

سال 1401 ؛ سال «تولید؛ دانش‌بنیان، اشتغال‌آفرین»

جلسه شورای سیاستگذاری ستاد کنگره شهدای استان البرز برگزار شد

مادر شهیدان والامقام «انصاری رامندی» به لقاءالله پیوست

«حفظ نظم و انضباط اداری» و «پاسخگویی حداکثری به جامعۀ هدف» پایه و اساس خدمت است

پلمپ یک واحد پذیرایی گرانفروش در جزیره کیش

رئیس جمهور در پیامی درگذشت پدر شهیدان «خرسندیان» را تسلیت گفت

عملیات عمرانی طرح جامع گلزار شهدای قزوین آغاز می‌شود

تکریم مدیرکل بنیاد کرمانشاه از ایثارگران شهرستان جوانرود

همه فرزندان شهدا و جانبازان 70 درصد آذربایجان شرقی استخدام می‌شوند

دیدار مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان اردبیل با خانواده‌های معظم شهدا و ایثارگران

یادواره شهدای معلم حوادث تروریستی آموزش و پرورش استان سیستان و بلوچستان

مادر گرامی شهیدان «فرشیدفر» به فرزندان شهیدش پیوست

پیام تسلیت رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران در پی درگذشت پدر شهیدان والامقام «دهنوی»

سفر سرپرست اداره کل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان ایلام به شهرستان دره شهر

حملات موشکی به سرزمین صهیونیستی دل خانواده‌های شهدا و ایثارگران را شاد کرد

گردهمایی از جنس غرور و اقتدار ملی در جزیره کیش/ شادی وصف ناپذیرکیشوندان از عملیات وعده صادق سپاه

با لغو پروازها، اقامت هتلی مسافران کیش تمدید شد

بیانیه مرکز مقاومت بسیج بنیاد شهید و امور ایثارگران در حمایت از اقدام نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران در تنبیه رژیم صهیونیستی

تمدید اقامت هتلی مسافرانی که پروازشان لغو شده در جزیره کیش

حمایت بنیاد شهید و امور ایثارگران یزد از اقدام شجاعانه سپاه پاسداران

برنامه ریزی جهادی برای استفاده حداکثری از آزمون استخدامی خاص فرزندان شهدا و جانبازان 70 درصد

اجتماع بزرگ مردم انقلابی کیش در حمایت از پاسخ دندان شکن رزمندگان اسلام به رژیم صهیونیستی

برگزاری مراسم اختتامیه فعالیت‌های قرآنی ماه مبارک رمضان بنیاد شهید و امور ایثارگران فارس

مادران شهدا آیه های ایثار و گنجینه های استواری و صبر هستند

تکریم 5 عضو جامعۀ ایثارگری تبریز توسط سلمانی

هفتمین روز شهادت شهید مدافع امنیت محسن حسین نیا در بهنمیر مازندران برگزار شد

وعده صادق هژمونی اسرائیل و استکبار جهانی را در هم شکست

تقدیر بنیاد شهید و امور ایثارگران از شرکت بیمه دی

آخرین وضعیت کارگروه رسیدگی به وضعیت اینترنت اعلام شد

پیشتازی وزارت ارتباطات در صدور مجوزهای الکترونیکی