سیاست و بازاریابی

آخرين مطالب

بازار بورس چیست؟ مقالات بازاریابی

بازار بورس چیست؟
  بزرگنمايي:

سیاست و بازاریابی - شاید برای شما نیز این سوال در ذهنتان ایجاد شده باشد که بورس یعنی چه؟، زمانی که تعدادی از تجار اروپایی از فعالیت های خود ضرر کردند راه حلی برای این مشکل پیدا کردند که ایجاد بورس بود تا بتوانند، آن ضرر را به حداقل برسانند یا جلوی آن را بگیرند. در نهایت نتیجه گرفتند که تعداد دیگری از تجار را به تجارت خود اضافه کنند و شریک شوند تا به این صورت بتوانند زیان یا سود حاصل را با آنها تقیسم کنند. این حرکت موفق آمیز بود چون که به تدریج هر تاجری سعی خود را به کار می‌گرفت تا تا فعالیت های تجاری خود را با این روش ادامه دار کنند، همچنین این روش برای کسانی که تجارت های بزرگ را در پیش می‌گرفتند بسیار مطلوب تر بود. به مرور زمان این حرکت تجار قانونمند شد، وبه تشکیل شرکت های سهامی تبدیل شد، اولین شرکت تشکیل شده سهامی، در کشور روسیه ودر سال 1353 تاسیس شده، و تصمیم گرفته شد کالاهایی را بدون دور زدن آفریقا از شمال اروپا به چین و شرق آسیا ببرند، احتمال این که در این کار ضرر بیشتر از سود باشد نیز بود.
برای انجام این جابجایی کلان تعدادی از تجار سرمایه لازم را تامین کردند، و دیگران نیز به نسبت سهام خود در زیان و سود حاصل از این کار شریک شدند، و این کار با موفقیت صورت گرفت. با گذر زمان و بزرگ تر شدن مبادلات در اروپا به سرمایه های بیشتر و همچنین شرکای بیشتری نیاز بود. برای انجام این کار به مراکزی نیاز شد که بتوانند سرمایه پزیران و سرمایه گذاران رابطه برقرار کرد، بعد از تاسیس این مراکز، بورس نام گذاری شد.
تاریخچه بورس ایران
اولین مطالعه در مورد تاسیس بورس در ایران، حدود یک قرن پیش برمی‌گردد. در سال 1315 یک فرد بلژیکی که ران لوترفلد نام دارد. بعد از انجام مطالعات زیادی، اساسنامه بورس داخلی را تهیه وبه ایرانیان مسئول ارائه کرد. با توجه به اتفاقات آن زمان از جمله وقوع جنگ جهانی دوم، دلیلی برای به تاخیر افتادن تاسیس بورس بود که 25 سال به طول انجامید. یک کمسیون در سال 1341 تشکیل شد، این کمیسیون در وزارت بازرگانی، بانک توسعه صنعتی و معدنی همراه باحضور نمایندگان وزارت دارایی، تشکیل شد. اولین موافقت نامه تاسیس بورس سهام در این کمیسیون تنظیم شد. در آخر سال 1341 یک هیئت از کشور بروکسل به سرپرستی دبیر کل بازار برای راه اندازی و مشارکت مشترک در راه‌اندازی بورس این کشور، به ایران دعوت شدند و بعد از چهار سال تاخیر قانون تشکیل بورسدر سال 1345 در مجلس به تصویب رسید و برای اجرا به بانک مرکزی از سوی وزارت اقتصاد ابلاغ شد.
در پانزده بهمن 1346 بعد از ابلاغ قانون تشکیل بورس اوراق بهادار، چند معامله برروی سهام بانک توسعه معدنی و صنعتی که یکی از بزرگترین مجتمع واحدهای تولیدی و اقتصادی که در آن تاریخ محسوب می‌شد، انجام شد. وبورس اوراق بهادار به طور رسمی کار خود را شروع کرد.
بازار بورس چیست؟
برای شناخت و فهمیدن این موضوع که واقعا بورس چیست و آشنایی بیشتر با آن بهتر است از “بازار” و تعریف آن شروع کنیم. در یک تعریف ساده، می توان گفت که:
برای درک وشناخت مفهوم بورس، و آشنا شدن بیشتر با بورس بهتر است از بازار و مفهوم آن آغاز کنید. می‌توان گفت که در تعریفی ساده بازار یعنی :
خرید و فروش در مکانی به نام بازار صورت می‌گیرد
رابطه برقرار شده بین فروشنده و خریدار را می‌توان به زبانی ساده ایجاد بازار دانست.
شروط مذکور را می‌توان در شبکه های اجتماعی، ارتباطی واینترنت باشد.
دارایی که در بازار ها به فروش قرار می‌گیرد یه به معامله می‌رسد را دودسته می‌خوانیم دسته اول :دارایی واقعی، دارایی مالی.
انواع بازار بورس
می‌توان بازار را به سه دسته اصلی تقسیم کردکه شامل :
1- بورس کالا
بازاری است که به صورت دائمی وجود دارد و انواع مختلفی از کالا به صورت معین در آنجا به معامله میرسد بازار کالا نام دارد. مواد اولیه و خام در این بازار به معامله می‌رسد. بورس کالای مختلف را با نام همان جنسی که بفروش می‌رسد نام می‌گذارند مانند بورس کندم یا نفت
2- بورس ارز
با توجه به نام بورس مشخص است که چه چیزی مورد معامله قرار می‌گیرد، فروش و یا خرید پول خارجی. این بورس در ایران فعالیت ندارد. ولی در کشورهای دیگر که پیشرفته هستند. فعالیت بسیار چشمگیری دارد.
3- بورس اوراق بهادار
در این بورس دارایی هایی از جمله اوراق مالی از قبیل اوراق مشارکت و… را مورد معامله قرار می‌دهند. در این کشور این بازار راه که به طور دائمی و رسمی در یک محل از پیش تعیین شده صورت می‌گیرد وخرید و فروش اوراق بهادار نیز معامله می‌گردد، این شرایط و معاملات در بازار اوراق بهادار صورت می‌گیرد.

سیاست و بازاریابی


بورس چه می کند؟
کار اصلی بورس را می‌توان گفت که، فراهم کردن زمینه برای دو گروه از مردم، شرکت کردن در یک فعالیت اقتصادی، به طور قانونی، بهرمندی از سود و منفعت این شراکت و تامین نیاز یکدیگر.
این دو گروه سرمایه گذاران و سرمایه پذیران می باشند. در یک تقسیم بندی ساده، افراد جامعه را می توان به دو گروه تقسیم کرد:
1)نمیتونند با سرمایه ایی یا پس انداز ی که در اختیار دارند کاری انجام بدهند
2)نداشتن پس انداز یا سرمایه، اما میتواند شراکت کنند و اصول شراکت را از بر هستند
هر ساله در کیش سمینار های مهمی در زمینه شناخت بازار بورس برگزار می شود اگر می خواهید در این سمینار ها شرکت کنید ما به شما تور کیش هتل ترنج را پیشنهاد می دهیم.

سیاست و بازاریابی


لینک کوتاه:
https://www.siasatvabazaryabi.ir/Fa/News/207426/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

لپ‌تاپ Zero Air 16 Racing Edition با بدنه فیبر کربن معرفی شد

پشت پرده یکی از مرموزترین توانایی‌های انسان/ «حس ششم» واقعا وجود دارد؟

راهکار پژوهشگران دانشگاه تهران برای ارتقای کارایی پهپادهای سم‌پاشی

آزمایش موفق ریل‌گان الکترومغناطیسی در فضای باز؛ توسعه سلاح‌های آینده

گزارش دو وزارت صمت و نیرو در حمایت از تولید اقلام راهبردی

ژاپن هم پس از چین و آمریکا موشک قابل بازیافت پرتاب کرد

دستاورد محققان برای تبدیل پلاستیک‌های دورریز به گرافیت باکیفیت

چرا سلاح مایکروویوی 100 گیگاواتی چین مهم است؟

روسیه سه فضانورد را به مدار زمین می برد

رفع دغدغه اعتبار مالیاتی شرکت‌های دانش‌بنیان با تفاهم‌نامه جدید

از پرونده‌های کاغذی تا پزشکی هوشمند؛ چقدر به تحول دیجیتال نزدیک هستیم؟

5 پیشنهاد ایران در اجلاس جهانی حکمرانی هوش مصنوعی 2026

آپدیت بزرگ iOS 27 وارد آیفون شد؛ اما به‌صورت آزمایشی

گوگل قبل از اپل یک گوشی پرچمدار با تراشه دو نانومتری می‌سازد

هندزفری پشت‌باز جدید هواوی با طراحی منحصربه‌فرد معرفی شد

مایکروسافت جستجوی ویندوز 11 را ساده‌تر، سریع‌تر و هوشمندتر می‌کند

گلکسی زد فلیپ 8 سامسونگ احتمالا سبک‌تر از زد فلیپ 7 خواهد بود

نابودی اسرار میلیاردساله ماه توسط اگزوز فضاپیماها

یک سیارک 2 تکه در عکس روز ناسا

روسیه امروز 2 فضانورد خود و 1 فضانورد ناسا را به ایستگاه فضایی می‌فرستد

باکتری‌های اورانیوم‌خواری که آب معدنی سمی را تصفیه می‌کنند

تغییر تصور دانشمندان از سازمان‌دهی مغز نابینایان

شرکت OpenAI از دستیار هوشمند ChatGPT Work و مدل جدید GPT-5.6 رونمایی کرد

لپ‌تاپ فوق سبک ایسوس A14 Air (2026) با پردازنده Ryzen 9 و نمایشگر OLED معرفی شد

«لپ‌تاپ مسابقه‌ای» تاندربات با سخت‌افزار پرقدرت رونمایی شد

گوشی قدرتمند ردمی توربو 6 با باتری 10 هزار میلی‌آمپرساعتی تولید می‌شود

سیاه‌ترین رنگ جهان می‌تواند یک مشکل بزرگ نجوم را حل کند

شب‌زنده‌داری چه بلایی بر سر متابولیسم بدن می‌آورد؟

آرتمیس 2 رکورد تماشای پخش زنده ناسا را شکست

تمرکز دولت بر تبدیل روستاها به تولید کننده ثروت از طریق فناوری

بومی‌سازی فناوری نوین «ژن‌درمانی» برای درمان سرطان خون در ایران

نانوکاتالیست ایرانی در پالایشگاه شازند بکار گرفته شد/ تولید سوخت پاک‌

گواهی نخستین فرودگاه تاکسی‌های هوایی جهان در دبی صادر شد

رقابت دانشجویان و دانش آموزان در 21 لیگ رباتیک و هوش مصنوعی در فیراکاپ

چطور با گوشی قدیمی خود، دوربین هوشمند نظارت بر کودکان بسازیم؟

گوشی جدید هایسنس با نمایشگر ثانویه جداشدنی و جوهر الکترونیکی معرفی شد

نسخه جدید لپ‌تاپ ایسر Nitro V معرفی شد؛ مجهز به RTX 5050

موجودی 0.3 میلی‌متری که دانشمندان را شگفت‌زده کرد

پزشکان داخل بدن ما را چطور می‌بینند؟

1 ماه تا خورشیدگرفتگی کامل 2026

نوآوری چینی‌ها برای جمع‌آوری زباله‌های فضایی

مشخصات کامل گلکسی واچ 9 و اولترا 2 لو رفت؛  تراشه کوالکام و باتری حجیم‌تر

گوشی جدید ایسر Sospiro A15 با نمایشگر دوم در قاب عقب معرفی شد

سامسونگ احتمالاً ردیاب هوشمند SmartTag 3 را در کنار گلکسی S26 FE معرفی می‌کند

کشف تازه پژوهشگران/ زنبورها هم «ابریشم» تولید می‌کنند!

چین به «شبه‌ قمر زمین» رسید

روش جدید تحریک غیرتهاجمی مغز برای درمان افسردگی

کشف یک زمین دیگر درست در همسایگی ما

پاویون دانش‌بنیان ایران در نمایشگاه بین‌المللی حلال اندونزی برپا شد

مشخصات کامل ردمی نوت 17 و 17 پرو در آستانه رونمایی لو رفت