سیاست و بازاریابی

آخرين مطالب

معاون علمی رئیس جمهور: هاب هوش مصنوعی در جنوب ایران ایجاد می‌شود اخبار

معاون علمی رئیس جمهور: هاب هوش مصنوعی در جنوب ایران ایجاد می‌شود
  بزرگنمايي:

سیاست و بازاریابی - بندرعباس-معاون علمی فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس جمهور، از برنامه‌ریزی برای هوشمندسازی بندر شهید رجایی خبر داد و گفت: هاب فناوری و هوش مصنوعی جنوب کشور ایجاد می‌شود.

به گزارش خبرگزاری مهر، حسین افشین در حاشیه بازدید از پارک علم و فناوری هرمزگان در جمع خبرنگاران با اشاره به برنامه‌های معاونت علمی در توسعه زنجیره‌های ارزش استانی اظهار کرد: از دو سال پیش دو استان به صورت پایلوت برای ایجاد زنجیره ارزش انتخاب شدند که شامل آذربایجان غربی در حوزه سیر و هرمزگان در حوزه شیلات و پرورش ماهی بود.
وی افزود: در معاونت علمی ریاست جمهوری، برنامه‌ای تعریف شده تا برای تسهیل امور یک توسعه‌دهنده در کنار پروژه‌ها قرار گیرد و زنجیره‌های بزرگ به حلقه‌های کوچک و تخصصی تقسیم شوند.
وی در ادامه با اشاره به اینکه، حضور در هرمزگان چهل و پنجمین سفر استانی و تکمیل بازدید از ۳۱ مرکز استان کشور است، افزود: در دور دوم سفرهای استانی، شیوه جدیدی در پیش گرفته خواهد شد به این صورت که ابتدا کار میدانی و تشکیل زنجیره‌ها در تهران برنامه‌ریزی و تصویب می‌شود و سپس برای گره‌گشایی اتصال بخش‌ها و اعمال الگوی جدید در استان‌ها حضور پیدا می‌کنیم تا زنجیره‌های قدرتمند و اثربخش شکل بگیرد.
معاون علمی رییس‌ جمهور در پاسخ به پرسشی درباره اقدامات این معاونت در راستای تحقق سیاست‌های کلی توسعه دریامحور گفت: حوزه اقتصاد دریامحور در سال‌های اخیر مورد توجه ویژه قرار گرفته و در قالب یک برنامه ملی تمام حوزه‌های زیستی کشاورزی صنعتی و شناوری را در بر می‌گیرد.
افشین با بیان اینکه، هوشمندسازی بنادر با همکاری وزارت راه و شهرسازی پیگیری می‌شود تصریح کرد: بندر بوشهر به عنوان نخستین پایلوت طی دو سال گذشته وارد این طرح شد و فازهای یک و دو آن به اجرا درآمد و اکنون نیز در صدد هستیم بندر شهید رجایی را به عنوان دومین بندر هوشمند کشور ذیل این برنامه تجهیز کنیم.
وی ادامه داد: اقدامات موثری نیز در حوزه زنجیره ارزش ماهیان انجام شده که بخشی از دستاوردهای آن در نمایشگاه سال گذشته عرضه شد و پیشرفت‌های جدید این حوزه نیز در نمایشگاه اواخر دی‌ماه به نمایش درمی‌آید. به طور کلی معاونت علمی در سرفصل‌های تکلیفی خود در اقتصاد دریامحور جلوتر از برنامه پیش رفته است.
معاون علمی رییس‌ جمهور در ادامه و در پاسخ به سوالی درباره نقش صنایع بزرگ هرمزگان در حمایت از شرکت‌ های دانش‌بنیان نیز اظهارکرد: هرمزگان به دلیل برخورداری همزمان از صنایع سنگین شیلات کشاورزی و ظرفیت‌ های دریایی و ساحلی استانی کم‌ نظیر است و می‌تواند از تمام ظرفیت‌ های قانونی به ویژه مواد ۱۱ و ۱۳ قانون جهش تولید دانش‌ بنیان مرتبط با اعتبار مالیاتی استفاده کند.
افشین تاکیدکرد: صنایع بزرگی مانند فولاد و پتروشیمی با بهره‌گیری از اعتبار مالیاتی می‌توانند در تامین زیرساخت‌ های پارک‌ های علم و فناوری دانشگاه‌ ها و شکل‌گیری هاب‌های تخصصی سرمایه‌ گذاری کنند. همچنین تسهیلات ویژه‌ای برای استقرار شرکت‌های صادرات‌ محور و دارای دانش فنی پیشرفته در این استان پیش‌بینی شده است.
افشین در پاسخ به پرسشی درباره تفاوت هاب فناوری با پارک‌ های علم و فناوری و برنامه‌های این معاونت در جزیره کیش و قشم نیز توضیح داد: پارک‌ های فناوری به صورت عام بر تجاری‌ سازی انواع دانش فنی تمرکز دارند اما هاب‌ های فناوری به طور اختصاصی بر یک یا دو فناوری نوظهور متمرکز می‌شوند.
وی افزود: مزیت اصلی کشور ما در فناوری‌های نوین نیروی انسانی متخصص و شرکت‌های نوآور است و در تلاشیم جنوب کشور را به محور فناوری حوزه خلیج فارس و منطقه تبدیل کنیم.
معاون علمی رئیس جمهور همچنین به تفاهم‌ نامه سه‌ جانبه این معاونت با وزارت امور اقتصادی و دارایی و هلدینگ خلیج فارس اشاره کرد و گفت: بر اساس این توافق جزیره کیش به عنوان هاب هوش مصنوعی جنوب کشور با رویکرد منطقه‌ای تعیین شد. زمین و امکانات لازم آماده شده و با پیگیری‌ های انجام‌ شده صندوق مربوطه در کیش نیز ظرف دو هفته آینده مصوب خواهد شد.
افشین در ادامه خاطرنشان کرد: در کنار ظرفیت‌ هایی مانند حبس انرژی در قشم که می‌تواند با ارزش افزوده بالا در بخش فناوری به کار گرفته شود در شهر بندرعباس نیز برنامه‌ ریزی برای ایجاد هاب‌های تخصصی در دستور کار است تا جایگاه فناورانه کشور در منطقه تقویت شود.

لینک کوتاه:
https://www.siasatvabazaryabi.ir/Fa/News/799715/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

چرا «شناسایی نوترینو» برنده جایزه نوبل فیزیک 2026 شد؟

پورت غیررسمی Gears of War 3 برای PC اکنون به طور کامل قابل بازی است

نازک شدن شبکیه ممکن است پیش از ابتلا به پیش‌دیابت آغاز شود

بازی The Conjuring: Unspoken هفته آینده در نتفلیکس منتشر می‌شود

بیش از دو دقیقه از گیم‌پلی بازی لغوشده Perfect Dark منتشر شد؛ نمایش مناطق جدید و سیستم مبارزات

فوران قدرتمند خورشیدی شفق قطبی را به ارمغان آورد

«تلسکوپ فضایی جیمز وب» از جمع ستاره‌ها پرده برداشت

نجوم؛ چشم فضایی برای یافتن ماهواره در مدار/اجرای پروژه‌های مشترک ایران و چین

این گوشی سامسونگ از امروز منسوخ است و دیگر آپدیت نمی‌شود

برنده نوبل فیزیک 2026: شانس آوردم نوبل بردم!

برنامه صندوق نوآوری برای هوشمندسازی جذب سرمایه استارت‌آپ‌ها

بازنگری سند علوم و فناوری‌های شناختی با تأکید بر اولویت‌بندی حوزه‌ها

مهندسان اولین سازه تیتانیومی شناور جهان را ساختند

آنر از یک گوشی اقتصادی دیگر با نمایشگر پشتی رونمایی کرد

کسب مدال طلای INOVA 2026 توسط دانشجوی دانشگاه تهران

مانیتور اداری جدید لنوو با قیمت بسیار منطقی رونمایی شد

برندگان جایزه نوبل شیمی 2026 معرفی شدند

پیشنهاد ایجاد شبکه آزمایشگاه‌های فوتونیک بریکس از سوی ایران

عکس روز ناسا از آتش‌بازی کیهانی

لشکر روبات‌ها کارگران ساختمانی را بیکار می‌کنند

پاوربانک 45 وات جدید یوگرین با نمایشگر رنگی و استانداردهای پیشرفته ایمنی معرفی شد

فوری: گلکسی A57 سامسونگ به One UI 9.0 آپدیت شد

امید دانشمندان برای لاغری با چربی قهوه‌ای، با یک معمای تازه روبه‌رو شد

ارتباط مصرف حبوبات با کاهش شیوع بیماری‌های قلبی

کم و زیاد نخوابید تا زوال عقل نگیرید

بهبود دیابت نوع 2 با رژیم غذایی و ورزش هوازی

لحظه اعلام خبر نوبل به فرزندان؛ من برنده شدم

شناسایی باکتری‌های سودمند کشاورزی با کمک هوش مصنوعی

برای دومین بار در دنیا، سویه‌ای قارچ بیمارستانی در برابر تمام داروها مقاوم شده است

مدیر ناسا: یوفوها می‌توانند یک «لحظه اسپوتنیک» باشند

پرتاب 3 ماهواره از منظومه شهید سلیمانی تا شب عید

پزشکان تومور جنین را در رحم مادر کوچک کردند!

درخواست از رئیس‌جمهور برای احیای ستاد مستقل علوم و فناوری های شناختی

تولید رادیو داروی ایرانی برای شناسایی گره‌های لنفاوی درگیر با سرطان

هک حساب‌های پلی‌استیشن با فریب پشتیبانی سونی؛ وقتی مهندسی اجتماعی از رمز عبور قوی‌تر عمل می‌کند

لپ‌تاپ اندرویدی گوگل‌بوک در ابتدا از گوشی‌های سامسونگ پشتیبانی نمی‌کند

گوشی اقتصادی Y32 ویوو با مشخصات قابل قبول رونمایی شد

آل‌این‌وان جدید لنوو از راه رسید؛ نمایشگر 100 هرتز، تراشه i5 و 16 گیگابایت رم

تاثیر تفاوت نسل‌ها بر صنعت گردشگری جهان

بازی GTA 5 به مرورگرها راه پیدا کرد، اما راکستار جلوی آن را گرفت

مغز کوچک روی تراشه؛ نانوحسگری که اثر داروی پارکینسون را رصد می‌کند

قهوه فراتر از کافئین؛ 7 اثر کمترشناخته‌شده بر بدن

گوشی «توربو» جدید ویوو با باتری بزرگ و تراشه میان‌رده قدرتمند اسنپدراگون معرفی شد

مشکل آنتن آیفون 18 پرو مکس؛ اپل همچنان دلیل اصلی را اعلام نکرده است

ساخت سپر نانویی برای سربازان و کشاورزان

تصویر منتسب‌به گلکسی S27 اولترا، رنگ‌های جدید گوشی را نشان می‌دهد

نقد و بررسی بازی End of Abyss

ترمیم 92 درصدی زخم دیابتی موش‌ها با یک پچ میکرونیدلی ترکیبی

در کوهپایه‌های ایتالیا بودم که فهمیدم برنده نوبل شده‌ام!

هواوی میت 90 پرو مکس در بنچمارک‌ها قدرت‌نمایی کرد؛ رجزخوانی برای اسنپدراگون و تراشه‌های آیفون