سیاست و بازاریابی

آخرين مطالب

فاصله 18 درصدی دانش‌بنیان‌ها با هدف‌گذاری 20 درصدی در اقتصاد ملی اخبار

فاصله 18 درصدی دانش‌بنیان‌ها با هدف‌گذاری 20 درصدی در اقتصاد ملی
  بزرگنمايي:

سیاست و بازاریابی - رئیس سازمان بسیج علمی، پژوهشی و فناوری کشور گفت: سهم اقتصاد دانش‌بنیان از تولید ناخالص داخلی کمتر از ۲ درصد است؛ این در حالی است که تحقق سند چشم‌انداز نیازمند رساندن این سهم به ۲۰ درصد است.

به گزارش خبرگزاری مهر، به نقل ازسازمان بسیج علمی، پژوهشی و فناوری کشور، هفتمین نشست از سلسله نشست‌های اقتصادی «اقتصاد مقاومتی در سایه وحدت ملی و امنیت ملی» با موضوع «الگوی پیشرفت مردم‌پایه» برگزار شد.
یاسین کیخارئیس سازمان بسیج علمی، پژوهشی و فناوری کشور در هفتمین نشست حضوری و برخط از سلسله نشست‌های اقتصادی «اقتصاد مقاومتی در سایه وحدت ملی و امنیت ملی» با موضوع «الگوی پیشرفت مردم‌پایه» در پژوهشکده مطالعات اسلامی در علوم انسانی به تبیین «الگوی پیشرفت مردم‌پایه» در اقتصاد دانش‌بنیان پرداخت.
وی با اشاره به وضعیت کنونی اقتصاد دانش‌بنیان در کشور اظهار داشت: در حال حاضر حدود ۱۱ هزار شرکت دانش‌بنیان در کشور فعال هستند که نزدیک به ۷۰ درصد آن‌ها در زمره شرکت‌های نوپا قرار می‌گیرند. با وجود این ظرفیت، سهم اقتصاد دانش‌بنیان در تولید ناخالص داخلی کشور کمتر از ۲ درصد است؛ در حالی که بر اساس تأکیدات مقام معظم رهبری، این سهم باید به حدود ۲۰ درصد برسد.
کیخا با بیان اینکه تحقق چنین جهشی با روندهای فعلی دشوار خواهد بود، افزود: اگر بخواهیم تنها با مدل‌های متعارف نخبگانی و رشد تدریجی حرکت کنیم، دستیابی به این هدف زمان بسیار طولانی خواهد برد. از این‌رو لازم است «عدد بزرگ مردم» به عرصه تولید دانش‌بنیان وارد شود و اقتصاد دانش‌بنیان از یک فعالیت محدود نخبگانی به یک جریان گسترده مردمی تبدیل شود.
رئیس سازمان بسیج علمی، پژوهشی و فناوری کشور در ادامه الگوی پیشنهادی برای مردمی‌سازی اقتصاد دانش‌بنیان را در قالب دو سطح «نهادهای پیشران» و «نهادهای مولد» تبیین کرد. به گفته او، نهادهای پیشران دانش‌بنیان مجموعه‌های نخبگانی هستند که وظیفه تحقیق و توسعه، خلق فرصت‌های فناورانه و تثبیت فناوری را بر عهده دارند. در مقابل، نهادهای مولد دانش‌بنیان شامل آحاد مردم و تعاونی‌هایی هستند که با دریافت فناوری‌های تثبیت‌شده، امکان تکثیر و تولید گسترده آن‌ها را در مقیاس وسیع فراهم می‌کنند.
کیخا همچنین با مقایسه برخی الگوهای رایج صنعتی در جهان با رویکرد پیشنهادی اقتصاد مردم‌پایه، بر اهمیت «کوچک‌مقیاس‌سازی» در توسعه اقتصاد دانش‌بنیان تأکید کرد.
این استاد دانشگاه توضیح داد: واحدهای صنعتی بزرگ‌مقیاس به دلیل سرمایه‌گذاری‌های ارزی سنگین و پیچیدگی تجهیزات، عملاً امکان مشارکت گسترده مردم را محدود می‌کنند؛ در حالی که کوچک‌مقیاس‌سازی می‌تواند زمینه ورود سرمایه‌های خرد مردمی، کاهش ریسک سرمایه‌گذاری و تقویت تاب‌آوری اقتصادی را فراهم سازد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود چهار الگوی نقش‌آفرینی نخبگان در پیوند با ظرفیت‌های مردمی را تشریح کرد. در الگوی نخست، نخبگان دانش تولید واحدهای کوچک‌مقیاس را طراحی کرده و آن را برای تولید در اختیار مردم قرار می‌دهند. در الگوی دوم، مردم در تولید زیرسیستم‌ها و قطعات محصولات پیچیده مشارکت می‌کنند. در الگوی سوم، نخبگان با حل گلوگاه‌های فنی، زنجیره‌های تولید مردمی را فعال و اقتصادی می‌کنند. در الگوی چهارم نیز با مداخلات فناورانه، بهره‌وری تولیدات موجود مردمی افزایش می‌یابد.
به گفته کیخا، پیوند میان توان علمی نخبگان و ظرفیت گسترده مردمی می‌تواند زمینه‌ساز گسترش اقتصاد دانش‌بنیان و تحقق جهش در تولید و فناوری در کشور باشد.

لینک کوتاه:
https://www.siasatvabazaryabi.ir/Fa/News/793822/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

المپیک ربات‌ها در چین/ از شکست رکورد سرعت دویدن تا مسابقه تنیس

قطعات هوافضا در محل مورد نیاز قابل ساخت شد

استیج اینوتکس امسال روایت‌های واقعی اکوسیستم را روی صحنه می‌برد

ربات انسان‌نما سوار بر اسب رباتی شد

استخراج 99 درصدی تنگستن از یک کانی خاص و مقاوم

الکترود گرافنی که 80 برابر کش می‌آید و از پوست مرطوب هم جدا نمی‌شود

سکوی رعنا به دنبال اتصال نوآوری به نیازهای مناطق محروم در اینوتکس2026

هزینه ثبت اختراعات خارجی با اعتبار مالیاتی تامین می‌شود

مدیر برنامه ملی حکمرانی علم، فناوری و نوآوری منصوب شد

مهمترین رکوردهای المپیک رباتهای انسان‌نما/ از کارگری تا مسابقات ورزشی

الهام‌گرفتن سامسونگ از اپل؟ طراحی منتسب‌به گلکسی S27 اولترا لو رفت | آخرین خبر

ویدئوی فضاپیمای «کاسینی» از نزدیک شدن به زحل | آخرین خبر

لنوو یک کنسول دستی قدرتمند با نمایشگر 120 هرتز می‌سازد | آخرین خبر

گزارش: قیمت کنسول دستی پلی استیشن 6 قطعا زیر 600 دلار نخواهد بود | آخرین خبر

میازاکی ایده‌های جالب و نوآورانه‌ای برای سیستم حریف‌یابی بازی The Duskbloods دارد | آخرین خبر

رسمی: بازی The Wolf Among Us 2 در گیمزکام 2026 حضور نخواهد داشت | آخرین خبر

گوشی شیائومی میکس اولترا در رنگ شرابی رؤیت شد | آخرین خبر

«مرگ» عجیب یک ربات انسان‌نما در مسابقه دو | آخرین خبر

ابوعلی سینا؛ پزشکی که از مرز درمان گذشت و به «نظام‌سازی در علم» رسید | آخرین خبر

قرصی که رنگ پوست افراد مبتلا به پیسی را برمی‌گرداند | آخرین خبر

ربات انسان‌نمایی که حرکات انسان را در لحظه تقلید می‌کند | آخرین خبر

ساخت پوشش باتری لیتیومی با الهام از غضروف | آخرین خبر

«نانوسیلیس» ایران‌ساخت در مسیر تامین نیاز صنایع و صادرات

تشخیص زودهنگام سرطان سینه با طراحی یک نانوزیست‌حسگر در دانشگاه تهران

استقبال گسترده طرفداران شیائومی از گوشی ردمی K100 پرو مکس | آخرین خبر

سازندگان Redfall قول می‌دهند اشتباه این بازی را در استودیوی جدید خود تکرار نکنند | آخرین خبر

تعداد متقاضیان برای نتورک تست The Duskbloods بیشتر از Nightreign بوده است | آخرین خبر

بازی Call of Duty: Modern Warfare 4 پیش از انتشار، به پرفروش‌ترین بازی پلتفرم استیم تبدیل شد | آخرین خبر

بازی سولزلایک Stray Dog: Nobody Cares با حضور یک سگ شمشیرزن حسابی خبرساز شد | آخرین خبر

شهرسازان بخوانند: درختکاری غیرعلمی می‌تواند هوای شهرها را آلوده‌تر کند | آخرین خبر

راز افزایش سن در مغز استخوان؛ سلول‌های بنیادی چگونه پیری را به کل بدن تزریق می‌کنند | آخرین خبر

کاهش تنوع پرندگان؛‌ بهای پنهان رشد انرژی خورشیدی در چین | آخرین خبر

زنگ مرموزی که پس از 186 سال همچنان به صدا درمی‌آید | آخرین خبر

ربات‌های انسان‌نما، سبک بازی تنیس‌بازهای مطرح دنیا را تقلید می‌کنند | آخرین خبر

ربات انسان‌نمای چینی با قابلیت تعویض سر به‌نمایش درآمد | آخرین خبر

«کنتورهای هوشمند ایرانی» ظرفیت داخلی برای مقابله با ناترازی برق

«قدرت دفاعی» پشتوانه‌ صلح، امنیت و استقلال کشور

حجم دانلود بازی GTA VI چقدر خواهد بود؟ | آخرین خبر

تاریخ رونمایی Nothing OS 5.0 اعلام شد | آخرین خبر

پایان سلطنت یوسین بولت؛ ربات‌های انسان‌نما رکورد سرعت انسان‌ها را شکستند | آخرین خبر

ویوو یک گوشی میان‌رده ارزنده با طراحی دوست‌داشتنی و باتری پرظرفیت معرفی کرد | آخرین خبر

وقتی یک سیاه‌چاله کلان‌جرم خاموش می‌شود، چه اتفاقی می‌افتد؟ | آخرین خبر

زباله‌های پلاستیکی در سواحل دریای خزر؛ تهدیدی خاموش برای کف‌زیان | آخرین خبر

غشاهای پلیمری جدید، امید تازه برای پاک‌سازی آب آلوده

تصویر Xperia 10 VIII لو رفت؛ گوشی میان‌رده جدید سونی

مشخصات کامل پوکو X8 و X8 پاور لو رفت

سالمندان نباید وعده‌های غذایی را بیش از حد به تأخیر بیندازند

گوشی اقتصادی پوکو M8x با باتری غول‌پیکر و نمایشگر پرسرعت معرفی شد | آخرین خبر

دستگاهی که قرار بود سرطان را درمان کند، بیماران را با خطای نرم‌افزاری کشت | آخرین خبر

رنگ‌بندی و طراحی قاب رسمی آیفون 18 پرو لو رفت | آخرین خبر