سیاست و بازاریابی

آخرين مطالب

توضیحات محققان درباره شدت گرفتن بخارات آتشفشان تفتان نکات خواندني

توضیحات محققان درباره شدت گرفتن بخارات آتشفشان تفتان
  بزرگنمايي:

سیاست و بازاریابی - ایسنا / مدیرکل زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی زاهدان با بیان این‌که بر اساس مشاهدات در قله کوه تفتان تعداد مجاری خروج گاز افزایش یافته و همچنین تا حدودی شدت دودخان آتشفشانی نیز افزایش پیدا کرده است، گفت: بخش اعظم این گازها حاصل نفوذ نزولات جوی هستند که در سال جاری شدت این نزولات نسبت به سنوات گذشته بیشتر بوده است.
خروج گاز یا بخار از دهانه کوه تفتان خبری است که با شنیدن آن بروز فوران آتشفشان اولین چیزی است که به اذهان خطور می‌کند، چرا که تفتان یک آتشفشان نیمه‌فعال است و این خبر همراه با تصاویری که از شهر خاش در استان سیستان و بلوچستان در رسانه‌های محلی منتشر شد، باعث نگرانی مردم منطقه در سیستان و بلوچستان شده است.
کوه تفتان در منطقه جنوب‌شرقی ایران و در منطقه سرحد بلوچستان و شهرستان تفتان واقع شده است. در ‌واقع تفتان نام یکی از قله‌های این کوه است که آتشفشان نیمه‌فعال ایران محسوب می‌شود و ارتفاع کوه با 3941 متر از سطح دریا باعث شده بلندترین کوه جنوب‌شرقی ایران باشد.
مهندس محمدرضا موسوی، مدیرکل زمین‌شناسی منطقه شرق کشور (زاهدان) و همکارانش با همراهی دکتر حبیب بیابانگرد، دانشیار گروه زمین‌شناسی دانشگاه سیستان و بلوچستان اقدام به صعود به قله حدود 4 هزار متری تفتان واقع در 135 کیلومتری جنوب زاهدان در خرداد 1403 کردند.
در همین رابطه مدیرکل زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی زاهدان، گفت: در این صعود پارامترهایی چون دبی آب و درجه حرارت چشمه‌های اطراف بررسی شد و نمونه‌برداری از آنها در ضمن مسیر حرکت به سمت قله انجام شد.
موسوی با بیان این‌که بر اساس مشاهدات در قله کوه تفتان تعداد مجاری خروج گاز افزایش یافته، افزود: همچنین تا حدودی شدت دودخان آتشفشانی نیز افزایش پیدا کرده است.
به گفته وی، به نظر می‌رسد بخش اعظم این گازها حاصل نفوذ نزولات جوی هستند که در سال جاری شدت این نزولات نسبت به سنوات گذشته بیشتر بوده است.
مدیرکل زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی زاهدان تصریح کرد: در عین حال از محل یکی از این خروجی دودخان‌ها با روش میعان یعنی تبدیل گاز به مایع یک نمونه جهت آنالیز و بررسی‌های تکمیلی‌تر برداشت شد.
وی ضمن اشاره به مجموع مشاهدات به دست آمده در صعود تیم کارشناسی اداره‌کل زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی زاهدان و بررسی پارامترهای (متغیرهای) موجود، گفت: شدت گرفتن خروج بخارات فقط از قله مادرکوه آتشفشان تفتان افزایش پیدا کرده که به تنهایی نمی‌تواند شاهدی بر فعالیت آتشفشان باشد و برای شناخت بهتر از خطر فوران آتشفشان تفتان لازم است به طور مداوم و سالانه پایش شود.
سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور یکی از مراجع اصلی رسیدگی به آتشفشان‌ها است
همچنین چندی پیش، علیرضا شهیدی، معاون وزیر صمت و رئیس سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور در همین رابطه یادآور شد: کوه آتشفشان تفتان همیشه فعال است، ولی این فعالیت خطری در حال حاضر ندارد و موضوع جدیدی نیست و خبرهای مرتبط با فعالیت جدید صحت ندارد.
به نقل از روابط‌عمومی سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور، شهیدی با اشاره به اظهاراتی مبنی بر فعال شدن آتشفشان تفتان و برخی شایعات مجازی، بیان کرد: یکی از مراجع علمی رسیدگی به فعالیت آتشفشان‌ها در کشور سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور است و اخبار و شایعات مرتبط به فعالیت‌های جدید فورانی آتشفشان تفتان صحت ندارد.
به گفته وی، در کوه تفتان طبق بررسی‌های صورت گرفته فقط میزان گازهای خروجی افزایش یافته، ضمن این که تاکنون همراه با فعالیت لرزه‌ای نبوده ،ولی به طور کلی فعالیت آتشفشان به آن صورت که در برخی رسانه‌ها مطرح شده، حقیقت ندارد. مجموعه‌های آتشفشان‌های شناخته شده ایران‌زمین مانند تفتان، بزمان، دماوند، سهند و سبلان به عنوان آتشفشان‌های نیمه‌فعال طبقه‌بندی می‌شوند و راه‌اندازی ایستگاه‌های سنجش و پایش پیوسته آنها امری مهم است.

لینک کوتاه:
https://www.siasatvabazaryabi.ir/Fa/News/744055/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تبلت جدید ایسوس با نمایشگر اولد 144 هرتز و باتری مناسب از راه رسید

تکنو آینده طراحی گوشی را به نمایش گذاشت؛ گوشی‌های بدون حاشیه واقعی

مغز همیشه برای شکل‌گیری خاطره آماده نیست؛ پنجره‌های کوتاه حافظه‌سازی

اختلال خواب، کنترل هیجانات و تصمیم‌گیری مغز را مختل می‌کند

حمایت مالیاتی از 180 محصول راهبردی/ پوشش 100 درصدی هزینه ساخت

لپ‌تاپ کوچک و اقتصادی Chuwi MiniBook X رونمایی شد؛ ظهور دوباره نوت‌بوک‌ها در بازار

شاهکار هنری عصر یخبندان؛ کشف مجسمه‌های بندانگشتی‌ پرندگان با قدمت 40هزار سال

ایران عضو سازمان جهانی همکاری هوش مصنوعی شد

اسپیس ایکس ماهواره جاسوسی به مدار زمین برد

گوشی پرو مکس شیائومی با رنگ شایعه‌شده برای آیفون 18 پرو مکس عرضه می‌شود

کشف برنده نوبل که جان میلیون‌ها نفر را نجات داد

عکس روز ناسا از یک سحابی تاریک

گوگل‌پلی ابزارهای تأیید سن را برای توسعه‌دهندگان گسترش می‌دهد

عوامل اصلی قطعی اینترنت در جهان

آژانس فضایی اروپا نمایی باشکوه از لحظه‌ی تولد ستارگان را به تصویر کشیده است!

ساخت برچسب پوشیدنی هوشمند برای شناسایی سموم با هشدار لرزشی

کاهش 50 درصدی خوردگی تجهیزات نیروگاهی با فناوری نانوحباب

توسعه دیپلماسی فناوری ایران و اتیوپی با محوریت صادرات دانش‌بنیان

مایکروسافت سوپر اپلیکیشن هوش مصنوعی می‌سازد

راز عدم صدرنشینی اوپو فایند X9 اولترا با دو دوربین 200 مگاپیکسلی فاش شد

خورشید سرخ در میان دود در عکس روز ناسا

همه ما می‌درخشیم؛ اما چرا؟

رد یک باور رایج ورزشی؛ چرا باید دراز و نشست را کنار بگذاریم؟

چسب زیستی الهام‌گرفته از صدف حسگرهای پوشیدنی را مقاوم‌تر کرد

اولین محصول سخت‌افزاری اوپن‌ای‌آی؛ اسپیکر یا گوشی؟

مانیتورهای جدید تی‌سی‌ال با پنل 240 هرتز 4K و طراحی خیره‌کننده از راه رسیدند

مرغ چطور هر روز یک تخم می‌گذارد؟

اخترشناسان قاطع‌ترین مدرک تصویری از ستاره همدم ابط‌الجوزا را به‌دست آوردند

هزاران زبان انسانی فراموش شده‌اند

ناتینگ احتمالا ساعت هوشمند می‌سازد

دوربین گوشی اوپو فایند X9 اولترا در رتبه‌بندی DxOMark سوم شد

جزئیات مهمی از گلکسی S26 FE سامسونگ لو رفت

حکم بازداشت بین‌المللی پاول دوروف از سوی روسیه صادر شد

آیا یک سیاه‌چاله در کهکشان راه شیری، زمین را تهدید می‌کند؟!

آندرومدا از نگاه تلسکوپ سوبارو

رقابت 14 استارتاپ برتر کشور در فینال اینوتکس پیچ 2026

آیا نسخه‌های کرکی ویندوز 11 از کار می‌افتند؟ مایکروسافت پاسخ داد

عکس روز ناسا از مریخ در حال کمک به فضاپیمای ناسا

سوسک‌ها «حافظه جمعی» دارند!

آمریکا واردات روبات‌های چینی را ممنوع کرد

تحولی بزرگ در ردیابی سلول‌های سرطانی/ پیشگیری از متاستاز ممکن شد

برآورد کیفیت هوا در مناطق فاقد ایستگاه پایش با هوش مصنوعی

گوشی رباتیک آنر با دوربین 200 مگاپیکسلی عرضه می‌شود

خرید کالاهای خارجی دارای مشابه داخلی تخلف است/معرفی به مراجع نظارتی

پوکو M8 پاور با باتری بزرگ و نمایشگر اولد در راه است

نسل جدید پست در ایران؛ هوش مصنوعی، لاکر هوشمند و سورتینگ رباتیک

آپدیت جدید آیفون صدها مشکل امنیتی را برطرف می‌کند

کشف ارتباط مستقیم محل تجمع چربی بدن با پیری مغز

کاهش 52 درصدی هزینه‌های برق با طرح محققان دانشگاه تهران

عکس روز ناسا از حلقه پیوند دو آتشفشان