سیاست و بازاریابی

آخرين مطالب

جهش 46 درصدی پیشرفت ان‌جی‌ال 3100 در کمتر از 2 سال وزارت نفت

جهش 46 درصدی پیشرفت ان‌جی‌ال 3100 در کمتر از 2 سال
  بزرگنمايي:

سیاست و بازاریابی - مدیرعامل پتروپالایش دهلران گفت: خوشبختانه تنها در بیست ماه از آغاز دولت سیزدهم شاهد جهش 46 درصدی پیشرفت پروژه کارخانه گاز و گاز مایع 3100 دهلران هستیم.

به گزارش شانا به نقل از صندوق بازنشستگی صنعت نفت، جواد کمری درباره احداث کارخانه گاز و گاز مایع 3100 (ان‌جی‌ال 3100) و نقش آن در ایجاد و توسعه ارزش‌افزوده برای کشور گفت: این پروژه به‌منظور جمع‌آوری گازهای همراه نفت در منطقه جنوب شرق استان ایلام شامل میدان‌های سروک آذر، دانان، چشمه خوش، پایدار غرب و چنگوله احداث‌شده است.
وی با بیان اینکه ان‌جی‌ال 3100 در زمینی به مساحت 100 هکتار بنا شده که قرار است 240 میلیون فوت مکعب گاز در روز برداشت کند، افزود: این پروژه از 12 سال پیش با مجموعه خارج از گروه اقتصادی صندوق‌های بازنشستگی صنعت نفت شروع شد که در مدت 9 سال تنها 20 درصد پیشرفت داشت.
مدیرعامل پتروپالایش دهلران ضمن اشاره به واگذاری این پروژه از سال 96 به گروه اقتصادی صندوق‌های بازنشستگی نفت و هلدینگ سرمایه‌گذاری اهداف گفت: با این تغییر تا سال 1400 پیشرفت پروژه به 40 درصد رسید.
کمری افزود: با آغاز دولت سیزدهم در طول 20 ماه گذشته پیشرفت پروژه از 40 به 86 درصد رسیده است و بر اساس برنامه تا نیمه نخست سال 1403 این پروژه به تولید خواهد رسید و باعث ایجاد اشتغال، رونق اقتصادی و کاهش آلاینده‌های زیست‌محیطی در منطقه ایلام خواهد شد.
رونق استان ایلام با افزایش بهره‌برداری از میدان‌های مشترک نفتی
وی با اشاره به ضرورت افزایش بهره‌وری و بهره‌برداری از میدان‌های مشترک نفتی گفت: این مهم تأثیری بسزا بر رونق اقتصادی استان ایلام خواهد داشت.
مدیرعامل پتروپالایش دهلران افزود: به لطف خدا و تلاش‌های مهندسان ایرانی امروز به نقطه‌ای رسیده‌ایم که با اتکا به دانش فنی 100 درصد ایرانی فعالیت های خود را انجام می دهیم.
کمری گفت: هرچه بیشتر از میدان‌های مشترک نفت استخراج کنیم، گاز بیشتری برداشت می‌شود و این گازها در واحد ان‌جی‌ال فرآوری شده و به محصولات با ارزش افزوده بالا تبدیل می‌شوند در نتیجه اقتصاد، اشتغال و محیط‌ زیست استان ایلام متحول خواهد شد و ارزش افزوده بسیار بالای برای سرمایه‌گذار به همراه خواهد داشت.
ان‌جی‌ال 3100 گره‌گشای معضل محیط زیست منطقه
وی با بیان اینکه گازهای همراه نفت به‌صورت ناخواسته باید سوزانده شود، اما با تأسیس ان‌جی‌ال 3100 به‌اصطلاح از مس طلا ساخته خواهد شد، افزود: این پروژه نزدیک به بیش از یک‌میلیون تن برش‌های هیدروکربنی (C2+) یا اصطلاحاً دو کربنه تا پنج کربنه تولید می‌کند که به‌عنوان خوراک واحد پایین‌دست الفین دهلران مورداستفاده قرار می‌گیرد و در الفین طی فرآیندی به فرآوردهایی مانند اتیلن و پروپیلن تبدیل و این محصولات نیز در واحدهای پایین‌دستی واحدهای پلی‌اتیلنی و پلی پروپیلنی به انواع گرید مختلف مواد پلیمری تبدیل می‌شوند.
مدیرعامل پتروپالایش دهلران یکی دیگر از محصولات این پروژه را گاز طبیعی یا گاز شهری دانست و گفت: نزدیک به 153 میلیون فوت مکعب در روز گاز شهری از گازهای که در حال سوختن است، برداشت و سپس به خطوط شبکه اصلی گاز سراسری کشور، تزریق می‌شود.
کمری افزود: یکی دیگر از محصولات، تولید 850 بشکه میعانات نفتی در روز است که دوباره برای تثبیت کردن API نفت خام به نفت خام استحصالی از آن میدان تزریق می‌شود.
وی تولید 400 تن گوگرد در روز را یکی از محصول‌های جانبی دانست و گفت: گوگرد وقتی روزانه سوخته می‌شود با اکسیژن به‌صورت So2 و سرانجام وقتی با بخارآب در هوا ترکیب می‌شود به‌صورت اسیدسولفوریک تبدیل می‌شود که باران اسیدی به وجود آمده تبعات محیط زیستی برای مراتع و کشاورزی منطقه به دنبال دارد.
مدیرعامل پتروپالایش دهلران راه‌اندازی ان‌جی‌ال 3100 را اقدامی مؤثر در جلوگیری از تبعات محیط زیستی ناشی از سوختن گازها دانست و گفت: با راه‌اندازی این طرح، آلایندگی منطقه کنترل می‌شود و از محل فرآورده‌های دیگر مثل C2+ و میعانات گازی و گاز متان هم ارزش‌افزوده‌ی بالایی ایجاد خواهد شد.
کمری تأکید کرد: پیشرفت و برنامه توسعه در این پروژه طبق برنامه زمان‌بندی شورای عالی پروژه‌ها در حال انجام است.

لینک کوتاه:
https://www.siasatvabazaryabi.ir/Fa/News/717441/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

اسپیس ایکس نخستین ماهواره هسته ای جهان را به فضا برد

نخستین داروخانه روباتیک جهان نسخه می پیچد

روسیه استارلینک را در اوکراین مختل می‌کند

تدوین برنامه ملی «نوآوری بار اول» برای کاهش مصرف انرژی در صنایع

بررسی خاصیت آنتی‌اکسیدانی گیاه انزروت

کاوشگر ژاپنی از یک سیارک عکس گرفت

ضرورت تدوین سازوکارهای مسئولانه برای تحقق حکمرانی هوش مصنوعی

تراشه چینی مغز را 478 بار سریع تر از تراشه انویدیا نقشه برداری کرد

«فناوری» راهکار کاهش مصرف انرژی بدون فشار بر مردم

اعطای 10 کرسی پژوهشی با سقف حمایت 7 میلیارد در 1405

معاونت علمی به‌دنبال توسعه فناوری‌های کاهش مصرف آب

سرمایه‌گذاری سیاسی شرکت‌های هوش مصنوعی در انتخابات آمریکا

روبات انسان‌نما به همکارانش حمله کرد

پایان بن‌بست هوانوردی سبز/ دانشمندان راه تازه‌ای پیدا کردند

ربات‌ها حس لامسه پیدا می‌کنند؛ آغاز رقابت جدید در هوش مصنوعی فیزیکی

توپ‌های عجیبی در ساحل استرالیا ظاهر شدند

هوش مصنوعی وارد عصر امنیت ملی می‌شود؛ پایان دسترسی عمومی به AI

هدایت‌های روشنگرانه رهبر شهید در حوزه علم و فناوری

ماموریت نجات تلسکوپ ناسا آغاز شد

گوشی سامسونگ گلکسی جامپ 5 با ویژگی‌های هوش مصنوعی معرفی شد

لنوو یک تبلت گیمینگ جدید می‌سازد

مغز تا پیش از روبه‌رو شدن با اتفاقی غیرمنتظره، روی حالت خودکار فعالیت می‌کند

وقتی مغز نمی‌تواند نقشه بسازد؛ اختلالی عجیب که باعث می‌شود افراد حتی در خانه خود گم شوند

دعوت معاون علمی رئیس جمهور از نخبگان برای حضور در آیین تشییع رهبر شهید

هشدار جدید هند به پیام‌رسان تلگرام

توسعه هندزفری دوربین‌دار اپل متوقف شد؟

آیا اعتماد عمومی به علم کاهش یافته است؟

چرا گاهی در حین خواب احساس سقوط می‌کنیم؟

کشف کلید جوانسازی سلول‌ها در یک ماده غذایی

پیروزی قاطع 10 بر صفر نمایندگان ایران مقابل آمریکا در ربوکاپ 2026

عکس روز ناسا از «نقاب شیطان»

اینتل قیمت پردازنده‌های پرچمدارش را بالا برد

ستارهٔ نوترونی هستهٔ فروریختهٔ یک ستارهٔ پرجرم است

ارسال توپ جام جهانی به ماه در صورت قهرمانی آمریکا

داستان شگفت‌انگیز مرگ 2 ستاره همدم در عکس روز ناسا

درمان نابینایی ناشی از دیابت با سلول‌های بنیادی

چرا نباید جای نیش حشرات را بخارانیم؟

تبلت گیمینگ ردمجیک Astra 2 با نمایشگر سریع، تراشه قدرتمند و باتری حجیم معرفی شد

گوشی Bigme HiBreak Dual 2 معرفی شد؛ نخستین موبایل جهان با نمایشگر رنگی E Ink دوگانه

یک کشف تکان‌دهنده در مریخ

سیر تکامل تلفن‌های همراه از سال 1991 تا عصر جدید

کشف دو سیاره غول‌پیکر با چگالی کمتر از پشمک

گامی تازه در درمان نابینایی/ بازسازی رگ‌های خونی شبکیه با سلول‌ بنیادی

ارتقای بزرگ هوش مصنوعی پروتون؛ Lumo 2.0 با قابلیت تولید تصویر منتشر شد

انقلابی در درک منظومه شمسی؛ اورانوس و نپتون آن چیزی نیستند که ما فکر می‌کردیم!

پایان تقاضای انفجاری برای آیفون 17؛ حجم تولید کاهش یافت

کنسول دستی Pocket Micro 2 برای اجرای بازی‌های نوستالژیک گیم‌بوی معرفی شد

خداحافظی با دیسک؛ بازی‌های پلی‌استیشن از زمستان 1406 به‌طور کامل دیجیتالی می‌شوند

هشدار گوگل به میلیون ها شهروند ونزوئلایی قبل از وقوع زلزله

نخستین قطار هیدروژنی دنیا برای مسیرهای باریک ساخته شد