سیاست و بازاریابی

آخرين مطالب

رفیعی در نخستین همایش «شهروند و اداره شهر»:،

با تقویت حکمرانی مشارکتی، مردم در تمامی فرایندهای اداره شهر نقش خواهند داشت شهرداری تهران

با تقویت حکمرانی مشارکتی، مردم در تمامی فرایندهای اداره شهر نقش خواهند داشت
  بزرگنمايي:

سیاست و بازاریابی - رئیس مرکز مطالعات و برنامه‌ریزی شهر تهران گفت: منظور ما از حکمرانی مشارکتی، اینکه مردم مورد اهتمام واقع شوند نیست بلکه منظور این است که مردم در فرایند تصمیم‌گیری و مدیریت شهر و اجرا و نظارت مشارکت داده شوند .

به گزارش خبرنگار شهر، عطاالله رفیعی آتانی رییس مرکز مطالعات و برنامه ریزی شهر تهران در نخستین همایش شهروند و اداره شهر که صبح امروز - دوشنبه 29 خرداد 1402- با حضور پژوهشگران، صاحب‌نظران و جمعی از مدیران شهری در خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار شد، اظهار کرد: زمانی که آقای زاکانی آماده مدیریت در شهرداری شدند، کانونی ترین بحثی که جمع بندی شده و در مقدمه برنامه ارائه شده به شورای شهر آمده بود این بود که ما می خواهیم شهر را به صورت مشارکتی اداره کنیم.
وی افزود: منظور ما از حکمرانی مشارکتی، اینکه مردم مورد اهتمام واقع شوند نیست بلکه منظور این است که مردم در فرایند تصمیم گیری و مدیریت شهر و اجرا و نظارت مشارکت داده شوند .
رفیعی آتانی ادامه داد: اساس واژه حکمرانی در این اتمسفر خلق شد که حکومت کردن با کمک یا حتی به وسیله مردم انجام شود، بنابراین اگر حکمرانی را به حکمروایی نزدیک کنیم به موضوع مورد ادعای ما نزدیک می شود.
رییس مرکز مطالعات و برنامه ریزی شهر تهران اضافه کرد: هر نظریه درباره حکمرانی به یک نظریه در مورد انسان وابسته است، رویکرد های لیبرالیستی نحوه تلقی شان این است که جامعه موجودیت حقیقی فرد است و جامعه چیزی جز جمع جبری افراد نیست و منافع فردی در آن مهمتر است، در رویکرد های مارکسیستی نیز جامعه مهم است و مفاهم اجتماعی وزن پیدا می کند و دولت مظهر بروز حیات اجتماعی قلمداد می شود اما ما باید دنبال می کردیم که در مبانی اسلام واقعیت وجودی انسان چیست؟
وی یادآور شد: مهمترین خصوصیت انسان در دستگاه فلسفه اسلامی تحول است، این ظرفیت را هیچ یک از موجودات ندارند، عامل این تحول نیز علم است و انسان چیزی جز آگاهی نیست. در واقع مقصد، بستر ، عامل و دستاوردها در این رویکرد، آگاهی است.
رفیعی آتانی عنوان کرد: در وجه تمایز با سایر الگوها، هسته سخت الگوی اسلامی پیشرفت بر مدار علم است و رهبر پیشرفت جوامع باید علم باشد .
رییس مرکز مطالعات و برنامه ریزی شهر تهران گفت: در عرصه حیات اجتماعی اگر علم مداری را اصل قرار دهیم همه جامعه باید به یک مدرسه تبدیل شود ، حلقه وصل این مبانی حکمرانی مشارکتی است و نظام حکمرانی مشارکتی همه شرایط را برای به مدرسه تبدیل شدن شهر فراهم می کند و با این کار قدرت علم از همه چیز بیشتر می شود و یک دانش اجتماعی شده به وجود می آید و سبب می شود یک ذخیره دانش در جامعه به وجود بیاید.
وی بیان کرد: در جنگ تحمیلی نیز جبهه به دانشگاه تبدیل شد و این دستاورد مهم انسانی آن بود، اگر این حکمرانی مشارکتی اتفاق بیفتد در واقع برای مردم سالاری دینی یک گام دومی بر می داریم تا در آن مردم در کنار رای دادن در تصمیم گیری ها حضور داشته‌باشند و بهترین جا برای پیاده کردن این ایده حکومت های محلی و شهرداری ها هستند.
رفیعی آتانی افزود: این مساله بیشتر به معنای بسط وجودی شورای شهر در شهر است و همه می توانند بر عملکرد شهرداری با محوریت شورا نظارت کنند.
وی ادامه داد: همچنین کار بزرگی را طراحی و همایش بین المللی را با عنوان حکمرانی مشارکتی تنظیم کردیم، این مسائل کمک می کند برای مدیریت اجتماعی شهر شرایط را فراهم کنیم که مرکز تولید دانش در این موضوع به مرکز مطالعات واگذار شده است.
انتهای پیام/

لینک کوتاه:
https://www.siasatvabazaryabi.ir/Fa/News/699165/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

مرور داستان سری Resident Evil در ویدیوی رسمی؛ برای نسخه نهم آماده شوید [زیرنویس فارسی]

آموزش سوختن موشک New Glenn

ریمیک Halo 2 و Halo 3 نیز در راه هستند

نشست تخصصی به‌روزرسانی سند توسعه کاربردهای تصاویر ماهواره‌ای

بازیگر Baldur’s Gate 3: این اثر نگاه من را به روایت در بازی‌های ویدیویی تغییر داد

آیا برای نجات زمین باید آسمان را تاریک کنیم؟ بازی خطرناک بشر با خورشید

از همکاری جدید مک‌دونالد و بازی Street Fighter با انتشار یک تریلر رونمایی شد

عکسی از خفاش هالووین در آسمان!

یکی از خوش‌قیمت‌ترین گوشی‌های سامسونگ آپدیت One UI 8 را دریافت کرد

هشدار شیوع بالای هپاتیت A در کودکان و نوجوانان ایرانی

گوشی پرقدرت جدید پوکو در آستانه رونمایی است

آموزش یا غریزه؟ ریشه‌های روان‌شناختی شجاعت در کودکان

سامسونگ باز هم در بازار موبایل تاج‌گذاری کرد

ناسا تایید کرد: یک ماه جدید در مدار زمین پدیدار خواهد شد!

تریلر جدید و مورد انتظار جی تی ای 6 چه زمانی پخش می‌شود؟

اروپا تا اوایل دهه 2030 موشک‌های قابل استفاده مجدد می‌سازد

ویژگی قدیمی آیفون سال آینده متحول می‌شود

تمرینات مقاومتی فقط عضله نمی‌سازند؛ میکروب‌های روده را نیز دگرگون می‌ک

گوشی‌های اندرویدی، دژی محکم‌تر از آیفون در برابر هرزنامه‌ها

کشف حیات غیرممکن زیر یخ‌های شمالگان می‌تواند مدل‌های اقلیمی را دگرگون کند

حفظ پایداری باتری با الکترولیت‌های چاپ سه‌بعدی

عرضه گلکسی S26 با پردازنده نامحبوب تأیید شد؟

تعمیر آیفون 17 در خانه امکان‌پذیر شد

ضریب هوشی، کیفیت شنوایی در محیط‌های پر سروصدا را تعیین می‌کند

پاوربانک جدید شیائومی نمایشگر هوشمند دارد

از تونل تاریک تا محیط 360 درجه؛ افراد در هنگام مرگ چه فضاهایی را می‌بینند؟

گوشی ناشناس چینی با رنگ چشم‌نواز جدید به جنگ رقبا می‌رود

بدن بهترین ورزشکاران هم محدودیت مصرف انرژی دارد؛ مرز نهایی استقامت کجا است؟

گوشی F15 سامسونگ هم آپدیت اندروید 16 را دریافت کرد

مخترعان نابغه‌ای که در فقر مطلق از دنیا رفتند؛ از یوهانس گوتنبرگ تا نیکولا تسلا

سازندگان Mafia: The Old Country از توسعه‌ی بازی جدیدی بر اساس یکی از IPهای بزرگ هالیوود خبر دادند

مسواک شما مملو از میکروب‌ها است؛ چه زمانی باید آن را عوض کنید؟

ناشر بازی GTA نگاه مثبتی به هوش مصنوعی ندارد

خرس‌های قطبی میلیون‌ها کیلوگرم غذا برای سایر گونه‌های قطبی فراهم می‌کنند

گوشی معروف شیائومی آپدیت بزرگ HyperOS 3 را دریافت کرد

آیا ماه روی رفتار انسان تاثیر می‌گذارد؟

گیمرها کمتر از قبل ایکس‌باکس می‌خرند؛ افت 30 درصدی فروش

تلسکوپ فضایی ⁧جیمز_وب ⁩در تصویر فروسرخش از سحابی Red Spider

موتورولا اج 70 رونمایی شد؛ گوشی فوق باریک با رنگ‌بندی چشم‌نواز

از روان‌پریشی تا افکار خودکشی؛ بحران سلامت روان گریبانگیر صدها هزار کاربر چت‌جی‌پی‌تی است

ظاهرا توسعه گلکسی اس 26 اج هنوز لغو نشده است

یک پادزهر برای 17 نوع مارگزیدگی ساخته شد

«پروردگار هرج‌و‌مرج»؛ گوشی جدیدی که روح نوکیا را دارد

دانشمندان زبان دوم حیات را کشف کردند

هوش مصنوعی سامسونگ حالا از 22 زبان پشتیبانی می‌کند

اگر زیاد می‌نشینید، کاکائو بخورید!

سامسونگ اولین اطلاعات رسمی گلکسی S26 را منتشر کرد

اولین نقشه 3بُعدی از یک سیاره فراخورشیدی ترسیم شد

اپل احتمالا نمایشگر اولد را به آیپد مینی و آیپد ایر می‌آورد

کوچک‌ترین چاپگر زیستی 3 بُعدی جهان، ناجی تارهای صوتی می‌شود