سیاست و بازاریابی

آخرين مطالب

مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران خبر داد

آمادگی شرکت ملی نفت ایران برای اجاره بلندمدت دکل‌های حفاری وزارت نفت

آمادگی شرکت ملی نفت ایران برای اجاره بلندمدت دکل‌های حفاری
  بزرگنمايي:

سیاست و بازاریابی - مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران گفت: اگر شرکت‌های صاحب صلاحیت بتوانند دکل بیاورند، ما حاضر به اجاره بلندمدت پنجساله آن هستیم؛‌ در این شرایط پیمانکار با اجاره به شرط تملیک صاحب یک دکل می‌شود.

به گزارش خبرنگار شانا، محسن خجسته‌مهر بعدازظهر امروز (جمعه، 29 اردیبهشت‌ماه) در بیست‌وهفتمین نمایشگاه بین‌المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی و در نشست توسعه میدان‌های نفت‌ و گاز و افزایش تولید از طریق بهبود فضای کسب‌وکار اظهار کرد: چند سال پیش شماری از پیمانکاران ایرانی ضمن بیان مشکلات‌ خود، نکات ضعفی را مطرح کردند که بعضی از آنها به ما برمی‌گشت از جمله اینکه باید شرکت ملی نفت و کارفرمایان کارهای متفاوتی انجام دهند؛ در پاسخ به آنها گفتم اگر جای شما بودم به‌گونه‌ای دیگر صحبت می‌کردم؛ اینکه اگر پیمانکاران نباشند بخش مهمی از مأموریت‌ها روی زمین می‌ماند.
وی افزود:‌ اینکه ما ادعا می‌کنیم باید صنعت نفت و توسعه را ایرانی کنیم یعنی باید به پیمانکاران توجه شود؛ شما خیلی مهم‌تر از تولید نفت و گاز هستید چون اگر پیمانکاران نبودند، تحریم‌ها سهمگین‌تر می‌شد. اینکه رهبری می‌فرماید باید تحریم‌ها را خنثی کنیم یعنی ما در داخل کشور قوی شویم. البته اکنون مدعی داشتن بنیه هستیم و ان‌شاءالله شرکت‌های اکتشاف و تولید نیز به‌عنوان بنیان راهبردی شناخته شوند.
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران با بیان اینکه مشکل ما منابع مالی نیست و مشکل در میزان جذب منابع مالی است افزود: جذب منابع مالی بدان معناست که صورت‌ وضعیت نداریم یا اینکه گاه پروژه‌ها پیشرفت نمی‌کنند. از دو دهه پیش دنبال مدیریت قوی برای اجرای پروژه‌ها و ارتقای مدیریت نفت و گاز بودیم که اکنون وضع بهتر شده است اما تا رسیدن به مرحله تکامل فاصله داریم. شما پیمانکاران می‌توانید نقش مهمی ایفا کنید تا مستقل از محیط داخلی کشور در محیط‌های بین‌المللی کار کنیم.
خجسته مهر تأکید کرد:‌ باید آن‌قدر قوی باشیم که یک شرکت اکتشاف و تولید ادعا کند می‌تواند یک دکل را به خارج از مرزها برده و برگرداند. پس نباید خیلی به دولت متکی باشید؛ مواردی دیده شده که آمادگی پذیرش ریسک ندارند، حال اینکه ریسک قابل محاسبه است و می‌توان آن را مدیریت کرد.
وی با اشاره به تأکیدات مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه کارها را شرطی نکنید، افزود: ‌این بدان معناست که بگوییم اگر تحریم‌ها برداشته شود یا فلان شرکت خارجی باشد، می‌توان کاری انجام داد؛ این همان شرطی کردن مأموریت‌هاست. البته نمی‌گویم که از شرکت‌های خارجی استفاده نکرد چه اینکه تا حد امکان از توان خارجی استفاده می‌کنیم. ما یک سبد داریم که باید هنرمندانه آن را متوازن و متعادل کرد.
معاون وزیر نفت با اشاره به حضور 200 شرکت خارجی در نمایشگاه گفت:‌ دلیل آنکه پارسال 50 شرکت خارجی در نمایشگاه حضور یافته است و امسال این عدد به 200 شرکت رسید، این است که آنها، شرکت‌ها ایرانی را در تزار شرکت‌های بین‌المللی دیده و آمادگی همکاری دارند.
خجسته‎مهر با بیان اینکه مدل‌های قرارداد در حال تکامل است، توضیح داد: ‌این‌طور نیست که بگوییم همیشه یک الگوی قرارداد وجود دارد و تغییر نمی‌کند کما اینکه به ‌مرور مدل قراردادها تغییر کرد. باید به سمت رفع مشکلات و نقاط ضعف رفت و به نقاط قوت اضافه کنیم. از طرف دیگر زمان قرارداد هم کوتاه شود نه اینکه بعضاً قراردادی وجود داشته که از زمان مذاکره تا امضا 800 روز طول کشد. به‌طور کلی تسهیل‌گری برای انجام پروژه‌ها صورت گرفته و چندین جلسه در کمیسیون اقتصادی دولت برگزار شده و منتظر تصویب پیشنهادها در دولت هستیم.
وی به قراردادهای 34 بسته‌ای موسوم به EPD/EPC اشاره و اظهار کرد: برخی از این قراردادها مشکلاتی داشته‌اند و پیمانکاران نمی‌توانند آن را جلو ببرند، از طرف دیگر فرآیند فسخ قرارداد هم چند سال طول می‌کشد به همین دلیل باید راهی پیدا می‌کردیم تا پیمانکاران از مشکلات پیش‌ رو به‌صورت قانونی عبور کنند. در همین زمینه تعدیلی برای تعدادی از پروژه‌ها در چارچوب قراردادهای 34 بسته‌ای گرفته‌ایم که با تأیید وزیر نفت انجام می‌شود، شرکت‌ها هم هرچه سریع‌تر الحاقیه را انجام داده تا از این توقف عبور کنیم.
معاون وزیر نفت تأخیر در اجرای پروژه‌ها را آسیب‌زا دانست و گفت: یکی از دلایل مهم تأخیر در پروژه‌ها، کمبود و ناکارآمد بودن دکل‌های حفاری است که باید پیمانکاران بر آن غلبه کنند. اگر شرکت‌های صاحب صلاحیت توانستند دکل به‌ویژه برای دریا بیاورند، ما حاضر به اجاره بلندمدت هستیم؛‌ برای نمونه اگر کسی دکل دریایی در سقف گنجایش و ظرفیت و نیاز بیاورد، ما حاضر به امضای قرارداد پنج‌ساله هستیم، این یعنی پیمانکار با اجاره به شرط تملیک صاحب یک دکل می‌شود؛ کمک‌های ما به این صورت و به شکل تمهیدهاست.
خجسته‌مهر با بیان اینکه در خلال برنامه هفتم توسعه 160 میلیارد دلار پروژه نفت و گاز، پیش‌بینی شده است، گفت:‌ بخش مهمی از آن، نگهداشت توان تولید و بخشی مربوط به میدان‌های جدید و توسعه‌نیافته است. در دولت سیزدهم در بخش خشکی، قرارداد سه میدان مشترک یاران شمالی و جنوبی و سهراب بسته شد و در شهریورماه نیز به FDP میدان‌های سپهر و جفیر می‌رسیم و می‌توانیم به تولید حداقل 20 هزار بشکه دست یافتیم، ان‌شاءالله قرارداد لایحه نفت پارس جنوبی هم تنفیذ می‌شود.
وی همچنین درباره چگونگی توانمند شدن شرکت‌های داخلی گفت: در هیئت مدیره شرکت ملی نفت ایران مصوب شد که شرکت‌ها برای پنج سال سفارش کالا بگذارند؛ مگر می‌شود کسی یک‌ساله سفارش کالا گذاشته و همان یک سال کالا را در چاه ببرد؟ این مصوبه به معنای کمک به بخش داخلی و ایرانی‌سازی و پر کردن ظرفیت خالی سازنده‌هاست.
معاون وزیر نفت با بیان اینکه باید طبق قرارداد مطالبات پیمانکاران را پرداخت کرد، گفت:‌ البته پیمانکاران همیشه با ما مدارا کرده‌اند؛ باید نشست‌هایی برای حل مشکلات برگزار کنیم و ما به‌عنوان کارفرما امور را برای پیمانکاران تسهیل کنیم. در همین راستا برنامه‌ای برای تعدادی از میدان‌های مشترک و غیرمشترک همچون برگزاری مناقصه داریم، زیرا زمان مناقصه کمتر از مذاکره است و فرآیند آن نیز کوتاه‌تر می‌شود.

لینک کوتاه:
https://www.siasatvabazaryabi.ir/Fa/News/693312/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

کشف یک ابرزمین در فاصله فقط 20 سال نوری با پتانسیل میزبانی از حیات بیگانه

مشکل عجیب والپیپر در گوشی‌های سامسونگ به‌زودی برطرف می‌شود

برخی عنکبوت‌ها واقعاً می‌توانند پرواز کنند؛ اما آن‌طور که به نظر می‌رسد ترسناک نیستند

تریلر جدیدی از عنوان ترسناک Agni: Village of Calamity منتشر شد

تولد اورانگوتان نادر در باغ‌وحش؛ بارقه امید برای گونه‌ای رو به انقراض

بازی WWE 2K26 در دست توسعه است

مد دریایی عجیب؛ دلفین‌ها برای دلربایی از ماده‌ها روی سرشان کلاه‌گیس می‌گذارند

یکی از باریک‌ترین گوشی‌های تاریخ؛ تصویر میت 70 ایر لو رفت

خورشید با لبخندی ترسناک به استقبال هالووین رفت!

ویژگی خلاقانه HyperOS 3 برای گوشی‌های پوکو و ردمی فعال شد

کودک 12 ساله کانادایی 2 سیارک جدید کشف کرد

موبایلی که هرگز عرضه نشد؛ تصاویر واقعی از گوشی ماژولار گوگل

ربات انسان‌نمای چینی یک خودروی 1.5 تنی را کشید

ویندوز 10 به این زودی‌ها نمی‌میرد؛ سهم بازار چشمگیر پس از 10 سال

«کاتتر» هوشمندی که در رگ‌هایی باریک‌تر از موی انسان حرکت می‌کند

خودنمایی پیکسل 10a در تصاویر جدید؛ شبه‌پرچمدار دوست‌داشتنی گوگل

ایمپلنتی که وضعیت ستون فقرات را از درون بدن گزارش می‌کند

تست باتری شیائومی 17 پرو مکس؛ قدرت‌نمایی برای آیفون

تأکید مدیرعامل بیمه دی بر نقش حیاتی بیمه در "پدافند غیرعامل" / صنعت بیمه، بازوی اصلی ارتقای تاب‌آوری ملی و صیانت از زیرساخت‌هاست

موشک «فالکون هوی» امسال پرتاب نمی‌شود

گوشی‌های سامسونگ گران‌تر می‌شوند؟

آنزیم‌ها؛ از ابزار تشخیص بیماری تا درمان‌های هدفمند

قیمت گوشی ناتینگ فون 3a لایت لو رفت

مخمر از تنش‌های مریخ جان سالم به در برد

این مانیتور خوش‌قیمت، نمایشگر 400 هرتزی دارد و مخصوص گیمرها است

کاهش 39 درصدی خطر ابتلا به زوال عقل در سالمندان با موسیقی

تصاویر موتورولا اج 70 لو رفت؛ همان ایکس 70 ایر با نام متفاوت

راز نیم‌قرنی اسکیزوفرنی فاش شد؛ خطای مغز در تشخیص گفتار درونی

مانیتور اولد جدید لنوو با قیمت منطقی قلب گیمرها را هدف می‌گیرد

دانشمندان DNA زائد را به سلاح قاتل سرطان تبدیل می‌کنند

یک سال از عرضه پلی استیشن 5 پرو گذشت؛ آیا این کنسول اکنون ارزش خرید دارد؟

از تراشه تا هوش مصنوعی؛ چین به‌دنبال خودکفایی در علم تا 5 سال آینده است

آیا بازی World of Warcraft روی کنسول نسل بعدی ایکس باکس عرضه خواهد شد؟

قمار اقلیمی بشر؛ دانشمندان می‌گویند برای نجات زمین ناگزیر به مسدودسازی نور خورشید هستیم

بازی Bully Online معرفی شد، اما شاید آن چیزی نباشد که انتظار دارید

عکس‌های ماهواره جاسوسی چین، رازهای نهفته آن را فاش کردند

قدرتمندترین کنسول دستی اندرویدی «رتروید» معرفی شد

اجرام منظومه ی شمسی از کوچیک به بزرگ

لپ‌تاپ حرفه‌ای جدید اپل مشکل حرارتی دارد

چرا روی خورشید هم باران می‌بارد؟

پلی استیشن پورتال در حال اضافه کردن یک قابلیت بسیار موردانتظار است

درمان پای دیابتی‌ها با جوراب‌های هوشمند سوئیسی

آپدیت جدید بازی Assassin’s Creed Shadows پارکور را بهبود داده و مشکلات زیادی را اصلاح می‌کند

افزایش اعتماد به نفس کودکان در طبیعت نهفته است؟

کارگردان Final Fantasy 7 Remake: تیم ما می‌تواند یک بازی کاملاً جدید خلق کند

کشف 3 سیاره که رکورد سیاره‌های فراخورشیدی را شکسته‌اند

مشخصات وان‌پلاس توربو لو رفت؛ گوشی قدرتمند با باتری دیوانه‌وار

چرا زنبورهای عسل علیه ملکه خود شورش می‌کنند؟

آیفون 20 با دکمه‌های غیرمتحرک عرضه می‌شود

از چنگال‌های عقرب تا سیگنال‌های سیاره فراخورشیدی