سیاست و بازاریابی

آخرين مطالب

سرعت اینترنت خوب است اما مثل اینکه ما باور نداریم! استارت آپ

  بزرگنمايي:

سیاست و بازاریابی - طی روزهای اخیر انواع و اقسام نمودار در فضای مجازی دست به دست شده که نشان‌دهنده کاهش پهنای باند است.
روزنامه اعتماد: سرعت اینترنت هر روز در ایران کندتر می‌شود و به‌رغم همه اعتراض‌ها و شکایت‌ها از این موضوع، وزیر ارتباطات کاهش پهنای باند را «فیک‌نیوز» می‌داند. اگرچه که نگرانی‌ها درخصوص کندی سرعت نت در یک ماهه اخیر بیشتر شده اما آنچه کاربران را بیش از پیش نگران کرده احتمال بروز مشکلاتی در اتصال به اینترنت جهانی است. گفته می‌شود در صورت تصویب طرح ضد اینترنتی در مجلس، دسترسی به سرویس‌های کلاود و وب از سمت ایران را با مشکلاتی مواجه خواهد کرد که این امر در تضاد آشکار با آن چیزی است که در برنامه ششم توسعه برای بخش ارتباطات درنظر گرفته شده است.
براساس این برنامه که در انتهای ماه جاری به پایان می‌رسد قرار بود پهنای باند اینترنت بین‌المللی افزایش یابد و وزارت ارتباطات نیز برای توسعه زیرساخت‌های لازم، از سرمایه‌گذاران خارجی استفاده کند، اما در عمل وزارت ارتباطات نه تنها به این اهداف نزدیک نشد بلکه طی ماه‌های اخیر وضعیت سرعت اینترنت به نفع فراری دادن سرمایه‌گذاران تغییر کرده و بدتر شده؛ به نظر می‌رسد اعضای کمیسیون مشترک طرح صیانت منتظر هستند تا زمان برنامه ششم توسعه به پایان برسد و بعد در حالی که قرار بود دسترسی به پهنای باند فوق سریع برای برخی بخش‌های کشور صورت پذیرد، ورق را به نفع افزایش محدودیت‌ها برگردانند. اگرچه که برخی نمایندگان از مطرح نبودن محدودیت و مسدودیتی در طرح ضد اینترنتی مجلس گفته بودند اما به نظر می‌رسد اتفاقی که برای پیام رسان «وایبر» در سال 94 افتاد قرار است برای اینستاگرام نیز رخ دهد و پهنای باند آن به قدری کاهش یابد که عملا کاربران فراموش کنند که شبکه اجتماعی به نام اینستاگرام وجود داشته است.
در میان اعتراض‌ها به وضعیت اینترنت برخی کاربران به موضع ابراهیم رییسی پیش از انتخابات و در زمان تبلیغات نیز اشاراتی کرده و گفته‌اند: «رییس‌جمهور که در زمان انتخابات ریاست‌جمهوری از پایین بودن سرعت اینترنت گفته بود، چرا در شرایط فعلی دستور پیگیری منشا و منبع کاهش سرعت اینترنت را نمی‌دهد؟»
وزیر می‌گوید فیک‌نیوز است
در آخرین گزارش سایت speedtest رتبه اینترنت همراه ایران کاهشی 7 پله‌ای داشته و به جایگاه 77ام در جهان رسیده؛ وضعیت برای اینترنت خانگی نیز به مراتب بدتر است و سرعت اینترنت در آن کمتر از 10 مگابیت بر ثانیه اعلام شده است. انتقاد از وضعیت اینترنت که تا چند ماه پیش مختص کاربران شبکه‌های اجتماعی بود، از هفته‌های گذشته دامنه وسیع‌تری به خود گرفت و معلمان، اساتید دانشگاه‌ها، دانشجوها و... را نیز به صف منتقدان اضافه کرده است. طی روزهای اخیر انواع و اقسام نمودار در فضای مجازی دست به دست شده که نشان‌دهنده کاهش پهنای باند است.
در این راستا روز گذشته عیسی زارع‌پور، وزیر ارتباطات نسبت به این دست از نمودارها واکنش نشان داد و در اکانت شخصی خود نوشت: «یکی از جعلیات رایج در فضای مجازی «فیک‌نیوزها» هستند. خبرهای جعلی که گاهی آنقدر باورپذیر آماده می‌شوند که ممکن است طیف بزرگی از جامعه باور و براساس آن قضاوت کنند یا تصمیم بگیرند. تصویر دست به دست شده نمودار ترافیک سایت ساز گوگل است که در دو هفته گذشته افت کرده و به هیچ‌وجه نشان‌دهنده ترافیک کل گوگل نیست اما در فضای مجازی برای حقیقت نشان دادن یک دروغ، از آن به عنوان نمودار ترافیک کل سرویس‌های گوگل در ایران و وضعیت پهنای باند بین‌الملل کشور استفاده شده است.»
درحالی زارع‌پور کاهش وضعیت پهنای باند را دروغ می‌داند که در مهر ماه خبرهایی مبنی بر عدم افزایش پهنای باند منتشر شده بود؛ به نظر می‌رسد داستان از این قرار بود که شورای عالی فضای مجازی مجوزی برای واردات پهنای باند به شرکت زیرساخت‌ها نداده بود؛ خبری که بعدها فیروزآبادی، دبیر و رییس مرکز ملی شورای عالی فضای مجازی در مصاحبه با یکی از سایت‌ها آن را رد کرد. اما هیچ کس نمی‌داند چرا سرعت اینترنت هر روز بیشتر کاهش می‌یابد. اگرچه که در دی ماه وزیر ارتباطات کاهش سرعت اینترنت را به دلیل «قطع یکی از کابل‌های فیبر نوری دریایی به سمت قطر و از دست خارج شدن 430 گیگ پهنای باند کشور» عنوان و تاکید کرده بود که «قطعی مذکور پهنای باند کشور را 7درصد کاهش داده است.»
با وجود اینکه اواخر دی ماه زارع‌پور از حل شدن مشکل گفته بود، اما به نظر می‌رسد وضعیت بدتر شده و این شائبه پیش آمده که طرح صیانت نه با مسدودسازی و فیلترینگ که با کاهش پهنای باند برای برخی شبکه‌های اجتماعی در حال اجراست و به زودی پهنای باند به قدری کاهش می‌یابد که عملا فعالیت در اینستاگرام مختلف خواهد شد. اعضای کمیته مشترک طرح صیانت در حالی بر مسدودسازی شبکه‌های اجتماعی تاکید دارند که تقریبا تمام مسوولان در این شبکه‌های اجتماعی اکانت داشته و فعالیت می‌کنند، رییس‌جمهور، وزیر ارتباطات و رییس مجلس تنها بخشی از مسوولانی هستند که در اینستاگرام اکانت داشته و در آن فعالیت می‌کنند. نکته دیگر در این است که اکثر نمایندگان حامی طرح صیانت از فضای مجازی نیز در اینستاگرام اکانت داشته و در آن به مرور فعالیت‌ها و نطق‌های مجلس می‌پردازند.
نوع جدید فیلتر‌سازی
به نظر می‌رسد تجربه از دسترس خارج شدن پیام‌رسان «وایبر» در سال 94، قرار است برای اینستاگرام نیز تکرار شود. از ابتدای سال 94 کاربران وایبر از کاهش سرعت آن و دسترسی بسیار سخت به اپلیکیشن شکایت داشتند تا اینکه در 24 اردیبهشت همان سال وایبر در کشور مسدود شد تا امکان مکالمه، فرستادن پیام و... در این اپلیکیشن از دسترس کاربران ایرانی خارج شود. نکته در این است که در آن سال وزیر ارتباطات و وزیر ارشاد به فیلترینگ‌هایی از این دست انتقاد داشتند اما درنهایت و به‌رغم مخالفت دولت وقت این اپلیکیشن از دسترس خارج شد. در برخی خبرگزاری‌ها، خبری به نقل از دبیر کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه منتشر شده بود که در آن فیلترینگ واتس‌آپ نیز از دستور کار این گروه خارج نشده بود.
پیش از دسترس خارج شدن وایبر در سال 94 چند روزی اختلال داشت که عبدالصمد خرم‌آبادی، دبیر کارگروه تعیین مصادیق فیلترینگ گفته بود که «این اختلال ارتباطی به تصمیمات این کارگروه ندارد و مصوبه‌ای برای مسدود کردن سرویس وایبر نداشته است.» در واقع این حرف دبیر وقت کارگروه تعیین مصادیق فیلترینگ تا حدودی درست بود. وایبر فیلتر نشده بود، بلکه پهنای باند مشترکان به این اپلیکیشن گرفته شده بود تا جایی که کاربر وایبر قید استفاده از این اپلیکیشن را به دلیل کند بودن بزند و سراغ پیام‌رسان‌های دیگری برود. به نظر می‌رسد همان استراتژی برای اینستاگرام نیز در حال پیاده‌سازی است. وب‌سایت جماران در این باره نوشته است: ««پینگ» معیار احتساب فاصله زمانی اتصال بین دو دستگاه در شبکه است. از طریق میزان پینگ، می‌فهمیم که چقدر طول خواهد کشید که یک بسته اطلاعات از سمت دستگاه هوشمند مانند کامپیوتر به سمت سرور رفته و دوباره از آن مسیر برگردد. پینگ اینستاگرام در ایران در مقایسه با دیگر کشورها به ‌شدت بالاست.»
یک روزنامه‌نگار حوزه فناوری نیز نوشته است: «فرض کنید اتوبان سه بانده‌ای داریم به اسم اینترنت. کسانی که می‌خواهند به اینستا بروند را مجبور می‌کنند از یک باند بروند و هر روز در حال باریک کردن این مسیر هستند. با اینکه تعداد خودروهایی که می‌خواهند از این باند بروند زیادتر است. ‏نتیجه ترافیک زیادتر است و کند شدن ارتباط شما به سرورهای اینستاگرام و بازگشت دیتا از سرورهای اینستا به موبایل‌های شما. اما وقتی که اعتراض کنید میزان سرعت در باندهای دیگر را به شما نشان می‌دهند و می‌گویند اسپید تست می‌گوید همه‌چیز نرمال است.»
قرار بود وضعیت اینترنت در پایان 1400 به چه شکل باشد؟
در بخش 13 برنامه ششم توسعه که به ارتباطات و فناوری اطلاعات مربوط می‌شد، مقرر شده بود که «وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات اجازه داده می‌شود نسبت به افزایش ظرفیت انتقال (ترانزیت) پهنای باند عبوری از کشور به سی ترابیت بر ثانیه اقدام کند.» البته در بخش دیگری از متن قانون برنامه ششم توسعه برای این وزارتخانه آمده بود که «به شرکت ارتباطات زیرساخت اجازه داده می‌شود شرکت انتقال (ترانزیت) ارتباطات بین‌الملل را به منظور حضور موثر در بازارهای منطقه‌ای و بین‌المللی صدور خدمات فنی و مهندسی پهنای باند با مشارکت و سرمایه‌گذاری مشترک با بخش‌های خصوصی و عمومی غیردولتی و شرکت‌های خارجی با رعایت منافع ملی ایجاد کند.»
اگرچه که قرار بود در بخش‌های مختلف از پتانسیل سرمایه‌گذاران خارجی استفاده شود، اما با طرح‌هایی که در مجلس مطرح می‌شود، هیچ سرمایه‌گذار خارجی تمایلی ندارد که سرمایه‌های خود را به کشور آورد. این امر به خصوص در شرایطی که در 6 ماهه نخست سال جاری بیش از 6.3 میلیارد دلار سرمایه از کشور خارج شده، معضلات و مشکلات بیشتری برای اقتصاد ایجاد می‌کند؛ به بیان دیگر در وضعیتی که سیاستمداران و تصمیم‌سازان باید انگیزه‌های فرار سرمایه را از بین ببرند، خود به عاملی برای فرار بیشتر سرمایه چه به صورت مادی و چه به صورت انسانی تبدیل شده‌اند.
ما هم این حرف آقای وزیر را قبول داریم و معتقدیم نباید صرفا به استناد چند اظهارنظر در فضای مجازی یا به قول ایشان در واکنش به فیک‌نیوز، بگوییم سرعت اینترنت کند شده، اما وقتی بخش عمده‌ای از کاربران از این موضوع گلایه‌مندند و حتی سازمان تنظیم مقررات هم اعلام کرده که شکایات مردم از کیفیت اینترنت افزایش یافته، دیگر نمی‌شود همه چیز را به گردن فیک‌نیوز انداخت. مردم هم همین نظر را دارند و با کامنت‌هایی که زیر این پست وزیر ارتباطات گذاشتند، حرف دلشان را زدند:
* هیچ نیازی به آمار نیست، خودمان وضعیت اینترنت را لمس می‌کنیم.
* یعنی الان قبول ندارید سرعت اینترنت افتضاح شده؟ پس حتما با اینترنت سر و کار ندارید. ما جوان‌هایی که شغلمان فروشگاه اینترنتی است، این مشکل را خوب حس می‌کنیم.
* سرعت اینترنت پایین است و همه را اذیت می‌کند. چرا نمی‌خواهید قبول کنید؟

لینک کوتاه:
https://www.siasatvabazaryabi.ir/Fa/News/231541/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

باگ عجیب آیفون؛ برخی از عکس‌های گالری، قرمز شده‌اند!

مایکروسافت فعلاً برنامه‌ای برای افزایش قیمت بازی‌ها ندارد

حاجی‌بابایی: مادران و همسران شهدا قله صلابت ایران‌ هستند / خدمات بیمه دی به ایثارگران توفیق الهی و شایسته قدردانی است

چالش‌های اخلاق پژوهشی در استفاده از هوش مصنوعی

مدیرعامل بیمه دی در همایش تجلیل از همسران و مادران شهدای اقتدار: دیجیتالی شدن کامل ارزیابی خسارت در بخش درمان و خودرو گام مهم بیمه دی در مسیر خدمت به مردم

اوحدی: رضایت خانواده شهدا رضایت خداست/ رتبه نخست بیمه دی نشانه خدمت صادقانه به ایثارگران

اخبار پول گزارش می دهد/ راز رشد پایدار بیمه دی در بازتعریف فرهنگ فروش

اکونا پرس گزارش می دهد/ شبکه فروش بیمه دی؛ پیشران رشد 53 همتی و بازوی توسعه فروش هوشمند

حقایق جالب درباره مریخ

توانایی‌های نویدبخش مدل هوش مصنوعی «GPT 5.2»

گلکسی S26 عمیقا با هوش مصنوعی ادغام خواهد شد

نه برای سکونت، نه برای افتخار؛ انسان باید برای یافتن حیات بیگانه به مریخ برود

بازکردن قفل گوشی با ضربان قلب، ویژگی انقلابی بعدی آیفون‌

برخی دایناسورها احتمالا مانند پرندگان رنگارنگ بودند

وقتی کمبود زمان داریم، خواب مهم‌تر است یا ورزش؟

یک هفته دوری از شبکه‌های اجتماعی؛ کاهش چشمگیر افسردگی

قایق‌های تفریحی مصر باستان قبلاً فقط در کتاب‌ها بودند؛ اکنون یکی از آن‌ها کشف شده است

عجیب اما دوست‌داشتنی؛ شارژر بی‌سیم جدید ایکیا رونمایی شد

هری پاتر به بازی فورتنایت می‌آید

تمرکز شیائومی بر مدل‌های پرو؛ آینده مدل استاندارد پوکو X8 و F8 در هاله‌ای از ابهام

تبلتی با نمایشگر مشابه کاغذ؛ قیمت میت‌پد 2026 هواوی مشخص شد

هدیه 5 دلاری به حساب برخی از کاربران پلی‌استیشن واریز شد

هواوی گوشی‌های سری نوا 15 را چه زمانی رونمایی می‌کند؟

فراتر از تله‌پاتی: کار تیمی، مغز انسان‌ها را به هم متصل می‌کند

خشکسالی، گرسنگی و مواجهه با انسان خردمند، آخرین فصل زندگی هابیت‌ها را رقم زد

دستیابی ایران به دانش ساخت موتور استرلینگ دینامیکی؛ «نیروگاه کوچک» با بازدهی بالاتر

نقش بالش در بالا رفتن فشار خون!

سامسونگ پدیده «تاری حرکت» را در دوربین گوشی‌هایش از بین می‌برد

ساخت «سپر صوتی» برای کاهش حواس‌پرتی در مبتلایان به «ADHD»

«راکت لب» یک ماهواره ژاپنی را به مدار زمین فرستاد

آپدیت جدید اندروید 16، عملکرد گوشی‌های گوگل را 20 درصد بهبود می‌دهد

آیا هوش مصنوعی می‌تواند دارو تجویز کند؟

ساعت‌های مچی پلی استیشن رونمایی شدند؛ مجموعه جذاب و خاطره‌انگیز

آیا می‌توان عزیزان ازدست‌رفته را به زندگی بازگرداند؟ شرکت هوش مصنوعی 2wai می‌گوید بله

قیمت لپ‌تاپ‌های دل در آستانه انفجار است

گرمایش زمین همچنان توقف‌ناپذیر؛ 2025 دومین سال گرم ثبت‌شده در تاریخ بود

هزینه تعویض نمایشگر گوشی جدید سامسونگ، معادل قیمت آیفون 17 پرو است

ماده مغذی رایجی که روده‌های ما را به کارخانه‌های شیمیایی مبارزه با دیابت تبدیل می‌کند

سامسونگ قیمت گوشی‌های گلکسی A را افزایش می‌دهد

قدرت پنهان حرکات دست؛ چگونه سخن گفتن را متقاعدکننده‌تر کنیم؟

مودم مسافرتی جدید ایسوس با پشتیبانی از پاوربانک رونمایی شد

تأثیر شگفت‌انگیز مریخ بر آب و هوای زمین!

هوش مصنوعی پاشنه آشیل آبله میمونی را پیدا کرد

تاریخ عرضه بازی‌های جدید سری Resident Evil فاش شد

قابلیتی ساده اما مهم به Red Dead Redemption 2 اضافه شد

نقدها و نمرات بازی Ninja Gaiden 4 منتشر شدند

میوه‌ای که موجب افزایش ویتامین C پوست می‌شود

دردسر هوش مصنوعی برای کتابخانه‌ها: مردم دنبال منابعی هستند که اصلاً وجود ندارند

ویدیوی جدیدی از گیم‌پلی بازی Pragmata منتشر شد

خالق Counter Strike: مردم این بازی را فقط بخاطر خرید اسکین تجربه می‌کنند