سیاست و بازاریابی

آخرين مطالب

چگونه یک توزیع کننده برای محصولمان بیابیم؟ مديريت

  بزرگنمايي:

سیاست و بازاریابی - یک توزیع کننده خوب می‌تواند باعث افزایش چشمگیر حجم فروش شود به شرط آنکه شما نحوه انتخاب یک توزیع کننده مناسب را بدانید. در زیر به نامه‌ای از یک تولیدکننده توجه کنید:
جناب آقای...
من اخیرا محصولی را طراحی کرده‌ام و اولین مجموعه آن به زودی تولید خواهد شد. این محصول فوق‌العاده است، اما من برای رساندن آن به فروشندگان مشکل دارم. آیا بهتر نیست براین امر تمرکز کنم که فروش محصول را به یک توزیع‌کننده واگذار نمایم؟ توجه داشته باشید که یک محصول، تا زمانی که فروش نرود محصول نیست.
کانال‌های فروش
سه روش اصلی برای فروش محصول شما وجود دارد:
• فروش مستقیم به مشتری از طریق وب سایت.
• فروش کالا به فروشگاه‌های خرده فروشی که آن‌ها به مشتری نهایی عرضه می‌کنند.
• فروش به یک توزیع کننده که کالا را در خرده فروشی‌ها توزیع کرده و آن‌ها را به مشتری نهایی عرضه می‌کنند.
حدس من این است که شما هر سه روش را به کار می‌گیرید. مسلما برای فروش یک محصول ایجاد سایت اینترنتی ضروری است- و لو اینکه فقط برای بازاریابی باشد- اما در عین حال باید تلاش کنید تا فروش نیز محقق شود. (مگر آنکه قرارداد شما با خرده فروشان یا توزیع کننده‌ها مانع این کار شود).
فروش مستقیم به فروشگاه‌ها نیز ضروری است. حتی اگر هدف نهایی شما کار کردن با یک توزیع‌کننده باشد، باز هم باید پیش زمینه مناسبی در فروش داشته باشید که به توزیع‌کننده نشان دهید و به او ثابت کنید که محصول شما ارزش فعالیت برای فروش را دارد مگر آنکه یک محصول بی‌نظیر و بی‌رقیب در دست داشته باشید. هزاران فروشگاه وجود دارد که توسط صاحبان آن اداره می‌شود پس اگر برخی از آن‌ها به شما جواب منفی دادند، پاسخ برخی نیز مثبت است.
اما درباره فروش مستقیم به فروشگاه‌ها مشکلاتی وجود دارد. اول اینکه این کار به شدت زمانبر است. دوم اینکه یک فروشگاه در سطح متوسط (به خصوص فروشگاهایی که توسط صاحبان آن اداره می‌شوند و بخشی از فروشگاه‌های زنجیره‌ای نیستند) چندان علاقه‌ای به این امر ندارند که با شمار زیادی از تولیدکنندگان تجارت داشته باشند. آن‌ها ترجیح می‌دهند با توزیع‌کنندگان در ارتباط باشند؛ چرا که در این گونه تجارت همه کار‌ها یک بار انجام می‌شود: یک کاتالوگ، یک فاکتور فروش، و یک چک پرداخت. آن‌ها مایل نیستند با افراد زیادی در تماس باشند و با تعداد زیادی از فروشندگان تجارت کنند.
آنچه یک توزیع کننده باید بداند
بنابراین، انتخاب یک توزیع‌کننده احتمالا امری اجتناب ناپذیر است. فقط به یاد داشته باشید که تمایلات توزیع‌کننده‌ها با خواسته‌های فروشندگان خرد متفاوت است. نگرانی‌های یک توزیع کننده عبارتند از:
1- میزان سودی که می‌توانند از محصول شما به دست آورند.
2- هزینه انبارش و نگهداری محصول شما.
3- پتانسیل رشد محصول شما چقدر است؟
4- آیا کالاهای مختلفی عرضه می‌کنید یا خیر؟
منطقی که در پس دو مورد اول وجود دارد واضح است. برای هر دو دسته فروشندگان و توزیع‌کنندگان، سود و هزینه در اولویت قرار دارند. قابلیت رشد نیز در صورتی بسیار مهم است که محصول شما نسبتا گران قیمت باشد. به‌عنوان مثال فرض کنید قیمت مصرف کننده محصول شما 25 دلار باشد و شما آن را به قیمت 15 دلار در اختیار فروشندگان قرار می‌دهید. در این‌صورت لازم است شما هزینه کمتری از این میزان برای توزیع کننده در نظر بگیرید تا او بتواند سود ببرد (مثلا 12 دلار یا 10 دلار یا حتی کمتر). توزیع‌کننده‌ای که فقط 3 تا 5 دلار در هر فروش سود می‌برد باید مقدار زیادی از محصول شما را بفروشد تا فعالیتش سود معناداری را عاید او نماید.
قابلیت شما برای تولید محصولات مختلف نیز مهم است، چرا که هزینه‌های اداری برای توزیع کنندگان مهم هستند. به‌‌ همان دلیل که خرده فروشان ترجیح می‌دهند به جای خرید از چند منبع، تنها از یک توزیع کننده خرید کنند، توزیع کنندگان نیز ترجیح می‌دهند چندین محصول را از یک تولیدکننده بخرند.
بنابراین قبل از تعیین یک توزیع کننده برای محصول خود، خودتان را به جای او بگذارید: یک توزیع کننده احتمالا سوالات زیر را از خود خواهد پرسید:
• از این محصول چقدر سود عاید خواهد شد- هم در واحد و هم در مجموع؟
• آیا ما از این محصول در مقایسه با محصول مشابه سود بیشتری بدست خواهیم آورد؟
• آیا فعالیت بازاریابی تولیدکننده به فروش محصول کمک خواهد کرد؟
• سطح انبارش محصول تا چه میزان باید باشد؟
• انبارش و نگهداری این محصول تا چه میزان بر هزینه توزیع اثر خواهد گذاشت؟
• آیا مشتریان خواستار چنین محصولی هستند؟ آیا این محصول نیاز فروشندگان خرد را برآورده می‌کند؟
• آیا این تولیدکننده محصولات دیگری برای فروش نیز دارد؟ یا احتمالا محصولات دیگری که ما توان فروش آن را داشته باشیم؟
مهم این است که به این موضوع توجه کنید که توزیع‌کننده‌ها محصول شما را با معیارهایی کاملا متفاوت از مشتری نهایی ارزیابی می‌کنند. هیچ تفاوتی ندارد که محصول شما تا چه حد جذاب یا نوآورانه باشد، در هر صورت اگر کار کردن با شرکت شما سخت باشد و از آن مهم‌تر توزیع کننده نتواند سود ببرد، از شما خرید نخواهد کرد. آخرین نکته اینکه در این باره خوب فکر کنید که چرا تمام سعی خود را می‌کنید که محصول خود را به فروشندگان خرد بفروشید. بیشتر محصولاتی که برای توزیع‌کننده‌ها جذاب هستند، فروششان به فروشندگان خرد بسیار آسان است؛ دلیل اینکه شما به سراغ توزیع کننده‌ها می‌روید این است که حجم فروش خود را گسترش دهید.
بنابراین اگر نمی‌توانید تعداد زیادی از فروشندگان خرد را به خرید محصول خود ترغیب نمایید، در اینصورت احتمال دارد که هنوز آماده عرضه محصول خود از طریق توزیع کننده نباشید. قبل از هر کار، این موضوع را مورد بررسی قرار دهید.
دانلود این مطلب از پایگاه اطلاع رسانی صنعت
منبع: روزنامه دنیای اقتصاد - ترجمه رویا مرسلی

لینک کوتاه:
https://www.siasatvabazaryabi.ir/Fa/News/103746/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

گلکسی اس 27 و اس 27 پلاس احتمالا دوربین اصلی کاملا جدیدی خواهند داشت

یک بیوهکر کلونی از خود ساخت

برگزاری نمایشگاه بین المللی «ایران هلث» 1405 با حضور دانش‌بنیان‌ها

باتری نخاعی؛ فناوری نوین پزشکی برای کنترل دردهای مزمن مقاوم به درمان

«خورشید» در مسیر فتح بازار برق جهان؛ مهمترین رکوردهای 2026

سبکی و طراحی جذاب گلکسی زد فولد 8

دعوت از اساتید و محققان برای ارسال مقالات به سمپوزیوم مخابرات

اقیانوس‌ها در حال از دست دادن اکسیژن هستند؛ تهدیدی تازه برای پایداری زمین

تولید نسل جدید داروی هدفمند درمان سرطان در ایران

توسعه نانو کاتالیزوری برای افزایش کارایی باتری‌های روی-هوا با هزینه کمتر

تولید اتاق رشد کشت بافت دانش‌بنیان برای شبیه‌سازی دقیق شرایط رشد گیاهان

ضرورت تدوین استانداردهای تازه برای خدمات پزشکی پیشرفته

چرا هوش مصنوعی هرگز به هوش انسان نمی‌رسد

مدل تاشو گوشی آیفون تأخیر خورد؟

پوکو F9 اولترا و F9 پرو حالا در آستانه رونمایی هستند

چندوظیفگی (Multitasking) روی گوشی زد فولد 8 خیلی جالبه!

ضخامت 4.1 میلی‌متری گلکسی Z Fold8 Ultra در حالت باز شده

تیزر سامسونگ برای گلکسی زد فولد 8 با عنوان «شیرین‌ترین رونمایی تا امروز»

نگاه نزدیک به محصولات جدید سامسونگ از خانواده فولد

اختلالات شدید GPS در سراسر خاورمیانه

درآمد گوگل با وجود افزایش هزینه‌های هوش مصنوعی به 120 میلیارد دلار رسید

کشف مهم پژوهشگران ایرانی و چینی در دنیای انرژی پاک

آمبولانس خورشیدی ساخته شد

آیا استفاده از گوشی هنگام شارژ به باتری آسیب می‌زند؟

هشدار خالق بازی مشهور به سونی / تولید پلی‌استیشن را هم متوقف کنید اگر دیسک بازی را نمی‌فروشید

سورپرایز بیست‌سالگی آیفون/ بزرگ‌ترین نمایشگر تاریخ گوشی اپل در راه است!

مهارت هندسه میمون‌ها با کودکان پیش‌دبستانی یکسان است!

لپ‌تاپ‌های آلین‌ور Area-51 18، Area-51 16 و 16X Aurora با پردازنده Intel Core Ultra 9 معرفی شدند

سامسونگ مشکل نمایشگر گلکسی S26 اولترا را با آپدیت نرم‌افزاری برطرف می‌کند

قیمت و مشخصات کامل گوشی گوگل پیکسل 11 لو رفت

اولین تصاویر واقعی از عینک هوشمند سامسونگ

هابل تصویری خیره‌کننده از «پالومار 8» ثبت کرده

هشدار دانشمندان در مورد اثرات حفره تاجی خورشید بر زمین

بازوی روباتیک برای افزایش عمر ماهواره‌ها به فضا رفت

نخستین هواپیمای مسافری با بال یکپارچه در راه است

همکاری مشترک برای رفع نیازهای صنایع بزرگ کشور

لباس روباتیک با ماهیچه های مصنوعی راه رفتن را آسان کرد

روش جدید تشخیص سرطان از تصاویر پزشکی کشف شد

ویوو گوشی اقتصادی S2 را به‌زودی عرضه می‌کند

چگونه جلوی جاسوسی اپلیکیشن‌ها را بگیریم؟

چند ستاره در جهان وجود دارد؟‌/ شمارش معکوس برای رسیدن به بی‌نهایت

کاشت برنج در خاک ماه/ نوآوری جدید ژاپنی‌ها

شیرین‌کننده‌های بدون قند؛ تهدیدی برای سلامت روده؟

عکس روز ناسا از تاج و لوستر کیهانی!

ملاقات تاریخی زمین با «خدای آشوب» / سیارک غول‌پیکر کی در آسمان ظاهر می‌شود؟

نوکیا 300 در راه است؛ گوشی ساده با 45 روز شارژدهی

کشف یک شهر شگفت‌انگیز زیر یخ‌های قطب جنوب

نور آبی؛ کلیدی برای ساخت سریع‌تر داروهای پیچیده

داک جدید ایسوس با 11 پورت و پشتیبانی از شارژ سریع معرفی شد

گوشی جان‌سخت آنر X7e پلاس با باتری پرظرفیت رونمایی شد